Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
onaj extra osjećaj...
attachment.php

nije baš "antidepresivna" misao,
mada je meni legla upravo u jednom takvom, depra-trenutku:

Ah, ljubav mnogih godina, izvržena promjenama, nemilosrdnim zakonima i brigama bez broja! Ne, ja ne tražim ljubav koja traje mnogo godina; ja znam da ljubav ne živi ni koliko jedno proljeće.

Ah, ljubav koja traje mjesece, puna iznenađenja i zapreka, ljubomorna ili zasićena, nemirna i samovoljna kao ljetno sijevanje munja! Ja ne želim ljubav mnogo mjeseci; ja znam da bi ona umrla od umora, mučena sumnjama, obzirima i sitnim mislima.

Ah, ljubav jednog dana! Osamljeni mladići koji maštate u nerazdavanoj ljubavi, pozivam vas da se odlučite za ljubav jednog dana! Jednom sam proveo jedan dan kod liječnika u provinciji; ja i njegova sestra koja je imala vesele oči i ovratnik a la Robespierre voljeli smo se cio dan.
Ljetni dan.

Nikad nisu dvoje ljubavnika izmijenili nježnije dodire ruku, ni dublje poglede, ni više onih polumračnih riječi koje se razumiju prije nego se izgovore i ostavljaju slast jednog milovanja.

A kad je došao suton i s njim maštanja i mogućnosti svih sreća, morao sam putovati. Dok su moja kola jurila, na brijegu je lepršala djevojačka maramica, kao zastava u slavu ljubavi jednog dana.

Ex ponto, nemiri, lirika
.

Hteo bih da pitam, da li jos uvek radi savetovaliste za mlade u domu omladine, posto kada sam ja bio, tamo su mi rekli da ne rade redovno, nego mozda svake druge nedelje i da li znate jos negde gde moze besplatno da se ode kod psihologa ili bar po nekoj pristojnoj ceni?xD pozz

Da si blize preporucila bih ti dobru psihoterapiju, ali vidim da zivis u BG. Mada mislim da imas i tamo, kao student, odlazila sam u nekakvu psiho/radionicu, razgovori, izvukli me tada iz krize, sada ne znam radi li to...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back