Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali ovde govorimo o antilopi i lavu.

Da - dok ti nisi poceo da
smilie_hops_103.gif
:mrgreen:

Lavica usvojila antilopu. Jeste li culi o ovom slucaju? Desilo se pre nekoliko godina; ne secam se vise tacno kako je zavrsilo; mislim da je lavica ogladnila i na kraju ipak nije mogla odoliti parcetu fileta z:( ...

... e sad da li je to antidepresiv ili nije, nek odluci svako za sebe ;)

Gledao sam i ja na Animal Planet-u.
Lavica jeste ogladnela, danima nije jela jer je cuvala antilopicu...ali je nije pojela!

Nije se odvajala od nje ali je lav iskocio iz zbunja ...a protiv njega nije smela. :sad2:

... znaci to sa lavicom i antilopicom nije bio jedini slucaj ... eto sta je materinstvo :)

Sad ne smem previše surovo da te razočaram, pa ću pokušati ovako:
Mi ne znamo sta se kasnije desilo sa malim pavijanom. Recimo da uopšte ne naslućujem hepiend.
Cinjenice su sledece:
- Leopard je sit, jer je prethodno pojeo majmuncetovu majku
- Leopardi cuvaju zalihe hrane na drvecu (drveće im dođe kao neki špajz)
- Leopard je velika macka koja se, kao i ostale macke, igra svojim plenom (kada je sita)

Skloni smo da tumacimo ponasanje zivotinje tako sto pronalazimo slicnost izmedju njihovog i naseg ponasanja (znakova, tj. telesnih signala). Mi u leopardovom lizanju bebe pavijana vidimo "nežnost", jer nas podseća na sliku mačke koja tako umiva svoje mačice ... Dalje nas lizanje podseća na ljubljenje, tj roditeljsko maženje, pri čemu u drugi plan (nesvesno) stavljamo podatak da je jezik takođe i oruđe jednog čula – kod zveri vrlo specifično.

Eto zbog čega je psihologija još uvek potrebna nauka: da sami sebe rastumačimo, a preko tog tumačenja da razbijemo i mitove koje imamo o sebi i ostatku živog sveta.

Sad ne smem previše surovo da te razočaram, pa ću pokušati ovako:
Mi ne znamo sta se kasnije desilo sa malim pavijanom. Recimo da uopšte ne naslućujem hepiend.
Cinjenice su sledece:
- Leopard je sit, jer je prethodno pojeo majmuncetovu majku
- Leopardi cuvaju zalihe hrane na drvecu (drveće im dođe kao neki špajz)
- Leopard je velika macka koja se, kao i ostale macke, igra svojim plenom (kada je sita)

Skloni smo da tumacimo ponasanje zivotinje tako sto pronalazimo slicnost izmedju njihovog i naseg ponasanja (znakova, tj. telesnih signala). Mi u leopardovom lizanju bebe pavijana vidimo "nežnost", jer nas podseća na sliku mačke koja tako umiva svoje mačice ... Dalje nas lizanje podseća na ljubljenje, tj roditeljsko maženje, pri čemu u drugi plan (nesvesno) stavljamo podatak da je jezik takođe i oruđe jednog čula – kod zveri vrlo specifično.

Eto zbog čega je psihologija još uvek potrebna nauka: da sami sebe rastumačimo, a preko tog tumačenja da razbijemo i mitove koje imamo o sebi i ostatku živog sveta.

A ja cutim:lol: ...mislim se, tema je "antidepresiv" i necu nista da kazem koliko me ova velika cica-maca i njene zelene okice podsecaju na moju malu zlocestu, zelenooku macu, koja se igra sa misevima, gusterima, pticicama dok sami u muci ne puste dusu.
Tesko je poverovati da i u ovom odnosu izmedju leoparda i majmunceta postoji Heppy-End. Bilo bi lepo kada bi u ovakvim slucajevima zverka podobila ljudske osobine i odgojila majmunce... i jos docekala unucice:mrgreen:... lepa bajka;). Ali mozda ga je cuvala koji mesec dana da poraste kako bi je taj zalogaj i zasitio - od ovog malecnog nema nista osim da zacepi njime supljine u zubima.

A ja cutim:lol: ...mislim se, tema je "antidepresiv" i necu nista da kazem koliko me ova velika cica-maca i njene zelene okice podsecaju na moju malu zlocestu, zelenooku macu, koja se igra sa misevima, gusterima, pticicama dok sami u muci ne puste dusu.
Tesko je poverovati da i u ovom odnosu izmedju leoparda i majmunceta postoji Heppy-End. Bilo bi lepo kada bi u ovakvim slucajevima zverka podobila ljudske osobine i odgojila majmunce... i jos docekala unucice:mrgreen:... lepa bajka;). Ali mozda ga je cuvala koji mesec dana da poraste kako bi je taj zalogaj i zasitio - od ovog malecnog nema nista osim da zacepi njime supljine u zubima.

Priča na ovu temu prestaje da bude depresivna/teška onog trenutka kada shvatimo da ne postoje "surove" životinje.
Taj epitet izmislili smo mi, ljudi, za ono što odskače od opšteprihvaćenog shvatanja o lepoti života, sa ljudskog stanovišta, u ljudskom svetu.

Tipujem da ga je ubila već sutradan, možda i nehotice. Leopardova snaga krije se u kandžama koje, među svim mačkama, najviše podsećaju na mesarske kuke.
Zakon jačeg, zakon prirode.

Priča na ovu temu prestaje da bude depresivna/teška onog trenutka kada shvatimo da ne postoje "surove" životinje.
Taj epitet izmislili smo mi, ljudi, za ono što odskače od opšteprihvaćenog shvatanja o lepoti života, sa ljudskog stanovišta, u ljudskom svetu.

Tipujem da ga je ubila već sutradan, možda i nehotice. Leopardova snaga krije se u kandžama koje, među svim mačkama, najviše podsećaju na mesarske kuke.
Zakon jačeg, zakon prirode.

Nije depresivno ali ako cemo iskreno, nije bas ni antidepresiv (ali to nek svako za sebe odluci). Shvatam dobro da ne postoje surove zivotinje (jer inace bi mog macka vec odavno obesila na prvu granu za rep)... ali ne vredi nista:roll:... jer kad vidim kako macak muci pticu ili misa pobesnim... jednog gustera sam mu otela i spasila ga! Takav prizor budi u nama sazaljenje(u slucaju da nemamo srce od kamena) i toga momenta ne razmisljamo o zakonu prirode i zakonu jaceg.

Evo gustera kojeg sam spasila od macora- zagrizao se u slamcicu koju sam mu pruzila i tako sam uspela ranjenika da dignem na stablo.:)

01012230.JPG

01012228.jpg

Poslednja izmena:
npr...ja sam shavtila da kad sam umorna (i to baš kad mi fali SNA...spavanja)...da je najbolje da s eispavam prije nego što i s kim stupim u dublju komunikaciju:mrgreen:
zatim...ako krajem mjeseca ostanem bez para...ne volim taj osjećaj, al ko voli...e to sam riješila time što sam rekla sebi d aneću dozvoliti da mi to kvari ugođaj...riješim problem (uvijek nekako riješim) i idem dalje

i generalno, ima toliko LJUDI i stvari koji me zanimaju da nemam vrmena biti depresivna
što i vama želim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back