!JO
Space Oddity
- Poruka
- 3.943
Uhhh sto mrzim karneval!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Znam da lav ubija malecne drugog lava da bi se pario i sirio svoje gene ali ne znam - nisam do sad cula da ih i pojede. Isto tako i mede ubiju mlade mece, ako ih se docepaju a da li su kanibali hm.. prosto sumnjam?

Lavica usvojila antilopu. Jeste li culi o ovom slucaju? Desilo se pre nekoliko godina; ne secam se vise tacno kako je zavrsilo; mislim da je lavica ogladnila i na kraju ipak nije mogla odoliti parcetu fileta...
... e sad da li je to antidepresiv ili nije, nek odluci svako za sebe![]()

E sad je kasno za menjanje teme.
Muzjak je u pravu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Infanticide_(zoology)
I da, ubijanje mladunaca (lavova) neretko je propraceno kanibalizmom.
http://ladywildlife.com/animals/cannibalisminanimals.html

U životinjskom svetu ima svakojakih iznenađenja:
Odnosno, iznenađenja za NAS, ljude.

... znaci to sa lavicom i antilopicom nije bio jedini slucaj ... eto sta je materinstvo![]()
Sad ne smem previše surovo da te razočaram, pa ću pokušati ovako:
Mi ne znamo sta se kasnije desilo sa malim pavijanom. Recimo da uopšte ne naslućujem hepiend.
Cinjenice su sledece:
- Leopard je sit, jer je prethodno pojeo majmuncetovu majku
- Leopardi cuvaju zalihe hrane na drvecu (drveće im dođe kao neki špajz)
- Leopard je velika macka koja se, kao i ostale macke, igra svojim plenom (kada je sita)
Skloni smo da tumacimo ponasanje zivotinje tako sto pronalazimo slicnost izmedju njihovog i naseg ponasanja (znakova, tj. telesnih signala). Mi u leopardovom lizanju bebe pavijana vidimo "nežnost", jer nas podseća na sliku mačke koja tako umiva svoje mačice ... Dalje nas lizanje podseća na ljubljenje, tj roditeljsko maženje, pri čemu u drugi plan (nesvesno) stavljamo podatak da je jezik takođe i oruđe jednog čula – kod zveri vrlo specifično.
Eto zbog čega je psihologija još uvek potrebna nauka: da sami sebe rastumačimo, a preko tog tumačenja da razbijemo i mitove koje imamo o sebi i ostatku živog sveta.
...mislim se, tema je "antidepresiv" i necu nista da kazem koliko me ova velika cica-maca i njene zelene okice podsecaju na moju malu zlocestu, zelenooku macu, koja se igra sa misevima, gusterima, pticicama dok sami u muci ne puste dusu.
... lepa bajkaA ja cutim...mislim se, tema je "antidepresiv" i necu nista da kazem koliko me ova velika cica-maca i njene zelene okice podsecaju na moju malu zlocestu, zelenooku macu, koja se igra sa misevima, gusterima, pticicama dok sami u muci ne puste dusu.
Tesko je poverovati da i u ovom odnosu izmedju leoparda i majmunceta postoji Heppy-End. Bilo bi lepo kada bi u ovakvim slucajevima zverka podobila ljudske osobine i odgojila majmunce... i jos docekala unucice... lepa bajka
. Ali mozda ga je cuvala koji mesec dana da poraste kako bi je taj zalogaj i zasitio - od ovog malecnog nema nista osim da zacepi njime supljine u zubima.
Priča na ovu temu prestaje da bude depresivna/teška onog trenutka kada shvatimo da ne postoje "surove" životinje.
Taj epitet izmislili smo mi, ljudi, za ono što odskače od opšteprihvaćenog shvatanja o lepoti života, sa ljudskog stanovišta, u ljudskom svetu.
Tipujem da ga je ubila već sutradan, možda i nehotice. Leopardova snaga krije se u kandžama koje, među svim mačkama, najviše podsećaju na mesarske kuke.
Zakon jačeg, zakon prirode.