neladm
Buduća legenda
- Poruka
- 28.526
jel jos da zmurim
.....mene strah oci da otvorim 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jel jos da zmurim.....mene strah oci da otvorim
![]()
hoce li biti ovaj najavljeni smak sveta ide mi se![]()
Ljudi sve vise osoba se javljaju na forum i traze pomoc, otvaraju se...Bas sam srecan zbog toga
Aj da kazem, namerno sam malo ovako skolpio recenicu da Vas isprovociram da aludira na moj nick zLiali evo na sta mislim:
naravno da nisam srecan sto ljudi imaju probleme, srecan sam da oni koji imaju probleme aktivno traze resenje, ne jadikuju, ne sramote se, ne robuju i dalje stereotipima i predrasudama.
To je ono kao sto kazu za pedere - uvek ih je bilo samo su se sada exponirali, a nisu se sad odjednom pojavili a do juce ih nije bilo.....Tako i ovi ljudi - i pre je bilo puuuuuno ljudi sa raznim tegobama , nezgodama i poremecajima samo su se veeeeoma dobro krili i zatvarali dok sve to ne predje u tesku psihozu ili duboku depresiju kada je lekarska intervencija neizbezna.
Ah, doci ce taj dan kada nece biti stereotipa i predrasuda, pa ce sramotnije biti otici kod zubara nego kod psihijatra![]()
Mislim, kad su zene prebobale sramotu da idu kod ginekologa (i to pogotovo one iz sela , sa slabim obrazovanjem) i ovo ce se nekada prebobati.
A citam nesto ovih dana da ce mzoda u buducnosti biti obavezni rektalni pregledi radi ranog otkrivanja potencijalnih tumora debelog crevapa ce se znati kakvu zadnjicu ima svako u gradu
Mislim ono, to ce prepricavati doktori i sestre kad kafenisu , ono klasika - jao zamisli danas mi bio ovaj onaj ahha ima ovakvo , onakvo :-D
Njima je to zanimljivo.....
Psihijatri psiholozi i psihoterapeuti koliko god da su neeticni oni se ipak smore od svojih problema sa pacijentima pa im je preko glave sve, taman posla da o tome pricaju i posle radnog vremena uz kafenisanje.
![]()
Izgleda da nece..... Kako vreme ide, sve vise ljudi misli da je to glupost .... Do pre godinu i po dana svi su brujali kako ce biti nesto 90% , a sada masovno mediji poceli da pisu satro Maje i nisu znale kada je kraj sveta, nestalo im mesta na kalendaru pa su zato dopisali do 21.dec.2012. , pa onda jso milion razloga koji sad trebaju da naprave da Maje izgledaju glupo i da je sve slucajnost.....
oce oce samo jos dva meseca
A da otvorimo kladionicu na ovu temu?
hoce li biti ovaj najavljeni smak sveta ide mi se![]()
aj neko nek iskomentarise ovaj moj post...
Mislim ono, to ce prepricavati doktori i sestre kad kafenisu , ono klasika - jao zamisli danas mi bio ovaj onaj ahha ima ovakvo , onakvo :-D
Njima je to zanimljivo....
Meni je oduvek bila fascinantna potreba za prepričavanjem tuđih intimnosti, a naročito od strane onih kojima profesija nalaže da to ne čine.
Sve mi se nešto čini da je i taj psihijatar imao šifru, samo je pitanje koju.
Verovatno je nedržanje jezika za zubima bilo tendenciozno - kako bi dospeo u centar pažnje.
A mogao je usput i malo da improvizuje da bi bio zanimljiviji silnim medicinskim sestrama.
A da je pravilnosti ovde, taj bi doktor izgubio posao, nepoštovanje lekarske zakletve.![]()
Ma bilo je to davno, i otišao je u penziju kao "renomirani" tj. ugledni psihijatar.
Za drugog znam da je tukao pacijente u ustanovi u kojoj je radio.
Misim, ima svakojakih koji sebe nazivaju ljudima.
Meni ova recenica pala u oci
Moja mama je jedno vreme radila u zdravstvu, tik uz vrata ordinacije psihijatra.
Taj psihijatar bio je vrlo sklon da, uz kaficu na pauzi, prepricava razne slucajeve s kojima se susretao.
Znaci, ceo dom zdavlja znao je od cega boluju njegovi pacijenti.
Pokusavale su neke kolege da mu skrenu paznju kako time krsi lekarsku etiku ali, jok, nije vredelo.
Elem, prica tece ovako:
poslao mu je kolega psihijatar iz druge zdr. ustanove svoju pacijentkinju s kojom vise nije znao sta da radi. Zena je bolovala od opsesivno-kompulzivnog poremecaja koje se manifestovalo skupljanjem sitnog djubreta (prasine, mrvica i slicnog) i pakovanja istog u kutijice koje je potom sortirala i cuvala. To je radila godinama, i nije bilo nikakvog boljitka u lecenju.
Navodno mlada i lepa zena, intelektualka sa manirima dame. Neudata, dobro situirana. Sto ce reci da na prvi pogled nije odavala utisak osobe koja radi takve stvari.
Ovaj psihijatar ju je lecio, vodio dugacke razgovore sa njom i posle izvesnog vremena proredio njene dolaske jer je ustanovio poboljsanje.
Kada je dosla na kontrolu nakon, npr pola godine, bila je sva leprsava i srecna, kao osoba koja se rasteretila velike muke.
Pitao je lekar kako je, da li jos uvek skuplja truncice i pakuje ih u kutijice, na sta mu je odgovorila kako to vise ne radi, a onda je stidljivo dodala da je nasla novu "zanimaciju" - pakovanje svog izmeta u tegle.
Misim, prica je odurna, ali istinita, a poenta je da su joj, nakon tog dana, svi u toj ustanovi, dali nadimak "G.vnarka".
Da l je ona nacula da je tako zovu ili je jednostavno digla ruke od sebe - bogtepita; uglavnom je ubrzo prestala da dolazi.
da skoknemo zajedno?
Ljudi sta ima novo kod Vas?
Da li ste mozda provalili da vreme u poslednje vreme mnogo brzo protice ?
Ja ne znam kada mi je proslo leto i evo je jesen vec.....
znaci uopste ne kontam proticanje vremena, tj ne hvatam trenutak....
Verovatno kako je covek stariji to ide sve brze i brze....