- Poruka
- 10.509
Trebalo bi da uglavnom zive OD rezultata rada,a ZA nekog ili za sam rad.
P.S. Što se knjiga tiče,preporučujem ti sve o ,gore pomenutom,Tesli.Svako bi trebao da bude upoznat sa njegovim rečima (za dela već znamo) i ,naravno, fasciniran njegovom ličnošću,razlog je više nego jasan.
Teslu olako uzimaju mnogi, svojataju i menjaju nacionalnost a on sam rekao na kraju da je ponosan na svoju (srpsku) nacionalnost samo da isto čovečanstvo mora da zaboravi na taj vid identifikacije ako misli da opstane u ovom (ljudskom) obliku.
Da se zbog potreba prehrane i trošenja prirodnih ali ograničenih resursa mora zaboraviti na sistem državnih granica koji trenutno poznajemo, a što je trenutno neizvodljivo. Ali isto tako postoje indikacije da se ide na samnjenje populacije umesto da se poštuje svačije pravo na život.
A najlepše od predvidjenog se upravo dešava - naučnici ne vole što se njihovi patenti zloupotrebljavaju ali su svesni da patent može da se izvede ako isti finansira vojska kao interesna grupacija sa finansijskim sredstvima potrebnim za projekat. Sa jedne strane vojska tehnologijom želi da kontroliše populaciju a sa druge doće trenutak kada tehnologiju niko neće moći da kontroliše.
Primer smo imali recimo u Iranu kada je bilo zabranjeno stranim novinaraima da snime demonstracije opozicije, pošto je tamo RIK hodža... E sad narod ima mobilne telefone i internet pa smo dobili vesti preko mobilnih telefona demonstranata
Internet je takodje mesto gde se vodi rat informacijama i dezinformacijama...
Poslednja izmena:

tako da nista ne razumem pa ako neko moze da mi objasni koja je svrha ove teme?

, ko bi ga znao
, al sam shvatila da sam više neka kasnilica i tako .