zadovoljavajuc
Primećen član
- Poruka
- 870
Izbacao ga iz mozga potpuno. Pogled deteta. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Meni s vremena na vreme dodju neke bube, imam pojačanu grižu savesti. Nisam je nikakav zločin učinila, niti je to ništa ozbiljno, u pitanju su nekakve sitnice, i prosto me nešto tera da ih kažem pojedinim ljudima. Npr kad sam bila mala, drugarica i ja idemo da jurimo njenu simpatiju biciklama i osetim neku jaku potrebu da prosto moram mami to da kažem. Vremenom sam uspela to da regulišem ali je još uvek prisutno.
Сложићу се потпуно са уводом у тему. Депресија је на прагу код већине људи са којима контактирам. На крају живаца, некако се и сама батргам, не желим се предати, а све дубље тонем. Свако је јутро све теже, не могу се натерати да се тргнем, само ме инерција води. Тотално запуштена, отупела, замрлих осећања... Бљак, не подносим се у овом издању, а немам снаге да се по ко зна који пут дижем из пепела....
![]()
Pa dobro to je u granicama normale...Griza savest je zapravo super ego po Frojdu...Imas malo veci stepen superega i to je to..To je dobro sve dok ne pocne da ti predstavlja problem i narusava dusevni i socijalni zivot...Sve ovo zavisi od mnogo faktora zasto i zbog cega se desava, zavisi od genetke kao i od vrste vaspitanja tvojih roditelja i sistema vrednosti koji su ti usadili u ponasanje i razmisljanje...
Eto na primer, moja mama je uvek insistirala da joj pričam sve što mi se dešava.
Sledeci put kada dodjes u slicnu situaciju seti se mojih reci i ne razmisljaj o tome "kako moras da utrosis psihicku energiju i kazes sebi "jao opet moram da radim ponovo sve" " nego samo "ustani" bez ikakvog razmisljanja sto moras to da uradis, neka ti bude to kao automatska reakcija, ne razmisljaj i ne broji koji je to put da se uzdizes , samo uradi to kao da ti je to obaveza....

Pa dobro to je ok donekle, to znaci da majka zeli da ti stavi do znanja da u njoj uvek mozes naci sigurnost, poverenje, prijatelja, pomoc itd....E sad postoje mnooogi nepravilni nacini kojima roditelji to iskazuju deci pa ispadne kontraproduktivno i dovodi do onoga sto najmanje roditelji zele - da se deca zatvore i da su nepoverljiva prema njima....
Mozes pricati majci tako neke stvari, ali moj predlog je da ipak zadrzis neku "intimu" licnu o kojoj niko nista ne treba da zna...Postoje neke stvari koje su samo za nas licno i ni za koga drugog....Svaki covek ima takvu neku potrebu i to je sasvim normalno....
A i ne treba npr da kazes mami - E malopre sam bila sa Marijom na kafu i bilo je 19 mladica u kaficu i onda me zaboleo stomak, pa zub i onda mi je konobar doneo kafu u crvenoj solji itd.....
Znaci previse detalja i pricanja je pomalo i bolesno - ono kao da je ona neki inspektor a ti neki socijalni radnik koji podnosi svoju opservaciju na sudu pa je svaki detalj od sustinske vaznosti....To je vec bolestan porodicni odnos koji moze odvesti u psihopatologiju....
A i neces imati roditelje ceo zivot - nauci se da neke stvari sama resavas i izlazis na kraj sa njima, covek se lako navikne da se "prazni" kod drugih osoba i kada tih osoba ne bude bilo covek pocne da se oseca bespomocno i nesposobno da resi neki konflikt svoje licnosti, problem, situaciju itd...Bez obzira da li je to roditelj, brat/sestra, drug itd....Ovi Amerikanci koji imaju para za bacanje se toliko npr naviknu na privatne psihoterapeute, psihologe i psihijatre da ako ne ode nedelju dana kod njega po savet ili olaksanje, ne zna sta ce da radi sa zivotom i ne zna npr da li da kupi zuir ili rozi dzemper....
Ovde mislim na zdrave ljude a ne na bolesne ljude jer je u Americi kultura zivljenja takva da tamo ljudi posecuju psiho-strucnjake u istoj meri kao npr stomatologa....Oni nisu ludi pa im treba pomoc, oni se brinu za svoju mentalnu higijenu kao sto se brinu da ne dobiju karijes....
Kod nas je to jos tabu....Kakvi srni psiho-strucnjasci, ma ljudi bre ovde ne idu ni kod stomatologa na preglede, sta vise, ne kupuju ni pastu za zube i ne peru zube bar jedanput dnevno! Kada ode kod zubara obicno je zub za vadjenje ili je karijes skoro dosao do zivca.Sta da pricamo o psihoterapeutima onda? Za to nam sluze prijatelji da ih smaramo......Razumem ja da nemamo novca i standard, ali da jeste neazurni i da ne brinemo o sebi i za ono sto je besplatno, ne brinemo !

Zdravo ljdi, evo cisto da se javim jer me nema.....Ziv sam, ali se mnogo radi na svim poljima pa ne mogu stici na forum......
Ali nadam se da cu opet dolaziti cesce ako mi pukne bend hahaha.........

Pa ako ljudi budu kao ti ona nek i pukne...Ne trebaju mi takvi.... :-PČim si ti u bendu, pucanje zagarantovano 120%![]()
Pa ako ljudi budu kao ti ona nek i pukne...Ne trebaju mi takvi.... :-P