heh, da znas da si u pravu...
ali cudno je to kad 9 godina ides na veronauku... kad malo bolje pogledas ceo svet se vrti oko religije, cak i ratovi...
ja se plasim da kazem da ne verujem, da ne bih bila gresnica i nevernica u Bozijim ocima... Ne znaci li to da u stvari verujem u Boga? (od ovoga zna da zaboli glava) :/
Sve cu ti ovo objasniti - samo polako strpi se (a znam da je to nesto najgore sto mogu traziti od tebe - strpljenja najmanje imaju mladi ljudi)
PAzi ovako - Nemoj da se uplasis ali - TI NE VERUJES U BOGA!
Sa druge strane ti se plasis Boga zbog klasicnog emocionalnog uslovljavanja - plasena si i zastrasivana iz mnogih izvora kada se poemne rec Bog - kao i ostali vernici koji veruju iz STRAHOpostovanja a ne zbog slobono donete odluke da veruju ili kao proizvod intelektualnog rada...
Sa trece strane ti si samosvesna, uvazavas Boga i religiju i ljutis se na sebe jer "ne verujes" tj ne volis sto osecas taj oset da Ne verujes zapravo.....NE ZELIS DA BUDES LICEMER I DA KAO VERUJES I KAZEM " MA JA BRE VERUJEM" A ZNAS U DUBINI DUSE DA NE VERUJES.....
E takvi emogirl prvi idu u pakao (ne ti nego drugi) - Ti i da ne verujes i da postoji stvarno Bog (a niko nema dokaza ni da postoji ni da ne postoji) BOG CE TEBE NAGRADITI JER SI BILA ISKRENA I JER SI ZELELA DA VERUJES ALI ETO IMALA SI NEKI PODSVESNI OSECAJ DA NE POSTOJI ZA KOJI TI NISI KRIVA, KAO STO NISI KRIVA JER OSECAS IMPULS DA UNESES HRANU U TELO I ZADOVOLJIS PRIMARNI NAGON EROS ZA ODRZANJEM ZIVOTA.....
PO meni, u svakom slucaju ti ispadas dobra i ok osoba, prvo sto duboko preispitujes sebe a to je malo redji slucas za tinejdz populaciju, drugo - sto si veeeoma iskrena i sto postujes i gledas da ne uvredis neku religiju, subkulturu i ljude oko tebe......Neko bi rekao - JA to i to radim i to i to verujem ko ima nesto protiv moze da mi ovo ono.....Ali ti ne.....Ti bas imas veeeliku stopu superega ili morala koji bas mucno opterecuje tvoj EGO ili JA - svesno ja tj svesno ti , i to je i vise nego pozitivna osobina u bilo kom drustvu.....
Znaci odgovor na tvoje pitanje je - Ti zelis da verujes, imas postovanje i uvazavanje ali tvoji impulsi i nagovestaji tela ti govore racionalno da Bog ne postoji, i to nije nista lose - i ja to isto osecam tako eto i Saint, a ja sam ranije isto prolazio kroz tvoje faze sto se tice religije - bio sam mnoooogo veliki vernik i sve radio lepo po bibliji (bez fanatizma) da sam ja na kraju zakljucio da moj mentalni i intelektualni sklop ne moze da prihvati ideju da Bog zaista postoji, to mi je bilo kao da mi neko kaze Deda Mraz postoji aj sad veruj, ako ne verujes nece ti dati poklon za novu godinu (analogija=ides u pakao)! Kada sam dostigao taj intelektualni nivo da sam shvatio da ja ZAPRAVO NE MOGU DA VERUJEM U BOGA ja sam onda skroz izasao iz religije JER NE ZELIM DA BUDEM LICEMER KAO OSTALI - DA SE DEKLARISEM KAO VERNIK A ZAPRAVO U SEBI ZNAM DA SU TO PRICE ZA MALU DECU!
U pocetku me je bilo strah kao i tebe, pa sam se tu nesto izvinjavao Bogu, i na kraju sam rekao - AKO BOG POSTOJI NEKA ME KAZNI, ALI KONTAM DA CE ME NAGRADITI JER SAM BIO ISKREN I LEPO SVE PRIZNAO, BOG CENI ISKRENOST A NE LICEMERSTVO - PRE CE UCI U RAJ NAJGORI GRESNIK KOJI SE ISKRENO POKAJE I KAZE ISTINU NEGO GULJAVI POP KOJI JE LICEMER!
Znaci ja sam sada agnostik - ne negiram Boga ali i ne verujem slepo...Otvoren sam za sve mogucnosti....Ne volim da se deklarisem ni kao vernik ni kao nevernik....Ako Boga dokazu i ako sidje na zemlju ja cu ga prihvatiti, ako ga ne dokazu, onda ostajem ovo sto jesam i to je to....
Tako da eto emogirl, nisi jednia na svetu kja ima te probleme, imaju i mnogi tih nedoumica....I opet kazem ti - nije nista lose to sto sve zamisljas, mislis, bijes glavu u zid

Kazem ti, to je pozitivno sve, eto i ja sam takav bio, pa sam dogurao u zivotu stvarno, skoro na svim poljima naspram ostalih......
I promeni aktivnost ispod nicka, kako "ko bi tebe razumeo", ti si ljudsko bice a postoji nauka koja objasnjava ponasanja i dusevni zivot ljudskih bica....Evo za pocetak ja te razumem i to jasno kao dan, doduse ja sam strucnjak za te oblasti

ali kladim se da cete i ostali razumeti, a naravno bice i onih koji te nece razumeti kao i onih koji ce te razumeti ali ce te napadati da bi ti zadali emotivne probleme....Takvi smo mi ljudi.....To je sve psihologija homo sapiensa.....