bRu zLi
Poznat
- Poruka
- 9.401
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Bring da madafaka!![]()
Sad ga turnes u "template" da ti ga samog dodaje.![]()
Nakon iscitavanja ove strane,pitam se da li je korisnije da pitanje postavim na Svastari ili ovde.
Da vidimo.
Sta postavlja gornju granicu inteligenciji? Nasledje ili licna aktivnost pojedinca?

Nasledje postavlja!
U psihologiji su podeljene struje mada neko moje profesionalno licno misljenje je NASLEDJE!
Nema statistickih dokaza, takva je problematika pa se mora do zakljucka doci razumom, indukcijom, dedukcijom, analizom, sintezom itd....
Vazno je napomenuti da mnogi IQ mesaju i izjednacavaju sa obrazovanoscu, vaspitanjem, kulturom i slicnim kategorijama, ali to je sve razlicito....
IQ je urodjena.... Zato se i ne testiraju ljudi VISE OD JEDNOM GODISNJE JER TAKO OSOBA UVIDJANJEM UCI BUKVALNO KAKO DA RESI IQ TEST i to vise nije odraz IQ sposobnosti nego OBRAZOVANOST RESAVANJA NEKIH PROBLEMSKIH ZADATAKA....
Za validan IQ test se kaze da je onaj test KOJI MOZE DA RESI I DOKTOR NAUKA I NEPISMEN COVEK I COVEK IZ AZIJE I NEKI VRAC IZ NEKOG PLEMENA!
To je prava inteligencija - uraditi test bez ikakvih dopunskih elemenata - kultura, obrazovanje, standard itd.....Zato su pre vrsili istrazivanja o IQ testovima jer su gradska deca mnogo bolje radila tj"imala" veci IQ na testu od seoske dece!
DONELA SE POGRESNA LOGICKA GRESKA "da su deca iz gradova inteligentnija od seoske dece" STO JE NOTORNA GLUPOST!
Kako je psihologija napredovala kao nauka otcepljivanjem od filosofije i uvodjenjem metodologije, istrazivanja, statistike, psihometrije i slicnih naucnih disciplina DOSLO SE DO ZAKLJUCKA DA JE IQ TEST BIO KRIVO POSTAVLJEN TJ POSTAVLJEN ODN.PRILAGODJEN GRADSKOJ DECI U ODNOSU NA SEOSKU!
Pravi test je ovo ispravio i pokazalo se da nema razlike selo/grad....
Nakon iscitavanja ove strane,pitam se da li je korisnije da pitanje postavim na Svastari ili ovde.
Da vidimo.
Sta postavlja gornju granicu inteligenciji? Nasledje ili licna aktivnost pojedinca?

U stanju sam da odgovorim samo na ovo.
Sta je onda sa razvojem inteligencije? Najpre mislim na period adolescencije. Nije li tacno da ako osoba "uci matematiku i latinski" (kako se kaze) moze da poveca svoj IQ nego sto bi to bila u stanju osoba koja cuva ovce?
Na kraju krajeva,sposobnosti se razvijaju vezbom. Pa tako i inteligencija.
da, efektivnost već urodjene inteligencije možeš da vežbaš.
naravno da nećeš da odstupiš drastično od svog IQ-a ali ćeš
uspeti da maximalno moguće iskoristiš svoje mogućnosti.
@bru zli: mogao bi nešto svoje da kažeš, neki svoj zaključak, ne samo da ispričaš napamet naučenu lekciju.
sve to što si napisao, nalazi se i u udžbeniku za srednju medicinsku školu u par lekcija koliko se sećam.
dakle, stičem utisak da nemaš šta pametno da kažeš, a trudiš se da svojim kilometarskim postovima privučeš pažnju.
bez uvrede naravno, ovo je samo moje zapažanje.

možda zato što ti i nemaš šta da kažeš pametno?
nije ti palo na pamet? u suštini koliko vidim ti si neki osrednje talentovani student psihologije, sa nula tolerancije.
izvini molim te, ako se tako profesionalci na polju psihologije ponašaju - kao deca, šta onda dalje da pričamo
možda imaš fakultet, diplomu, ali ništa ti to ne znači ako si ga prošao tako što si napamet učio, a mozak ne umeš da koristiš.
a devojka nije pitala to šta si joj ti odgovorio i za svaki slučaj možda bi da pogledaš opet šta sam joj koncizno odgovorila.
moju neobrazovanost ćemo za sad da ostavimo po strani
uostalom tvoj je problem što nisam jedina na forumu (a verujem i u rl) koja misli da si retardiran blago rečeno.![]()

Ma, bre, Bru zna psihologiju; makar na osnovu poznavanja marketinga; uvek prepoznam njegov post iz aviona; ni svoj nisam u stanju sa takvom sigurnoscu.![]()
I, kazu ljudi da ako nesto sto radis ne umes da objasnis detetu tako da razume, zapravo nemas pojma ni sam sta radis.![]()
Plus, ono sto me je skroz odusevilo je to sto je covek jasno rekao da time sto poznaje psihologiju nije u nadpsihickom stanju, nego da podleze istim zakonima kao svi ostali.![]()
A i smem da se kladim da sasvim stalozeno pise iako ostavlja utisak da menja tastature triput dnevno, pre obroka.![]()
U tebi se bore prostak i diplomirani/magistar/doktor,a prvi je ubedljivo....
No nemaj ti brige. Ova dva posta su nas itekako ubedila da si intelektualac![]()
Da vidimo.