Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lose mi je, jako lose
cigara.gif

Ako nisi plitkoumna tablete ti nece pomoci...Evo i ja ih drmam, al nesto ne ide...imas li poseban razlog za tvoje tegobe?ili je razlog u tebi?
posto u zadnje vrijeme cesto slusam da je problem u meni onda je vjerovatno u meni

al sta cu kad ne mogu da ne vidim ono sto vidim
ne mogu da ne cujem ono sto cujem
da mi ne smeta ono sto mi smeta
da imam problem i da uzivam u tome
da ne zelim ono sto zelim
...
...
...
itd
itd
itd

ne mogu, ne mogu i ne mogu :(

posto u zadnje vrijeme cesto slusam da je problem u meni onda je vjerovatno u meni

al sta cu kad ne mogu da ne vidim ono sto vidim
ne mogu da ne cujem ono sto cujem
da mi ne smeta ono sto mi smeta
da imam problem i da uzivam u tome
da ne zelim ono sto zelim
...
...
...
itd
itd
itd

ne mogu, ne mogu i ne mogu :(

I mene pokusavaju ubjediti da je problem u meni, svi su jadni a meni dobro. Svi su zrtve a ja koljac...a gledajuci fakte svi se cepaju od smeha a ja ne. Ponekada, draga Salveto, mi pogresno razumemo da depresija i biti okruzen kretenima nije jedna te ista stvar. Jednostavno si osjecajna osoba i vidis ono sto drugi ne vide, a posto oni ne vide ne znaci da ne postoji. Tablete nam nece pomoci, pokusavajuci "ispraviti krive drine sami sebe smo unistili", mozda kad se i mi "iskrivimo" onda cemo uspjeti se odbraniti od okoline. Sad nisam siguran da je tvoj slucaj slican mome, ali po tvojim rijecima mislim DA PROBLEM NIJE U TEBI NEGO U DEBILIZMU OKO TEBE

I mene pokusavaju ubjediti da je problem u meni, svi su jadni a meni dobro. Svi su zrtve a ja koljac...a gledajuci fakte svi se cepaju od smeha a ja ne. Ponekada, draga Salveto, mi pogresno razumemo da depresija i biti okruzen kretenima nije jedna te ista stvar. Jednostavno si osjecajna osoba i vidis ono sto drugi ne vide, a posto oni ne vide ne znaci da ne postoji. Tablete nam nece pomoci, pokusavajuci "ispraviti krive drine sami sebe smo unistili", mozda kad se i mi "iskrivimo" onda cemo uspjeti se odbraniti od okoline. Sad nisam siguran da je tvoj slucaj slican mome, ali po tvojim rijecima mislim DA PROBLEM NIJE U TEBI NEGO U DEBILIZMU OKO TEBE

ima istine i u tome, i to dosta, znam ja to...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back