Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ispravite me ako gresim, ali u zadnje vreme mi se cini da neko ko pokusava da nadje neke odgovore na ovom pdf-u sve teze dolazi do njih

sve mi deluje onako bas ne organizovano
puno tema koje su u glavnom iste
puno ne vezanih tema za ovaj pdf
puno nekih piko tema za po dve recenice
dosta kontradiktornosti
mnogo "tek onako odgovora"
dosta odgovora koji nisu bas pravi
mnogo tema koje su otisle stranputicom pa i koje nisu ne znam koliko njih je reseno do kraja
mnoge teme sa konkretnim pitanjima budu "oduvane" na razne nacine
..........

jeste da pdf nije sto i knjiga i da postoje lepljive teme koje priznajem nisam bas citao, ali sve ostalo deluje kao zahvaceno bagerskom kasikom sa otpada i prosuto na jednu kamaru
cini mi se da je psihologija u zadnje vreme u "modi" pa onda sto ne bi svako svaki dan postavio po jednu svoju misaso verujem da je to delom uzrok

• Podržavam
Reactions: !JO
ispravite me ako gresim, ali u zadnje vreme mi se cini da neko ko pokusava da nadje neke odgovore na ovom pdf-u sve teze dolazi do njih

sve mi deluje onako bas ne organizovano
puno tema koje su u glavnom iste
puno ne vezanih tema za ovaj pdf
puno nekih piko tema za po dve recenice
dosta kontradiktornosti
mnogo "tek onako odgovora"
dosta odgovora koji nisu bas pravi
mnogo tema koje su otisle stranputicom pa i koje nisu ne znam koliko njih je reseno do kraja
mnoge teme sa konkretnim pitanjima budu "oduvane" na razne nacine
..........

jeste da pdf nije sto i knjiga i da postoje lepljive teme koje priznajem nisam bas citao, ali sve ostalo deluje kao zahvaceno bagerskom kasikom sa otpada i prosuto na jednu kamaru
cini mi se da je psihologija u zadnje vreme u "modi" pa onda sto ne bi svako svaki dan postavio po jednu svoju misaso verujem da je to delom uzrok

a s kim to zelish da podelish u praznoj kafani? kritike se shalju adminu, ako zelish da njima postignesh neshto... a ako zelish samo da ogovarash, onda odesh u punu kafanu...:)

Sve teme i svi razgovori kad-tad postanu "već viđeno".:lol:
Ne volim "organizovane" teme. Ovo je Psihologija, te valjda ljudi otvoreno i spontano razgovaraju ... a mogu ponekad i da razbiju eventualnu monotoniju na temi nevezanim upadicama i ćaskanjem.
Ne mogu zabraniti kratke odgovore (u par rečenica), a ne mogu ni brisati ili sankcionisati postove samo zbog kratkoće.
Koji su odgovori "pravi" a koji "nepravi" - ko bi to mogap znati?
Svako misli da je njegov "pravi".

Opušteno, izuzev kada je reč o ozbiljnom problemu koji zahteva vrlo konkretne, smislene odgovore i validne savete.

Novembru, to sto trazis neces naci ni na jednom forumu, cak ni na strucnim u kojima misljenje razmenjuju i sami ljudi koji se ovom naukom bave profesionalno. Poznat je program u skoli i na fakultetima.... i ako je tako, a jeste, nije logicno da forum opsteg tipa obiluje strucnoscu i jasnim analizama sa sve sagledavanjem problema drustva u njegovom korenu i posledici. Ono sto ovde mozes naci je par ljudi koji ti odgovaraju i sa njima razmeniti misljenja, ili. kao mi ostali, opustiti se i zezati.

Vece robijasi

dijagnoza: tuga
uzrok: jedan nemio događaj i kišni april
klinička slika: umor, nervoza, lupanje srca, stanje koje se kreće u rasponu od suza do ravnodušnosti
terapija: neophodno što više izlaganja tela i duše suncu i onome ko vas istinski voli a koga ste nepravedno u poslednje vreme zanemarili
mišljenje ordinirajućeg lekara: pacijent ne sarađuje
:)

Re-define your life’s worth

I was walking the other day and thinking on how many different ways one can break down and define one’s own life in type of worth. Some people hate their own life and some people would dream of having their life. Where is it that we fail to recognize the beauty of life if not within ourselves?

I believe that it is because we shut off switches to the doors that enable us to extend the generous definition of ourselves. We generalize ourselves in the vastness of this life-creating planet and can end up defining our own worth to the institutionalized labels of society; lawyer, fireman, clerk, ugly, poor, rich, etc. These are all means of definition of a system that fails to recognize the living and divine essence in each and one of us. It is a sort of machine like behavior that arises from distorted values. When we were born into this world as children, we had a very playful and joyful way of looking at things. We could chase after butterflies for an eternity. We could observe and become totally engulfed by the flow of events around us. We appreciated every ice cream as if it was our first and last one we’d ever had. We were curious. Our minds were not shaped to slavery. We were self-reflecting life observing life itself at every moment of our own being. After a certain age, the society and people within society slowly but progressively lowered a curtain before our eyes and shutting off the link to our hearts. We were slowly being fabricated and instructed what to do instead of simply being. The child within each and one of us still roams and occasionally takes a peek. That’s when we become ecstatic about the little things.

So, what to do? My personal tip is to take a step back from viewing the world as we have been taught to think it is and instead, like the child within ourselves, view the world as it IS. Eternal. Flowing. Everlasting.

If you define yourself and the life you live each day as nothing else but a product, then ask yourself this: what is the fate of a product? The answer is: to be used.

If you, like I prefer to do it, define your life as a gift, then ask yourself this: what is the fate and use of a gift? The answer is: to be played and toyed with, to appreciate, to love.

Step out of the fabricated illusionary world of lies that have been nurturing the on-going death of the child you once were. Live life fully. Look around you more often. What is happening around you? Let go of all the labeling, rationalizing, dividing, distorted type of awareness that has been occupying your mind, it is not you. Be free. Let your thoughts be the masterpiece of an artwork that we were all given: Life.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back