Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
734496_553389101349501_1431405118_n.jpg

nisam bila sigurna gde ovo da ostavim, pa mi se Antidepresiv učinilo kao najbolje mesto:)
iako sam o amišima dosta čitala i gledala na netu, nešto malo čula od onih koji žive u njihovom komšiluku pa imaju priliku da ih vide (i piju organsko mleko sa njihovih farmi, na primer:), trudila sam se da svoje (verske) predrasude, medijske klišeizacije i tuđe turističke impresije ostavim po strani pa je film na mene ostavio izuzetno jak pozitivan utisak.
ambicija nije bila da ih se demistifikuje već da se prikaže sva lepota ljubavi, jednostavnosti i pobožnosti njihovog porodičnog i svakodnevnog života. od njih se toliko toga može naučiti i usvojiti kao uzor u životu, a da nije neophodno potpuno prekopirati njihov obrazac, jer njihov život ipak podrazumeva specifična stroga pravila pre svega verske zajednice kojoj pripadaju.

pogledajte ceo film i uplovite u jedan divan svet koji je na nekom nivou opštih vrednosti, načela i smisla života moguće ostvariti i u ovoj sunovratnoj civiliziaciji kojoj pripadamo.

U očima ti piše zakasnela reakcija, :hahaha:

Danas sam imala napad panike :( .
Pocrvenela sam kao rak,usta se osusila,samo sto se nisam srusila :dontunderstand: sta se desava valjda je to reakcija organizma na stalni stres u mom zivotu.
:(
Nisam mogla recenicu da sastavim,ruke se tresle..
Jbn osecaj :( .

Topla kupka :aha:

pa nick mu takav.. a volim da permutujem slovca i rechi ..
narav ostavljam na stranu :lol:

Bolje je narav na stranu :lol:
Prestao sam da pushi marihuanu al samo pocheo da pijem :/

I šta je loše :think:

Kako bi izgledao svet da su Tesla i Fleming bacili svoj rad, ne objavivsi ga? Otisli su ne znajuci koliko su radosti na svet doneli.
Zao mi je obrisanog, vracao sam se na isti tekst a svaki put citao razlicito.
Sreca se sama umnozava, mi je samo pridrzavamo, katkad zagrlimo..

naknadna radost nema smisla. otud stvaranje i sirenje srece ne sme da bude stvar odlozenog trenutka. ona mora da bude - sada, ovde. mada ja govorim o obostranoj radosti, onog ko je daje i onog ko je dozivljava, ne samo njegovog prijemnika.
srece se drzimo, kao pijani plota. ne valja samo sto pijanstvo ne razlucuje da je plot sklon padu, a pijanac tek. plot nece uzvratiti zagrljaj. a i mora se odvojiti nekad od ograde, krenuti dalje. u razbistravanje od opijata.
zato valjda sreca mora da bude ne samo sada i ovde, nego i svesnost. ona nema nikakvu vrednost ako se definise tako (kao sreca) tek kada na nju pogledas iz perspektive buducnosti unazad.

Zamenili bi ih drugi - nesto malo kasnije - ali ipak ...
Bez njih ne bi napredak prestao ;)

slazem se...sve je zamenljivo. i ljudi. i ideje. ne znaci da ce biti bolje, ne postoji garancija za to, ali prolaznost je ionako neminovna. pa i ta secanja, prijatne misli ili uspomene o necemu/nekome kada ih prekriju neke nove senzacije, polako zamru.

Topla kupka :dontunderstand: mislis da se opustim p-k i ne mislim na njega ili ?

Uh...
Javio se preksinoc,ima devojku a bivsa ga zove da se vide :sad2: sa mnom nece da prica :sad2: sa njom hoce,na kratko kao al* opet pricao je :sad2: .
A sa mnom nece :aaa::aaa::aaa::aaa::aaa::aaa: kako odvratno los osecaj :aaa::aaa::aaa::aaa::aaa::aaa::aaa::aaa::aaa: .
A kako ja da funkcionisem u svakodnevnom zivotu :rida: kako je ovo los i odvratan osecaj :besna: :sad2:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back