Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok za ektomorfe, endomorfe i mezomorfe sam se vec smorio par puta tako da znas da znam o cemu pricas samo sam mislo da se na to moze uticati malo vise.

Moja gradja je otprilike malo uza ili prosecna ramena, uzi struk od proseka, proscno siroki kukovi, dugacke ruke, ali sam dosa jaici u grudnom kosu od vrsnaja, mislim isprseniji sam od njih.

Imam jos neka pitanja pa bih bio zahvalan da neko odgovori.

Pijem proteine i razmisljam o kreatinu. Ako recimo posle nekog vremena odlucim da ostavim suplemente i nastavim da radim teretanu samo uz ishranu, da li ce mi se smanjiti i oslabiti misici?

polideus888:
moguce, al opet sam sumnjicav sto se tice delotvornosti tih suplemenata.

Prijatelju moj ,pa ti nista nisi naucio obilazeci sve forume po netu.O delotvornosti wheya moze da tumaci kao da si svoju ishranu pojacao za 200 gr belog mesa(to su u proseku proteini iz dve doze wheya).
To je prosta stvar,zato su to dodaci ishrani ,ako ne mozes da jedes 1 kg mesa dnevno ti popijes 150 gr wheya dnevno i zamenio si proteine koji se nalaze u mesu.
Prosto,nisu to steoridi ne rade na tom prinicipu.
I za steroide ti trabaju gradivne materije.Kao kada bi gradio kucu bez cigala,ali to je druga prica..

Pozdrav

decko88:
Imam jos neka pitanja pa bih bio zahvalan da neko odgovori.

Pijem proteine i razmisljam o kreatinu. Ako recimo posle nekog vremena odlucim da ostavim suplemente i nastavim da radim teretanu samo uz ishranu, da li ce mi se smanjiti i oslabiti misici?

Ako pojacas ishranu(belancevine) za onaj unos koji si imao u prahu trebalo bi da ostane,osim ako si u slucaju kreatina svoju masu kreirao na povlacenju vode a ne proteina u sastav misica.Zato se preporucuje pojacana proteinska ishrana da on vuce sa sobom vise proteina nego vode.

Pozdrav.

Hvala :wink: ali cuo sam neke lose price o kreatinu i to konkretno od decka koji je imao problema od njega. Mislim da ostajem na proteinima. Ove sto sad uzimam imaju u sebi 25% proteina i oko 50% ugljenih hidrata (ima i malo kreatina i jos manje glutamina) a planiram da kasnije uzimam one proteine sa 90% proteina u sebi. Mozda i malo dekstroze uz to

decko88:
Hvala :wink: ali cuo sam neke lose price o kreatinu i to konkretno od decka koji je imao problema od njega. Mislim da ostajem na proteinima. Ove sto sad uzimam imaju u sebi 25% proteina i oko 50% ugljenih hidrata (ima i malo kreatina i jos manje glutamina) a planiram da kasnije uzimam one proteine sa 90% proteina u sebi. Mozda i malo dekstroze uz to

Prestani da slusas te gluposti,kao kada bi mi rekao necu da jedem crveno meso zato sto visak kreatina iz njega moze da me unisti.
Ti si uzeo neki gainer, imam mnogo lose misljenje o njima,jeftinije ti je da ga sam pravis ,bar znas sta je u unutra.

decko88:
To i planiram da uradim. A sto se tice kreatina, cinjenica je da mora da se preduzmu mere predostroznosti pre nego sto se uzima. Barem onako kako sam ja informisan.

Prijatelju ,predostroznost treba samo ako imas neku hronicnu upalu bubrega,ako ne daj boze imas ,onda je njima i obicna voda teska,jedino sto moras da radis je da pijes dosta vode jednostavno zbog ponude i traznje.I ako imas do 15 godina,pa tu treba malo kontrolisano to raditi,tj da te uputi neko strucniji .
No dobro ako nisi siguran u nesto nemoj da pricas neko ce steci pogresan utisak kao sto si ti procitao da je neko tako nesto negde napisao i sada imas takvo misljenje,a nas 1000000 misli da to nije tacno,

Pozdrav

Profimare:
I dobro kakvi su to problemi sa kreatinom i koje mere predostroznosti treba preduzeti?
Ono sto sam ja cuo, decku su se prosirili krvni sudovi. Ja sam razmisljao o kreatinu (i dalje razmisljam) ali ako pocnem da uzimam, to ce biti tek na prolece. Znam da je odnos onih koji pricaju da nema nuspojava i onih koji pricaju da ima oko 1000:1 ali kako sam citao da nema nezeljenih posledica, tako sam citao i da ima.

A ko zna, mozda se posledice javljaju za 20 godina. To ne mozemo znati.

imam jednu malu dilem!Cula sam da su proteini jako zdravi ( naravno u umerenim količinama )I DA je ishrana bazirana na proteinskim namirncama( nemasnom mesu ( junetina kuvana, piletina i curetina na zaru bez ulja ili kuvana kao i morska ribi pečena bez ulja, nemasno mleko i jogurt,VELANCE ) dobra jer jer se od takve hrane dobija čista misicna masa a telo čisti odsuvisnih masnoca....Jel to tacno?i da li je da se tako hrani osoba koja tezi definiciji( ne pumpanju)misica i skidanju suvisnih masnih naslaga... ( zeska osoba )???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back