Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gavranac:
Sve je to OK i to su neke stvari koje svi koji se bave ovim sportom treba vec da znaju, ali pogledajmo malo stvari sa medicinskog aspekta, kao shto je Levrone preporuchio. Isti ti profi bilderi uzimaju AAS (steroide) koji nisu nimalo zdravi, pa se ne bih bash u potpunosti oslanjao na njihove tvrdnje shta je zdravo, a shta ne.
OK, tacno, ali u onom clanku Milos Sarcev to tvrdi kao vrhunski nutricionista, a ne kao profi bilder.(ima diplomu sa novo sadskog univerziteta, plus je trener fitnesa i bodibildinga 20 godina)

gavranac:
Skoro sam chitao chlanak o tome koliko je profi bilderima ugozeno zdravlje pred samo takmichenje usled poremecene kolichine minerala u krvi (da skratim prichu) koji je napisao sam Sharchev.
Apsolutno tacno, plus dodaj tu extremnu dehidrataciju, ali to nema veze sa dnevnim unosom proteina po kilogramu mase.

gavranac:
Prema tome, ljudi rekreativci treba da se drze one kolichine od 2,5 - 3 grama proteina po kg telesne tezine.
Ta kolicina proteina je idealna za gradjenje misicne mase, problem je sto vecina rekreativaca(onih koji se i odluce da idu u teretanu) uzimaju MOZDA 1,5... mozda..

Plus kada se tu doda tvrdnja da je "preko 2,8 po kg mase opasno po zdravlje"(tvrdnja sa kojom se nimalno ne slazem), covek da ne bi "ugrozio zdravlje" jede jos manje proteina.
Ili ljudi cak onda misle da je protein koji mi pijemo isto tako opsan po zdravlje. Siguran sam da su svi koji piju whey culi ovu eksperstku tvrdnju parem jednom ako ne i dvadesetak puta.

Mogu ti reci da sam se nakon tvog posta zainteresovao za ovu temu i pregledao dosta stranica. Uglavnom se pod nezeljene pojave navodi povecanje amonijaka koji moze oshtetiti bubrege i dekalcifikacija (shto nije dokazano), ali nema ni jednog konkretnog dokaza ili izvrshene studije tako da... :-? :-? :-?
A shto se tiche surutke, pitao sam u koju svrhu bi je pio bash iz tog razloga. Chinjenica je da je surutka vrlo zdrava, ali moze sadrzati vishak kalorija. Uvek sam za Whey protein.

UrosWasHere:
Plus kada se tu doda tvrdnja da je "preko 2,8 po kg mase opasno po zdravlje"(tvrdnja sa kojom se nimalno ne slazem), covek da ne bi "ugrozio zdravlje" jede jos manje proteina.
Ili ljudi cak onda misle da je protein koji mi pijemo isto tako opsan po zdravlje. Siguran sam da su svi koji piju whey culi ovu eksperstku tvrdnju parem jednom ako ne i dvadesetak puta.
Ne znam da li mene citiras, ali kada sam spomenuo dozu od 2.8 nisam mislio da je opasna po zdravlje nego da nije preporucljiva zato sto nije laka. Kada spomenuh hemiju nisam mislio na AAS nego na na enzime koji bi pomogli varenju te kolicine proteina(mesa....).... A u svakom slucaju, posto je za anabolizam pored hranjivih materija i misicne tenzije potrebna i hormonska reakcija, onda mogu svojoj konstataciji da dodam i AAS.
Sta je sustina? Neko nekad rece "mi smo ono sto pojedemo", ali istina je malo drugacija: "mi smo ono sto apsorbujemo". Moze covek za obrok da pojede 5kg mesa, ali je ljudski organizam sam po sebi nemocan da prevari tu kolicinu. (kada spominjm proteine ne mislim na whey nego iskljucivo na one iz namirnica)
Npr. ako popijes vitamin C u dozama od 500mg i 1000mg uneces istu kolicinu vitamina, ali ce se u drugom slucaju apsorbovati 30-40% manje.... i tako dalje.

Pomoc oko sagorevaca masti!

Imam negde 10kg viska, mozda i manje. Zeleo bih da kupim neki sagorevac masti ali me zabrinjavaju price da kada prestanem da pijem kilogrami mi se mogu vratiti i mogu izgledati gore nego pre. Da li je to istina? Da li je neko imao nekih iskustava?

Hvala.

Brolly:

Imam negde 10kg viska, mozda i manje. Zeleo bih da kupim neki sagorevac masti ali me zabrinjavaju price da kada prestanem da pijem kilogrami mi se mogu vratiti i mogu izgledati gore nego pre. Da li je to istina? Da li je neko imao nekih iskustava?

Hvala.
Sagorevac ti moze biti samo podrska i nista vise od toga. Ako ne treniras i ne hranis se kako treba, sagorevac sam po sebi ti nista ne vredi.
Sto se tice izbora sagorevaca, jedino sto cu ti reci jeste da ne dozvolis mangupima da te nagovore da kupis carnitine... a otkad su zabranili efedrin, ni ovi ostali nisu posebno efikasniji. Reklamira se, prodaju se price, ali nije to ono sto je nekad bilo.

Brolly:

Hvala.
Idi na skijanje! Neki dan sam dosao sa istog i imam 3-4 kile manje, stomak se smanjio a noge ojacale. A isto sam imao oko 8 kila viska (visina - 100). Malo vise sporta i to je dovoljno.

pit81:
Treba mi pomoc. Treba da uradim seminarski iz antropomotorike, prikaz jednog treninga, odnosno pet vezbi. Nasla sam slike i nacin izvodjenja vezbi i ostale bitne stvari osim jedne...
Moze li neko da mi pomogne da napisem za vezbe koje cu prikazati koji misici su agonisti, koji sinergisti a koji stabilizatori prilikom izvodjenja vezbe?

Pa agonisti su ti oni shto gone telo,kapirash? a sinergisti su oni kad spavash s'dechkom a razmishljash o nechemu drugom,trecem,znachi vishak informacija mozak shalje receptorima to se pretvara u energiju i dolazi do sinergije i tako izazivash ejakulaciju. E a stabilizatori to morash da znash, to su ti oni kad zavrshish DIF onda prebacish skele na shumarski fakultet 8-) ...nadam se da sam ti pomogao.pozzz

Subj.: Zagrevanje i "odgrevanje"

Kako se pravilno zagrevati pred vezbanje?

Odnedavno posecujem jednu teretanu, i moja zapazanja su sledeca.

Kao zagrevanje koristim desetak minuta "bicikla". Zatim predjem na lat-masinu, na kojoj radim jednu ili dve serije sa manjim opterecenjem. Nakon toga, odradim dve serije sa velikim opterecenjem. Na kraju, kao "odgrevanje", ponovo odradim seriju-dve sa manjim opterecenjem.

Ako radim ovako, onda ne osecam toga (i narednih) dana upalu, nego samo umor. Ali, ako posle bajsa odmah na lat-masini radim sa velikim opterecenjem, onda osecam bolove narednih nekoliko dana.

Trener mi preporucuje "odmah velika opterecenja", ali nisam siguran koliko je u pravu. Misljenje vas, forumasa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back