Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BARBIE GIRL:
E... znaš u čemu je štos...dym burn nema efedru tj efedrin ( pise lepo efedra free ) vec neki drugi sastojak koji se zove EFEDRIAN....POGLEDAJ NA OVOM SAJTU...I UVERI SE ...http://www.dymatize.co.yu/dymburn.php...100% nije greska...

p.s. Hvala za komentar...tj za preporuku
Jeste upravu si... ali to je neki sastojak koji je jako slican... sad sta je tacno ne znam... opet moj glas ide dyma burn-u :)
Evo ja sam ovde nasao sve ;)
http://www.dymatize.com/mivastore/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=DBE&Product_Code=EF00250

Pozz

polideus888:
Profimare, na ono pitanje da li mi daju da uzimam sto si mi postavio na x3m-forumu, ne, ne daju mi da ih uzmem, ustvari nismo ni pricali o tome, ali znam koje je njihovo misljenje, pa cak i o proteinima, ali se sluzim njihovom literaturom. Nisam mogao da ti odgovorim, zabranili mi pristup forumu. Cenzura misljenja, jednoumlje sta ces... Pozdrav
Ta prica sa roditeljima mi je dobro poznata...
Banovali te tamo?? Neverovatno...

Moj savet ti je ako vec nisi procitao, da procitas skoro sve teme vezane za steroide na tom forumu... jer ne znam zasto si se bas odlucio za naposim ;)

Profimare:
Video sam na onom forumu za tog lika ako je to taj sto si pisao... A sta kaze za sporedne efekte? gino, retencija vode, jetra, bubuljice, opadanje kose, pritisak...? Sta je uzimao jos uz naposim? Koliko dugo mu je trajala kura?
Nije uzimao nista dodatno, od zastite samo liv 52, i jeo je brdo hrane, ali stvarno, ono je cudo. On je i pre uzimanja AAS bio ogroman, 2 metra i nekih 120kg ali posle Naposima je postao buldozer. Ovako imao je bubuljice po ledjima, to sam licno video ali ne nesto preterano, onako ko u pubertetu ljudi sto imaju. Kosa mu nije opala sigurno, a za ostalo mi nista nije rekao, za pritisak i jetru... E, sto se tice ligamenata, lekar mu je zabranio da vezba jer su mu misici narasli toliko brzo i mnogo da ligamenti nisu mogli da ih prate, pa su valjda pokidani sta li.

:Idol::
Aha. Znaci treba istraumirati misice da bi se oni punili proteinima koje je od uglenih hidrata prethodno napravio insulin. Pa dobro..

Par pitanja:
Sta vise 'istraumira misice''?: npr: cucnjevi (frekventno podizanje gore dole) ili zadrzavanje u jednom polozaju (naprimer napola savijena kolena opet kod cucnjeva). poenta je da li vise pokreti ili zadrzavanje misica u jednom polozaju traumira?

Koji proizvodi (prehrambeni) sadrze secere koje sadrzi dextroza?

postoji li odredjeno doba dana koje je najpogodnije za vezbanje?
Istraumirati?..........pa, nešto slično tome.

Ne treba zadržavati, treba podizati i spuštati teret. Laganije spuštati nego podizati, bez ikakvih cimanja ljuljanja i trzanja (definisanim kretanjem).

Dekstroza je sintetički oblik grožđanog šećera (glukoze), može da se kupi u prodavnicama zdrave hrane i fitnes preparata...

Najbolje je trening raditi onda kad je telo dovoljno odmoreno, minimum dva sata posle laganijeg obroka bogatog ugljenim hidratima. ..........
.....

Pojma nemate a lupetateeeeeeee!!!
Kao prvo, svi ti preparati imaju nezeljene efekte (drugim recima sve to sadrzi razne otrove),
Cak ni pravi bodibilderi (oni koji zive na zdravoj ishrani) ne koriste nikakve preparate (samo ih naravno reklamiraju za novac), sta ce vam to?????? najbitnija je zdrava ishrana,
Za gubljenje tezine (za punije osobe) svakako je najbolje trcanje ili setnja od sat-dva, ito je najbolje pre prvog obroka, jer se tada odmah tope masti, inace se prvo trosi hrana pa tek onda masti. (ja garantujem da svako moze smrsati do 6kg-a mesecno na ovaj nacin), naravno uz zdravu ishranu na svakih 3 sata (dnevno 5-6 obroka), svaki obrok treba da sadrzi od svega po malo, za misice su naravno najbitniji proteini,... i naravno ubace se i malo vezbica da se misici ne bi izgubili (jer se tope i masti ali i misici), da ne prodjete kao onaj kostur. mrzi me vise da pisem,...
Ako nekoga stvarno zanima, mogu mu poslati knjigu o bodibildingu koji je pisao covek koji se stvarno razume u sve ovo, knjiga je na engleskom naravno

Breaking:
Zasto je knjiga 'naravno' na engleskom ? Ne znaci da ako je stranac da zna bolje, mozda zna drugacije.
Ali ako covek nesto pise o bodibildingu bez preparata, ima moje fige.

Da bas tako, ovo za engleski sam napisao samo zato sto sam dugo trazio neku ovakvu knjigu i na srpsko-hrvatskom ali nisam nista slicno nasao, sve te knjige uglavnom reklamiraju preparate i opisuju vezbe ali svaka zaboravlja na ishranu.
Svaka pomene da je ishrana najvaznija stvar, ali se na tome i zavrsi,..
A i sto bi pisala o ishrani kada su tu preparati,...
Kod nas o ishrani pisu samo debeli doktori, pusaci, i kako onda neko tako nesto da prihvati kada je ocigledno da se oni sami ne pridrzavaju onoga sto su napisali (otkud znaju da je to tako i kako im verovati). Posebno za mrsavljenje, to je veoma komplikovana stvar u mozgu, za sta vecina ljudi (95% a mozda i vise) misli da je nemoguca bez dijete ili nekih jakih preparata!! (da naravno, tu je i "isisavanje sala")!! :)

A ako neko ima neke tekstove ili knjige o zdravoj ishrani na srpskom, bio bih presrecan da posalje i meni,...

Breaking:
Zasto je knjiga 'naravno' na engleskom ? Ne znaci da ako je stranac da zna bolje, mozda zna drugacije.
Ali ako covek nesto pise o bodibildingu bez preparata, ima moje fige.

Svaka cast kralju, neko ko prica razumno. Daj ljudi manite se te opsesije preparatima, covek je dizajniran da JEDE, hrana ne dolazi u plasticnim tubama, injekcijama, prahovima, sranjima. Uvek mi je bila smesna ta opsesija likova da budu ripped, kao ne vide im se trbusnjaci...what the fak...sta ce ti to? Ja podrzavam ezbanje zbog funkcionalne snage, a ne iz kozmetickih razloga. Dizes jako i jedes dobro. Meso, mleko, belanca, tunjevina, sir. Suplementacija je bas to kako se naziva - SUPLEMENTACIJA, dodatak ishrani,a ne kao primarna stvar. ako ti treba uzmi, ako ne - bolje nemoj. Zar nije lepsi osecaj kad dizes na bench dosta a znas da dizes iz "chuke", majka priroda, a ne zato sto si taj dan uzeo toliko i toliko medikamenata, kreatin..etc...
Sta vrede izdefinisani misici kad te neko istambura na ulici,jer ti ne znas nista sem tegova da dizes? Svi ti casopisi za body building sluze nista drygo nego kao reklama za KORPORACIJE i Farmaceutsku industriju koje zgrcu MILIJARDE godisnje na budalama koje ih kupuju. Lik iz jonnie-evog avatara, Fedor, covek ima stomacic, dosta body fat-a, nikakve show-off hipertrofisane misice, ali ima zato FUNKCIONALNU SNAGU, da istambura u street fightu (posalje kuci u kovcegu) bilo kog Mister olimpia freak show kao sto su ronnie coleman, jay cutler, flex....

Idem malo vise od tri meseca u teretanu
Procitao sam da pauza izmedju iste misicne grupe treba da bude 3 dana minimalno
E sada dali gresim ako odradim grudi a za dva dana sa ledjima radim siroke zgibove (4 serije po 6,5,3,2 + 4 serije one masine koja imitira zgibove) u kojim ucestvuju ti misici

mr cool:
Idem malo vise od tri meseca u teretanu
Procitao sam da pauza izmedju iste misicne grupe treba da bude 3 dana minimalno
E sada dali gresim ako odradim grudi a za dva dana sa ledjima radim siroke zgibove (4 serije po 6,5,3,2 + 4 serije one masine koja imitira zgibove) u kojim ucestvuju ti misici

Dobro si cuo. misic da bi rastao treba da se odmori. teretana ti je samo stimulacija misicnih vlakana, a dali ce rasti, hipertrofisati, zavisi od faktora ishrane i odmora. Ta sprava za se zove lat-masina (od naziva misica ledja- latisimus); i nema veze sa pektoralisom ,grudima. slobodno radi. Ono sto ti ja preporucujem je sledece: posto si krenuo da vezbas tek pre 3 meseca, nastavi da treniras po programu koji predpostavljam da je tipa:

1.dan: grudi i biceps
2.dan: ledja i triceps
3. dan: ramena i noge

Vezbas jos 3 meseca dok ne ojacas telo i naviknes na rutinu. Posle 6 meseci ti savetujem da predjes na program gde radis jednu misicnu grupu za jedan dan. Ovako npr:
(ne uzimaj ovo kao relikviju, svacije telo je drugacije i reaguje drugacije, vidi kako se osecas i dali ti koristi)
1. dan: Grudi
2. dan: Ruke
3. dan: npr odmor, pauza
4. dan: noge
5. dan: ledja
6. dan: ramena
7. dan: odmor, pauza

Ovim ces ne samo najbolje izolovati misicene grupe, nego ces svakoj partiji dati 5-6 dana odmora do potpunog oporavka, i jacaces brze.

Najvaznija stvar: Ne zadrzavaj se duze od 1h do sat i po u teretani, pij vode dosta da ne dehidriras; tj: Dobro vezbanje + ishrana + odmor = USPEH.

Cuo sam i za to da se netreba zadrzavati duze od sat i po u teretani ali nisu mi bas svi to potvrdili
A iz kojih razloga se netreba zadrzavati duze od sat i po cisto da znam.

Inace sto se tice programa radim ovako.

1.Grudi i triceps
2.Ledja i biceps
3. Ramena i trbusnjake
4.Ledja biceps ili trbusnjaci kako kad
noge neradim u teretani ali uglavnom ih odradim sprintevima i skakanjem (kosarkaska posal skacem da dohvatim sto visu tacku).To iz razloga jer imam 16 god i neradim Bent over Rows ali radim na jednoj spravi koja imitira tu vezbu i radi se u sedecem polozaju moze da imitira i Seated Cable Rows valjda znate na sta mislim.
ledja i biceps(latisimuse pre svega) zelim da izolujem malo vise ih radim, jedene nedelje dva puta, a druge jedan put vise a i pre nego sto sam krenuo u teretanu 4 meseca sam vezbao siroke zgibove i 4 meseca pre toga uske (poceo sam o 0 uskih sada sam na 7 sirokih) tako da su mi ledja i biceps malo jaci.

Dali je trenihg u svako do dana jenoako dobar ili je npr. bolji uvece ili je bolji u 4 sata popodne

ishrane(pilece belo, 8 belancadi dnevno nema masne hrane, dva parceta hleba dnevno, svaki obrok ima mesa,dosta voca, mnogo mlecnih proizvoda i mleka) i vode se vec pridrzavam.

Odmor od teretane pravim 2 put do 3 put nedeljno ali nemam ni jedan dan totalnog odmora mislim imam dosta kardi treninga i laganog sutiranja na kos ( intenziteta skoro kao sporo tecanje) doali je to OK

mr cool:
Cuo sam i za to da se netreba zadrzavati duze od sat i po u teretani ali nisu mi bas svi to potvrdili
A iz kojih razloga se netreba zadrzavati duze od sat i po cisto da znam.

Inace sto se tice programa radim ovako.

1.Grudi i triceps
2.Ledja i biceps
3. Ramena i trbusnjake
4.Ledja biceps ili trbusnjaci kako kad
noge neradim u teretani ali uglavnom ih odradim sprintevima i skakanjem (kosarkaska posal skacem da dohvatim sto visu tacku).To iz razloga jer imam 16 god i neradim Bent over Rows ali radim na jednoj spravi koja imitira tu vezbu i radi se u sedecem polozaju moze da imitira i Seated Cable Rows valjda znate na sta mislim.
ledja i biceps(latisimuse pre svega) zelim da izolujem malo vise ih radim, jedene nedelje dva puta, a druge jedan put vise a i pre nego sto sam krenuo u teretanu 4 meseca sam vezbao siroke zgibove i 4 meseca pre toga uske (poceo sam o 0 uskih sada sam na 7 sirokih) tako da su mi ledja i biceps malo jaci.

Dali je trenihg u svako do dana jenoako dobar ili je npr. bolji uvece ili je bolji u 4 sata popodne

ishrane(pilece belo, 8 belancadi dnevno nema masne hrane, dva parceta hleba dnevno, svaki obrok ima mesa,dosta voca, mnogo mlecnih proizvoda i mleka) i vode se vec pridrzavam.

Odmor od teretane pravim 2 put do 3 put nedeljno ali nemam ni jedan dan totalnog odmora mislim imam dosta kardi treninga i laganog sutiranja na kos ( intenziteta skoro kao sporo tecanje) doali je to OK

Ne duze od sat i po u teretani - jer sve duze od toga predstavlja nepotrebnu razgradnju misica (preforsiranje); prosto, stisni sve vezbe u taj termin. Sve duze od toga i potrosices glikogen (energiju) u misicima koji ti daju energiju za vezbanje iz ugljenih hidrata koje si uneo (jeo) pre toga, pa kad ih potrosis tvoj organizam ce krenuti da trosi MISICE i salo koje imas.

Ishrana ti je odlicna ali nemoj da preterujes s belancima, prosto jos si mlad i previse ti je proteina za tvoj konstituciju u tim godinama. Sav visak proteina jetra sintetise sem u misice, i kao energiju (sporije od ugljenih hidrata ali koristi). Nemoj uopste da se patis s tim da jedes samo 2 parceta hleba, ma daj mlad si, i za drugi taj sport ti treba energija (posebno kardio) za ,pretpostavljam, kosarku. Slobodno jedi hleb, o smanjenju se brini kad predjes 30-tu. :-) Jos ti je metabolizam ultra brz, neces se ugojis!

Znas kako, preporucujem ti da trening odradis ujutru; ako mozes, organizam je najsveziji posle odmora, spavanja, i najspremniji za apsorpciju proteina posle vezbe. Svejedno ti je, mada sam je preferirao ujutru

Sto se tice vezbi za noge, vidim da si dao neke engleske nazive, pretpostavljam da su s nekih stranih casopisa ili sajtova, nisu mi bas najjasniji. Nemoj da se brines cak mozes da radis i cucnjeve na smith-ovoj masini (neces stati s rastom :)))) ) , ali sve radi PRAVILNO! Nemoj da se savijas u kicmi! Kicma pravo uvek!

pa zato i neradim te vezbe jer nisam siguran da ih radim pravilno a i zbog onih mitova o zaustavljanju rasta i necu da rizikujem sacekacu jos koju godinu da mi se zgloovi jos malo formiraju. Znam jenog odraslog koji je zamalo ostao paralizova kada su mu prsljenovi pikljestili kicmenu mozdinu.

sto se tice energije mislim da je dovoljno unosim posto ja jako mnogo jedem ali uglavnom kvalitetnu hranu ali u 6 obroka a tri obilna+voce. Inace posle obroka pojedem radovno dva o'cake keksa kao dezer to nisam naveo ja mislim da mi je to taman umesto hleba a i nisam neki ovisnik o hlebu i kad nisam pazio o tome nisam jeo vise od 5-6 parcadi.
Ako sam te dobro razumeo visea proteina mi nece skoditi samo sto mi nece ni koristiti.
Takav razim ishrane sam uveo jer sam hteo da se jos malo izdefinisem mislim vec sam ja iizdefinisan odlicno narocito trbusnjaci ali sam hteo jos malo. A i procitao sam da treba od 1 do 2 grama proteina po kg tezine to je za mene od 65 do 130 g a 8 belancadi su 24g proteina .inace normalne sam tezine za svoju visinu.

Kardio treninge sa odavno poceo da raidm ujutro cuo sam da tako se i ubrzava menabolizam.

evo to je ova vezba neznam da prevedem
bent ower rows
p.gif

inace u teretanu sam krenuo pre svega sto nisam zadovoljan sirinom svojih ramena a kada sam vec tu..Zato najvise forsiram zgibove i lat masinu.

mr cool:
pa zato i neradim te vezbe jer nisam siguran da ih radim pravilno a i zbog onih mitova o zaustavljanju rasta i necu da rizikujem sacekacu jos koju godinu da mi se zgloovi jos malo formiraju. Znam jenog odraslog koji je zamalo ostao paralizova kada su mu prsljenovi pikljestili kicmenu mozdinu.

sto se tice energije mislim da je dovoljno unosim posto ja jako mnogo jedem ali uglavnom kvalitetnu hranu ali u 6 obroka a tri obilna+voce. Inace posle obroka pojedem radovno dva o'cake keksa kao dezer to nisam naveo ja mislim da mi je to taman umesto hleba a i nisam neki ovisnik o hlebu i kad nisam pazio o tome nisam jeo vise od 5-6 parcadi.
Ako sam te dobro razumeo visea proteina mi nece skoditi samo sto mi nece ni koristiti.
Takav razim ishrane sam uveo jer sam hteo da se jos malo izdefinisem mislim vec sam ja iizdefinisan odlicno narocito trbusnjaci ali sam hteo jos malo. A i procitao sam da treba od 1 do 2 grama proteina po kg tezine to je za mene od 65 do 130 g a 8 belancadi su 24g proteina .inace normalne sam tezine za svoju visinu.

Kardio treninge sa odavno poceo da raidm ujutro cuo sam da tako se i ubrzava menabolizam.

evo to je ova vezba neznam da prevedem
bent ower rows
p.gif

inace u teretanu sam krenuo pre svega sto nisam zadovoljan sirinom svojih ramena a kada sam vec tu..Zato najvise forsiram zgibove i lat masinu.

2 stvari:

Prva:

Vidi, kazes da imas od 6 obroka 3 obilna + voce. to "obilna" izbaci iz navike iz tri razloga.
U tome je i cela poenta jesti manje (kolicinski) obroke vise puta na dan. Velike kolicine hrane za jedan obrok PROSIRUJU ZELUDAC (imaces stalan osecaj gladi i potrebu za kolicinom hrane), zatim; pri varenju krv u stomalu (zelucu) se duze zadrzava (varenje) a manje ide u pumpu misica pri vezbanju. Treci razlog je sto se nece sva hrana u potpunosti svariti, nego ce deo koji se moze sintetizovati u proteine direktno zavrsiti u debelom crevu.

Drugo:

Da te ne bih sad smorio s objasnjenjima sta je ektomorf, endomorph, mezomorph gradja, objasnicu ti slikovitije.
Nemoj da te brine "sirina ramena" i slicna stvari. jos si mlad i razvijace ti se kosti sve do ranih 20-etih godina. Pod pojmom vezbi za "ramena", u teretani NE SIRIS KOSTI (razmak izmedju kljucnih kostiju) tj. svoj skeletni "ram" vec misic iznad bicepsa i tricepsa, tj. rame koje se sastoji iz vise glava. Tzv. "kuglu". Nemoj da te buni genetika - SVAKO OD NAS JE JEDINSTVEN; ne znaci da ako ti opticki izgledas "uze" od druga iz skole da si "uzi". Gleda se odnos izmedju TVOG struka (karlice) i ramena. Verovatno imas jako uzak struk (karlicu) sto je fantasticna genetika. Takvi su od bildera: Arnold, Ronnie Coleman, Skip La Cour. To se zove "atletska gradja", pogledaj kako izgleda (ukucaj imena u google search) atleticar Maurice Greene, MMA borci: Tito Ortiz,Vitor Belfort, Ricardo Arona, Andrei Arlovski Arlovski, Kecer: John Cena. Suprotnost njima su npr. ljudi sa sirim razmakom kljucnih kostiju ali i sa "razvaljenom" sirokom, karlicom (mark Coleman, Fedor emelyanenko). Obe gradje su odlicne, samo da ne izgledas kao Tim Sylvia.(razvaljena karlica, mnogo body fat-a) :))
Samo dizi tegove uzivaj i ne brini se nista.

Mister olimpia Larry Scott, po kome se naziva "skotova klupa" za biceps koji ju je provalio nije imao preterano dobru genetiku i bio je jako nizak a pogle dokle je dogurao.
Mike Tyson je ima manji "ram" od npr. kosarkasa Milana Gurovica. Ali mnogo vise misica.

Pozdrav svima koji dizu ;)

Idem tri meseca u teretanu i napredak je vidljiv. Prvih mesec dana nisam nista uzimao a onda sam poceo da uzimam proteine Hyper mass i mogu da kazem da su mi lepo pomogli. Zabavno mi je da idem u gym i ne planiram da prestajem. Mnogo mi daju komplimente na racun izgleda (bio sam stvarno mrsav, sad je mnogo bolje). Naravno, jedem jaku hranu, meso, mleko, jaja i tu dodajem i proteine koji u sebi imaju i malo kreatina (cini mi se 5 grama po porciji, znaci 10 grama dnevno).
Razmisljam da kupim jos jednu kesu ovog Hyper massa a da posle uzmem kreatin pa bih da cujem misljenja onih koji su ga koristili. Koliki je uticaj? Koliko treba da se koristi da bi imalo uticaja? Koliko kosta? Koji je najkvalitetniji? Naravno, najvaznije pitanje, da li je stetan po zdravlje i da li povecava agresivnost (to sam cuo negde)?
Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back