U 13:30 (subota) 4.02. na RTS-u 1 je bila neka emisija posvecena raznim stvarima i desavanjima uostalom govorili su i o kreatin, proteinima i steroidima! Ja sam zakacio pola da gledam i konacno su doktori,nutricionisti i ostali REKLI SVI 100% DA SU PROTEINI I KREATIN BEZBEDNI, DA SU SUPLEMENTI BEZBEDNI, A DA SU STEROIDI LEKOVI KOJI SU STETNI I KOJI SE ZLOUPOTREBLJAVAJU I KOJI BI TREBALO DA SE ISTO TRETIRAJU KAO I NARKOTICI! Znaci sve onos to je pricao bRu zLi!
Naravno istakli su i "problem" mada ja bih rekao vise nacin doziranja i rekli da od svojih licnih potreba zavisi koliko ce neko uzeti proteina, kreatina aminokiselina i ostalih suplemenata! Sto nema nikakve veze sa doziranjem kao sa lekovima i stetnosti ako uzmes 2 grama vise nego sto uzima tvoj drug...Jer sve je to hrana....
Citat jedne doktorke - ..." I da, napominjem jos jednom, proteini i kreatin nisu NISU STETNI! TOTALNO SU BEZBEDNI! "
Jedino sto me nervira je to sto glupi neobrazovanii neinformisani novinari kao i uvek dali potpuno drugaciji kontekst prici, njima je bitno da samo nesto ispadne bombasticno, senzaionalisticki, da neko pise i prica uzase, kako bi sto vise narod uzbudili da gledaju/citaju te njihove novinarske izbljuvke. Tako da su bildere prikazali sa ovom slikom , kao i da ako uzimate steroide izgledacete ovako, a to nema veze sa mozgom:
E to je ta slika , znaci demotivacionu sliku iz fotosopa stavili debili, samo sto umesto BB pise "STEROIDS" !
I sad ovo gleda prosecan roditelj i prosecan klinac koji bi mozda i da trenira i upise se kao i pola njegovog odeljenja, i roditelji mu kazu, STA BRE, OVAKO DA IZGLEDAS, POGLEDAJ KAKAV JE OVAJ, OVO JE BOLESNO, I DA KORISTIS TAMO TE PROTEINE I KREATINE, STEROIDE, ......"ALI TATA, MAMA, PA DOKTORI KAZU DA JE TO BEZBEDNO" !!!!!
Ma pusti ti to dal je bezbedno, jel vidis da za nesto kazu da je bezbedno a za nesto da nije, znaci nije sve, BOLJE TI SEDI KUCI I NE CACKAJ NESTO, KAKVI DOKTORI VIDIS DA NI ONI NE ZNAJU LEPO STA JE BEZBEDNO A STA NIJE, VIDIS DA NISU NI ONI SIGURNI, IDI TI LEPO NA BASKET, FUDBAL, RADI SKLEKOVE, TRCI I JEDI SVE KAO SVI "NORMLANI" I NISTA TI NE TREBAJU TI STEROIDI I KREATINI!
============================================
E ovako razmisljaju prosecni ljudi, znaci garantujem, ovo je njihov tok razgovora!
Iz ovoga mozemo primetiti i zakljuciti da ako i Bog sidje sa neba i kaze najtvrdokornijim vernicima - Uzmite da pijete proteine, aminokiseline i kreatin a steroide nikako, ljudi bi opet rekli, ma sta meni to treba, necu da "rizikujem" vidis kao ovo valja, ovo ne valja, ma nista to sigurno ne valja, i rekli bi da je Bog lud.rekli bi, ma veruj ti u boga i postuj sve sto kaze, ali to bas ne moras da pijes.Bolje da ne "rizikujes".
I onda saznajemo da JE TA MOC PREDRASUDA, STEREOTIPA I POLUINFORMACIJA ustvari jaca i od religije i od Boga! Danas priznanje doktora nije dovoljno za verovanje, (a kamoli pisanije i uverenja nekog bRu zLija na forumu) sutra nece ni priznanje samog boga biti dovoljno.
Eto koliko su jaci stereotipi i predrasude! Uostalom sve to sto ja pisem su potvrdila i brojna istrazivanja u psihologiji! To kada se ukoreni je kao licnost - kada se jednom formira ne moze se vise menjati, tj njeni delovi.! Ostaje za ceo zivot....
I dzbe ovolika priznanja doktora kad novinari debili nalepili ovu sliku koja je cist fotosop i zezancija! Mislim zasto stavljati ovu sliku ako je ozbiljna emisija? Da je Ivan Ivanovic nalepio ovu sliku u svom show-u zezajuci Svarcenegera jer je guverner pa i da razumem, ali sta ce slika ovde u ozbiljnoj emisiji?
E a nedaj boze da su doveli doktore retose kakvih ima mnogo, i da su samo zucnuli da to nesto ne valja ili da su rekli pola-pola sto se tice toga da su suplementi eventualno losi, IJAO E ONDA BI SVI BRUJALI O TOME - ETO LEPO SAM PRICAO, ETO ZNAO SAM DA JE TO LOSE A PAMETNJAKOVICI PO FORUMU ME UBEDJUJU, ETO, CIM KAZU DOKTORI ONDA JESTE TAKO!
A ustvari , radi se o tome da ljudsko uvo cuje samo ono sto njemu odgovara a ono sto mu ne odgovara e za to nalazi mehanizme odbrane i opravdanja!