Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala

evo jes nesto da pitam:
1. jel mogu u istoj flasici sa vodom da pomesam whey i dex ili moram razdvojeno

2. posto imam sala viska(ali malo) jel onda da uzimam manje dex

3. jel mogu da treniram u teretani a da uzmima 1.35- 1.4 grama proteina po telesnoj tezini a ne onih 2 sto pise

4. koje vitamive da uzmem u prodavnici za suplemente , jel mogu VITABOLIC

i evo jos neki opis ukratko pa ako imate neki savet jos...: visok sam 195, od pre 3 godine sam imao oko 105 kg, sada sam omrsao imam oko 90 ali i dalja imam malo sala viska, misica slabo:mrgreen: ruke mozda, ne mogu ni jedan zgib da uradim, sklekova malo, imam slabo razvijen krvotok, nemam kondicije uvek sam bio skoro najsporiji u razredu i nisam savitljiv, pa sta predlazete da ojacam i postanem brzi, i koliko mogu da ocekujem

i jos kako da povecam motivaciju, primetio sam da se nekad toliko s*****m dok vezbam i da dajem daleko od maksimuma dok retko kad primetim da sam dao maksimum

izvinjavam se sto sam sve ovako zbio u jedan post

Mesaj u isti sejker (kupi ga a ne u flasicu jer ne moze lepo da se promesa nego ostaju komadici) 1 merica whey + 1 merica dex!

mozes da uzimas toliko gr po kg ali preporucuje se minimum 2! Sve sto vise uzimas veci i brzi ce biti cilj! Ovako tesko ako mnooogo krkas UH a malo proteine,jednostavno neizvodljivo je!

I moras nesto obavezno da jedes zdravo izmedju ranog jutra i pr eodlaska u teretanu! napravi sendvic kuci sa crnim hlebom i unutra parce ribe ili tunjevine ili belo pilece meso grudi i pojedi na pauzama na faxu ili izadjes ispre faxa u neki parkic na klupu i pojedes to! A uz to kupis i pola litra mleka pa popijes to na sledecoj pauzi!

Vitamine u sportskim prodavnicama ne kupuj preskupi su a nece nista da ti znace to su mikronutrijenti znaci unose se u malim kolicinama!

Kupi bolje u apoteci biofar 12 vitamina & 12 minerala u jednom u vidu sumecih tableta! To nije skupo a sasvim je dovoljno za tebe! A kintu skupljaj za whey sto vise!

Nista - mora zdrav nacin zivota nema pusenja nema alkohola 8 sati sna a da legnes ranije, zdrava ishrana, 4 puta nedeljno treninzi minimum teretana + 2-3 nedeljno trcanje napolje ili traka u teretani i polako! Uspeh mora da naidje.....Bar mali uspeh!

mA OK.......

Ok ti se bar i interesujes i citao si nesto za razliku od ostalih!

Od jela - pasulj grasak pirinac (imaju najvise proteina)

od mesa - belo pilece meso - file bez kozice
crveno meso - junece i telece
curece meso (ali ono je malkice masnije)

jaja na 100 nacina (sa st manje zumanca sto vise belanca)
nemasno mleko i jogurt, nemasni sir (mada tesko ces naci)
sve vrste riba a posebno tunjevine!
plazma keks

voce i povrce a ponajvise banane........
masti - zdrave - kikiriki, pistaci, (ne soljeni ne peceni u ulju) nego sirovi, ulje iz sardine itd itd

Najbolje je jesti celog dana...Najvazniji obrok se smatra posle treninga kad su misici umorni....Tada treba da se uzme sto pre neki bas proteinski obrok tipa 5-10 jaja i casa mleka ili belo meso...

A preko dana jedno 5 manjih obroka (ali ne bas malih ali ne ni pola stola hrane) pravilno rasporedjenih na svaka 3 sata...

Mozes trenirati i pridvece ali nikako posle 10 pm

Prepostavljao sam da su vecina od tih jela, i radio sam uglavnom tako, ali sad bar' znam zasigurno sve...hvala, Zli, brate! :D
I + sto su to sve jela koja obozavam...:mrgreen:
Pazicu od sad na sve to... :ok:

chekaj chekaj chekaj... kakav bre pasulj i grashak... protein u pirinchu? odakle to? pirinach 90% uh...
chemu plazma?? previshe shecera... voce, previshe shecera...mada svakako podrzavam prepodne da se jede, zarad vitamina...
bilo da ste na masi ili na definiciji, zna se shta je najbolji izvor chega...
proteini: meso (piletina, nemasna junetina/teletina, moze ponekad i konjsko meso, samo ne preterivati...), riba (uglavnom oslic, mada moze i neka druga nemasna, tunjevina, sardina), jaja, nemasni sir. ako je moguce, izbegavati mleko, previshe laktoze...
uh: pirinach, krompir, testenine (nemasne/bez jaja), iskljuchivo kuvano, eventualno pechen krompir.
masti: fishoil tablete(omega3), maslinovo ulje, bademi/leshnici (nabogatiji omega6 mastima).
uz sve to (skoro svaki obrok), unositi i dosta vlakna, i povrca tipa zelena salata, kupus, krastavac... sve zachinjavati ISKLJUCHIVO maslinovim uljem, nikako suncokretovim.

znachi sve ovo, ako cesh se striktno drzati ishrane, ako nisi u mogucnosti to, nego jedesh i ono shto ti mama skuva, onda moze slobodno da jedesh sve, ali izbegavaj ono shto znash da je nezdravo,,,

za svu hranu, za koju si u nedoumici shta ima u sebi, da li je proteinska ili ima uh, kakav sastav proteina, koje masti itd... kosultuj se sa http://nutritiondata.self.com/ ima sve shto je potrebno da znash!

Moze ali popij tek posle treninga a ne za vreme treninga!

Uostalom zato i sluzi whey - da dopuni kada hrana ne moze!

e brus sad si me razocarao ovakvom izjavom,pa ko te nauci da smesan whey moze da stoji satima razmucen u vodi?Nema nista od toga gubi wrednost vrlo brzo.Samo ti momce stavi prasak u sejer i ponesi tako u prahu pa posle treninga dodaj vode i bice extra ovako bacas whwey skroz na skroz

chekaj chekaj chekaj... kakav bre pasulj i grashak... protein u pirinchu? odakle to? pirinach 90% uh...
chemu plazma?? previshe shecera... voce, previshe shecera...mada svakako podrzavam prepodne da se jede, zarad vitamina...
bilo da ste na masi ili na definiciji, zna se shta je najbolji izvor chega...
proteini: meso (piletina, nemasna junetina/teletina, moze ponekad i konjsko meso, samo ne preterivati...), riba (uglavnom oslic, mada moze i neka druga nemasna, tunjevina, sardina), jaja, nemasni sir. ako je moguce, izbegavati mleko, previshe laktoze...
uh: pirinach, krompir, testenine (nemasne/bez jaja), iskljuchivo kuvano, eventualno pechen krompir.
masti: fishoil tablete(omega3), maslinovo ulje, bademi/leshnici (nabogatiji omega6 mastima).
uz sve to (skoro svaki obrok), unositi i dosta vlakna, i povrca tipa zelena salata, kupus, krastavac... sve zachinjavati ISKLJUCHIVO maslinovim uljem, nikako suncokretovim.

znachi sve ovo, ako cesh se striktno drzati ishrane, ako nisi u mogucnosti to, nego jedesh i ono shto ti mama skuva, onda moze slobodno da jedesh sve, ali izbegavaj ono shto znash da je nezdravo,,,

za svu hranu, za koju si u nedoumici shta ima u sebi, da li je proteinska ili ima uh, kakav sastav proteina, koje masti itd... kosultuj se sa http://nutritiondata.self.com/ ima sve shto je potrebno da znash!

Kako kakav grasak i pasulj i pirinac??

Pa ja mislim da u pasulju ima 20-25 gr proteina na 100 gr pasulja...Slicno i grasak!
Bas nam nekada gledao u Pansport tablici nutritivne vrednosti!
A za pirinac se kaze da je veoma zdrava i nutricionisticki veoma bogata namirnica!
Azijati jedu pirinac najvise 90% a ameri slaninu i jaja i pljeskavice dzank fud! Pogledaj amere a pogledaj Azijate!

Ne moze neko ko se rekreativno bavi treniranjem SAMO DA JEDE
BELO MESO
CRVENO MESO
RIBU
(I TO JE TO)

do kraja zivota, 365 dana godisnje 5-6 puta dnevno!
nemasni sir odmah otpisujemo jer 90% njih ne moze da ga nadje nigde da ga kupi, i ja se ubrajam u tu kategoriju!

Prema tome sta da mu preporucim?

Ono sto sam ja napisao je najbolje moguce sto postoji!

Moras imati u vidu da ovde puno pitaju tinejdzeri,studenti a kod nih nema izvoljevanja NEGO STA MAJKA SKUVA ZA CELU PORODICU!
Za njih je jesti 5-6 puta dnevno 365 dana luksuz i zamlacivanje!

+ sto se od takve tvrde ishrane po 5-6 obroka dnevno dobijaju hemoroidi, upale debelog creva problemi zeluca itd itd da ne nabrajam!

Prema tome decko je lepo pitao koja JELA ce mi najvise goditi za vezbanje i davati bar neki ucinak, a to je ona 3 sto sam mu odgovorio!

Bolje to da jede nego punjene paprike, masne gulase, boranija i sl!

a tu nema proteina uopste! To su sve neki masni corbuljaci koji sadrze mikronutrijente - vitamine i minerale a ne gradivne makroelemente proteine i UH

Sedenje 2 sada na wc sholji, i u fortelji po 8 sati dnevno izaziva hemoroide... kvalitetna ishrana, teshko... A i probleme sa crevom ce pre da izazove neredovna ishrana, jer ce se creva ulenjiti, pa mozda i uvrnuti...
Amerikanci su pricha za sebe, i njih niko nije spomenuo, posebno ne u pohvalnom smislu... a azijati ne jedu tolko pirinach kolko jedu ribe!! To shto se vidi na tvu da oni jedu samo pirinach, i shto je to maltene sastavni deo svakog jela je iz razloga shto je on u to doba, bio najpogodniji i najjeftiniji za uzgoj, pa ga zato dosta jedu, a inache, nije bash raznovrsan, kao shto rekoh ima oko 90% UH. Shto se pasulja tiche, on ima mnogo manje proteina... zaboga, pa piletina ima ~20g proteina na 100g...i spada u jednu od namirnica sa najvishe proteina (kao i recimo sardina sa oko 23-5g/100g), a pasulj ima oko 60% UH, i oko 30% masti.
I lepo sam i naglasio, ako ne moze da isprati to, nego jede ono shto mu se skuva, da moze slobodno da jede sve, ali da izbegava da uzima loshije namirnice, tipa, belo brashno, shecer, ulje (osim maslinovog, devichanskog, ono je ok!), itd...
Inache, punjene paprike, ako su spremljene lepo, su sasvim dobro jelo, pirinach, meso, paprika, dodsh sir uz to... uzivancija. Veruj mi, pasulj, grashak i tako to, nikako nisu gradivna materija!! Bar ne kad su mishici u pitanju! Takodje, imaj u vidu da sastav biljnog proteina nije isti kao i zivotinjskog (kao i chovechijeg), tako da nije bash sve podjednako kvalitetna gradja :)

ovde poen ipak bez razmisljanja ide pivalice tebi.Nijedan biljni protein nije kopletan fali mu neka amino kiselina pa mora da se kombinuje sa namirnicama zivotinjskog porekla,plus sto mu je procenat iskoristljivosti jako mali,ostalo si rekao ne bih da ponavljam osim za ribu ona ima manje proteina od junetine ili piletine tako da nema sanse sardina da ima 23-25 grama na 100 jer bi je stavilo iznad junetine,a ti uzmi pa jedi 2 meseca sardinu pa 2 meseca junetinu u istom obimu pa ces viseti od cega ces imati bolje rezultate.Riba je tu od 15-17 gr.na 100 ne vise

Zdravo svima u forumu. Ja bi samo da se nadovezem na temu "trening,ishrana i naravno odmor"
Ove 3 stvari i jesi najjbitnije u BB .Sto sam nazalost tek skoro shvatio:) ovim sportom sam zaludjen tako da kazem vec duze vreme ali slabo sam napredovo tako reci nista. Pravio sam velike pauze i po god. dana tako da uvek moram sve iz pocetka.
Sad ima 3 meseca kako sam opet startovo.Da se vratim na temu pre sam vezbao 6 puta nedeljno jeo sam sta dovatim i samo sam dobio na snazi.Sada vezbam 3-4 puta nedeljno i jedem 4-5 puta na dan :tnjevinu.piletinu,junetinu i izmedju popijem protein scheik,i bingo! poceo sam da dobijam masu i snagu. Planiram da unesem jos kreatin i Tribulus terestris da dobijem na snazi.
Ali sada imam jedan problem, tesko podnosim vecu kolicinu proteina tj tesko ih varim.
Tako smatram da moj organizam ne uspeva da iskoristi sve sto unesem.
Dali ima jos neko od vas ovakav problem??

Zdravo svima u forumu. Ja bi samo da se nadovezem na temu "trening,ishrana i naravno odmor"
Ove 3 stvari i jesi najjbitnije u BB .Sto sam nazalost tek skoro shvatio:) ovim sportom sam zaludjen tako da kazem vec duze vreme ali slabo sam napredovo tako reci nista. Pravio sam velike pauze i po god. dana tako da uvek moram sve iz pocetka.
Sad ima 3 meseca kako sam opet startovo.Da se vratim na temu pre sam vezbao 6 puta nedeljno jeo sam sta dovatim i samo sam dobio na snazi.Sada vezbam 3-4 puta nedeljno i jedem 4-5 puta na dan :tnjevinu.piletinu,junetinu i izmedju popijem protein scheik,i bingo! poceo sam da dobijam masu i snagu. Planiram da unesem jos kreatin i Tribulus terestris da dobijem na snazi.
Ali sada imam jedan problem, tesko podnosim vecu kolicinu proteina tj tesko ih varim.
Tako smatram da moj organizam ne uspeva da iskoristi sve sto unesem.
Dali ima jos neko od vas ovakav problem??

Radasine dobro dosao na ovaj forum,evo da ti nesto kazem po pitanju tvog problema.Trebao bi krenuti sa 2 gr.ptoteina po kilogramu telesne tezine racunajuci i sejkove.sejkove bi trebao imati bar 2 puta posle treninga i pre spavanja iz njih ces dobiti oko 40grama proteina(prepostavljam da koristis neki visokokoncetrovani whey sa preko 75% proteina u sebi) ostalo ces iz hrane raspodeljeno po obrocima.Na osnovu svoje kilaze lako ces izracunati koliko ti treba

uglanom su cene priblizne nema velikih razlika imas cal vitu ona je sada uvoznik za neke proizvidjace a i sami su krenuli sa svojoj paletom sportskih preparata koliko sam cuo nije im uopste los odnos cene i kvakiteta pa prosetaj se i vidi evo ti adrese:
U Novom Sadu:

CaliFit – Bul. Oslobođenja 59.
Ponedeljak-Petak 8,00–20,00; Subota 8,00–13,00
Telefon: 021/472-07-28; faks: 021/6623-049

CaliCentar – Hadži Ruvimova 42.
Ponedeljak-Petak 8,00–20,00; Subota 8,00–13,00
Telefon: 021/6310-011; 063/89-27-22

ok. hvala.
imam 90kg, 195 cm, misica sabo, sala relativno, vremenom cu preci na 2-3 merice whey-a dnevno(38-57 g proteina) sto ce sa ostalom ishranom biti oko 1,5 g proteina po 1kg tezine dnevno, pa vas pitam koliko grama dekstroze da uzimam dnevno (koliko supenih kasika)(odprilike)
i sta dekstroza tacno radi jel tomaze da se mislici ne razgradjuju puno posle treninga i za oporavak

i sta dekstroza tacno radi jel tomaze da se mislici ne razgradjuju puno posle treninga i za oporavak

Ne, dekstroza (ili bilo koji prosti šećer) se korisiti kao aktivator, odnosno inicijator pankreasa na lučenje insulina, koji otvara mišićne stanice i na taj način omogućava ugradnju proteina i aminokiselina direktno u mišić. Za sprečavanje razgradnje i oporavak mišića služi WHEY.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back