Pozdrav ljudi
Krenuo sam od prosle nedelje u teretanu ( po prvi put), imam 16 godina, u januaru 17, visina je 182 cm, tezina oko 78kg. Imam nesto masnih naslaga, ravnomerno rasporedjenih po telu, pa mi je jedan od ciljeva da dobrom ishranom to pokusam da skinem.
Elem, prvo o radu u teretani:
pon: grudi ( bench, ona masina sto uhvatim rukama sa strana i skupljam ih, letenje sa bucicama i mozda kosi bench sa bucicama), biceps ( ona sprava gde sednem, ispravim ruke i uhvatim sipku, funkcionise kao dizanje dvorucnog tega, valjda me razumete; radim sa bucicama ' hammer curls ' i onako obican hvat, naizmenicno; i cetvrta vezba je kad uhvatim one sajle i obe odjednom ih primicem bicepsom )
utorak: ramena ( arnold press; ona sprava gde sednem i sa ramena guram, slican pokret kao arnold press; sa bucicama kad su ruke ispred tela, i druga vezba kad su sa strane) i podlaktica ( uhvatim bucice u ruke pa: iz stojeceg polozaja iz zgloba savijam ka/od tela i druga vezba stavim ruke na kolena i dizem sake gore/dole )
sreda: pauza
cet: ledja ( lat masina: ispred grudi i iza ledja; veslanje na donjem koturu i lednjaci ) i triceps ( uski bench; sedeci potisak jednorucnim tegom; potisak sa cela i potisak v- sipkom)
pet: noge ( leg press, kicks, leg curls, hek cucanj, listovi na leg pressu ) i trbusnjaci ( mozda ih ubacim i utorkom )
E, sad.. ne jedem slatkise, voce samo malo, ne jedem svinjsko meso, uglavnom jedem belo meso, i to velike kolicine, kao i piletinu i pirinac, to su mi glavni izvori proteina. Jedem dosta ribu, ne pijem mleko i tako, trudim se sto vise proteina da unesem. Za uzinu u skolu ponesem sendvic sa integralnim hlebom i belim mesom.
Planiram da kupim kreatin, protein i dekstrozu kao suplemente, za PWM.
Razmisljam o scitecovom whey proteinu, 5kg mi dodje 9200 ( kupim zajedno sa drugom ) i za kreatin ili scitecov 1kg 2200 ili od universal nutritiona 1kg 2860, sta vi mislite ?
Nadam se da nisam previse udavio

Imate li neke predloge, komentare, bilo sta sto bi moglo da mi pomogne kao pocetniku u bodybuildingu

?
Hvala