Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel zna neko tacno ali ne nagadjanja - Koliko whey ( i tacno koji mozda se i po tome razlikuju) moze da izdrzi razmucen u vodi a da ne izgubi svojstva ili tako nesto????

Kada sam rekao nekom liku da napravi whey u sejker i ponese na fax da pije posto ima duga ponavljanja Cobi je rekao da ce whey da propadne za to vreme tako nesto i da kao da ga nisi ni popio!

A ono i na kutiji pise da se popije cim se razmuti u narednih 20 minuta!

Znaci li to da n bi trebalo nositi razmucen whey na trening jer dok odes i istreniras prodje 2+ sata??
Nego ponesti prah samo u sejker pa na kraju treninga samo doliti vodu i popiti?

Drugo pitanje!

Jel provalio neko da tokom upotrebe whey proteina whey nekako gubi aromu i ukus pa je pri kraju kutije nekako bljantav a na pocetku kutije je bio ukusan?
Ovo se moze primetiti posebno kod nekih whey-ova koji su mnogo ukusni tipa Scitec Professional serija....Na pocetku t prosto mame da ih pijes i toliko su ukusni da nemam reci! A pri kraju postanu nekako bljantavi i kao da je drugi whey!

Jel to whey mozda isparava tj neki njegov sastojak ili se vremnom razgradjuje nesto pa zbog toga, kad npr stalno otvaramo poklopac kutije da sipamo u sejker pa dodje do oksidacije kao kad se so drzi otvorena pa ispari jod iz soli????

Jel zna neko nesto o ovome????

Eto sam si dosao do odgovora.Svaki whey je napravljen u polusvarljivoj formi sto znaci da je potpuno u skaldu sa tim sto pise na kutiji da se popije u narednih 20 minuta od mucenja u vodi.
Ovo drugo ne znam za te"profesionalne whey serije".Nikada ih nisam koristio,mi smo koristili bio-techow whey i nikada nam nije bio bljutav i beuzkusan na kraju(bar koliko je meni poznato) a ispio sam ga ne mora vise ali 50kg sigurno sto je za ispitni uzorak vise nego dovljno,ali ne odbacujem mogucnost ksidacije kod stalnog otvaranja.
Nego ne odgovri mi ti na pp

E brus vec mi se vide grudi izrazenije i smanjen stomak i biceps tu i tamo a triceppssss nego hteo sam da pitam da li da ostanem pri onom programu ili novi da krenem ?
i dizao sam bendz 20 kila po 10 puta i crknem posle 4 serije da li je to normalno ?
i koje tezine otprilike mi ti preporucujes ?

Pozdrav ljudi :bye:

Krenuo sam od prosle nedelje u teretanu ( po prvi put), imam 16 godina, u januaru 17, visina je 182 cm, tezina oko 78kg. Imam nesto masnih naslaga, ravnomerno rasporedjenih po telu, pa mi je jedan od ciljeva da dobrom ishranom to pokusam da skinem.
Elem, prvo o radu u teretani:
pon: grudi ( bench, ona masina sto uhvatim rukama sa strana i skupljam ih, letenje sa bucicama i mozda kosi bench sa bucicama), biceps ( ona sprava gde sednem, ispravim ruke i uhvatim sipku, funkcionise kao dizanje dvorucnog tega, valjda me razumete; radim sa bucicama ' hammer curls ' i onako obican hvat, naizmenicno; i cetvrta vezba je kad uhvatim one sajle i obe odjednom ih primicem bicepsom )

utorak: ramena ( arnold press; ona sprava gde sednem i sa ramena guram, slican pokret kao arnold press; sa bucicama kad su ruke ispred tela, i druga vezba kad su sa strane) i podlaktica ( uhvatim bucice u ruke pa: iz stojeceg polozaja iz zgloba savijam ka/od tela i druga vezba stavim ruke na kolena i dizem sake gore/dole )

sreda: pauza

cet: ledja ( lat masina: ispred grudi i iza ledja; veslanje na donjem koturu i lednjaci ) i triceps ( uski bench; sedeci potisak jednorucnim tegom; potisak sa cela i potisak v- sipkom)

pet: noge ( leg press, kicks, leg curls, hek cucanj, listovi na leg pressu ) i trbusnjaci ( mozda ih ubacim i utorkom )

E, sad.. ne jedem slatkise, voce samo malo, ne jedem svinjsko meso, uglavnom jedem belo meso, i to velike kolicine, kao i piletinu i pirinac, to su mi glavni izvori proteina. Jedem dosta ribu, ne pijem mleko i tako, trudim se sto vise proteina da unesem. Za uzinu u skolu ponesem sendvic sa integralnim hlebom i belim mesom.
Planiram da kupim kreatin, protein i dekstrozu kao suplemente, za PWM.
Razmisljam o scitecovom whey proteinu, 5kg mi dodje 9200 ( kupim zajedno sa drugom ) i za kreatin ili scitecov 1kg 2200 ili od universal nutritiona 1kg 2860, sta vi mislite ?

Nadam se da nisam previse udavio :) Imate li neke predloge, komentare, bilo sta sto bi moglo da mi pomogne kao pocetniku u bodybuildingu ;) ?
Hvala :bye:

E brus vec mi se vide grudi izrazenije i smanjen stomak i biceps tu i tamo a triceppssss nego hteo sam da pitam da li da ostanem pri onom programu ili novi da krenem ?
i dizao sam bendz 20 kila po 10 puta i crknem posle 4 serije da li je to normalno ?
i koje tezine otprilike mi ti preporucujes ?

Posteno gledano bendz je jedna od glavnijih vezbi za grudi a i uopste zajedno sa cucnjevima i mrtvim dizanjem....
20 kila na bendzu je bas malo....
Trebas da dizes bar 50 kg 3-4 serije ....pa plus jos minimum 2 vezbe sa 4 serija od po 10 ponavljanja....

A to sto "crknes" posle 4 serije ne znam sta tacno mislis pod time i da li mozes dalje da nastavis nesto da radis ili ne mozes....Prva vezba i treba da bude najjaca i da se dizu najvece tezine a kako trening odmice onda laganije i zadnja vezba - pumpanje i dopumpavanje jer tada vec telo nema ni energiju ni snagu ni izdrzljivost....

Krenuo sam od prosle nedelje u teretanu ( po prvi put), imam 16 godina, u januaru 17, visina je 182 cm, tezina oko 78kg. Imam nesto masnih naslaga, ravnomerno rasporedjenih po telu, pa mi je jedan od ciljeva da dobrom ishranom to pokusam da skinem.
pon: grudi ( bench, ona masina sto uhvatim rukama sa strana i skupljam ih, letenje sa bucicama i mozda kosi bench sa bucicama), biceps ( ona sprava gde sednem, ispravim ruke i uhvatim sipku, funkcionise kao dizanje dvorucnog tega, valjda me razumete; radim sa bucicama ' hammer curls ' i onako obican hvat, naizmenicno; i cetvrta vezba je kad uhvatim one sajle i obe odjednom ih primicem bicepsom )

utorak: ramena ( arnold press; ona sprava gde sednem i sa ramena guram, slican pokret kao arnold press; sa bucicama kad su ruke ispred tela, i druga vezba kad su sa strane) i podlaktica ( uhvatim bucice u ruke pa: iz stojeceg polozaja iz zgloba savijam ka/od tela i druga vezba stavim ruke na kolena i dizem sake gore/dole )

cet: ledja ( lat masina: ispred grudi i iza ledja; veslanje na donjem koturu i lednjaci ) i triceps ( uski bench; sedeci potisak jednorucnim tegom; potisak sa cela i potisak v- sipkom)

pet: noge ( leg press, kicks, leg curls, hek cucanj, listovi na leg pressu ) i trbusnjaci ( mozda ih ubacim i utorkom )

E, sad.. ne jedem slatkise, voce samo malo, ne jedem svinjsko meso, uglavnom jedem belo meso, i to velike kolicine, kao i piletinu i pirinac, to su mi glavni izvori proteina. Jedem dosta ribu, ne pijem mleko i tako, trudim se sto vise proteina da unesem. Za uzinu u skolu ponesem sendvic sa integralnim hlebom i belim mesom.
Razmisljam o scitecovom whey proteinu, 5kg mi dodje 9200 ( kupim zajedno sa drugom ) i za kreatin ili scitecov 1kg 2200 ili od universal nutritiona 1kg 2860, sta vi mislite ?

Nadam se da nisam previse udavio :) Imate li neke predloge, komentare, bilo sta sto bi moglo da mi pomogne kao pocetniku u bodybuildingu ;) ?

dobro odprilike ok radis, malo menjaj vezbe da ne radis sve isto, stavljaj teske vezbe na pocetku treninga sa sto vecim tezinama i 8-10 ponavljaja ali da ne mozes 11 ponavljaj da uradis....

Bolje cepaj po meni pon sre petak + subota noge....Da bi telo imalo po dan odmora izmedju radjenih misica.....jer npr ak danas radis triceps a sutra grudi, triceps se nece lepo odmoriti do sutra i neces ni grudi raditi kako treba niti ces imati snagu a triceps umesto da raste ima da se pretrenira i da propada...
znaci pon sre pet i vikend ubaci noge...

Ostalo je dobro...Za ledja ubaci svake druge nedelje prvu vezbu mrtv dizanje, dizanje T sipke i veslanje teskom bucicom u pretklonu.....Ipak su to bazicne vezbe pa tek onda lat masina...Za biceps izbegavaj te sajlice u isto vreme to je za pumpanje a i treba imati veliko iskustvo da bi pravilno uradio.....Bolje radi lakat na koleno pa koncentracioni pregib, izi sipka uski hvat pa siroki i zna se prva vezba najvece tezine i skotova klupa.....Prve 2 vezbe za biceps najteze a druge 2 pumpanje sa manjim tezinama...

Svi su suplementi skoro isti.....Bolje po meni kupiti slabiju firmu a vecu kolicinu...Sta imas od toga kad kupis nesto skupo i brzo popijes a posle nemas NISTA..Nije to carobni napitak....
Uzmite ono za sta imate para a sto vise da dobijete....Scitek nije skup i ako uzmite ga.....To sto delis sa drugom je isto pametno - dobicete vise za manje para...

Pocni da pijes mleko, ubaci preko dana crveno meso tj junece,telece mozes i to u skolu da nosi a uvece cepaj bas posna mesa - belo pilece grudi belanca samo tunjevina itd

Pozdrav

Hvala na odgovoru.
Ja sam radio ono uglavnom 12 10 8 6 i sve povecavam tezine.

To za pon sre pet + subota noge, razmislicu jedino sto mi je malo teze da uklopim zbog obaveza ali valjda cu uspeti :)

I to za vezbe, poslusacu.

Za ishranu, cuo sam da mleko nije preporucljivo posto ja zelim i da izgubim malo masnih naslaga. Ubacicu i junetinu/teletinu po mogucnosti :)

Javljam kako budem napredovao i ako budem imao jos nedoumica nekih :)

prva greska kod svih sto NAJVECU pariju na telu radite zadnj,pa su vam zato rezultai slabi li prosecni sa mnogo ulaganja.Posle vikenda treba da se rade PRVO noge a ne grudi.Drugo,kada radis grudi radi i triceps koji sutra kada dodju ledja ili ramena nece biti odmoran tu budi siguran.Dakle grudi sa tricepcomjer vec ucestvuje,kao i ledja sa bicepsom koji takodje ucesvtuje u ledjima.Izmedju ramena i grudi bar 2 dana razlika da bi triceps mogao da se odmori da se onda ramena gruvaju.Ishana ti je ok kao i suplemeti slobodno.Kao sto bruzs rece ako imas junetine NE TELETINE za preko dana odlicno bi blio za belo meso za uvece.

jel jelo ide pola sata nakon suplenata koji idu odmah posle treninga?

i koliko traje oporavak misica?? mislim jel valja ako uzmem suplemente i dobro se najedem nakon pola sata i nakon 2-3 sata posle treninga, a posle nesto samo malo uzmeme kao i ujutru obicno malo jer nestizem?? odnosno slicno tome jer najvaznije tih nekoliko sati posle treninga da se unosi dosta proteina?

jel jelo ide pola sata nakon suplenata koji idu odmah posle treninga?

i koliko traje oporavak misica?? mislim jel valja ako uzmem suplemente i dobro se najedem nakon pola sata i nakon 2-3 sata posle treninga, a posle nesto samo malo uzmeme kao i ujutru obicno malo jer nestizem?? odnosno slicno tome jer najvaznije tih nekoliko sati posle treninga da se unosi dosta proteina?

da ide jelo, i ne netrebas se prezderavti posle toga vec unostii proteinsku hranu,pe spavanja moze whey sa mlekom zbog sporije apsorcije tokom noci.Ujutro bi MORAO da imas obilniji hidratni obrok skuvaj pirinac pa neka te ceka ujutro to je 10 minuta da iznabacas gomilu pirinca u sebe.
Oporavak traje od 48-72h znaci 2 a najbolje 3 dana.
nema vezbe za zgibove zgibovi su vezba,preformulisi pitanje

Jel ima neko ovu knjigu?
23ic5t1.jpg

Poslednja izmena:
Hteo bih da cujem vasa misljenja i iskustva o dizanju tegova bez dodataka ili suplemenata. Moje licno misljenje je da normalan covek ne moze da digne duplo vise od svoje tezine. Hteo bih i da cujem ljude koji godinama idu u teretanu i ne uzimaju nista, i koliko dizu iz benca?

Imam bol u ramenu(misic), verovatno sam podigao veliki teret, sta dalje ?
Da li da prestanem da vezbam, smanjim teret ili postoji neko drugo resenje?
Koliko dugo znaju da traju ovakve povrede?

Hvala.
Немој да престајеш да вежбаш, али у прво време избегавај вежбе при којима осећаш болове. Уколико је повреда акутна (десило ти се први пут да те заболи на том месту), после пар недеља почни да радиш вежбе за повређени део, али са мањим оптерећењем, негде до границе бола, уз већи број понављања то ће помоћи да се повређено место прокрви, ткива загреју и поврате еластичност и повреда санира.
И прати какав се осећај јавља у повређеном делу кад се охладиш (сат, сат и по после тренинга), уколико се јављају јачи болови то је знак да си прејако радио и да треба радити мањим интензитетом.
Немој да се играш са повредама, поготово повредама рамена, кичме или колена, могу бити јако незгодне.

e znas sta, pun mi je ***** pametnjakovica koji misle da sve znaju o bodibildingu a ovo je jedini sport u kome svi misle da su pametni. evo reci cu jedan primer: u teretani radim vezbu za prednju lozu ili prednji butni misic, dizem 90kg lagano 50 puta jer sam tada bio u formi i prilazi mi lik vidno iznerviran i sav napucan misicima dosta od mene...kaze mi ,,ajde povecaj malo tu tezinu sta radis toliko ponavljanja treba i ja da radim, radis tu pola sata..'' ja mu kazem ,,ajde ti mi povecaj tezinu'' kad je video pozadi da su svi tegovi okaceni sav je pokisao i otisao crven u licu.
Toliko o tome... i zato nemojte da se pravite pametni

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back