Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BIG UP ZA BAJU

picture.php

KONAČAN PLASMAN
1. Jay Cutler
2.Brench Warren
3.Dexter Jackson
4.Kai Green
5.Phil Heath
6.Victor Martinez
7.Ronnie Rockel
8.Toney Freeman
9.Hidetada Yamagishi
10.Moe ElMoussawi
11.Silvio Samuel
11.Melvin Anthony
13.Gustavo Badell
14.Dennis James
15.Markus Ruhl
16.Troy Alves
16.Denis Wolf
16.Bill Wilmore
16.Darrem Charles
16.Martin Kjellstrom
16.Joel Stubs
16.Ahmad Haidar
16.Michael Kefalianos

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=16479.0;attach=50563;image

ljudi treba mi pomoc!!mozda su ovakva pitanja postavljali na forumu ali nemam vremena da pregledam ceo..poceo bih da radim vezbe,ali se neramzumem puno u to,pa molio bih ako neko moze da mi napise program za vezbanje..nemam sprave ,radio bih sklekove,propadanje,trbusnjake itd.....imam jedan teg dve-ipo kile..jel to mala tezina skojom da pocnem?..koliko cu imati uspeha od kucnog vezbanja,mislim hoceli mi porasti tricepsi i bicepsi od toga..koje mogu prirodne proteine da uzimam i vitamine..imam 14 godina i visok sam 185cm i imam 84kg .

ljudi treba mi pomoc!!mozda su ovakva pitanja postavljali na forumu ali nemam vremena da pregledam ceo..poceo bih da radim vezbe,ali se neramzumem puno u to,pa molio bih ako neko moze da mi napise program za vezbanje..nemam sprave ,radio bih sklekove,propadanje,trbusnjake itd.....imam jedan teg dve-ipo kile..jel to mala tezina skojom da pocnem?..koliko cu imati uspeha od kucnog vezbanja,mislim hoceli mi porasti tricepsi i bicepsi od toga..koje mogu prirodne proteine da uzimam i vitamine..imam 14 godina i visok sam 185cm i imam 84kg .

Bajo imas predispozicije da budes bilder kao swarceneger
A program zamoli borisa da ti napise

Hvala za info @umrimuski ;)

@marko martinovic, takva pitanja ne da su postaljena stotinu puta, vec verovatno stoje na predhodnoj strani. Ja da znam, da bi mi odgovori u ovom forumu promenili izgled (ukoliko tezim za boljim izgledom) ja bih procitao svaki jedan post, makar mi trebalo mesec dana da samo prikupljam informacije pre nego sto zapocnem da treniram.

Mozes kuci napredovati bolje nego u teretani! (neka me neki pogresno ne shvate)

Recimo, ako zelis da se dobro izdefinises (naime, da imas nizi nivo telesne masnoce) da ti se deltoidi/triceps/bicepsi bolje i ostrije vide - sve je to moguce u kucnoj varijanti.
Od OZBILJNIJE opreme za tebe (za sada) potrebni su ti tegovi (tj bucice) od:
5 kg
7,5 kg
10 kg
12,5 kg
15 kg
17,5 kg
20 kg
22,5 kg
25 kg
Najjeftinije je da uzmes bucice sa podesavanje tezine (jos bolje ako mozes da priustis ceo set!)
+ potrebni su ti sklekeri (za bolje rezultate sto se tice sklekova - tricepsa - grudi i ramena).
I takodje, treba ti neka podloga za trbusnjake koja kosta oko 300 - 500 dinara.

Mada u sustini, mozes raditi obicne sklekove (bez sklekera), dizati manje tezine od gore navedenih i mozes zuljati ledja i na tepih (da ne koristis podlogu) - ali iskreno, te male stvari koje sam nabrojao daju VELIKU razliku.
I sto se tice toga, jednom ih kupis i imas ih doveka. Clanarina u teretani kosta 1000 dinara (kod mene barem u mom gradu), negde 2000 +. Ove stvari kostaju kao 2 - 3 clanarine (dobro, tegovi su malo skuplji) ali imaces vecne beneficije i mozes uvek kod kuce trenirati. Gledaj kao vrstu investicije u sebe.

Vidim da imas 84kg na 184cm, ima tu i sala da se skida.

Sto se tice sastavljanje programa - napisi mi privatnu poruku da li si nesto trenirao, koliko novca mozes izdvojiti nedeljno za hranu pa da ti tamo sastavimo nesto.

P.S. Taj teg od 2 kg, daj mladjoj sestri da se igra, nece ti trebati :)

Sve jedno koji. Protein je protein, razlika je u proizvodjacima i ceni.
Sad racunam, ako kupis taj od 2,5kg znaci imaces 3 merice dnevno (ujutru, posle treninga i predspavanje uglavnom) znaci oko 60g proteina dnevno od wheya.
Sad kolika ti je kilaza i koji odnos zelis da imas (proteina,uh i masti) i koju kolicinu proteina zelis da unosis po kg, to bi trebalo da znas. Osim toga moras imati dobru hranu (ribe, belo meso, govedje, sira itd) i da rasporedis u toku dana sa UH, vocem, povrcem itd.

Poslednja izmena:
Ljudi sta vise da jedem zgadila mi se i jaja i tunjevina dobro pilece i dalje mogu mada i to je pod znakom pitanja,jel ima nesto sto moze da se pije osim mleka i jogurta,jel ima neki visokoproteinski nemasni sir a da je jeftiniji??????
Kintu za suplemente nemam eventualno amino5500 biotech na svaki drugi mesec pa ij uzimam po 2 posle treninga i predspavanje.....
Hvala

Yep, skup i zahtevan. Ulaganje se na kraju isplati big time :)

Nije ti se zgadila jaja i tunjevina, vec verovatno ne znas pristojno da ih spremis :)

A kako majke ti??? Jel isken'as sve pare duplo koje si ulozio????:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Nikako se ne isplati,na kraju krajeva.Cak ni Ronnie Colemanu.A i ceo zivot mora da se ulizujes sponzorima ko da si sponzorusa,plavusa sa velikim grudima il socijalni slucaj dok skoro svi ostali sportisti milijarderi....

E sad ja lepo pitao a vi "aaaa nema nade za tebe"

Ne moram da budem kao Roni al sigurno mogu da budem bolji od svih na ulici (pod uslovom da ne ide u teretanu) plus jedan medju prvih pet najboljih u teretani

A i suplementi bez dooobre ishrane = 0.

Prema tome pisite sta jos ima da se jede a da je visokoproteinsko i po mogucnosti sto jeftinije,mozda sam nesto zaboravio.....

A kako majke ti??? Jel isken'as sve pare duplo koje si ulozio????:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Nikako se ne isplati,na kraju krajeva.Cak ni Ronnie Colemanu.A i ceo zivot mora da se ulizujes sponzorima ko da si sponzorusa,plavusa sa velikim grudima il socijalni slucaj dok skoro svi ostali sportisti milijarderi....

E sad ja lepo pitao a vi "aaaa nema nade za tebe"

Ne moram da budem kao Roni al sigurno mogu da budem bolji od svih na ulici (pod uslovom da ne ide u teretanu) plus jedan medju prvih pet najboljih u teretani

A i suplementi bez dooobre ishrane = 0.

Prema tome pisite sta jos ima da se jede a da je visokoproteinsko i po mogucnosti sto jeftinije,mozda sam nesto zaboravio.....

Zasto bi bio najbolji od svih? Ako mislis da ce te to drzati da ustanes i uradis vezbe - mozda neko vreme. U pitanju su vise stvari (sto vise stvari sebi zadajes - veca motivacija). Naravno, svrha igra veliku ulogu, covek bez svrhe je kao muva koja zeli da probije staklo.
Kroz istoriju imas dobar primer, kako su prosli ljudi koji su zeleli da budu iznad ostalih.

Ne mislim na Roni Kolemana (ne znam gde si zalutao druze), vec ako svakodnevno donosis pravilne odluke za ishranu, redovno radis neke jace fizicke aktivnosti - naravno da se isplati pobogu. I niko ti nije rekao "aahhh nema nade za tebe", vec jednostavno receno je da za dobru (tj visokoproteinsku) hranu moras uloziti pare.

Mislim, kako to zboris? Naravno da ima nade za tebe, za svakog od nas (ne mislim za olimpiju) vec i za mnogo druge stvari.
Gusenice su visokoproteinske ali su jeftine (ako si na to mislio) :mrgreen:

Jeste. Tako mozes raditi i za ledja (ako ne mozes da uradis zgib), trebas ih okaciti negde gore.
E sad, ja bih ti radije preporucio profesionalne gume, jer su bezbednije i od drugog su materijala ali moze i ovo da posluzi.
Cisto da uzmes u obzir ove 2 stvari:
1. Bezbednost je na prvom mestu
2. Nikad ne zrtvuj formu (ne znam da li imas u glavi da treba da uradis mnogo ponavljanja - znaci zaboravi na to. Uradi ako treba sto manji broj ali pravilno!)

Pokusaj da stanes na gume i da onda radis pregibavanje. Fora sto se tice guma jeste, sto manju povrsinu gume teglis, to ti je tezi intenzitet (i teze ti bude da ih teglis). Naravno, jedna stvar mi se ne svidja sto se tice guma. Recimo kod vezbe pregibavanja (za biceps - ili bilo koje vezbe); kada hoces da napravis pun pokret u pocetku ti ide lako, kad dodjes do polovine (znaci kada ti je ruka na 180 stepeni) intenzitet pocinje da je jaci (jer se guma tegli) i na kraju pokreta te vezbe (znaci kad bukvalno rukama dodirnes grudi) intenzitet je NAJACI (jer se guma isteglila do kraja). I tu je problem, varijacija u intenzitetu.
I tu je prednost tegova, jer kod tegova je uvek isti intenzitet - od pocetka forme pa do kraja. Guma jedino dostigne svoj intenzitet kad je isteglis do kraja. Shvatas?

Ima po Novom Sadu sigurno. Mislim da je komad oko 800 - 1000 dinara (razlikuju se po jacini gume). Znam da postoji guma od 50 liba, sto je zaista ambiciozna.

A ako se dobro secam bilo je vec nesto u vezi guma u Rekreaciji, pa je pivalica spomenio da moze da se ode i u fabriku Tigar (pretpostavljam da i tamo ima).

U svakom slucaju tegovi su bolji (bolji intenzitet = brzi napredak!)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back