Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci nikad nikog nisam video da se "izdeformisao"...nikad

Deformacija je vrlo moguca jer imas misice agoniste i antagoniste.......

Znaci znas li koliko likova znam sto su se unakazili sa teretanom tj misicnom nesimetrijom....A to sve zato sto neke vezbe i misice vole (obicno ruke i grudi) a neke ne vole i izbegavaju......

Koliko ljudi znam sto imaju povijena ramena ledja,pacji hod,iskrivljene ruke i ramena (da bi mu ledja vizuelno bila veca - pa mu takvo drzanje predje u normalno stanje) i sl......

Znaci takve ljude mozete videti svuda - iobicno je komentar svih ostalih Gledaj ovog iskrivljenog sto se istripovao da je Svarceneger,sta se siri vidi kako je smesan......

Znaci da ne bi doslo do asimetrije i deformacije ako se rade trbusnjaci onda i donja ledja ako se rade grudi isto toliko i ledja ako se radi biceps isto toliko i treiceps,zadnja loza-kvadriceps i slicno........

Isto ima i ljudi sa 90 kg u gornjem delu tela a noge ko cackalice imaju 10 kila....Takav covek dize 150 kg iz bendza ali da ga gurnes prstom malicem pasce zbog narusene ravnoteze tela - takav je meni isto deformisan........Ili kad neko nabudzi ruke grudi i trbusnjake kao derpe a ledja nigde.....- stubasta gradja.....Meni je taj isto izdeformisan.....

Samo sto vi shvatate termin deformisanost tako kao da je to p[ojava da imas 5 glava 7 ruku i 3,5 noge i to da su ruke na mestu nogu i obrnuto.......

A svaki 4 ili peti covek bvez teretane ima bar blagi deformitet kicme.....To se uvek i videlo po onism skolskim pregledima.....E teretana sad jos to extra deformise jer niste vi diplomirani akademski fizioterapeuti i sportski doktori pa radite kinezio terapijske vezbice koje nemaju veze sa vezbama za bilding

Posle obroka na pun stomak...

Hvala.......Nego imam jos jednu dilemu - treba da se uzme za dorucak tj oni misle ujutru sto ranije jer se dorucak jelte i jede rano i to najverovatnije jer se tad luci testos....E sad problem kod mene je sto kasno lezem a dorucak mi dodje maltene kao rucak tj ustanem u 1 a "doruckujem" u 1:15......E sad da li tad da uzmem tribulus s obzirom da sam preskocio jutarnji interval za uzimanje ili sta?????

Hvala

Hvala.......Nego imam jos jednu dilemu - treba da se uzme za dorucak tj oni misle ujutru sto ranije jer se dorucak jelte i jede rano i to najverovatnije jer se tad luci testos....E sad problem kod mene je sto kasno lezem a dorucak mi dodje maltene kao rucak tj ustanem u 1 a "doruckujem" u 1:15......E sad da li tad da uzmem tribulus s obzirom da sam preskocio jutarnji interval za uzimanje ili sta?????

Hvala
Nebitno... kad ustanes i doruckujes pa tad... verovano i kasnije lezes pa ti je i vecera kasnije tj. drugi tribulus ;)

Nebitno... kad ustanes i doruckujes pa tad... verovano i kasnije lezes pa ti je i vecera kasnije tj. drugi tribulus ;)

Pa pridvece imam nekoliko obroka,ne jedem ono klasicno dorucak rucak vecera vec trudim se na svaka 2 sata nesto kvalitetno da pojedem.......pa obicno uzimam sa onim u 10- 10 45 tj posle teretane jer sam isto cuo da se od 10-12 luce raznorazni hormoni

p.s. a jel ne znas mozda sta znaci sa 40% saponina?Pitao sam jednog doktora b.bildera i on mi rece da je to hemijski oblik a ovo 40% znaci da je to kao brzina apsorpcije ili ugradjivanja tako nesto tj ako pise veci posto saponina to kao znaci da je to hemijsko jedinjenje cistije odn brze ce se apsorbovati pa ce i sam ucinak tribulusa biti bolji.....A ja mislio da je saponin neka supstanca ubacena u tribulus kad ono on rece da je to samo hemijska forma neke supstance (tako nesto,ne znam sad bas da lepo kazem kao sto je on meni rekao)

p.s. 2 dal je stvarno tacno da ako se posle 11 jede OBROK npr u 11 pa u 2 pm ( pa makar i visoko proteinski obrok samo) da ide na stomak???Ili su to zablude neupucenih ljudi znas ono posle 9 nista da se jede jer kao i creva se usporavaju sa apsorpcijom i zeludac i ceo metabolizam se usporava zbog pripreme za spavanje....

Zašto se trudite da imate mišiće (ili bolje reći naduvane delove tela)? Lepo Vam izgleda ili zbog ''snage''?

E jedva sam cekao da dodje neki ZGOLJAVI MRSAVI balavac i da pocne da lupa gluposti za bodi bilding a to zato sto po Frojdu si NIKAKAV mali zgoljav i imas komplex nize vrednosti pa si dosao ovde da lupas gluposti.....

Ajde idi tamo na tvoje borilacke vestine (koje dzabe treniras jer bi te ja u s r a o od batina sa treniranjem u teretani,koji si moj dosao onda na temu o bodi bildingu????????????

A evo sad da objasnim koliko si glup:
Zašto se trudite da imate mišiće

Pod 1 MI VEC IMAMO MISICE kao i svi uostalom i uopste se ne trudimo da ih imamo jer ih vec posedujemo.....Ja ne vidim sta je lose trenirati te iste misice??????
Pod 2 Eto zato da se cude budale zato se trudimo???

Kakvo ti je to retardirano pitanje????
Svako radi u zivotu ono sto voli i sto ga cini srecnim!!!!!!!!!!!!!!

Zasto ti treniras preNADUVENE hi haj hoj nerealne borilacke vestine nerealno predstavljene u filmovima Dzekija Cena????
Oces da budes Brus Li ili Dzet li ili ti lepo stoji kimono????
Aha oce to sa 30 kg sa sve krevet tj 25 kila sala i 5 kila misica - eto to si ti....
Kad si opasan i "ne trebaju ti misici" sto onda ne odes u mma da vidimo kolika si vaca??????
Pa hteo bi ti jadan ali bi te ovi sa "naduvenim misicima" iz mma (koji vise po teretani) u s r a l i od batina,cak sta vise bilo bi potrebno da odmah narucis i mrtvacki kovceg posle borbe sa njima.Naravno za tebe.

(ili bolje reći naduvane delove tela)?
Pod 3 - Ja stvarno ne znam koji su to naduveni delovi tela????U ljudskoj anatomiji to ne postoji a pogotovo za misice!!!!!!!!!!

Misici ne mogu biti naduvani niti se mogu naduti u teretani.Nije to guma bicikle i pumpa....

Moji misici koji bi tebi izgledali "naduveni" su 50 puta tvrdji i gusci od tvojih malih maltene zenskih misica.....Ako ne verujes odi u teretanu pa pipni nekom nazovi "napumpanom" pa ces videti kako su mu tvrdi ti misici pogotovo triceps a ne napumpani!!!!!!!!!!!

A sto se tice snage,mi da zelimo snagu trenirali bi dizanje tegova ili strongman vezbe a ne bodi bilding....Bodi bilding jer izgradjivanje tela,ali naravno ti nemas pojma o ovome ALI ZNAS DA JEDES G O V N A....

a SAD CASA MLEKA PA U KREVET PA DA PORASTES BALAVCU JEDAN!!!!!!!!!!!!

Deformacija je vrlo moguca jer imas misice agoniste i antagoniste.......

Znaci znas li koliko likova znam sto su se unakazili sa teretanom tj misicnom nesimetrijom....A to sve zato sto neke vezbe i misice vole (obicno ruke i grudi) a neke ne vole i izbegavaju......

Koliko ljudi znam sto imaju povijena ramena ledja,pacji hod,iskrivljene ruke i ramena (da bi mu ledja vizuelno bila veca - pa mu takvo drzanje predje u normalno stanje) i sl......

Znaci takve ljude mozete videti svuda - iobicno je komentar svih ostalih Gledaj ovog iskrivljenog sto se istripovao da je Svarceneger,sta se siri vidi kako je smesan......

Znaci da ne bi doslo do asimetrije i deformacije ako se rade trbusnjaci onda i donja ledja ako se rade grudi isto toliko i ledja ako se radi biceps isto toliko i treiceps,zadnja loza-kvadriceps i slicno........

Isto ima i ljudi sa 90 kg u gornjem delu tela a noge ko cackalice imaju 10 kila....Takav covek dize 150 kg iz bendza ali da ga gurnes prstom malicem pasce zbog narusene ravnoteze tela - takav je meni isto deformisan........Ili kad neko nabudzi ruke grudi i trbusnjake kao derpe a ledja nigde.....- stubasta gradja.....Meni je taj isto izdeformisan.....

Samo sto vi shvatate termin deformisanost tako kao da je to p[ojava da imas 5 glava 7 ruku i 3,5 noge i to da su ruke na mestu nogu i obrnuto.......

A svaki 4 ili peti covek bvez teretane ima bar blagi deformitet kicme.....To se uvek i videlo po onism skolskim pregledima.....E teretana sad jos to extra deformise jer niste vi diplomirani akademski fizioterapeuti i sportski doktori pa radite kinezio terapijske vezbice koje nemaju veze sa vezbama za bilding

:mrgreen::mrgreen:
Ma ne bre.....e video sam pre neki dan garija odvratnog ima samo ruke nabildovane...nista drugo ledja grudi trbusnjaci, nista! a noge da i ne pominjem.....

ljudi treba mi pomoc ,help

znam da je ovo cesto postavljeno pitanje,a ja koji idem u teretanu oko 2 godine ne znam prawi odgovor ,tako da neko koji iskusniji nek odgovori

Posto svi znamo da je teshka situacija kod nas u zemlji sa keshom a pritom meni je 19 god. i vishe ne uzimam proteine kao pre.
Pre jedno godinu dana sam uzeo proteine inace izolat,posle 8 meseci vezbanja i oko 2 meseca uzimanja, video sam razliku na svom telu.(obim ruke veci,veca definicja,gubljenje vishka masniche)

sada neko vreme treniram bez proteina, u tezini sam napredovao al u fizickom izgledu kao da sam cak malo nazadovao, jedno u teretani kada vezbam dodje mi mishic bas do izrazaja,a ovako dok blejim kao da splasne..
A leto dolazi tako da mi je potrebna pomoc ,narawno ne u novcanom smislu :D
samo mi treba neka zamena za protein u ishrani.
Kako to uraditi?
Dal ima neko problem kao ja?
inace hranim se zdrawo vec,riba meso banane zelenilo itd.
Probao sam pre surutku kao zamenu za protein i nije mi pomogla ,cak sam se ugojio od nje

IMA li neko dobru ideju ? :)

da se razumemo, ti ne treba da trazish u hrani zamenu za whey, nego je whey zamena za hranu!!!
ne znam kolika ti je masa i sve to, ali ako hocesh da dobijash na masi, pojachaj slobodno hranu na 2g -2.5g proteina po kilogramu tezine dnevno, i whey ti nece biti potreban. nego chim stignesh kuci, recimo, uzmi 5-6 belanaca pojedi.
generalno, bodibilding, kao i odrzavanje dobre mishicne mase i definicije je, nazalos, dosta skup sport. tako da ako nemash para za whey, ne verujem ni da cesh imati za tolko hrane (koja je inache josh skuplja, osim ako sam ne uzgajash pilice, i kokoshke za jaja, shto je odlichna varijanta, ako imash mogucnost)

ma brate od ove krze mrtwe ,cena proteina je porasla skyhigh
posebno ovog fensi koji ja koristim

moracu da zrtwujem i da kupim,*** nema se druge

ma fora je sto sam sklong gojaznosti,imam usporen metabolizam ,a hocu mishicnu masu istaknem vishe narawno ,a zato mi je pomagala jedino hemija (proteini)

a sta mislis o onim protein barovima?
hwala

proteini (whey) nisu hemija... oni su suplementi... hemija (aas) je neshto sasvim drugo, i neshto josh skuplje.
pa kolko vidim Dym Elite Whey Pro od 2.25kg i dalje ima skoro istu cenu kao pre dve godine... mozda stotinak dinara vishe, ali nije strashno, a to je u jednoj od skupljih prodavnica kod nas...
Generalno, ta kanta moze da isfura bar mesec dana, ako ne i vishe...
Kao shto rekoh, forsiraj vishe kvalitetnu hranu, i to razbijesh lepo na 5-6-7 obroka dnevno, i metabolizam se dosta ubrza.
Protein bars/gels nisu losha stvar, mada su dosta skupi. Ali ono shto sa ja ih isprobavao (uglavnom za vreme plivanja i voznje bicikla) zaista su odlichni. Ali generalno kao zamena za obrok ili ovako da ih grickash... preskupo!!
Uzmesh lepo whey, neke ovsene, mozda malo nemasnog mleka dodash, belanca, zbrchkash sve to u pleh, zapechesh, i eto ti zdrav i visoko proteinski kolach/chokoladica :)

ma fora je sto sam sklong gojaznosti,imam usporen metabolizam ,a hocu mishicnu masu istaknem vishe narawno ,a zato mi je pomagala jedino hemija (proteini)

hwala

Kao sto rece pivalica proteini nisu hemija....
Ako cemo tako onda je sve sto postoji hemija jer se sastoji iz hemijskih elemenata...
I voda sa cesme je HEMIJA - H2O
A sto solis frajeru meso i ostale stvari i so je hemija 57 puta gora nego whey - NaCl

A kad kupis mleko u tetrapaku mislis to nije hemija - samo sevaju e200 e 300 3 465 emulgatori tj hemija

Tako je u 90% namirnica koje recimo mozes da kupis u Maxiju i slicnim marketima....

A rafinisano ulje?????

Ma vi nutricionisticki neobrazovani takozvani "naturalisti" unosite hemiju 100 puta vise nego mi koji uzimamo whey

I da za kraj ribo kad te zaboli glava ili dobijes temperaturu nemoj slucajno da popijes andol brufen ili SLICNU HEMIJU nego kupi mrtvacki kovceg jer vi NATURALISTI ste PRIRODNI i ne koristite hemiju.....

ZNACI DOSTA MI JE VISE OVAKVIH LJUDI KOJI LUPAJU A NEMAJU POJMA NI O HEMIJI NI O MEDICINI NI O B BILDINGU NI O NUTRICIONIZMU NITI NI OCEMU DRUGOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hwala

Mnogo manjih obroka dnevno,ubrzava metabolizam. I nema gojaznosti,wise proteina,manje ugljenih hidrata.

za ramena, za prednje rame, uglavnom benchpress ili sa buckama ti dobro pogodi prednje, pa ne morash da ga zasebno radish.
za srednje stojeci letenje, za zadnje, letenje u pretklonu. za prosechnog vezbacha, sasvim dovoljno shto se tiche ramena.

ta vezba koju si opisao... zavijash ispravljash u laktu... savijash kao da spushtash na chelo bucke? onda je to potisak s chela - triceps. i bolja je varijanta raditi ga dvoruchnim tegom.

hvala na opisu vezbi za ramena :worth:
To sto sam opisao ne mislim da spustam na celo nego pored sebe...
E evo ti moj program, pa kad budes imao vremena, napisi ako treba da korigujem nesto...
DAN 1- LEĐA: Lat masina (navlacenje na grudi), Lat masina (navlacenje iza vrata), Veslanje, zgibovi, ledjnjaci
NOGE- sut masina, primicac/odmicac, bicikl 2x 15 minuta
DAN 2: RAMENA: sedeca vezba, spajanje bucica iznad glave, razvlacenje bucicama (u nazad), sajla (ovo sve sam dosad radio, pa nije nesto valjalo)
TRICEPS: Benc, povlacenje kanapa, isto to V sipkom, ispravljanje savijanje lakta iza glave (nzm kako se zove), lezeci na klupi ispravljanje/savijanje lakta sa dvorucnim tegom
DAN 3: TRBUSNJACI: klasicni trbusnjaci na kosoj klupi, dizanje nogu, voznja bajsa 10min...
BICEPS: Klasicno podizanje bucica, sajla, benc, i vezba koju zovem "cekici"(podizanje bucica samo sto ne okrecem bucicu)
Radim trening i za grudi, ubacim ga kad stignem....

Sad vidi ako imas neki predlog, sto se tice ishrane jedem sve osim slatkisa i malo sam meso smanjio,...od hemije ne uzimam nista...

odlucio sam da krenem u teretanu,pa mi treba pomoc oko sastavljanja programa..isao bih tri puta nedeljno..

ponedeljak Biceps-Ramena
sreda Grudi-Triceps
petak Ledja-Noge

Ja tako radim i za svaki misic radim samo tri vezbe po misicu
I ne tripuj se kilazama sta dize kolega pored tebe itd ti dizes za tvoj organizam i opusteno
A vezbe brate gledaj da izaberes one sto mozes naj lakse/cistije/pravilnije da izvedes bez cimanja trzanja itd bar za pocetak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back