Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
najbolje da si dodao jos malo love i odradio se sa 100 tableta naposima i da pevas:per:

Ma kakvi steroidi........

Mislim sve je to lepo ali????

ALI????

Kojka je svrha???

Razyebati telo zarad mesec dana,i to posle sve spadne tj vratis se kao sto si i bio ako ne uzimas vise ili ako nemas extra veliku kintu da bar to nadomestis sa siuplementacijom (citaj kupis pola pansporta).....

A ja nemam tolika sredstva...bar ne sada.....

Prema tome ne vidim korist od uzimanja steroida....I ja i bilo ko slican meni a i pomalo bolji od mene......Mi nemamo genetiku da bi bili u rangu sa Roni Koulmanom pa prema tome koja je svrha uzimanja steroida?????

Ne donosi ti kintu to ako uradis,ne hrani te ne poji te,ne mozes od tog ulaganja da napravis kintu,nisi zdraviji (vec bolesniji) nisi pametniji,nisi obrazovaniji,ZNACI NEMA NIKAKVIH KORISTI BUKVALNO a syebe ti srce,prostatu jetru testise hormone i sve ostalo i spolja i iznutra.......

TAKO DA PO MENI JE RETARDIRANO AKO NEKO UZME STEROIDE NI ZBOG CEGA TJ UZME ONO DA KAD IZADJE DO PRODAVNICE DA IZGLEDA KAO SVARC.......A posle mu padne testos pa izgleda kao debeljan.....

Cak i da sam profesionalni sportista ne bih opet uzeo steroide.......Mislim zbog cega???
Da syebes telo zbog komada zlata na kome pise da si prvi ili drugi ili treci (u najboljem slucaju)......I sta ce meni ta medaljica kad se syebe zivot i zdravlje??????

LJudi shvatite zivot i zdravlje su veliki dar - od milijardu spermatozoida bas vi ste dobili sansu da budete u zivotu......I onda je apsurdno skracivati namerno taj zivot i ugrozavati zdravlje jer sad samo zivis i NIKADA VISE.....ali nikada za celu vecnost.........

shanse da ti steroidi sjebu zdravlje su iste kao i da ti multivitamin sjebe... a josh vece shanse da sjebesh zdravlje su ako ne operesh ruke kako treba... a josh vece, ako ne operesh hranu koju jedesh kako treba....
poenta priche? ako ne koristish neshto kako treba, nece ti dobro proizici iz toga, shta god da je u pitanju!!

ne znam koliko godina imash, ali do 23-4-5 absolutno nema potrebe za testosteron boosterima, jer telo tada buja od testosterona (naranvo ako si zdrava osoba, i nemash poremecaje neke i tako to), i zato dosta slabije 'radi'.
tribulus u kombinaciji sa zma recimo daje sasvim lepe rezultate i boostuje one kojima je potrebno... :)

ukoliko si natural, pored kvalitetne hrane, i eventualno suplemenata kao shto su fishoil, whey, bcaa ti manje vishe nishta nije potrebno, za sasvim zadovoljavajuci izgled. naravno, nikakva takmichenja tu ne dolaze u obzir... mozda republichko iz matematike, ali to je uglavnom to :D

Pivalice,nemoj tako vidis da covek ZNA:hahaha:procitao covek na netu od "strcnjaka"za tu oblast:whistling:Svi koji su uzimali(medju kojima sam i ja dugogodisnji konzument)sada pisemo iz groba,jer nemam vise ni jetre,ni srca,ni bubrega,sve to pojedeno:hahaha:.A i cerka je verovatno nastala od tribulusa posto su mi i jaja unistena.Samo izgleda tribulus bio jako dobar cim je ziva i zdrava i jako pametna za svoje godine:per:

shanse da ti steroidi sjebu zdravlje su iste kao i da ti multivitamin sjebe... a josh vece shanse da sjebesh zdravlje su ako ne operesh ruke kako treba... a josh vece, ako ne operesh hranu koju jedesh kako treba....
poenta priche? ako ne koristish neshto kako treba, nece ti dobro proizici iz toga, shta god da je u pitanju!!

ne znam koliko godina imash, ali do 23-4-5 absolutno nema potrebe za testosteron boosterima, jer telo tada buja od testosterona (naranvo ako si zdrava osoba, i nemash poremecaje neke i tako to), i zato dosta slabije 'radi'.
tribulus u kombinaciji sa zma recimo daje sasvim lepe rezultate i boostuje one kojima je potrebno... :)

ukoliko si natural, pored kvalitetne hrane, i eventualno suplemenata kao shto su fishoil, whey, bcaa ti manje vishe nishta nije potrebno, za sasvim zadovoljavajuci izgled. naravno, nikakva takmichenja tu ne dolaze u obzir... mozda republichko iz matematike, ali to je uglavnom to :D

Ok znam sta hoces da kazes uzmi 100 tableta andola i umreces....

Ali opet ne mozes bre da pricas da je isto uzeti c vitamin i neki steroid!!!!!!!!!!!:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Znam milione ljudi sto im od vitamina c ili neopranih ruku nije bilo nista a zanm i 50 ljudi koji su od steroida izgledali posle kao nakaze,imali problema sa erekcijom,dobili ginekomastiju - zenske grudi na muskarcu,p i s a l i krv umesto mokrace,otkazivali im bubrezi,neki dobili akne po ledjima i licu da ti odvratno da ih pogledas,neki ocelavili (jer testos deluje na folikulu dlake)

Znaci mnooogi ljudi su mi mnooogo lose pricali i to SU PRAVI CAREVI BEZ KOMPLEXA A NE KAO OVAJ COBE koji IZVRCE istinu I TOLIKO gura steroide kao nesto potpuno zdravo i neskodljivo da mozda ce poceti po osnovnim skolama poceti davati steroide decici umesto uzine.

Znaci razumem ja poentu tvog posta ali napravio si logicku zabludu - jeste tacno da sve moze da te ubije ali pod tim geslom ne znaci da je bezbedno uzimati steroide.

To je kao kad bi rekao Uzmi drogiraj se,pa ti pusis a to je stetno od toga mozes dobiti rak pluca.Ok pusim ali sta sad posto je pusenje stetno a ja to radim onda trebam i da se drogiram i umrem za 5 god od prevelike doze (koja je neminovna)

Tako isto ja mozda jedem sa prljavim rukama i to ne valja ali sta sad posto to radim onda treba i steroide da uzimam???????

IZVINI MOLIM TE ALI UZIMATI STEROIDE JE MNOOOOOGO GORE NEGO UZIMATI MULTIVITAMINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I U TO MOZEMO DA SE UBEDJUJEMO DO PREKOSUTRANa mojoj strani je nauka i strucnjaci a na tvojoj strani Cobi narko steroidni diler koji dfiluje steroide i prica tako samo da bi zavarao veci broj vezbaca i uzeo im kintu od steroida.

Pivalice,nemoj tako vidis da covek ZNA:hahaha:procitao covek na netu od "strcnjaka"za tu oblast:whistling:Svi koji su uzimali(medju kojima sam i ja dugogodisnji konzument)sada pisemo iz groba,jer nemam vise ni jetre,ni srca,ni bubrega,sve to pojedeno:hahaha:.A i cerka je verovatno nastala od tribulusa posto su mi i jaja unistena.Samo izgleda tribulus bio jako dobar cim je ziva i zdrava i jako pametna za svoje godine:per:

U odnosu na tebe sigurno znam!!!!!!!!!!!To sto si sirovina i uzimas sve zive steroide pa mozes da dignes 150 kg iz bendza ne znaci da znas nauku hemiju,medicinu nutricionizam,anatomiju,fiziologiju i sl!!!!!!!!!!!

Sa tobom kao primerom da ti nije nista od steroida i tvojom cerkom kojoj nije nista NAPRAVIO SI LOGICKU ZABLUDU !!!!!!!!!!!!!:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

To sto tebi steroidi nisu ostavili neke (vece) posledice MOZES SAMO DA SE ZAHVALIS BOGU ako postoji jer si onda 1 u milion!!!!!!

ALI ALI ALI COBE CITAJ SAD PAZLJIVO.....

to ne znaci i da ce svima ostalima da bude kao tebi.Tj da im ne fali nista......

I ja sam do pre mesec dana mislio da mi nije nista i zubar mi rekao da imam 6 pokvarenih zuba...A nista me ne boli sve je ok.......

Ko zna kakav si ti "ispod haube"

Znaci ti koristis logicki silogizam koji ne mora nuzno da sadrzi istinu:

prva premisa
Ko je zdrav nema rak pluca
druga premisa
Pera pusi i nema rak pluca.
konkluzija
pusenje je zdravo ljudi pusite slobodno

E ovde ti gresis Cobe,to sto tebi "nije nista" ne znaci da ce svi tako da prodju.Neko ce da pisa krv nekom ce da se osusi keeta nekom da otkazu bubrezi,neko da dobije cirozu jetre a nekom da steroidi postanu manje pokretni sto je dovoljno da ne moze da dobije dete......

A sto se tice tvoje cerke koju stalno napominjes ne huli na Boga,bog ti je dao dete a ti si se kockao sa zivotom (uzimao steroide)
Naucno je dokazano da steroidi smanjuju pokretljivost spermatozoida,smanjuju i njihov broj i sl pa je u najmanju ruku bar malo teze napraviti dete....

Cak i kad se naprave deca posle koriscenja steroida postoji neka verovatnoca da ce ta deca imati blage mutacije u DNK lancu.

E sad zavisi od osovbe do osobe....

Ti kazes kako tvojoj cerki "nije nista" i da je pametna.Ok to je lepo,zahvali se Bogu mnooogo,preziveo si (a i ona) ruski rulet.
E sad kad kazes da joj nije nista sigurno mislis da joj nije nista u smislu da nema 3 glave 7 ruku i 5 oka.......
Ali postoje mutacije u dnk pod uticajem droga i steroida i npr ona moze kasnije oboleti od secerne bolesti ( a ne bi inace da nisi koristio steroide) ili npr da dobije alchajmera u 25 god ili raznorazne stvari...ili neku slicnu metabolicku bolest,u krajnjem slucaju imace za nijansu slabiji imunitet nego sto bi imala da se nisi drogirao sportskim drogama

Naravno ja samo iznosim primere naravno da ne zelim da se to ikome dogodi ali MNOOOGO SI UGROZIO SVOJE DETE uzimanjem steroida zbog cistog klinackog razmisljanja 'ocu da budem veci po svaku cenu......

Inace ta bolest se u psihijatriji zove misicna dismorfija
i imaju je vecina ljudi po teretani koja uzima steroide ali naravno ta bolest nije sizofrenija i socijalno je prihvacena pa se niko i ne leci ali ja bi sve to na nisku Toponicu na sportsko odeljenje:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

sine,prvo da ti objasnim neke stvari.Ja imam 40 godina od toga 14 god u bodybuildingu i takmicarski staz i medalje kao senior ne kao junior.Od onih koje sam spremao kao takmicare junior 5.mesto na svetu 2.u evropi najveci uspeh u istoriji bodybuildinga na nasim prostorima.o osvojenimm balkanskim i drzavnim necu da nabrajam,sto juniora bsto seniora.Nije mi cilj da se hvalim ali kad me vec vuces za jezik da kazem i to.
Koliko je tvoje iskustvo i rezultati?Da cujemo pa da uporedimo?
Dakle,ti nemas blage veze o steroidima da podvucemo liniju.Prvo zasto lazes,da ne kazem nesto drugo o primerima koje navodis i iznosis sture informacije i polunetacne.ti koji su ti navodno pricali nisu nista vise bez mozga kao i ti,ti koji su imali probleme sa erekcijom,ginkomastiju,pisali krv koliko ti takvih znas?siguran sam nijednog,jer ti koji su imali takve posledice a ja licno i znam na tone su debili bez mozga nista vise.Ja bih njih streljao i zabranio ulazak dozivotno u teretanu.Medjutim,da ti poznajes nutricionizam i metabolicke procese kako rade steroidi i nacin primene i pravila koja treba da se ispostjuju prilikom uzimanja i posle uzimanja,ne bi ovde prduckao o necermu o cemu ne znas.
Da,ja prodajem steroide godinama,nemam nijednu reklamaciju,niti probleme da je iko imao posle uzimanja.Zasto?zato sto je sledio moje upute i zato sto kada mi posalju meil, i kazu da im je prvo uziamnje prvo pitam za godine,jer ispod 21 ne prodajem ne zbog zakona nego zato sto je telo jos uvek puno testosterona i onda koliko ghod naginjali uvek dajem namanju mogucu kolicinu za prvo uzimanje.
sto se tice mog zdravlja,ako smes dqa stavimo paru i da obavimo analizu krvi i mokrace,grantujem da imam bolje rezultae od tebe i ako mozda mogu tatko da ti budem,jer izuzetno vodim racuna o svom zivotu i nacinu ishrane u cemu sam siguran da ne mozes da mi pariras.
Dakle,izvoli pokreni neku temu o nutricionizmu,metabolickim procesima u organizmu,delovanju steroida pa da te vidimo...Ako ne onda u misju rupu i tisina,bez pros...nja o onome sto ne znas

Cobi ja bih najvise voleo kad bi steroidi bili bezopasni kao suplementi,odmah bih ih kupio od tebe....Mozda ti znas neke dobre savete i koju zastitu koristiti za svaki steroid koji ispravlja sto ovaj syebava ali opet nije to bas tako bezopasno....

A za ono za budeale se slazem ima raznih idiota koja piju/bodu se nekontrolisane kolicine bez ikakvog saveta kako sta kad....Jednostavno drug mu dao neke tablete i rekao npr po 5 pre i posle treninga......

Ali nemoguce je da su potpuno bezbedni......samo manje "pisas krv" i imas manju ginekomastiju......
Zasto onda Pansport ne diluje steroide ako SU BEZBEDNI i zasto ih doktori ne preporucuju i zasto ne mogu da se kupe u apoteci i zasto ljudi koji ih diluju krse krivicni zakon i shvataju se kao dileri narkotika???

Milmim stvarno pitaj bilo kog doktora/difovca/doktora sportske medicine/biohemicara/genetivara/nutricionistu/farmakologa za steroide i svi ce ti reci isto.........
E sad ko je kompetentniji oni koji su zavrsili srednju medicinsku/gimnaziju pa fakultet 6 godina pa neki specijalizacija 2 - 5 ili ti koji prodaje steroide i sprema dobre takmicare i osvaja medalje - ostalo nisi rekao o sebi - Koliki ti je stepen obrazovanja koja skola fax,doktorske studije,koja oblast i sl?????

Ja sam bar zavrsio medicinsku skolu a sada zavrsavam drustveni fax a druzim se sa mnooogim likovima koji idu u teretanu i super su studenti/apsolventi medicine......

I svi mi sad kao tvrdimo da je ploca ravna samo jadan ti si ispred svog vremena i tvrdis kako je zemlja okrugla(tj steroidi su bezopasni)

mnogo texta, mrzi me da chitam... :D
elem, mozesh proveriti, ako te ne mrzi, izgooglaj negde world statistics... veci procenat ljudi je umro od multivitamina, cigareta, alkohola, pada saksije sa terase, nego od steroida...

problemi sa aknama, i impotencijom (samo pri kraju i posle ciklusa) su samo trenutni, tj dok koristish kuru, i moguce ih je kontrolisati! jedino nepovratno (prichamo o pravilnoj upotrebi steroida) je kod zena, glas! posle kure, ostaje dublji i to je to!
ti shto ih znash, shto su ko nakaze, ili imaju ginekomastiju, reci im da sledeci put ne pametuju, nego se posavetuju sa nekim struchnijim, da im pomogne, i prati kuru kako rade...

dalje uporedjivati drogu i steroide... ovaj... to necu ni da komentarishem... malo si se prosrao...

ja nisam ni diler (za cobe-a ne znam, i ne interesuje me), niti upotrebljavam steroide, ali moje interesovanje za celu oblas treninga i muslukaturnog razvoja (shto ukljuchuje i trening, i steroide, i ishranu, i odmor...itd...), je veliko, pa sam mnogo vremena proveo chitajuci knjige, chlanke, istrazivanja, razgovarao sa kompetentnim ljudima vezano za to...itd...

drugo, niko ne kaze da ti TREBA da koristish steroide...ako nadjesh da sam to napisao negde, zamolicu te da quotujesh... ja sam samo rekao da AKO IH PRAVILNO ODABERESH I UPOTREBLJAVASH (ukoliko uopshte imash potrebu sa njima), necesh imati problema sa njima...

a sad malo da se osvrnemo i na drugu temu... Steroide necesh naci u slobodnoj prodaji, zato shto su nelegalni, zbog toga shto se zloupotrebljavaju prvenstveno u sportu! A inache... malo razmisli i raspitaj se... za lechenje recimo side u odredjenom stadiumu, za lechenje atrofije mishica, za josh neke stvari, chak u i bolnici se koriste steroidi!! mozda ne u obliku kako ih ti znash (deca stack, metan, itd...) ali se svakako upotrebljavaju!! ali iskljuchivo uz nadzor lekara!! tako da pricha o shtetnosti... ne drzi ti vodu...
uostalom, dobar broj bodiblidera koristi u svojim kurama t3, t4, insulin, itd... a to se sve koristi kao lek, odobreno od strane doktora, struchnjaka, itd...

josh jednom cu ponoviti, ja NE tvrdim na steroide TREBA UZIMATI!!! vec samo kazem, da tolko pljuvanje po njima zbog 'shtetnosti' ne pije vodu...

p.s. morao sam i ovo da dodam... idi kod bilo kog lekara opshte prakse, reci im da imash neki problem... glava te boli recimo... i pride im josh reci da upotrebljavash Whey, Creatin i BCAA... 99.9% njih ce ti i bez pregleda reci da je to razlog tvojih problema...pa tolko o njihovoj kompetentnosti na ovu temu....

Cobi ja bih najvise voleo kad bi steroidi bili bezopasni kao suplementi,odmah bih ih kupio od tebe....Mozda ti znas neke dobre savete i koju zastitu koristiti za svaki steroid koji ispravlja sto ovaj syebava ali opet nije to bas tako bezopasno....

A za ono za budeale se slazem ima raznih idiota koja piju/bodu se nekontrolisane kolicine bez ikakvog saveta kako sta kad....Jednostavno drug mu dao neke tablete i rekao npr po 5 pre i posle treninga......

Ali nemoguce je da su potpuno bezbedni......samo manje "pisas krv" i imas manju ginekomastiju......
Zasto onda Pansport ne diluje steroide ako SU BEZBEDNI i zasto ih doktori ne preporucuju i zasto ne mogu da se kupe u apoteci i zasto ljudi koji ih diluju krse krivicni zakon i shvataju se kao dileri narkotika???

Milmim stvarno pitaj bilo kog doktora/difovca/doktora sportske medicine/biohemicara/genetivara/nutricionistu/farmakologa za steroide i svi ce ti reci isto.........
E sad ko je kompetentniji oni koji su zavrsili srednju medicinsku/gimnaziju pa fakultet 6 godina pa neki specijalizacija 2 - 5 ili ti koji prodaje steroide i sprema dobre takmicare i osvaja medalje - ostalo nisi rekao o sebi - Koliki ti je stepen obrazovanja koja skola fax,doktorske studije,koja oblast i sl?????

Ja sam bar zavrsio medicinsku skolu a sada zavrsavam drustveni fax a druzim se sa mnooogim likovima koji idu u teretanu i super su studenti/apsolventi medicine......

I svi mi sad kao tvrdimo da je ploca ravna samo jadan ti si ispred svog vremena i tvrdis kako je zemlja okrugla(tj steroidi su bezopasni)
znaci od nicega sto si tvrdio ti ne iznese nijedan argument,posto se toliko razumes.Pivalica je sve rekao da se ne ponavljam,ali taj koji je bio seniorski viceprvak Balkana njegova zena je zavrsila medicinu i zena-devojka BLAGE VEZE nema o ovome,o steroidima ,suplementaciji,ishrani NULA.Kaze da se samo skripta sa vitaminima uci i to onako fakultativno koliko da ims neki pojam o tome.Isto kaze i moja komsinica koja je upravo polozila drzqavni ispit a diploski odbranila sa 10 i zavrsila medicinu u roku.Ako ti niko nije rekao srednja medicinska u Nisu JE NAJTEZA u Srbiji,kao i fakultet koje je do skora trajo 6 godina.Ako ti kazem da su mi 2 setre doktori,jedna visa setra,ujna glavna setra,tetka direktor doma zdravlja i student generacije u jednom gradu oces i sad tvditi kako ti imas poznavbanje i tvoji difovci,doktori?Isti ti difovci dolaze u teretanu kod mene i treniraju po MOJIM savetima,jer se Body building NE UCI na difu ako ti niko nije rakao.Dalje ovde nije pitanje mog obrazovanja nesto sto je relevantno za oblast koja NEMA skolovanja,ali evo decko i to da ti kazem,ja sam visi elektrotehnicar po skoli VI stepen,a sada penzionisan staresina padobranske brigade iz Nisa.Zanaci jos jednom da rezimiramo NE PISI O NECEMU O CEMU NEMAS POJMA,vedc poznajse samo kuloarske price,a nemas nijedan relevantan dokaz,da je neko uzimao ikoliko je uzimao i kave su mu posledice.Kada tako nesto budes imao onda mozes da se javis,po ovm pitanju.A sto se tice pansporta,tek o njima bih mogao da pisem stranice cime se bave tj bavi njihov gazda Kurai Geza,meni licno bi morao da plati da uzmem neki preparat i njegove prodavnice.Moj savet svima STO DALJE OD PANSPORTA

znaci od nicega sto si tvrdio ti ne iznese nijedan argument,posto se toliko razumes.Pivalica je sve rekao da se ne ponavljam,ali taj koji je bio seniorski viceprvak Balkana njegova zena je zavrsila medicinu i zena-devojka BLAGE VEZE nema o ovome,o steroidima ,suplementaciji,ishrani NULA.Kaze da se samo skripta sa vitaminima uci i to onako fakultativno koliko da ims neki pojam o tome.Isto kaze i moja komsinica koja je upravo polozila drzqavni ispit a diploski odbranila sa 10 i zavrsila medicinu u roku.Ako ti niko nije rekao srednja medicinska u Nisu JE NAJTEZA u Srbiji,kao i fakultet koje je do skora trajo 6 godina.Ako ti kazem da su mi 2 setre doktori,jedna visa setra,ujna glavna setra,tetka direktor doma zdravlja i student generacije u jednom gradu oces i sad tvditi kako ti imas poznavbanje i tvoji difovci,doktori?Isti ti difovci dolaze u teretanu kod mene i treniraju po MOJIM savetima,jer se Body building NE UCI na difu ako ti niko nije rakao.Dalje ovde nije pitanje mog obrazovanja nesto sto je relevantno za oblast koja NEMA skolovanja,ali evo decko i to da ti kazem,ja sam visi elektrotehnicar po skoli VI stepen,a sada penzionisan staresina padobranske brigade iz Nisa.Zanaci jos jednom da rezimiramo NE PISI O NECEMU O CEMU NEMAS POJMA,vedc poznajse samo kuloarske price,a nemas nijedan relevantan dokaz,da je neko uzimao ikoliko je uzimao i kave su mu posledice.Kada tako nesto budes imao onda mozes da se javis,po ovm pitanju.A sto se tice pansporta,tek o njima bih mogao da pisem stranice cime se bave tj bavi njihov gazda Kurai Geza,meni licno bi morao da plati da uzmem neki preparat i njegove prodavnice.Moj savet svima STO DALJE OD PANSPORTA

A ja bas uzeo Pansportove rukavice, one bez prstiju :mrgreen:

Ево да се мало и ја укључим у дискусију, данашње време се у многим областима може окарактерисати оном народном споља гладац изнутра јадац, и то у многим областима.
Тако имамо менаџере којима су директорске позиције прва радна места у животу, експерте који никад ништа конкретно нису урадили осим што су пискарали, лекаре примаријусе који кобајаги лече друге, а сами болују и умиру од болести које би требало да лече итд. и толико су нам испрали мозгове да то више никога ни не чуди.

Тако је и у спорту, једна племенита замисао и мисија се претворила у своју супротност, уместо физички и психички јачег и здравијег човека добили смо нешто сасвим друго. У бодибилдингу је то посебно изражено, па погледајте само те ликове са мистера олимпије или било ког јачег такмичења, да не постављам клипове овде. Људи моји, па они једва могу да ходају од оних мишића, а камоли нешто друго.
И то када им је обим мишића смањен услед дијета и диуретика. Замислите их у вансезони тек.
То је једноставно неприродно, наказно, последица силовања људског ендокриног система, поигравање са природом и човеком.

20 година вежбам, што по теретанама, што по другим местима, што кући, и пратим "достигнућа" у овој области. И лично и на друге начине сам се уверио у то да је силовање ендокриног система човека наопака ствар, па чак и да постанете мистер олимпије (намерно пишем малим словима).

Има ствари о којима се у професионалном, или ајде да кажем такмичарском бодибилдингу ћути, нпр. лепо је видети све те испругане ликове на бини, али мало њих зна да се та и таква форма пажљиво темпира јер траје отприлике један дан, а постиже се дијетама од којих они који показују те мишиће једва стоје, а иза бине се налазе екипе са носилима и кисеоником који ови оду да удишу јер им је лоше због исцпрљивања, губитка електролита узрокованог употребом диуретика да би се избацила вода и добило на мишићавости. Тако су ти споља фантастично снажни момци на бини уствари само једна обична љуштура, због недостатка калијума сваки од њих мора носити банане уз себе ако добије грчеве.

Вансезона је друга прича, тамо ћете видети те момке и једва ћете их препознати (углавном) јер се претварају у дебељане да би набацили што више масе. Уносећи тако велику количину хране и разних хормона, оптерећују тело отровима које јетра не може потпуно неутралисати, па се ти продукти избацују испод и преко коже у виду чирева и бубуљица од којих остају кратери по леђима, а леђа изгледају као површина Месеца, али у црвено-белој боји.
Када се рецептори андрогена (мушких полних хормона) у телу засите, андрогени у телу се претварају у естерогене (женске полне хормоне), једна од физичких манифестација тога је гинекомастија (женске груди), о психичким да и не говоримо, јасно је да су приче о томе да су професионални бодибилдери често хомосексуалци или бисексуалци потпуно основане управо захваљујући том поигравању са хормонима.
Лично сам упознао много њих који су после пар година нестали из теретане, а и у зна се да су неке наше звезде имале проблема, не знам да ли се сећате Владимира Холија.
О интернационалцима да не говоримо, Мухамед Беназиза се "зезнуо", Милош Шарчев је убризгао синтол у вену и једва преживео, Андреас Минцер је напрасно умро, на обдукцији су открили да су му готово сви унутрашњи органи отказали, Добривоје Ђорђевић, наш дугогодишњи шампион у вежбама снаге је умро од излива крви у мозак у 51. години.

Све у свему, једна племенита идеја се лако може изродити у своју супротност, али ја не видим разлога зашто би то неко себи дозволио и на себи пробао...

ccaterpillar tako je svaka cast...Hvala bogu da na ovov temi ima bar nekog ko ne misli da su steroidi neskodljivi kao gumene bombone...

Eto Cobi trazio si dokaze eto ccaterpillar je napisao umesto mene,pa procitaj ako te ne mrzi.......

Da Cobi naravno da "ne valja" Pansport jer bolje ljudi da daju tebi pare za steroide nego da se zdravo hrane suplementacijom - teras vodu na svoju vodenicu.....

p.s.Posto si ti elektricar a tvoji silni rodjaci i uzi i siri dr mr doktori ne znaci da ako su oni kompetentni da si i ti samo zato sto su ti rodjaci ili sto se druzis sa njima...
Uzmi pa zavrsi TI fax pa onda mozes da mi dokazes da su steroidi neskodljivi

Steroidi skode i opasni su po zdravlje (uz narkotike najvise su opasni od svega ostalog i prirodne prirode i hemijske prirode)to je TRENUTNA NAUCNO UTVRDJENA CINJENICA a ti tvrdis suprotno - znaci ti treba da dokazes da nisu stetni jer to tvrdis,a ko tvrdi nesto sto je u suprotnosti sa ustaljenim misljenjem je duzan da to i dokaze da nije (skodljivo) a ne mi svi da dokazujemo da je skodljivo.......

Svi znaju da je zemlja okrugla,e sad kad bi se pojavio neko tvrdeci da je kockasta NE TREBA OVI SVI NJEMU DA DOKAZUJU DA JE IKRUGLA vec taj koji tvrdi nebulozu treba i da dokaze svoju tvrdnju....Jer onaj koji tvrdi nesto neobicno na njemu je da dokaze tu istinu a ne svi ostali da je opovrgavaju.....

Poslednja izmena:
e ljudi jedno pitanje,kad se rade zgibovi,jel rade svi misici na ledjima,mislim serenji i donji ili samo Latissimusi

Zavisi da li radis uske siroke iza glave ispred glave.....Sigurno da drugacije pogadja i da neki misici rade vise a neki manje u nekoj kombinaciji a u drugoj je obrnuto.

E sad ne znam tacno sta koji.....

Srednji i donji ce ti se dobro razviti od mrtvog dizanja i T sipke

e ljudi jedno pitanje,kad se rade zgibovi,jel rade svi misici na ledjima,mislim serenji i donji ili samo Latissimusi

Згибови нису вежба која погађа комплетне мишиће леђа, збигови су вежба за ширину леђа, што ће рећи да погађају примарно латисимусе, а много мање ромбоиде, задње делтоиде и средњи трапез.
Иначе, леђа су врло велика и комплексна мишићна партија и не постоји вежба која ће их погодити у целини, иако су веслање у претклону и мртво дизање вежбе које најкомплетније погађају леђне мишиће.

Има ствари о којима се у професионалном, или ајде да кажем такмичарском бодибилдингу ћути, нпр. лепо је видети све те испругане ликове на бини, али мало њих зна да се та и таква форма пажљиво темпира јер траје отприлике један дан, а постиже се дијетама од којих они који показују те мишиће једва стоје, а иза бине се налазе екипе са носилима и кисеоником који ови оду да удишу јер им је лоше због исцпрљивања, губитка електролита узрокованог употребом диуретика да би се избацила вода и добило на мишићавости. Тако су ти споља фантастично снажни момци на бини уствари само једна обична љуштура, због недостатка калијума сваки од њих мора носити банане уз себе ако добије грчеве.

Вансезона је друга прича, тамо ћете видети те момке и једва ћете их препознати (углавном) јер се претварају у дебељане да би набацили што више масе. Уносећи тако велику количину хране и разних хормона, оптерећују тело отровима које јетра не може потпуно неутралисати, па се ти продукти избацују испод и преко коже у виду чирева и бубуљица од којих остају кратери по леђима, а леђа изгледају као површина Месеца, али у црвено-белој боји.
Када се рецептори андрогена (мушких полних хормона) у телу засите, андрогени у телу се претварају у естерогене (женске полне хормоне), једна од физичких манифестација тога је гинекомастија (женске груди), о психичким да и не говоримо, јасно је да су приче о томе да су професионални бодибилдери често хомосексуалци или бисексуалци потпуно основане управо захваљујући том поигравању са хормонима.
Лично сам упознао много њих који су после пар година нестали из теретане, а и у зна се да су неке наше звезде имале проблема, не знам да ли се сећате Владимира Холија.
О интернационалцима да не говоримо, Мухамед Беназиза се "зезнуо", Милош Шарчев је убризгао синтол у вену и једва преживео, Андреас Минцер је напрасно умро, на обдукцији су открили да су му готово сви унутрашњи органи отказали, Добривоје Ђорђевић, наш дугогодишњи шампион у вежбама снаге је умро од излива крви у мозак у 51. години.

Све у свему, једна племенита идеја се лако може изродити у своју супротност, али ја не видим разлога зашто би то неко себи дозволио и на себи пробао...
Pa vidis i ovo sto si napisao je samo DELIMICNO tacno,jade malo pogledaj koliko profesinalac im takmicenja u sezoni,pa da vidis da li je tempiranj forme samo za 1 dan.Tesko da je tako.Van sezone je nesto drugo,kada su kako kazes debeljani,to je proiod kada sebi dozvoljavaju luksuz da jedu svakavu hranu ili dzank fud ili gabridz fud.Da li znas cime se zeznu profesionalci i na sta se testiraju?NIJEDAN SE NE TESTIRA NA STEROIDE VEC DA DIURETIKE.Jer je mencer bio na veoma jakim diureticima pokusavajuci da 7 dana bude bez vode ne bi li imao sto izrezaniji-definisaniji izgled,2 puta je izlaio sa bine zbog grceva i 3.put je pao i do bolnice umro od DEHIDRACIJE ORGANIZMA a ne od STEROIDA.To o cemu vas dvojica pisete je krajnost a ne realnost.Kada mi budete pokazali nalaze nekoga kome je zdravlje unisteno pravilnom u povremenom upotrebom steroida,ja cu vam poverovati a dotle...

ccaterpillar tako je svaka cast...Hvala bogu da na ovov temi ima bar nekog ko ne misli da su steroidi neskodljivi kao gumene bombone...

Eto Cobi trazio si dokaze eto ccaterpillar je napisao umesto mene,pa procitaj ako te ne mrzi.......

Da Cobi naravno da "ne valja" Pansport jer bolje ljudi da daju tebi pare za steroide nego da se zdravo hrane suplementacijom - teras vodu na svoju vodenicu.....

p.s.Posto si ti elektricar a tvoji silni rodjaci i uzi i siri dr mr doktori ne znaci da ako su oni kompetentni da si i ti samo zato sto su ti rodjaci ili sto se druzis sa njima...
Uzmi pa zavrsi TI fax pa onda mozes da mi dokazes da su steroidi neskodljivi

Steroidi skode i opasni su po zdravlje (uz narkotike najvise su opasni od svega ostalog i prirodne prirode i hemijske prirode)to je TRENUTNA NAUCNO UTVRDJENA CINJENICA a ti tvrdis suprotno - znaci ti treba da dokazes da nisu stetni jer to tvrdis,a ko tvrdi nesto sto je u suprotnosti sa ustaljenim misljenjem je duzan da to i dokaze da nije (skodljivo) a ne mi svi da dokazujemo da je skodljivo.......

...
Za jednog klinca si vrlo nevaspitan ,sto je odraz kucnog nevaspitanja ocigledno.Sve cinjenice koje si trazio ja sam izneo a ti NIJEDNU,i nemoj da jedes ... i da seruckas i da mi stavlj usta reci koje ja nisam rekao niti napisao.Dakle,kave dokaze je on izneo?Kave dokaze si ti izneo?Pokazi mi tu NAUCNO UTVRDJENU CINJENICU o kojoj uporno govori ali od nje nigde ni traga ni glasa.Citiraj deo gde sam ja napisao da nisu stetni? I prestani da ser..kas vise da ti ne bi malo...

Pa vidis i ovo sto si napisao je samo DELIMICNO tacno,jade malo pogledaj koliko profesinalac im takmicenja u sezoni,pa da vidis da li je tempiranj forme samo za 1 dan.Tesko da je tako.Van sezone je nesto drugo,kada su kako kazes debeljani,to je proiod kada sebi dozvoljavaju luksuz da jedu svakavu hranu ili dzank fud ili gabridz fud.Da li znas cime se zeznu profesionalci i na sta se testiraju?NIJEDAN SE NE TESTIRA NA STEROIDE VEC DA DIURETIKE.Jer je mencer bio na veoma jakim diureticima pokusavajuci da 7 dana bude bez vode ne bi li imao sto izrezaniji-definisaniji izgled,2 puta je izlaio sa bine zbog grceva i 3.put je pao i do bolnice umro od DEHIDRACIJE ORGANIZMA a ne od STEROIDA.To o cemu vas dvojica pisete je krajnost a ne realnost.Kada mi budete pokazali nalaze nekoga kome je zdravlje unisteno pravilnom u povremenom upotrebom steroida,ja cu vam poverovati a dotle...

Професионалац тешко да може имати више од два јача такмичења у сезони, управо због темпирања форме и исцрпљивања организма свакаквим супстанцама.
Боди билдери не могу себи да приуште луксуз да једу junk food, храна током целе године мора бити квалитетна, али у вансезони се редукују било какве активности осим оних које доносе мишићну масу, што значи да се максимално смањује кардио тренинг уз повећање уноса хране.
Последица овога је неминовно гомилање сала и воде, које се после тешко може елиминисати без посезања за ризичним средствима, и тако у круг.
Иначе, у такмичарском боди билдингу се не раде тестови на стероиде између осталог јер се подразумева да их сви узимају (други разлог је јер се брзо излучују из организма).
Иначе, стероиди се користе као лек, у случајевима ниског нивоа андрогена код неких поремећаја у организму, али дозе које користе вежбачи (иначе здрави људи) умеју да буду и до 20 пута веће.
Не мора се здравље уништити применом стероида, сасвим је довољно сазнање да ће вам употреба ових ризичних средстава негативно утицати на укупно стање организма, и да постоји могућност да ће ваш спољни изглед бити само фасада...

Иначе, и Арнолд Шварценегер, који је признао да је у оно време узимао стероиде, је имао операцију срца, не знам да ли то има директне везе с тим, али могу да замислим колико новца је гувернер Калифорније у могућности да одвоји за строгу контролу свог здравља, исхране и начина живота данас.
Зашто би неко ризиковао, ако највероватније неће моћи сутра да толико уложи у одржавање и поправљање свог здравственог стања...

Да поменем још и Лари Скота, једног од пионира боди билдинга, који одавно живи као полуинвалид, разлог, оштећење јетре... Уствари, нисам сигуран да ли је у међувремену умро, али се још давно повукао из боди билдинга због проблема са јетром...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back