Buve, krpelji i ostala gamad

Upravo tako. Pre cu psu i da stavljam takav "otrov" nego da dozvolim da ugine od krpelja...

Inace ja joj stavljam leti na 2 meseca a zimi nekad i celu zimu ne stavim, osim ako primetim da ima neku buvu jer mislim da tad nema ni opasnosti od krpelja.

Znači ok vam je u ovo vreme da ima zaštitu poslednji put stavljenu pre par meseci?
Ja sam Širli stavila Duowin zadnji put 20. septembra i baš sam u dilemi da li da stavljam sada ponovo ili da čekam još..

Ipak vi njima ponovite negde u januaru, znam za masu slučajeva babezioze u februaru a Košutnjak je pun.

:bye:
Samo da vam prijavim da je Lari juce (u sred decembra) dijagnostikovana piroplazmoza.
Stavljen joj je frontline pre nesto malo vise od mesec dana. Krpelja nismo prometili ali ona je nemacki ovcar pa to nije tako jednostavno primetiti
U svakom slucaju KRPELJA IMA I SADA i gizu :besna:

:bye:
Samo da vam prijavim da je Lari juce (u sred decembra) dijagnostikovana piroplazmoza.
Stavljen joj je frontline pre nesto malo vise od mesec dana. Krpelja nismo prometili ali ona je nemacki ovcar pa to nije tako jednostavno primetiti
U svakom slucaju KRPELJA IMA I SADA i gizu :besna:

Uh, nadam se da ce biti sve u redu sa Larom:)

Ja sam stavila Kiki Frontline pre par dana jer sam joj nasla buvu:dash:

da...i ja sam bila zbunjena....
ali mozda je nesto pojela,pa se tako namestilo sve....
mada je negde pisalo da i povracanje moze da se javi kod piroplazmoze...

Kako nam je rekao vet proliv i povracanje nisu uobicajeni simptomi koji idu uz piroplazmozu ali mogu da se jave kao posledica opterecenosti jetre i pankreasa.
Mada i on misli da je pre da je uz piroplazmozu zakacila jos neki virus jer ima jako puno pasa koji imaju stomacnih problema.

Kako nam je rekao vet proliv i povracanje nisu uobicajeni simptomi koji idu uz piroplazmozu ali mogu da se jave kao posledica opterecenosti jetre i pankreasa.
Mada i on misli da je pre da je uz piroplazmozu zakacila jos neki virus jer ima jako puno pasa koji imaju stomacnih problema.
kako god. Ispade da su proliv i povraćanje pomogli da se dijagnostikuje bolest kod koje je za lečenje ključno da se otkrije na vreme.
Sva je sreća da imate dobrog i odgovornog veterinara.

Pa zar bas niko ne koristi Bayerov Advantix? Koristim ga vec mesecima. Pored buva i krpelja, deluje i protiv komaraca. Ono sto sam primetio je da se sporadicno javlja cesanje, ali to i pise pod nuspojavama. Navodno je bolji od Frontline-a i mnogo manje stetan / ta uporedjivanja mozete pronaci na netu /. Elem, Frontline nisam nikad koristio tako da nemam iskustva. Pojavio se sada neki novi K9Advantix pa cemo i to probati. Neki odgajivaci su mi to preporucili i rekli da je to prava stvar, a ja sam im poverovao. Ajs je kada je stigao kod nas, onako malen, imao preko dvadeset krpelja raznih velicina, od onih kao glava ciode do onih kao dugmad... Uzas...

Ja sam bas pisala o tome pre jedno dva meseca. Posto frontline vise nije imao efekta (inace smo ga koristili godinama) veterinar nam je preporucio advantix i odlican je. Do sada sam stavila 2 puta i uopste se ne cese, mislim ono zbog buva desi se tu i tamo da se nekad malo pocese ali buve definitvno nema :)
A uzeli smo i za mcku ali sam potrosila pa sada ne mogu da se setim tacnog imena, podseca na advantix...

Pa zar bas niko ne koristi Bayerov Advantix? Koristim ga vec mesecima. Pored buva i krpelja, deluje i protiv komaraca. Ono sto sam primetio je da se sporadicno javlja cesanje, ali to i pise pod nuspojavama. Navodno je bolji od Frontline-a i mnogo manje stetan / ta uporedjivanja mozete pronaci na netu /. Elem, Frontline nisam nikad koristio tako da nemam iskustva. Pojavio se sada neki novi K9Advantix pa cemo i to probati. Neki odgajivaci su mi to preporucili i rekli da je to prava stvar, a ja sam im poverovao. Ajs je kada je stigao kod nas, onako malen, imao preko dvadeset krpelja raznih velicina, od onih kao glava ciode do onih kao dugmad... Uzas...

Ovo je lepo pročitati, s obzirom da su i kod nas stigli srčani crvi!!! Dirofilaria imitis, mada više nisam sigurna kako se tačno piše, pa proguglajte, a mislim da još nismo pripremljeni u smislu prevencije i terapije.

Ovo je lepo pročitati, s obzirom da su i kod nas stigli srčani crvi!!! Dirofilaria imitis, mada više nisam sigurna kako se tačno piše, pa proguglajte, a mislim da još nismo pripremljeni u smislu prevencije i terapije.

Srčani crvi, čula sam za njih na animal planet-u, tamo su pominjali i plućne crve, da li su to isti crvi, pa dobijaju nazive po mestu gde se zadržavaju, ili je to druga vrsta?
Tamo kažu da ih životinje unose jedući travu.

Srčani crvi, čula sam za njih na animal planet-u, tamo su pominjali i plućne crve, da li su to isti crvi, pa dobijaju nazive po mestu gde se zadržavaju, ili je to druga vrsta?
Tamo kažu da ih životinje unose jedući travu.

Ne, plućni crvi mogu da budu iz trave, i to je samo faza u razvoju onih koje najčešće dobijaju još od mame, kroz pupčanu vrpcu. Srčani crvi su skroz drugi rod i prenose ih komarci.

I ja sam ostao samo sa sprejem... :(
Ako neko sazna gde ima da se kupi pena, neka javi... ili da krenem da tražim alternativu. :think:

ja sam zvala silne pet shopove i vet apoteke,kažu da su prestali da ga uvoze(skoro svi,tj da ga jednostavno nema), a da se odlično pokazao
sprej mi sada nije rešenje jer ne bih da gašu dodatno izlažem stresu...
ako nadjem negde javljam,ako saznaš za neku dobru alternativu javni : )

Ја сам мојим мацама прво "приуштила" купање са Фронтлине шампоном (да убије буве), а после би им стављала ампулу. И деловало је.

Imam tri macke .
Jedna mi ima neke rane po telu koje se sire.
Dosla sam do zakljucka da je to alergija na buve pa bih da ih cistim.
Kupila sam ogrlice, ali vidim komentari su da je Frontline bolji.
Da li macka sme da se lize, odnosno druge macke da je lizu ako joj kapnem na vrat Frontline?
I za koliko on deluje?
I sta bude sa buvama pobegnu ili uginu?

Back