Buve, krpelji i ostala gamad

"Frontline" je neurotoksin, koji je otrovan, opasan i kancerogen i za ljude.
Ne razumem zašto ste toliko zapeli. :think:
Evo da vam objasnim:
N-E-U-R-O-T-O-K-S-I-N

poison.jpg

O-T-R-O-V-A-N

carcinogen.jpg

K-A-N-C-E-R-O-G-E-N

Mislim da je upravo Frontline mom mačku skratio život.
Upravo posle apliciranja njega, on više nikako nije bio stari, na kraju mu se drastično pogoršalo stanje i umro je.
Ljudi, shvatite to ozbiljno, ne ponavljajte moju grešku.

veĆ sam dosadna ali verujte u mojoj kuĆi je bilo hiljde buva kao i u stanu moga decka-macijih buva dolazili su iz cikloniyacije 4 puta neostomosana sam potrosila na stotine litara-muka je trajala 3 meseca i onda sam cula ya Bornu kiselinu u prahu-posula sam je po celoj kući i utrljala u mebl od namestaja,tepihe i nakon 7 dana BUVE SU NESTALE!!!NEOSTOMOSAN NE RADI POSAO JER NE UBIJA LARVE I JAJA UBIJE SAMO ZIVE BUVE,A BORNE KISELINA UBIJA SVE-NIJE OPASNA I NIJE OTROVNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jos kada smo dobili psa (pre desetak godina) nabavili smo ogrlicu protiv buva i on je stalno kasljao, ili bolje reci pokusavao da izbaci nesto i vise je izgledalo kao da mu se neka dlaka negde preprecila dok nismo culi od jos dosta vlanika i pasa i macaka da je to gusenje od te ogrlice.
Ne verujem da bas moze da se otruje ali moguce je da mu smeta. opet, kao i ljudi i svaka zivotinja reaguje individualno znam i one koji koriste te ogrlice i prezadovoljni su, nikada zivotinje nisu imale probleme...

Ne znam da li se otrovao sa ogrlicom ili sa samponom protiv buva.(kupala sam ga tri puta za 10 dana) ali se sa necim otrovao. Macak mi je bio u kriticnom stanju. A posto mu je "dobar" veterinar kao terapiju dao jos i sirup protiv parazita (za ljudsku upotrebu), zamalo da nastrada. Izvuklo ga je samo to sto je bio zdrav i jak. Nadam se da nece da bude posledica.:dash:

Sve hemikalije su toksicne-otrovne, ne samo za bube i zovotinje nego i ljude!
Sta mislite, zasto se u zadnjih par godina kod zivotinja pojavljeje toliko ucestalih tumora, raznih infekcija, ljubimci postaju preosetljivi, pada im imunitet....zbog svih tih preparata, eto zasto!
Zbog jedne pa i 10 buva ni jedna zivotinja nije uginula, istina dobije alergiju, a od kojekakvih otrova jeste!
Nego, necu da spamujem, hocu reci da postoji jedan recept kojim se zivotinja kupa, prska, na biljnoj bazi, i na taj nacin je bar 70% zasticena. Cim nadjem stavicu!

Sve hemikalije su toksicne-otrovne, ne samo za bube i zovotinje nego i ljude!
Sta mislite, zasto se u zadnjih par godina kod zivotinja pojavljeje toliko ucestalih tumora, raznih infekcija, ljubimci postaju preosetljivi, pada im imunitet....zbog svih tih preparata, eto zasto!
Zbog jedne pa i 10 buva ni jedna zivotinja nije uginula, istina dobije alergiju, a od kojekakvih otrova jeste!
Nego, necu da spamujem, hocu reci da postoji jedan recept kojim se zivotinja kupa, prska, na biljnoj bazi, i na taj nacin je bar 70% zasticena. Cim nadjem stavicu!

Super, Say!
I potpuno se slažem za hemikalije...na mog mačka Frontline je delovao užasno!

Pa sa cime onda da se borimo protiv buva ako ne koristimo hemikalije. Da hvatam jednu po jednu nema pojma, nisam ni jednu uspela da uhvatim. Sa druge strane strah me da se buve ne razmile po kuci. Da poprskam kucu, opet ce macka da dodje u dodir sa hemikalijom. Problem kako god okrenes.

I meni je Lea u kuci i pokupi sigurno neku jer je non-stop sa drugim psima, posebno lutalicama koje nisu prskane i ni na koji nacin zasticene.
Ja front vise ne koristim, za sada samo neocidol kojim je prskam jednom nedeljno dok ne ispitam neki prorodni recept, dovoljno se napatila!

Veci broj mojih zivotinja nije imao nikakvu reakciju na front line. ALi sam do pre 5-6 godina iskljucivo koristila sprej i jedan macor je strasno balavio dok traje procedura prskanja posle vise ne. Onda smo presli na ampule i to je bilo jednostavno resenje dok je delovalo.
Trenutno imam psa i macku i bas sam im pre nedelju dana stavila neko novo sredstvo advantix to je za pse a za macke se drugacije zove. Isto je u ampulama i izgleda da je prilicno efikasno.
Pas se jos malo cese ali ni priblizno koliko ranije a rekli su mi da je normalno da ga stari ujedi svrbe oko 2 nedelje.
Sto se tice ljudskih lekova velika vecina lekova za ljude se primenjuje i kod zivotinja. Ima situacija kada je neophodno uzeti bas specificne zivotinjske lekove ali to nije toliko cesto. A ljudski lekovi su uglavnom jeftiniji nego oni istog sadrzaja i efekta ali sto su veterinarski

Pa sa cime onda da se borimo protiv buva ako ne koristimo hemikalije. Da hvatam jednu po jednu nema pojma, nisam ni jednu uspela da uhvatim. Sa druge strane strah me da se buve ne razmile po kuci. Da poprskam kucu, opet ce macka da dodje u dodir sa hemikalijom. Problem kako god okrenes.

Caliburn je pisao, moram negde naći taj post..
Ali mace je dobro oprati šamponom protiv buva, dobro isprati i češljem sa gustim zupcima iščešljati dlaku. I buve odu u nepovrat :).
Na ove moje ali baš više NIKAD neću stavljati Frontline, makar morala noktima jednu po jednu ručno da im skidam.
Kad sam bila mala, ništa od tih pomagala nije bilo.. nisu se čak ni vakcinisale mace.. dobijale su tabletu protiv glista, neki prašak protiv buva, povremeno sam ih kupala i to je to..
I stvarno nisu imale problema sa otrovima..
Što više ti lekovi "napreduju" to vuše čujem o slučajevima trovanja, loših efekata i slično.

Veci broj mojih zivotinja nije imao nikakvu reakciju na front line. ALi sam do pre 5-6 godina iskljucivo koristila sprej i jedan macor je strasno balavio dok traje procedura prskanja posle vise ne. Onda smo presli na ampule i to je bilo jednostavno resenje dok je delovalo.
Trenutno imam psa i macku i bas sam im pre nedelju dana stavila neko novo sredstvo advantix to je za pse a za macke se drugacije zove. Isto je u ampulama i izgleda da je prilicno efikasno.
Pas se jos malo cese ali ni priblizno koliko ranije a rekli su mi da je normalno da ga stari ujedi svrbe oko 2 nedelje.
Sto se tice ljudskih lekova velika vecina lekova za ljude se primenjuje i kod zivotinja. Ima situacija kada je neophodno uzeti bas specificne zivotinjske lekove ali to nije toliko cesto. A ljudski lekovi su uglavnom jeftiniji nego oni istog sadrzaja i efekta ali sto su veterinarski

Uh, sa lekovima je jako lose eksperimentisati!
Prvo, ne znas ako ih sama dajes, bez nadzora ili saveta veterinara kako ce pas reagovati na lek, da li ce imati alergiju ili neku reakciju, drugo, ja sam po savetu kuju jednom lecila dexametazon-neomicinom, imala je konjuktivitis, i ako sam bila oprezna, ona ima mrvicu ali ima, ostecenu roznjacu i vet koji je to primetio je rekao dexametazon nikako!
Kada je Lea imala ranu na nozi, jer se opekla na grejalicu ja sam joj mazala melem na bazi meda, nista drugo.
Zato cu i sada naci taj recept za buve i time je prskati!

Ne mislim da je frontline toliko opasan, prethodnu pudlu smo njime tretirali na svakih 3-6 meseci godinama i nista joj nije falilo. Kiki takodje i jos mnogo ljudi koje znam koristi Frontline. AKo neka zivotinja i ima reakciju na njega verujem da to nije nista neobicno jer isto tako neka ce imati na sampon, neka na Neostomosan, neka na ogrlicu protiv buva... Cinjenica je da su sve to otrovi ali isto tako je cinjenica i da ne mozemo bez njih:neutral:

Ne mislim da je frontline toliko opasan, prethodnu pudlu smo njime tretirali na svakih 3-6 meseci godinama i nista joj nije falilo. Kiki takodje i jos mnogo ljudi koje znam koristi Frontline. AKo neka zivotinja i ima reakciju na njega verujem da to nije nista neobicno jer isto tako neka ce imati na sampon, neka na Neostomosan, neka na ogrlicu protiv buva... Cinjenica je da su sve to otrovi ali isto tako je cinjenica i da ne mozemo bez njih:neutral:

A kako smo pre mogli bez tih silnih preparta?
Mora da su se nekako lečili i ljudi i životinje.
Isto je i za ljude ko i za životinje.....kad uđem u Lilly, bokte, od onolikih bočica ne mogu da nađem normalnu pastu za zube :neutral: .. hiljadu preparata...a unutra sve cure spaljene kose i sparušene kože lica... :neutral: . Nekad mi se čini da oni što više stavljaju tih preparata na sebe, sve se više urnišu...eto, iskreno..
Ali to je već off topic.

Naravno, svako odlučuje šta će dati svom ljubimcu..
Mnni lično nije problem kako da se čovek izleči, znanje trava i melema je jako dobra stvar :) , ali za mačke već se ne razumem...i to je sad nezgodacija. Pa se trudim da nađem neki kompromis, jer mi stvarno nije u interesu da ih maltretiram neurotoksinima i ostalim "lepim" stvarima.
Njihovo dejstvo ne mora odmah da se vidi - ali ono se manifestuje, pre ili kasnije.

.......Sto se tice ljudskih lekova velika vecina lekova za ljude se primenjuje i kod zivotinja. Ima situacija kada je neophodno uzeti bas specificne zivotinjske lekove ali to nije toliko cesto. A ljudski lekovi su uglavnom jeftiniji nego oni istog sadrzaja i efekta ali sto su veterinarski

Naprotiv, veterinarski lekovi su najčešće jeftiniji od onih za ljude, samo što veterinar mora da naplati svoj rad, uključujući tu i izlazak na teren, klinički pregled, kurativu... Inače, moj muž za krupne životinje koristi kortizonske preparate "ad usatum veterinaricum" ali ako treba nekog psa izlečiti, kupuje u humanoj apoteci Lemod Solu jer je ubedljivo najefikasniji. Ima još par takvih primera kad kupuje humane lekove ali kod mačaka recimo je situacija vrlo specifična, kao i kod konja-kod njih jedan veliki broj lekova deluje ili potpuno obrnuto nego kod ostalih, uključujući i nas, jude, ili su toksični do neke smrtonosne granice.

Sva ta sredstva protiv parazita su na svoj način toksična i za pacijenta, i moj pas dobija pojačanu hranu ta dva puta u godini kad ga tretiram Douwin-om (koji je za mačke extremno otrovan) i nikad nije na njega, ni na FL imao reakciju, dok znam za kuce koje su od Duowina male akutno trovanje, ponašao se i kod njih baš kao pravi neurotoksin. Poenta je da treba PAŽLJIVO pročitati uputstvo pre primene nekog preparata i doslovce ga se pridržavati.

Naprotiv, veterinarski lekovi su najčešće jeftiniji od onih za ljude, samo što veterinar mora da naplati svoj rad, uključujući tu i izlazak na teren, klinički pregled, kurativu... Inače, moj muž za krupne životinje koristi kortizonske preparate "ad usatum veterinaricum" ali ako treba nekog psa izlečiti, kupuje u humanoj apoteci Lemod Solu jer je ubedljivo najefikasniji. Ima još par takvih primera kad kupuje humane lekove ali kod mačaka recimo je situacija vrlo specifična, kao i kod konja-kod njih jedan veliki broj lekova deluje ili potpuno obrnuto nego kod ostalih, uključujući i nas, jude, ili su toksični do neke smrtonosne granice.

Sva ta sredstva protiv parazita su na svoj način toksična i za pacijenta, i moj pas dobija pojačanu hranu ta dva puta u godini kad ga tretiram Douwin-om (koji je za mačke extremno otrovan) i nikad nije na njega, ni na FL imao reakciju, dok znam za kuce koje su od Duowina male akutno trovanje, ponašao se i kod njih baš kao pravi neurotoksin. Poenta je da treba PAŽLJIVO pročitati uputstvo pre primene nekog preparata i doslovce ga se pridržavati.

Naravno, nista od tih lekiova nisam sama davala vec iskljucivo na predlog veterinara. Do sada smo koristili brdo ljudskih lekova, za jetru, srce, stomak, gljivice... Ranije je dobijao i oligovit, sada je na vitamnu B (ljudksi beviplex)....

I šta sada raditi? Stavljati preparate protiv buva i krpelja ili ne, mislim obzirom da je zima?

Look, koliko često ti sada stavljaš frontline Kiki?

Mačke najčešće ne izlaze napolje, ali kod kučića je to drugačije. Čak po meni i nisu takav problem buve, već krpelji! Ako i dobije buve neće uginuti od njih, a kada ujede krpelj može da bude jako opasno..

Čak po meni i nisu takav problem buve, već krpelji! Ako i dobije buve neće uginuti od njih, a kada ujede krpelj može da bude jako opasno..

Upravo tako. Pre cu psu i da stavljam takav "otrov" nego da dozvolim da ugine od krpelja...

Inace ja joj stavljam leti na 2 meseca a zimi nekad i celu zimu ne stavim, osim ako primetim da ima neku buvu jer mislim da tad nema ni opasnosti od krpelja.

Back