Naprotiv, veterinarski lekovi su najčešće jeftiniji od onih za ljude, samo što veterinar mora da naplati svoj rad, uključujući tu i izlazak na teren, klinički pregled, kurativu... Inače, moj muž za krupne životinje koristi kortizonske preparate "ad usatum veterinaricum" ali ako treba nekog psa izlečiti, kupuje u humanoj apoteci Lemod Solu jer je ubedljivo najefikasniji. Ima još par takvih primera kad kupuje humane lekove ali kod mačaka recimo je situacija vrlo specifična, kao i kod konja-kod njih jedan veliki broj lekova deluje ili potpuno obrnuto nego kod ostalih, uključujući i nas, jude, ili su toksični do neke smrtonosne granice.
Sva ta sredstva protiv parazita su na svoj način toksična i za pacijenta, i moj pas dobija pojačanu hranu ta dva puta u godini kad ga tretiram Douwin-om (koji je za mačke extremno otrovan) i nikad nije na njega, ni na FL imao reakciju, dok znam za kuce koje su od Duowina male akutno trovanje, ponašao se i kod njih baš kao pravi neurotoksin. Poenta je da treba PAŽLJIVO pročitati uputstvo pre primene nekog preparata i doslovce ga se pridržavati.