Buve, krpelji i ostala gamad

Pozz, siguran sam da ovde ima resenje na moj problem, ali posto idem na ispit, nemam vremena da trazim, zanima me, na koji nacin mogu ocistiti stne (4 meseca) od buva, i da li ima neka "tehnika" pretrazivanja dlake kad se traze krpelji ?

Inace koliko su te metode zastite od krpelja i buva sigurne ?

Ok, na to sam mislio, ja bi bez obzira na te zajebancije, proveravao, onim cesljicima za buve, samo su mi krpelji problem, nemam pojma kako njih da "lovim", svi smo mi imali vaske, pa se secamo iz tog perioda kako smo bili cesljani ;-)
Inace mili, uzeo sam Neostomosan, da li mogu stim da ga naprskam ?

Kao sto sam rekao imam Intox, ali nemam pojma, znas kako, ja sam njemu to stavljao, ali nisam prethodno cistio prostoriju pa mozda zbog toga nema efekta...tj kad mu stavim prasak po telu, on se sigurno nece ceskati do kraja dana... ali sutra dan opet jovo na novo ;-(

Neostomosan rastvori u većoj količni vode i naprskaj mu box (preselio si ga?) pa onda njega napraši Intoxom, umotaj u neki stari čaršav i drži ga tako mirnog nekih pola sata do sat. Tako ćeš da potamaniš sve buve u okruženju. ALi nemoj ni slučajno njega da kupaš Neostomosanom, suviše je mali.

stavis front i miran si, ako imas buva puno u prostoriji, premesti psa sa stavljenim front line-om (pazi on se stavlja po tezini psa) u drugu prostoriju dok ne potrebis buve necim sto je za prostor i kad se otrovi slegnu- izvetre, kako vec pise na uputstvu-nestomosan je otrovan pogotovo za malo stene, tek ga onda vrati nazad. a front ce ubiti sve buve i krpelje na njemu ako si ga ispravno i dovoljno stavio i ako si kupio od proverenog veta koji ima originalni proizvod.

POzz, stavio sam psu Neostomosan, u prskalici od pola litre stavio sam pola one ampule, ili vec kako se to zove, prilikom prskanja nisam potrosio i peti deo prskalice, nakon toga sam mu stavio Intox prasak, sad cu blejati 2 dana, pa u subotu ujutru cemo odluciti sta ciniti, da li da uzmemo ampulu frontline-a i skalibur ogrlicu, ili da uzmem frontline sprej i skalibur ogrlicu, hm pitanje je sad ;-)

Јуче сам и Ели и Мазу добро изрибала неостомосаном ... и после пола сата на Ели нашла бар једно 20 бува, живе и веселе!:dash:

Не могу да их се отресем откако сам усвојила Елицу!:besna:

Остаје ми још фронтлајн ампула, надам се да штенету од 6 месеци сме да стави. И како да знам да ли сам узела оригинал фронтлине, пошто видим да се доста скреће пажња на то? Јел има нека огрлица да је неко задовољан, осим Scalibor-а (ова је папрена, преко 1.000 динџи).:eek:

Ja imam dugodlakog malamuta i sad imamo problem sa buvama a on kad ima buve to je nocna mora upravo zbog njegove dlake i podlake.Kupanje ne pomaze jer mu je dlaka nepromociva tj mora bar jedno sat vremena da se rascesljava da bi voda dosla do koze :D tako da je jedno od resenja koje nama pomaze je prasak za buve Bubi :D Ima ga u svakoj apoteci,kosta 200 din i delotvoran je,za 1 dan koriscenja gde god sam stavio prasak nema vise buva ali sam nazalost zaboravio da stavim na grudi gde mu je dlaka najgusca(kao griva) pa ih tu ima malo ali i to smo veceras sredili.Znaci ako pas bas,bas ima problema sa buvama prasak i posle toga frontline sprej.

Ja sam isto probala taj prasak, s tim sto smo ga kupili u tempu za oko 100 dinara. E sad koliko je delotvoran, ne znam, jer nisam sigurna da mi je pas imao buve, vec je to bilo preventive radi. Ono sto sam primetila je da se nijednom nije pocesao dok je prasak bio na njemu, pa sam cak pomislila da i ako ima buve on ne deluje. Jel se tvoj tad cesao?

on se cese na 2 mesta, i ispod glave, na pocetku ledja, i na dupetu, e sad mozda i on nema buva, ja stvarno nisam nista primetio, sem da se pocese mozda 3,4 puta tokom sata, ali ovo sam radio radi preventive, jer ga za koji dan pustam napolje, e da, i Aksel se ne cese kada mu stavim prasak, mada su mi rekli da mora ici direktno na kozu.... znaci da se dlake pomere, pa onda sipas, mada posto sam uvek sam kada radim to, ja mu samo naprskam, i ko na ta 2 mesta, rukom pomeram dlake dok sipam...generalno se ne cese kada mu stavim prasak, da li ima neki razlog sem buva da se pas cese ?

da znate, da je moj sreckovic poceo da laje ;-), svega mi ne bih provalio po lavezu da je stene ;-)

Poslednja izmena:
Umesto Frontlajna, mi Doni stavljamo Virbakov preparat koji "radi" na istom principu. Sa buvama nemamo problema, krpelje uredno kontrolišemo kad im je sezona (u proleće).
Inače, ovaj preparat je nešto jeftiniji i nije toliko popularan, tako da nema falsifikata (bar se nadam :roll:).

Umesto Frontlajna, mi Doni stavljamo Virbakov preparat koji "radi" na istom principu. Sa buvama nemamo problema, krpelje uredno kontrolišemo kad im je sezona (u proleće).
Inače, ovaj preparat je nešto jeftiniji i nije toliko popularan, tako da nema falsifikata (bar se nadam :roll:).

:dash: Ja otupeh tastaturu pišući o njemu! Možda tebe poslušaju? Mislim, ipak si ti mod.

Ajd sutra cu otici o Pet Shopa na NBG, pa da potrazim taj Virbakov preparat...inace gde mogu da nadjes cesljeve za buve, cisto ono radi preventive, a inace, kakvu cetku da uzmem stencu,,da li treba sada da ge cetkam, i kada su sezove linjanja ?, da li tokom nekog perioda u godini, ili tokom citave godine ?

Јуче сам и Ели и Мазу добро изрибала неостомосаном ... и после пола сата на Ели нашла бар једно 20 бува, живе и веселе!:dash:

Не могу да их се отресем откако сам усвојила Елицу!:besna:

Остаје ми још фронтлајн ампула, надам се да штенету од 6 месеци сме да стави. И како да знам да ли сам узела оригинал фронтлине, пошто видим да се доста скреће пажња на то? Јел има нека огрлица да је неко задовољан, осим Scalibor-а (ова је папрена, преко 1.000 динџи).:eek:

ja sam ti sve na pp napisala ;) samo da kazem bajerove ogrlice su odlicne i kad izracunas da su 6-7 meseci aktivne isplate se to ti je 2-3 xiljade godisnje, bolje nemas! a ako je situacija gadna ja sam za front jer sam videla koliko je efektivan i stencima nije bilo nista! dzaba tretiras i uzimas ogrlicu za eli ako i mazona nije zasticenja, znaci moraces duplo.

:dash: Ja otupeh tastaturu pišući o njemu! Možda tebe poslušaju? Mislim, ipak si ti mod.
Misliš da neko ovde još obraća pažnju na moda?! :evil:
Nego, napomena je da je Dona prve godine (imala je 5 ipo meseci) "zaradila" zaraženog krpelja i pored zaštite :besna:. I ja sam, što kažeš, otupela tastaturu pišući o tome, ali da drugi nisu pisali pre mene, ja danas ne bih imala budalicu.
:rtfm: Ni jedno sredstvo nije 100% sigurno, oprez i kontrola su neophodni!

Otkad mu stavljam prasak dosta se manje cese i skoro da nema zivih buva,ali on je veliki pas i pritom ima dugacku dlaku sa ekstra gustom podlakom tako da nemoguce da za prvih par prskanja pobijem svu gamad,jer svaki put moram da rascesljavam dlaku i podlaku da bi dosao do koze a najgore je na grudima jer tu bukvalno ima grivu pa je strasno cupavo naneti prasak na kozu a da mu ne udje u usta ili njusku ali prasak je stvarno delotvoran tako da za 2-3 dana stavljamo frontline sprej i da budemo mirni za zimu.

Back