Buve, krpelji i ostala gamad

zavisi od dlake i boje. moj je crn i kratkodlak pa se relativno lako vide-crveni, ali samo jednom sam mu nasla napolju krpelja pre nego sto se zakacio, na krznu. kad se zakace tesko ih je videti ako se zavuce u dlaku, najcesce ces ga opipati kad se vec napio i naduo. ali posle setnje pregledaj psu glavu i noge-ako je veliki, tu im se prvo kace. mome su se neki velicine ciode (crveni mali, jedva se vide) 3 puta kacili ispod/iznad oka, na obrazu i jednom se uvukao u krzno na vratu, tog sam pri cetkanju zamalo otkinula kad se vec napio.

znaci zastita obavezno, ali ona samo umanjuje broj, nekada se stvarno ni jedan ne nakaci, ali bez nje nikako!

A jel nije to na bazi ivermektina? Ako jeste, Vilus, ne bi smela da ga stavljaš svojim zverovima, ni ti, Smeh, Doni, ni ja Gizmu... Letalan je za pse sa belm "čarapicama", za dugodlake kolije... Pa čak i za pse kojima je neko od bližih predaka imao bele "čarapice".

Prema vasem iskustvu, koliko je dobar Frontline u ampuli za istrebljivanje buva kod macaka? Ona maca koju sam uzela je prenela buve mom psu, ali srecom na vreme smo primetili, stavili psu ampulu i izgleda da ih vise nema. Maca je od pre nekih nedelju dana napolju(parenje:roll:) a za sledecu sredu smo joj zakazali sterilizaciju, pa posto ce posle toga u stan, ne bih volela da opet donese buve pa bih je istrebila pre sterilizacije dok je jos napolju. A imale smo onaj fijasko kad sam je prskala Frontline-on pa me strah da ne bude isto i sa ampulom(trzanje). Neki savet?:)

Prema vasem iskustvu, koliko je dobar Frontline u ampuli za istrebljivanje buva kod macaka? Ona maca koju sam uzela je prenela buve mom psu, ali srecom na vreme smo primetili, stavili psu ampulu i izgleda da ih vise nema. Maca je od pre nekih nedelju dana napolju(parenje:roll:) a za sledecu sredu smo joj zakazali sterilizaciju, pa posto ce posle toga u stan, ne bih volela da opet donese buve pa bih je istrebila pre sterilizacije dok je jos napolju. A imale smo onaj fijasko kad sam je prskala Frontline-on pa me strah da ne bude isto i sa ampulom(trzanje). Neki savet?:)

Eno ja sam na temi o macama sto puta spominjala ampule, ja ih koristimveć par godina po potrebi, na 3-4 meseca, nekad se ubuvlja ranije nekad ne, zavisi koliko izlazi.... Nisam imala loša iskustva sa ampulama, jedino što jedan dan ima neke neuobičajene reakcije tipa neurotičnog lizanja ili češanja ali se to valjda buve uzvrpolje...

Eno ja sam na temi o macama sto puta spominjala ampule, ja ih koristimveć par godina po potrebi, na 3-4 meseca, nekad se ubuvlja ranije nekad ne, zavisi koliko izlazi.... Nisam imala loša iskustva sa ampulama, jedino što jedan dan ima neke neuobičajene reakcije tipa neurotičnog lizanja ili češanja ali se to valjda buve uzvrpolje...

E super onda cu uzeti ampulu. Jel koristis obicnu ili Combo? Koliko otprilike treba vremena da se pobiju sve buve?

E super onda cu uzeti ampulu. Jel koristis obicnu ili Combo? Koliko otprilike treba vremena da se pobiju sve buve?

Nemam pojma stvarno koja je ampula, moj tata je kupuje u pet centru a izgleda ovako (sasvim slučajno sam videla da je ima na slici :) ) :
img09641fp0.jpg

A buve pomru od jedne ampule, par dana treba da nestanu i one crne tačkice a rekla bih da su to buvlja govanca :mrgreen:

Zar nisu krpelji crni? Kako znate da je u pitanju krpelj?
Baš ste me uplašili. I kako da vidim te krpelje veličine čiode :eek:

Ukucaj na googlu krpelji pa ćeš videti kako izgledaju spodobe... Mica ih npr ni jednom nije imala, ali mačkovi jesu... E to je jedina stvar koju nisam mogla da svarim kad su u pitanju mace... to je uvek morao neko drugi da radi :sad2: A i krpelj ti je uvek zaboden u kožu, ni ja ga ovako ne raspoznajem...

UZBUNAAAAAAA!!!!

Moram da podignem uzbunu ovde, desio se jos jedan slucaj krpelja, PREKJUCE (citaj po snegu)! Retriverka mojih prijatelja je zaradila krpelja ali sa njim i onu groznu bolest, jedva su je povratili jadnicu (ona ima 10 godina):sad2: I vet im je rekao da su mu oni CETVRTI slucaj tog dana i svi zarazeni, nijedan krpelj samo krpelj...svi filovani virusom.:sad2:

A oni stanuju u bloku 30 i setaju se oko palate federacije i na uscu....

Preduzimajte mere, ove gadne zivotinje napadaju vec sada:besna:

Back