Tsuymish
Buduća legenda
- Poruka
- 31.362
cek da vidim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poruku vidim tek sad i jako mi je žao...ljudi treba mi hitni pomoc...nemam snage da citam 27 strana posto sam uplakana i ruke mi se tresu zato sto me je veterinar isprepadao sepsom kod mog psa i rekao da ce umeti u najstarsnijim mukama ako je zakacio zarazenog krpelja.
pre mesec dana sam dok sam mazila psa(nemacki ovcar, ima 10 godina)primetila nesto pod prstom i kada sam pogledala bila je izraslina, meka na dodir sivkasto braon boje. kada je kuca bila mala imala je na tom mestu viseci mladez pa sam ja pomislila da je to i nisam obratila posebno paznju(naglasavam da nije uopste licilo na krpelja). juce sam krenula da je kupam i slucajno sam malo jace pod prstom pritisla i to je pocelo da krvari. jutros sam je odmah odvela kod veterinara i on je rekao da je to krpelj ali nije mogao da joj skine jel je na prelazu vrata i glave i ona se bas agresivno ponasala.ja sam joj skinula ali nisam izvadila sve(neki pipci...nesto joj je ostalo).njegov predlog je bio da zove sintere da je hvataju i da je vezu za sto...kaoo gestapo da se ponasamo da bi joj on izvadio a da ga ne ujede. ja na ovo nisam pristala zato sto necu da dobije traume od vezivanja i tog mucenja(zivim sa mamom i tatom i pas nam je kao cetvrit clan porodice koga svi volimo najvise na svetu). tada mi je valjda iznerviran veterinar rekao da stavljam hidrogen i alkohol i da kada se zagnoji da ce to samo sa gnojem izaci, ili da moze da se zakomplikuje i da dobije sepsu....UZAS
molim vas da mi pomognete oko 2 stvari
koliko je opasno to sto joj nije sve izvadjeno i da li bi se do sada primetila neka promena ako je krpelj zarazen?
hvala vam svima unapred milion puta na pomoci
Ја пробала препарат из апотеке, спреј, Tyra-X, тиме се прска и животиња и намештај и видим да делује! Моја маца више нема буве нити се драпа. Да ли је још неко пробао?
Мачкић, помоћи ће ти ЕКТОСАН спреј за штенад, кошта око 200 дин, овај други кошта мало више од 400 дин. не знам да ли би смела да им стављаш, мало је озбиљнији препарат. Овај Ектосан слободно користи, Ели се лизала и ништа јој није. Поента је само да га добро утрљаш у длаку, а не само споља, буве отпадну или угину, а штенци су заштићени 15 дана.
Nema razloga zašto ne bi smela, ako mu kao štenetu nije smetao, neće ni sad.