Pozdrav svima
.
Nisam bas "nova", ali se ne ukljucujem cesto.
Sa buvama u kuci sam imala muku pre dosta godina sa prvim macorom. Bilo je kao nocna mora, ali sam se izborila nekim sredstvom nalik na ulje, minijaturna flasica, 5-6 kapi na litar (flitanje stana). Otrov, naravno. E, u medjuvremenu sam zagubila bukvalno punu bocicu tog nekog sredstva (verovatno je bacena) i sad moram opet da kupujem i trazim nesto novo, jer vet apoteke u kojoj sam sredstvo kupila vise nema...
A moram kupiti nesto za stan i ubijanje ovih malih, odvratnih, buva jer su se, ocigledno, namnozile. Ne mogu svaki cas da flitam svoje ljubimce jer svako sredstvo, kao i lek, pretostavljam da ima svoje + i - efekte.
Zato veceras citam ovu temu i studiram Vasa iskustva i zaista mi puno znaci svaki od Vasih odgovora
.
Momentalno nemam macaka, al sam ih preturio preko glave bar 10-15, plus 1 sijamca (8g), pa das umesam...
Procedura je, uglavnom, bila "uhodana". Nadjem, neku leeepu macu, pozovem kevu, ova se pojavi na 2.spratu i vikne (poluljutito) "Sta je sada, opet!? Kevo, nasao sam jedno leepo, malo, slatko.... "Sta bre!?", ...pa macu, kevo, da vidis kako je slatka?.... "Ajd, donesi je gore!
Zaroljala bi prstima po dlaki, a buve su doslovce gamizale i skakutale, maltene koza bi bila polucrna. Uzela bi, uhodan postupak, cuvenu plasticnu, providnu kapu za kupanje, oblikovala od nje kesu, a zrtvu dooobro nacapala diditijem (beli prasak) sem ociju i usiju) i smestila jadno mace u formiranu kesu; ostavila bi da mu samo glava viri iznad kapine omce i toliko zategla da ne moze da izvuce sapicu iz kese, napravila cvor i okacila kesu o kvaku spoljnih balkonskih vrata....
Posle, 5-10 minuta, zapocelo bi koprcanje (buve postaju ljute) koje bi u proseku trajalo bar pola sata, sve u svemu, posto je to potrajalo, mace bi na kraju blazeno zaspalo (zamorena od silne borbe). Keva bi "rucno dotukla" prezivele buve na glavi jer su, uglavnom, sve prezivele (ali omamljene) bezale ka glavi. Kad se maca malo odmorila, sledilo je kupanje sa blagim samponom i dokusurivanje preostalih buvljih ostataka.
Dal je ovo bilo OK., ne znam, al sve te mace zivele su, uglavnom, dugo i sretno.
Diditi je bio namenjen ustvari meni, jer sam bog zna gde se nisam zavlacio