Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme zosi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

evo jos jedne nesvakidasnje boje bulterijera,koja se meni jako svidja na njima,mada kad bi ja uzimala pse,jedan bi sigurno bio beli (sa monoklom ili bez,svejedno),a drugi bi bio recimo tigrasto-beli ili ove boje...jedino mi se ne svidjaju tri-kolor psi...

Ufff, lepsi su mi beli i bikolor nego ti samo sa belim palezom. Inace, rasa je prvobitno zamisljena kao potpuno bela. Stvorio ih je negde u IX veku Dzejms Hinks iz Birmingema i nije cuvao dokumentaciju ali se pretpostavlja da je koristio buldoge, dalmatince i izvesne bele terijere vise u lovnom tipu. (Kasnije je ta rasa izumrla zbog velike ucestalosti gluvoce-nesto zbog inbridinga.) Prvi uspesan primerak je bila potpuno bela kuja Pussy koja je osamsto trideset i neke, mislim 4. na jednom vasaru izasla iz borbe neogrebana i odmah posle toga pobedila na izlozbi. Ona nije imala downface, njega su razvili kasnije Hinksovi sinovi. Zbog tog downface-a je kasnije rasa pretrpela veliku stetu jer su se ljudi toliko "zaljubili" u njega da su na izlozbama dugo pobedjivale nakaze i degenerici od pasa po pitanju ostalih karakteristika samo zato sto im je glava bila savrsena. Ne znam je li Laki napisao, rasa odlicno podnosi vrucine ali se zato zimi ne provodi bas najbolje jer imaju jako tanku podlaku. Dosta su cenjeni u Juznoafrickoj Republici-tj. medju belcima odatle i tamo su ih jako dugo koristili za hvatanje odbeglih robova iz rudnika dijamanata. (Ogradjujem se da ovo nije bilo tendenciozno i da pas NIKAD nije kriv.)

ja ranije nisam mogao da smislim ovu rasu, bili su mi uzasno ruzni, ali sada su mi toliko slatki, specificni i blesavi da ih obozavam! Drugarica mi uskoro uzima stene bull-a! jedva cekam! :)
Meni licno se najvise svidjaju potpuno beli sa tufnom na oku! :)posle njih tigrasti!
Kakva im je narav?

Karakteristike: Bulterijer je gladijator među psima, pun vatre i hrabar. Jedinstvena osobina je glava specifičnog oblika. Nezavisno od veličine mužjak mora delovati muževno, a kuja ženstveno.

Temperament: Ujednačenog temperamenta, podložan disciplini, lako je oštar prema psima, a naročito dobar prema ljudima.

p.s. Преузето са сајта www.pas.co.yu

Иначе, негде сам читала карактеристике бултеријера, не знам да ли је у питању она велика Larousse енциклопедија (ако је неко има, била бих му захвална да препише текст о булу, бар о нарави, јер је стварно изврсних карактеристика) и одушевила се! Eво мало и сликица, првенствено сам тражила булове са некупираним ушима.

Nije im dugo trebalo...
Ljudi nemojte da odgovarate na ovakve postove, posto su na ovom forumu razgovori o borbama zabranjeni svaki post na tu temu ce biti obrisan. Ako je mogla da se spreci prica o borbama na temi o pitovima, vala sprecice se i ovde.

Ja hocu da nabavim zenkicu bull - terijera. po mogucstvu belu sa monoklom. I to da bude pas u dvoristu i kuci i da zivi sa decom i mozda jos jednim psom. Zna li neko gde bih mogao da nabavim jedno zensko stene? I kakvi su sa decom? Cuo sam oprecna misljenja, pa me zanima. Licno ne verujem u pricu da se prirodno agresivni, ali moram da znam zbog dece. Hvala

gledajte ovog malishu kako je swadak:heart:

bull_terrier_08a.jpg

Tako sam i ja nesto cuo, ali opet, kazem, ima onih koji tvrde da kasnije mogu da polude i da napadnu i gazdu. To ne bih voleo da mi se desi. I

nace, hocu ovooooo:

fp.jpg

preslatki su, cak i onako veliki, nosati...

pa pomozite ako ima neka odgajivacnica ili privatno lice sa stencima. Beograd i okolina je pozeljno.

imas kennel von bercek,to nije u beogradu,ali su jendi od najboljih. Samo da znas,ocekuj da cena bude visoka i to prilicno,ako si zainteresovan za kvalitetno stene:)
Ima jos jedna varijanta bulterijera,a to je minijaturni,oni su dosta manji,ali su mnogo skuplji i ne znam da li mogu da se kupe ovde.

A nemaju ni tako dobar downface. I jos jedna stvar:nisu bulterijeri za dvoriste. Ne podnose samocu i hladnocu. A to da li ce biti agresivan, samo od tebe zavisi. Bas je juce bila diskusija o tome na temi o AST.

Wild Fire Chiftan odgaivacnica , ako hoces pravo zdravo stene. Kod njih ces iz prve ruke da vidis kakvi su sa decom!
Wild Wizard je takodje odlicna ali ne secam se da skoro imali leglo.

Tako sam i ja nesto cuo, ali opet, kazem, ima onih koji tvrde da kasnije mogu da polude i da napadnu i gazdu. To ne bih voleo da mi se desi.

Још једна особа која верује у ову заблуду.:roll:
Прочитај карактеристике ове расе, схватићеш да је изузетан породичан пас, веома привржен породици који просто умире од среће када учествује у породичним активностима! Немој слушати којекакве глупости са стране, него искључиво оне који имају велико искуство у одгајању паса а понајвише ове расе.

ako ih ne mislite koristiti u borbama nemojte ih uzimati.

jeste taj instinkt jači od njih al ako se odgaja u društvu drugih pasa onda se dobro uklapa sa njima al opet ima taj odbrambeni stav prema nepoznatim kerovima.

ja sam imao belog bulterijara sa crnom flekicom i to je pas koji je neumoran, spava na ledjima ne laje nago šizi (to su neki specifični zvuci i toliko smešni):lol: znači koliko god da ga gnjavis on ne prestaje da se igra za razliku od vučjaka koji se smori :roll: jer zaboga on je inteligentan.
topla preporuka nećete zažaliti ako uzmeteo ovog psa. mnogi imaju predrasude i mesaju ih sa pitovima al bulterijer je za pita inteligencija i 100%zabave
najbolji pas ikada!

Tako sam i ja nesto cuo, ali opet, kazem, ima onih koji tvrde da kasnije mogu da polude i da napadnu i gazdu. To ne bih voleo da mi se desi.
I

to su gluposti i to se priča za dobere da im raste neka koska u glavi i da pritiska mozak i ne zna sta radi kad omatori ili za dogu da rokne gazdu kad oseti da joj dodje kraj zato sto ne zeli da gazda tuguje za njom:roll:
al to su kao sto rekoh gluposti jedino bul moze da bude nezgodan jer skače ko manijak al neverujem da oce na decu jer su ona mala naprotiv moj rocky je nonstop bio medju decom nisam mogao da ih odvojim od njega.
u ostalom pitaj nekog veterinara dal ima istine u tim tvrdnjama

ja sam mom prisao rukom par puta dok je jeo i rezi kao da ce da me rastrgne i zagrize mi ruku al cisto toliko da osetim zube al nikad da me povredi, dok me je vučjak kad sam bio klinja vukao 5 metara za nogu u istoj situaciji:lol:

btw ti možes u od pekinezera da napravis divljaka koji ce da skače na sve zivo. pas u principu oseća sta gazda misli i tako se ponaša ako je gazda lud i maltretira ga i nervozan šizofren zao čovek i pas ce biti takav ili će pobeći;)

bullterijer zakon pas!

Malo se osecam uvredjeno:) zbog onog, da je bulterijer intaligencija za pita,hmmm......al dobro,svako ima svoje stavove. Eto npr. ti kazes da tvoj pas zarezi i kao te upozori da mu ne prilazis dok jede,ja mom mogu da uzimam iz usta bukvalno i da ga zezam,nikad se nece naljutiti. Naravno to nema veze sa IQ,samo konstatacija. A ako neko stvarno misli da je pit glup pas,nek ode na http://www.lawdogsusa.org/ i nek vidi koji se psi koriste u njihovim jedinicama i za sta sve...eto toliko

Back