blpd_girl:
@shaddow
da sam htela da razgovaram/komentarišem o tome sa psihologom, onda bih i otišla kod psihologa.

Ovo šta sam napisao napisao sam kao forumaš, a NE kao neki psiholog, psihoterapeut ili šta ja znam šta.
blpd_girl:
..mislim, šta kontaš, da sam ja retard pa ne kontam osnovne stvari...
Ne sećam se da sam bilo šta rekao o tvojoj inteligenciji?!?

Mentalna retardacija se, inače, odnosi na osobe čiji IQ iznosi manje od 70. Mislim da ja nisam o tome govorio i da je tvoj problem potpuno druge prirode.
blpd_girl:
....takav hladni analitički pristup uopšte nije ono što mi treba i što sam tražila....
Kakav analitički pristup?

Izgleda da bi ti da čuješ samo ono što tebi odgovara. Kao: "Hajde da pišemo o anoreksiji, ali nemoj slučajno neko da napiše ono što se meni ne sviđa." Pa ti očigledno lažeš samu sebe, i sad ti treba neko da te tapše po ramenu i da kaže: "Da, da, svi psihoterapeuti su blesavi, nemoj slučajno da odeš tamo."
Hteo sam da ti kažem da je problem koji imaš veoma ozbiljan i da je veoma važno da se obratiš psihoterapeutu za pomoć. To sam uradio najdobronamernije, a ako si se ti našla povređena, to mi nije bila namera.
blpd_girl:
....to važi i za ostale koji iz dosade postavljaju dokona pitanja. ja nisam ovde otvarala dušu da bi me dokoni i/ili zlobni secirali.....
Pazi ovo sad! :shock: Ja "iz dosade postavljam dokona pitanja"?!? :shock: Mislim, šta reći na ovo... :shock:
blpd_girl:
....pretpostavljam da ima još osoba sa sličnim problemom koje se ne usuđuju da se jave, jer im se ne dopada ono što mogu da dobiju ovde. .....
Izvini, a šta očekuješ da dobiješ ovde?
blpd_girl:
....ako je neko pao i pruža ti ruku da mu pomogneš da ustane, onda mu ili stvarno pruži ruku i probaj da ga podigneš ili ga zaobiđi. a od toga što ćeš samo stati ispred njega i napadati ga što je pao ili (još gore) stati pored i čuditi se i smejati, njemu neće biti nikakve koristi......
E, vidiš ovo si slikovito napisala. Samo, stvari su malo drugačije. Ja bih rekao ovako:
Ako vidiš da neko ima ozbiljan problem, a nije svestan toga i ne želi da ga rešava, umesto da mu iskreno kažeš svoje mišljenje, ti ga lepo tapši po ramenu i pričaj mu sve ono što on želi da čuje. Nemoj slučajno da mu kažeš ono što misliš, jer tako rade pravi prijatelji, zar ne? Oni osobi govore ono što ona želi da čuje, pa makar i po cenu njenog zdravlja.
I na kraju, izvinjavam se što sam ti se uopšte i obratio. Moj post je bio kranje dobronameran, ali vidim da si ga ti shvatila na drugi način. Dakle, samo ti nastavi da pišeš, a ja ti više neću smetati.