BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ove godine nije potreban vaucer za dobijanje viza.

Neophodno:
- potpisan pasos sa vaznoscu jos najmanje 6 meseci i najmanje dve vezane prazne stranice
- fotokopija prve strane pasosa
- 1 fotografija u boji (formata za pasos 3.5x4.5 sa belom pozadinom, zalepite je na zahtev)
- zdravstveno osiguranje
- popunjen zahtev, skinite odavde http://rapidshare.com/files/124667912/Zahtev.rar.html
odstampajte na jednom listu A4

Dovoljno je u zahtevu kod podataka o primajucoj osobi napisati mesto gde se putuju (nije toliko ni bitno sta cete napisati). Rok za izdavanje vize je 7 radnih dana.

Poslednja izmena od moderatora:
I ove godine nije potreban vaucer za dobijanje viza.

Neophodno:
- potpisan pasos sa vaznoscu jos najmanje 6 meseci i najmanje dve vezane prazne stranice
- fotokopija prve strane pasosa
- 1 fotografija u boji (formata za pasos 3.5x4.5 sa belom pozadinom, zalepite je na zahtev)
- zdravstveno osiguranje
- popunjen zahtev, skinite odavde http://rapidshare.com/files/124667912/Zahtev.rar.html
odstampajte na jednom listu A4

Dovoljno je u zahtevu kod podataka o primajucoj osobi napisati mesto gde se putuju (nije toliko ni bitno sta cete napisati). Rok za izdavanje vize je 7 radnih dana.

Hej, pa, dakle, nije potrebno dostaviti i potvrdu reyervacije u slucaju privatnog smestaja??????? :worth: :klap::super:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam bio u Bugarskoj ambasadi oko 10 juna i njihov sluzbenik mi je rekao da se ne moze dobiti viza bez rezervacije smestaja ili neke vrste garantnog pisma!!! Agencije vam obezbedjuju rezervaciju, ali preko njih morate da uplatite ili prevoz ili smestaj. Inace, vratio sam se juce iz Nesebra, pa ako nekog nesto zanima, neka pita.

Ja sam bio u Nesebru. Cene gotovih jela su od 1.5-2.5 evra. Sokovi su jeftini od pola evra do 1. Ulaz u diskoteku Lazur u Suncevom bregu je 2.5 evra, koka kola 1 evro, djus 1.2 evra. Najskuplja pica su oko 2 evra. Za komplet rucak u restoranu u Nesebru (supa, gotovo jelo, salata, sokic, kolac) je oko 5 evra. Ipak, treba prosetati, ne uci u prvi. U restoranu Andreev koka kola u flasici kosta pola evra! Ono sto mi se ne svidja u Nesebru je velika buka koja potice od ptica koje ni danju ni nocu ne prestaju da kreste, i od automobila (muzike). Plaza je odvratna. Pesak je malo boljeg kvaliteta nego na nasim gradilistima. Alge ili cvetanje mora zauzima prvih desetak metara vode. Voda je plitka, tako da oko 50 metara od obale je do struka-grudi. Ovo su slike mora-algi.

Nisam nikada bila u Bugarskoj i zanima me kakav je provod tamo, posto sam procitala razlicite clanke o istoj... Svi koji su bili neka pisu o svojim iskustvima posto bih otisla u Bugarsku, ali bih pre toga volela da znam sta me tamo ceka... :bye:

jedino sto je pozitivno u bg primorju su neverovatno niske i veoma pristupacne cene za nas novcanik. takodje su sva meste lepo uredjena. ali dzaba niske cene kada ono glavno ne valje. a to je more. slanoca je neuporedivo manja nego na jadranu, do te mere manja da mozes da ga pijes. more, uglavnom mutno i nekakve braon boje. ko da si na adi ciganliji. plaze uglavnom pescane sa plicakom, od 50 do 100 m od obale. znaci more koje ni pocemu ne moze da se meri sa jadranskim, jonskim...totalno drugaciji sastav, izgled...nema onog mirisa mora na koji smo navikli. ja sam bio u kitenu (primorsko) 2006, da crknes dok dodjes do dole, i doceka de ogromna bara. hvala bugarima na gostoprimstvu i cenama ali nikad vise.

Pozzz svima,evo i mene sa super preporukom za one koji se jos nisu odlucili!?
Suncev breg,hotel Baikal!Prijatan,lep i uredan hotel.Na super mestu,u centru svih desavanja,na 150m od plaze i cuvene diskoteke Lazur

Znam i da je predsednik Tadic skoro isao tamo na neki sastanak.....jbem li ga zasto. Verovatno je do sada vec izgradjeno jer neverujem da bi se neki samit odrzavao u nekom Bugarskom selu :eek:

--------------------------------------------------------------------------------

Za provod Bugarska, i to sever, i to ovde nepomenuto malo mesto Kranevo! Ušuškano između Albene i Zlatnih peskova (pjasaka), a duplo jeftinije. Jeftine kafane, extra diskoteke (happy hours, miss mokra flanelka, striptiz, all inclusive, techno, mlade ruskinje), rok barovi, itd.Ima stranaca, ima dosta mladih rusa/ruskinja (starijim Rusima je bila potrebna viza - 70eur), nema Srba sem nas iz Babušnice i nekih ljudi sa strane kojima smo otkrili ovaj 'dragulj' . Zlatni pjasci su odatle na 2EUR-a vožnje mini busom. Do Albenske plazeima 2 km tj. 15.min pesaka plazom.

Nama je Bg granica relativno blizu, 60 km, pa nas neko odbaci kolima, predjemo granicu pesaka za 5 min., iza granice cekaju taksiji koji za 30-40 leva voze do Sofije, odatle busom do Varne (a ima i direktno do Zlatnih peskova,tj.Kraneva a ide i do Albene) cena karte je bila 25 leva. Znaci to je omladinska, ne porodicna varijanta.
Tamo smestaj obavezno trazite sami, nikako preko agencije. Jednom smo nasli (islo nas petoro) ceo sprat kuce za 30 leva dnevno (6 lezaja, 4 sobe, zajednicka kuhinja i kupatilo).Ekstra cisto, balkon, mrezice na vratima i prozorima, gazde ekstra ljubazni i nesmetajuci-ponekad spreme nesto ili ohlade pice.Makedonci to zloupotrebljavaju pa divljaju do ujutru.
A preko puta restoran -Apolon- to treba videti.Ja sam gurman i volim da spremam - ali ono me je odusevilo i kvalitetom i kvantitetom i cenom. E tu volim da potrosim pare!
Ljudi ljubazni i predusetljivi. Ispostuju te do zadnjeg leva. Rucas u kafani - violina na uvce za 5 leva. Ima dosta kafana i restorana, po meni Apolon je najbolji.Toliko mi se posvidjao da sam planirao da nekad u vansezoni odem sa drustvom na vikend.
Srpska kafana je za izbegavanje - velika i lepa sa ogromnom terasom ali skupa i cepaju Ceca i Seka sa jakih zvucnika.
Uvece bi posle kafane dremali u jednom otvorenom rok baru.Ekstra rok muzika, ekstra konobar i konobarica, kul gazda, svako vece nam pravio nargilu.
Posle toga u diskoteku, kad deca odu na spavanje.
Zlatni pjasci su extra. More je svuda isto, ali deo uz plazu je tako sredjen da je to fantasticno.... Da ne preterujem, sad idem u Grcku ali ono sto sam video u ponudama na netu je smesno sto se toga tice.
Alge i travu na plazi, grupa mladih kreativnih ljudi zeljnih provoda, resava tako sto iznajmi pedalinu za najmanje pare na svetu, ode na pucinu i iskupa se i izpliva za sve pare. Simply like that.
Vodio sam neke prijatelje u obilazak starih komunistickih kafana (Vodenicite,Kosarite, Kolibite,Ciganski tabor) na Zl. pjascima koje nisu tako blizu plaze tj. nisu u zoni "placenog ulaza", a koje su sada malo u drugom planu zbog "kapitalizacije" "plaznog" dela obale. Ljudi su se odusevili....
Desi se da u avgustu pada kisa, ali to nama nije bio problem - odmah bobegnemo u neki od nacickanih barova na plazi i cepamo "nalivnu biru" dok ne stane kisa :) Pa opet na kupanje, lezanje, lecenje,....
Ma ekstra provod bio......A bice opet samo da mi deca malo poporastu :)))

Restoran 'Apollon' pod obavezno!!!

Letovali smo tamo jedno 20-ak godina - prvo sa roditeljima, pa onda sami, u sopstvenoj režiji, ali zadnjih 3 god. idem u CGoru tj. ove god. u Grčku zbog klinca.

P.S. Ovaj opis vazi za 2004. kada sam zadnji put bio, ali su moji drugovi isli i 2005. i 2006. i nisu se nesto zalili.Sad od kad su u EU, neznam... :?

Prilozi

• Apolon-sat.JPG
    Apolon-sat.JPG
    51,3 KB · Pregleda: 11
  • apolon_1.jpg
    apolon_1.jpg
    23,3 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Bio sam sa porodicom(supruga i dvoje dece 11 i 13 godina) i mogu ti reci da sem hladne vode to mesto nema nijedne mane po mojim merilima.Posto sam putovao sa porodicom bio mi je potreban mir,a tamo posle 23 h do 7 00 h vlada potpuni mir.Ima samo jedna sitnica koju moram da ti kazem,a to je da sam bio pre 3 godine.Smestaj je odlican,sa dusom,a ne kao u grckoj jer su to uglavnom porodicne kuce(naravno ima i hotela,ali ja volim varijantu samostalne ishrane jer mi odgovara njihova kuhinja,a i cena dobrog potpunog rucka u restoranu je oko 20 E).A ako trazis neki ludi provod ,nikako ne idi jer ces se razocarati.Mesto je mirno,porodicno.

Back