BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
yaqza:
Taman posto si ti iz Hrvatske sigurno ces moci da mi kazes kako stoje stvari sa vasim pasosem i vizom?Moj drug ima pasos hrvatski i prosle godine je iso isto u bugarsku na more iz Srbije bez ikakvih problema,ali ove godine u agenciji nisu znali da kazu kako ide ta procedura oko uvedenih viza za Bugarsku! Tj da li je uopste i potrebna viza ako se ide sa vasim pasosem?

Ma kakva viza... ne treba ništa... Nisu nam ništa govorili u agenciji da treba, koliko ja znam u zemlje EU-a idemo normalno,a mislim da sam negdje čitao da s hrvatskom putovnicom za europske zemlje ti ne treba viza... jedino nisam siguran za sakndinavske zemlje (norvešku, prije svega)

Inna 86:
nista ne brinite,recicu vam sve cim se vratim,a sto se konkretno hotela u koji idem tice,jedna cura koja je bila prosle god.kaze da je odusevljena,e sad...videcemo!

Za svie koji hoce da idu u Nesebar-nemojte slucajno smestaj da uzimate preko agencije jer deru,vise se isplati u tom slucaju S.Breg,bolje vam je da idete na slepo.malo svrljate i naci cete nesto sigurno!
lep provod svima:)

E pa da, to znam da je mnogo jeftinije tamo sam naci smestaj,ali interesuje me koliko cemo se cimati sobzirom da je udarni termin 1. avgust???
:?:

ja sam pre 2 god.isla 4.avgusta i jesmo malo lutali ali nasli smo super smestaj! Neko ti je vec rekao da je super ako vas ide vise pa neki cuvaju stvari,drugi traze ali i ako vas je dvoje opet cete se malo cimati ali sta sad...to je samo 1.dan:)
Mozda imate srece pa nadjete odmah! Ja sam te godine trazila prvo po nekim zabacenim ulicicama i na kraju sam nasla na samom pocetku,gde nas je bus ostavio a mi naravno nismo prvo tamo gledali...mislim...to je baksuz

Da da vise nas ide, nas sestoro!Nadam se da cemo imati srece,nego da ne zna neko mozda koja je valuta sada u Bugarsoj posto su usli u eu??evro??I kakve li su im cene ove godine u odnosu na proslu?Da se nisu sada uobrazili pa preterali?? :confused:

jedan moj drug svake godine ide za Sofiju i isao je skoro(znaci nakon njihovog ulaska u eu) i kaze da su cene nesto malo skocile ono uobicajeno,nista posebno i valjda je ista valuta,mislim pretpostavljam da jeste s obzirom da to nigde ne naglasavaju a ni on mi nije rekao! pitacu ga bas pa cu ti reci ali mislim da je tako

http://currency.expert.bg/

1 evro = 1.955 leva = krigla dobrog piva(u Sofiji) u senci
medjutim kurs po menjacnicama je najcesce 1.94, 1.93, 1.92 a video sam negde gde pisu i 1.69 pa se covek zbuni. Tako jedan moj prijatelj doso iz Bugarske prosle godine i kaze je..te al je skupo, sve vreme menjao po 1.69, nije covek ni gledao.....
Vodite racuna da na menjacnicama pise kurs po tablama unutra i napolju i da pise "no comision". I isto tako ako ima mali red ispred iste znaci da je menjacnica ok i da ne lazu klijente te ljudi tamo idu .

i jeste sve poskupelo , nesto malo a nesto i mnogo...

Iz vecernjih novosti:

Vize na granici
26. jun 2007

ZAJEČAR – U bugarskom parlamentu u toku je procedura usvajanja zakona koji će građanima Srbije i Makedonije omogućiti da, već od 1. jula, vize (koje bi važile od 36 sati do 15 dana), dobijaju na graničnim prelazima, umesto, kako je do sada bio slučaj, u ambasadama i konzulatima.
Ovo je, prilikom posete Zaječaru, izjavio Ivan Cenov, gradonačelnik bugarskog grada Vidin.
- U Bugarskoj je pokrenuta kampanja “Zona 50 bez viza” – nagovestio je Cenov. – Ta akcija podrazumeva da bi građani Srbije i Makedonije, koji su od granice sa Bugarskom udaljeni do 50 kilometara, bili oslobođeni viznog režima.
U kampanju “Zona 50 bez viza” uključena su ministarstva inostranih i unutrašnjih poslova Bugarske, ambasade Srbije i Makedonije u toj zemlji, nevladine organzacije i predstavnici pograničnih opština.

Zna li neko nesto vise o ovome, posto je danas vec 2. jul.

Sad to prvi put cujem ali nama iz Bgd i uopste to nista neznaci. Jedino ako se na zimu malo smanji kilometraza jer se sva tela pa tako i zemlja na hladnoci skupljaju he he he

glas_razuma:
Ljudi ako ima neko neki br. tel. gde je bio ranije i sigurno dobar smestaj, mislim best buy, zadovoljavajuce u svakom pogledu, mogao bi da ih izbaci.

pa neznam koliko bi ti taj telefon znacio!
i mi smo imali par telefona pa opet idemo na svoju ruku
smoris se kad "pricas" sa bugarima, oni te razumeju bolje nego ti njih, jedino imaju prodju oni koji koliko-toliko poznaju ruski npr.
nemam pojma kao sto rekoh mi ove godine idemo u svojoj reziji, i ove godine kao i prosle se nahvatasmo straha tj. pokusavaju da nas preplase.
te pokrasce vas, te bice vas neko i sta ti ja znam sta sve jos ne, mada iskreno ja prosle godine sto sam mogao da primetim da sta god je bilo od sranja zakuvali su ovi odavde....srbende, jeftin alkohol pa se odvale i izgube u prostoru i vremenu pa dobiju po nosu...
Bugari su skroz ok kao domacini, prilaze ti kao turisti kom treba da se uzme lova i to je to, niko te ne gleda popreko i ne snima ti devojku, ali ako se zakacis sa nekim je*o si jeza u... svuda
Ja sam bio svedok situacije kad spasilac nije dao tipu da udje u vodu sa camcem na naduvanje dok su bile crvene zastavice, ovaj nesto poceo da pizdi i bugarin ga iznabada da ovaj nije stigao ni da se uplasi i tip sa camcem momentalno izgubi volju da uopste vise pridje vodi :D
tako da "NO NUTS, NO GLORY", ne vredi se raspravljati!
i ne uzdajte se mnogo u muriju ako vam se nesto nedaj Boze "desi" pogotovo pri kraju letovanja jer tada ni ne vredi prijavljivati slucaj muriji koje inace i nema jer sve drzi suvi mafijozo i kriminalac! 8-)
tako da pamet u glavu, kintu u sobi rastrkajte na 16 mesta i njihova klopa jeste puna mirodjija i belog bibera ali meni je to kul, ako vam se to ne jede vi uzmite pecenu kokosh to se i onako tamo prodaje ko ovde kokice...i da, ne idite u njihove aqua parkove!
nisu uopste dobro testirani, mi se polomismo prosle godine, kljucna kost etc.
tako da ako ste adrenalinski zavisnik (loodak) idite na samom kraju odmora da vam se celo letovanje ne svede na brckanje sa polomljenim eligamentima... :roll:
iiiii probajte njihova peciva i jogurte!!!
Nenormalno je dobro!
1

BeCha ns:
Ej jel mozda neko letovao u vili ELENI 1 (nesebar).?
Pa ako neko jeste neka mi prenese utiske.
Neznam preko koje agencije ides, ja sam isla preko delfina i bila smestena u Eleni u novom Nesebru. Ako je to ista vila onda je super nebrini nista za smestaj sasvim je dobar i cist. Kad ides u Nesebar? Ako te nesto konkretno zanima pitaj slobodno.

cojka:
Neznam preko koje agencije ides, ja sam isla preko delfina i bila smestena u Eleni u novom Nesebru. Ako je to ista vila onda je super nebrini nista za smestaj sasvim je dobar i cist. Kad ides u Nesebar? Ako te nesto konkretno zanima pitaj slobodno.

Ma znam sve sto se tice Nesebra,letovao sam tamo vec 3 godine,nego sam cisto hteo da proverim kakav je smestaj da ne bude iznenadjejna. Ima Elena 1 i Elena 2,nalaze se jedna preko puta druge i razlika je samo sto je u 1 smestaj prve, a u 2 druge kategorije. Sad ne znam u kojoj si ti bila? Koliko sam mogao da skontam na mapi one se nalaze, recimo kada bi krenula napred od onog kafica HOLIWUD, pa prva ulica levo.
Inace idem preko Bojan tursa (jel zans kakvi su oni ? ) 2 avgusta.
Hvala ;)

BeCha ns:
Ma znam sve sto se tice Nesebra,letovao sam tamo vec 3 godine,nego sam cisto hteo da proverim kakav je smestaj da ne bude iznenadjejna. Ima Elena 1 i Elena 2,nalaze se jedna preko puta druge i razlika je samo sto je u 1 smestaj prve, a u 2 druge kategorije. Sad ne znam u kojoj si ti bila? Koliko sam mogao da skontam na mapi one se nalaze, recimo kada bi krenula napred od onog kafica HOLIWUD, pa prva ulica levo.
Inace idem preko Bojan tursa (jel zans kakvi su oni ? ) 2 avgusta.
Hvala ;)
Neznam da imaju dve vile sa istim imenom, ova u kojoj sam ja bila je u blizini marketa Cernomorec i sobe su prve kategorije. Svaka soba ima svoje kupatilo, svaki dan spremacica cisti sobe ali ne brini gde sta ostavis tu ces i naci. Lepo se provedi i kad se vratis javi ima li kakvih promena sto se tice cena, ja idem 19.8. Pozdarv

cojka:
Neznam da imaju dve vile sa istim imenom, ova u kojoj sam ja bila je u blizini marketa Cernomorec i sobe su prve kategorije. Svaka soba ima svoje kupatilo, svaki dan spremacica cisti sobe ali ne brini gde sta ostavis tu ces i naci. Lepo se provedi i kad se vratis javi ima li kakvih promena sto se tice cena, ja idem 19.8. Pozdarv

Pa onda je verovatno to,to. Vazi, javicu cene, mada ima jos nekih na forumu koji idu i pre mene,pa cemo saznati verovatno i ranije kakve su cene.
Samo da odem vise!!!

Cao svima,
Prosle godine smo supruga i ja isli u Suncev Breg i bilo je super. Bili smo od 19.08 do 29.08. Vrijeme je bilo savrseno osim jednog pljuska a cijene vise nego prihvatljive. Zanima me da li je neko bio pocetkom septembra, jer tada planiramo da idemo ove godine, i ako jeste, kakvo je vrijeme tada?
Takodje, da li neko zna da li su ove godine cijene vise u odnodu na proslu jer su sada oni u EU.

poskupela je struja (zatvaraju nuclear power plant), nafta otisla gore( kao i derivati), gas je oko pola evra (0.87 - 1.07 leva), leba i mleko ovih dana ripa....

da izgradis kucu na moru bilo prosle godine 450- 500 evra na kvadratni metar a ove ne pada ispod 700.

ma nije poskupelo

ne znam pivo koliko je otislo gore ali je otislo u nepovrat :(

mOsEs:
Cao svima,
Prosle godine smo supruga i ja isli u Suncev Breg i bilo je super. Bili smo od 19.08 do 29.08. Vrijeme je bilo savrseno osim jednog pljuska a cijene vise nego prihvatljive. Zanima me da li je neko bio pocetkom septembra, jer tada planiramo da idemo ove godine, i ako jeste, kakvo je vrijeme tada?
Takodje, da li neko zna da li su ove godine cijene vise u odnodu na proslu jer su sada oni u EU.

Ja sam bio pre koju godinu od 22.08-02.09 i vreme je bilo ekstra. A isto sam cuo da im je avgust i septembar najlepsi sto se tice vremena. Cene sam cuo da nisu nista drasticno otisle gore,pivo je i dalje oko 2 - 2.5 leva uvece po lokalima, velika **** oko 7 leva.....

Back