Bugari i Srbi, first touch

Mora se shvatiti nešto i u političkom kontekstu-Sami je pravio bugarsku državu,to je politički interes, a ovde je reč o zajedničkim srpsko-turskougarskih korena današnjih Bugara koji to ne negiraju.Recimo, zašto novopečeni Crnogorci negiraju svoje srpsko poreklo a Srbi(koji čine 97 posto Crne Gore) danas nemaju ni status manjine?! Elem, jedno je politika a drugo je poreklo.Evo, šta je sa Bošnjacima i oni negiraju svoje srpske korene-Bugari ne!!

Izgleda da ti nisi bas imala kontakta s bugarima,i te kako negiraju,cak sta vise oni nas smatraju srbiziranim bugarima:dash:

pa vidim,gde nadje da prica o bugarima i bugarskoj ljubavi prema srpstvu,dok sa citao ovo slatko sam se smejao:rotf:

Ljubav sa istorijom nema veze.Stoga, recite mi ko koga na Balkanu voli?! Turke Bugari, Hrvati Srbe, Slovenci Hrvate...aman! Što se tiče ratnih zločina ni Srbi nisu nevinašca, ali to i genocidne radnje su tema za neki drugi sajt.Bitno je da su Bugari srbizovani/slovenizovani preko sarmatskih Anta - šta je docnije bilo, to nije tema, zar ne?Bugarski istoričari danas uvažavaju ovaj fakt srbizacije/slovenizacije. Drago mi je da Slaven čita SSV, neka nastavi tako, jolly good:D
Što se tiče Krangovih komentara neka mu ih za po kući- ja to zovem kućnim (ne)odgojem:zper:

Ljubav sa istorijom nema veze.Stoga, recite mi ko koga na Balkanu voli?! Turke Bugari, Hrvati Srbe, Slovenci Hrvate...aman! Što se tiče ratnih zločina ni Srbi nisu nevinašca, ali to i genocidne radnje su tema za neki drugi sajt.Bitno je da su Bugari srbizovani/slovenizovani preko sarmatskih Anta - šta je docnije bilo, to nije tema, zar ne?Bugarski istoričari danas uvažavaju ovaj fakt srbizacije/slovenizacije. Drago mi je da Slaven čita SSV, neka nastavi tako, jolly good:D
Što se tiče Krangovih komentara neka mu ih za po kući- ja to zovem kućnim (ne)odgojem:zper:

Pa nisam ovakvo misljenje o tebi izvadio iz sheshira vec si za to iskljucivo ti kriv, kada si podmetao gluposti o grupi X u Nubiji.
Dokazivao si da su to Skiti a radi se o negroidnoj populaciji, jednom Nubijskom plemenu.

Onda je nastupila pauza od 2/3 meseca i nisi se javljao dok nisi bio siguran da se necu pojavljivati na temi.

Poslednja izmena od moderatora:

Srbi cinili zlocine nad Bugarima?!!!! Ajd da ne skrecem s teme,al srpska vojkska nikad nije zagazila u Bugarsku u novije vreme,osim one sramote na Slivnici 1885.mada je vojska tad nevoljno usla u rat,bili smo porazeni u tom ratu,kratkotrajnom ali nikakve zlocine srpska vojska nije pocinila.
Dok Bugarska....o boze,u ww1 je pobijena cela Surdulica,ljudi nisu smeli da nose prezime na -IC,vec su morali ko Bugari na -OV,od mog cukundede cela porodica je bila pobijena,ubili su mu majku,oca i 2 sestre i to motkama samo zato sto je bio na Solunskom frontu.Znam da odoh od teme,al nisam mogao ovo da ne precutim.
Oni jesu delom slovenizirani Srbi,ali kod njih preovladav tatarski gen starih Vlgara,vidi se i po izgledu a i po krvolocnosti

Pa nisam ovakvo misljenje o tebi izvadio iz sheshira vec si za to iskljucivo ti kriv, kada si podmetao gluposti o grupi X u Nubiji.
Dokazivao si da su to Skiti a radi se o negroidnoj populaciji, jednom Nubijskom plemenu.

Onda je nastupila pauza od 2/3 meseca i nisi se javljao dok nisi bio siguran da se necu pojavljivati na temi.
Grupa X je pripadala beloj rasi. a famu o crnim faraonima protura USA zbog njihovog predsednika-Ti i dalje prati njihovu naci geografiju pa ćeš daleko dogurati.O grupi X je sve rečeno još pre 50 godina. Nikakva negroidna populacija nije imala faraone,da ponovim. <pauza je nastupila jer sam bio na nekoliko arheoloških lokaliteta, *** mora i da se radi...

Srbi cinili zlocine nad Bugarima?!!!! Ajd da ne skrecem s teme,al srpska vojkska nikad nije zagazila u Bugarsku u novije vreme,osim one sramote na Slivnici 1885.mada je vojska tad nevoljno usla u rat,bili smo porazeni u tom ratu,kratkotrajnom ali nikakve zlocine srpska vojska nije pocinila.
Dok Bugarska....o boze,u ww1 je pobijena cela Surdulica,ljudi nisu smeli da nose prezime na -IC,vec su morali ko Bugari na -OV,od mog cukundede cela porodica je bila pobijena,ubili su mu majku,oca i 2 sestre i to motkama samo zato sto je bio na Solunskom frontu.Znam da odoh od teme,al nisam mogao ovo da ne precutim.
Oni jesu delom slovenizirani Srbi,ali kod njih preovladav tatarski gen starih Vlgara,vidi se i po izgledu a i po krvolocnosti

Na žalost tome je tako, ne sporim tvoje mišljenje.

Grupa X je pripadala beloj rasi. a famu o crnim faraonima protura USA zbog njihovog predsednika-Ti i dalje prati njihovu naci geografiju pa ćeš daleko dogurati.O grupi X je sve rečeno još pre 50 godina. Nikakva negroidna populacija nije imala faraone,da ponovim. <pauza je nastupila jer sam bio na nekoliko arheoloških lokaliteta, *** mora i da se radi...:

jeste, jeste . . .

Sori , lazes, ja sam to i dokazao na jednoj temi.
Koga god zanima moze proveriti tacnost mojih tvrdnji.

Cuj, zbog Obame :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Posle najezde Avara i Srboslovena na Balkan, uslediće vek dva kasnije najezda Bugara-u tom momentu, na prostoru Gornje i Donje Mezije nalaze se, kako pišu Vizantinci tj. Romeji brojne Sklavinije tj. srpske arhontije i župe(goupa).bUgari, mešavina ugro-turska dolazi u Sklavinije i meša se sa Srbima.Prvo pitanje, zašto ih Srbi rado primaju i druga, zašto se Bugri tako rado mešaju sa Srbima? Odgovor je da su se poznavali odranije jer je za vreme sarmatizovanog bosforskog kraljevstva cvetala trgovina sa ugro-turskim narodom.Bugari se naglo srbizuju i prave zajedničku državu sa Srbima i pod Kuvratom udaraju na Vizantiju i ova, šta će, kud će, plaća danak pa im daje status foederata-saveznikla.Nijedan ugro-turski narod nije se tako brzo srbizovao kao Bugri što se i dan danas vidi u jeziku, običajima i kulturi.Bugarska i srpska država su se posle, vekovima, protivstvavljale jedna drugoj, ali i živele u miru.Danas imaju debele razloge da budu zajedno.Šta želim da kažem? Bugari su i danas ponosni na svoje brzo srbiziranje i u njihovoj istoriji jasno piše- Bugari su sa Srbima napravili državu- ergo, Samuilo je bio Srbin na bugarskom dvoru.:bye:

Vecu glupost u zivotu nisam cuo

@Saint Andrew
Nemaju oni legalne knjige, to su ilegalne knjige koje su izdate na ilegalan način.Nisu prošle cenzuru.Izdavači su štamparije najverovatnije koje ilegalno izdaju knjige ima toga koliko hočes i iz domena istorije,muzike itd...

Ovo važi i za vandaliju i za drbob-a.

I za sve pisce tih knjiga tipa srpska naučno-fantastična istorija.

To su piratske knjige, nego mi smo svi naseli na ove stvari koje nam ovde plasiraju.

Nisam znao da knjige u Srbiji moraju da prodju cenzuru pre izdavanja :lol:

Nisam znao da knjige u Srbiji moraju da prodju cenzuru pre izdavanja :lol:

Очигледно да је, по неким мишљењима, цензура је неопходна. Ваљда у име демократије.

Википедија, такође,трпи велике измене и прилагођавање тренутном тренду и потребама и у последње време је не користим као извор података јер је непоуздана.

.....................................................................
.....................................................................
Mi nismo ,,писци најновије историје`` Источне Србије: več sam iz tog razloga na šta si me ti naveo hteo da imamo jednu normalnu temu o Vlasima nacionalnoj manjini u Srbiji.To što imaš na toj temi je prava istina a ne tvoje laži kojima se služiš.
Vlasi jesu Rumuni pa šta ali imaš na temi sve pa pročitaj bili su preci sadašnjih Vlaha i Vlasi pre stvaranja Rumunije (tako su Srbi sve Rumune nazivali i one iz Vlaške),posle stvaranja Rumunije naši preci su bili popisivani kao Rumuni a tek od 1948 godine kao Vlasi ponovo iz političkih razloga.Od 1919 godine na ovamo počinje isto iz političkih razloga ozbiljno da se falsifikuje istorija Vlaha u istočnoj Srbiji.

Пустите Влахе да се сами изјасне ко су. Попис становништва 2011г. показаће право стање ствари. Биће ту и Влаха,Румуна, Срба, Рома, ... Потпуно заборављате да је становништво у Источној Србији амалгам (мешавина) Влаха и Срба а понегде и Румуна. У којој сразмери, видеће се на попису.

:rtfm:
@Saint Andrew
Nemaju oni legalne knjige, to su ilegalne knjige koje su izdate na ilegalan način.Nisu prošle cenzuru.Izdavači su štamparije najverovatnije koje ilegalno izdaju knjige ima toga koliko hočes i iz domena istorije,muzike itd...

Ovo važi i za vandaliju i za drbob-a.

I za sve pisce tih knjiga tipa srpska naučno-fantastična istorija.

To su piratske knjige, nego mi smo svi naseli na ove stvari koje nam ovde plasiraju.
:rtfm:Ma nisi u pravu,svaka knjiga ima svoj kobis, broj i bar kod i potpuno se legalno prodaju u knjižarama...I, svaka knjiga po pravilu ima recenzenta.

Back