Exaybachay
Gost
- Poruka
- 4.333
А да кажеш нешто на српском...![]()
Super doskocica,poen za tebe,idem sada da skinem poster Dzastina Timberlejka sa zida moje sobe pa cu onda

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А да кажеш нешто на српском...![]()

Evo da prekinem tiradu ovog lika ukupno,vec mi se popeo na zivce...
... i izbegavaš psovke na javnim mestima, naravno. Nije kulturno.![]()
,ili ti nikada nisi cuo za izraz pichiti koji nema nikakve veze sa psovanjem,ali ko zna sve je moguce,mozda si proveo 10 dina u nekom budistickom manastiru na Himalajima pa ti je oprosteno,namaste 
P: Da li budisti veruju u boga?
Drugi razlog zašto Buda nije verovao u boga je to što ne postoje nikakvi dokazi koji bi podržali tu tvrdnju. Postoje brojne religije i svaka od njih tvrdi da samo oni imaju božije reči sačuvane u svojim svetim knjigama, da samo oni razumeju božiju prirodu, da samo njihov bog postoji, a ostali ne. Neki tvrde da je bog muško, neki da je žensko, neki da nije ni jedno ni drugo. Svi su zadovoljni što postoji sasvim dovoljno dokaza da njihov bog postoji i smeju se dokazima koje druge religije iznose da dokažu postojanje nekog svog boga. Nije začuđujuće što, iako su toliko mnogo religija toliko dugo vremena pokušavale da dokažu postojanje svojih bogova, i dalje ne postoje stvarni, konkretni, značajni ili neoborivi dokazi.
a kakve dokaze ti imas da je sidarta gautama zvani prosvetljeni (ako si teraveda) postojao.
ajd malo taj tocak zivota da okrecemo i da vidimo sta ti propovedas ovde.
И да није постојао.. Шта то мења?a kakve dokaze ti imas da je sidarta gautama zvani prosvetljeni (ako si teraveda) postojao.
ajd malo taj tocak zivota da okrecemo i da vidimo sta ti propovedas ovde.
А ти си на мукама када некога не можеш да убациш у машину?@sale@
Re: Будизам...
Ne verujem da češ sa ukupno malo okrenuti taj točak života.Uvek češ dobijati ono tipa...
Re: pa onda ono ''P'' i ''O''.
![]()

Живот јесте сасвим једноставан.. само смо ми очигледно далеко од тога...Ja ne kazem da je budizam sasvim los,ali jasno je da ovde dolazi do indoktrinacije.Sad ce neki budista da propoveda zeni koja je silovana(sto je verovatno drugi najnasilniji cin u ljudskoj prirodi),sta ce ona da uradi sa plodom tog nasilja.Valjda ce ona sama da odluci sta je to sa cime ona moze da zivi.Ovde se ocigledno propovedaju neka gotova resenja ko da je zivot tako jednostavan.Grozim se takvih stvari.
А где пише да мораш да поверујеш у његове самосвесне ''баљезгарије''?Sad sam procitao neke od baljezgarija koje su ovde ispisane.Sa jedne strane Buda propoveda da ne veruje u boga jer ne postoje nikakvi dokazi za to,a sa druge strane metafizira o tome kako postoje neke dimenzije u kojima postoji nirvana,i mi treba da mu verujemo na rec.Sto bi rekao Kilmer u Doors-ima sve je ovo jako bajato i samosvesno...

.Sto se mene tice samo napred.Zelim ti da pobegnes odavde ... u nirvanu,gde god,ja bezim u zivot,poz.Мислиш.. у случају да му не успе?P: Da li osoba koja izvrši samoubistvo time krši prvo pravilo morala?
O: Kada jedna osoba ubije drugu, ona to može učiniti iz straha, mržnje, besa, pohlepe ili neke druge negativne emocije. Kada osoba izvrši samoubistvo, ona to može učiniti iz veoma sličnih razloga ili zbog drugih negativnih emocija kao što su očajanje ili frustracija. Prema tome, dok je ubistvo rezultat negativnih emocija prema drugome, samoubistvo je rezultat negativnih emocija prema sebi i prema tome predstavlja kršenje prvog pravila morala. Međutim, mi ne trebamo nekome ko planira ili je već neuspešno pokušao da izvrši samoubistvo da bismo mu rekli da je to što čini loše. Njemu treba naša podrška i razumevanje. Treba mu pomoći da razume da samoubistvom samo produžava svoj problem, ne rešava ga.