Будизам...

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa eno sam otvorio temu o sopstvu :)
po nekom mom shvatanju, postoji ego svest i svest apsoluta, ako može tako da se napiše.
tako imamo hrišćanski ego, budistički ego, muslimanski ego, ateistički ego itd.
postoje mislim i neke tehnike kojima se dostiže tzv. prosvetljenje, jedino je možda problem biti postojano u tome, a izgledati "normalno" lol

pa eno sam otvorio temu o sopstvu :)
po nekom mom shvatanju, postoji ego svest i svest apsoluta, ako može tako da se napiše.
tako imamo hrišćanski ego, budistički ego, muslimanski ego, ateistički ego itd.
postoje mislim i neke tehnike kojima se dostiže tzv. prosvetljenje, jedino je možda problem biti postojano u tome, a izgledati "normalno" lol
videla:)
Lepa tema!
Samo znaš ti mene da vrlo retko imam volju da naprežem gangliju za filozofiranje
Zato volim Zen
Sažimanje

Видим да неко спомену его. Изашла вест да су научници код људи који раде јогу и медитацију приметили већи степен егоизма.
https://qz.com/1307380/yoga-and-meditation-boost-your-ego-say-psychology-researchers/

Изгледа да је его тај који бира рад на себи да би се хранио. Какав парадокс! :D

Видим да неко спомену его. Изашла вест да су научници код људи који раде јогу и медитацију приметили већи степен егоизма.
https://qz.com/1307380/yoga-and-meditation-boost-your-ego-say-psychology-researchers/

Naravno da već narcis koji krene s jogom iz narcisnih pobuda (libido+ego) da bi sebe sebi prikazao boljim nego li jeste-nema dobrih efekata joge...
Kad upražnjavaš jogu radi lepote joge i doživljaja zdravog bića i bistrine uma,to je sasvim druga priča.Moja okolina ,čak i porodica i ne vide kad ja upražnjavam
pranajamu u asanama jer ih upražnjavam u prirodi kad sam sam.Obično u ribolovu...I super mi...;)

Naravno da već narcis koji krene s jogom iz narcisnih pobuda (libido+ego) da bi sebe sebi prikazao boljim nego li jeste-nema dobrih efekata joge...
Kad upražnjavaš jogu radi lepote joge i doživljaja zdravog bića i bistrine uma,to je sasvim druga priča.Moja okolina ,čak i porodica i ne vide kad ja upražnjavam
pranajamu u asanama jer ih upražnjavam u prirodi kad sam sam.Obično u ribolovu...I super mi...;)

a jel ti tu jogu krijes od zene ?:mrgreen:

- - - - - - - - - -

isto tako i hriscanin kad izadje z crkve oce da explodira od ekstaze , postane gord

Reinkarnacija da. Karma ne. Da ima karme ne bi bilo nepravde. Nepravda je dokaz da karmička osuda nikada ne pogađa psihopate, recimo, osim ako čovek ne uzme stvar u svoje ruke. A za ostale ljude, zahvaćene u matricu, karma postoji zbog njihovog opakog delovanja koje iziskuje lošu karmu za dobro a dobru karmu za zlo. Savest je mehanizam koji privlači karmičku osudu. Psihopate nemaju taj mehanizam, iako imaju mnogo znanja i inteligencije, a cenu njihovih dela neće platiti oni, nego oni koji su im poverovali.

U ovom haotičnom svemiru postoje samo dva greha - neznanje i naivnost, a sve ostalo je kompromis. Sile haosa i ravnoteže se izmenjuju, a ko ih ne prati u najvećoj meri može učiniti zlo. Objektivni prirodni zakoni su očiti, ali greške na koje su vas naveli vukovi u ovčjoj koži veoma se skupo plaćaju, bez obzira na dobre namere.

U takozvanim duhovnim pokretima alternative sektaši vole da kažu kako se negativna energija uvek vraća pošiljaocu. Da je tako svet bi bio raj.

Esencijalne psihopate znaju kako da izbegnu sopstveni bumerang. Oni organizuju lanac poslušnosti, i kad se bumerang vraća prvo pokosi ljude koji su prevareni, kao i one u njihovom okruženju, zatim indirektne posrednike u prevari, a zatim ostane mala krhotina tog bumeranga koja tek okrzne njihove direktne posrednike uz sam vrh piramide. Od pune pozitive ništa nećete postići.

Pozitiva bez praktičnog znanja i inteligencije uvek je u službi zla.

Čoveče, probudi se, i shvati da su za boga sva događanja na ovom sićušnom zrncu prašine koje kruži oko jedne beznačajne zvezde potpuno nevažna.

Ako želiš slobodu, pravdu u svoje ruke. Pusti to što Biblija kaže: “Ko se mača laća od mača će i poginuti.”

Časnije je poginuti kao buntovnik nego živeti kao rob.

Psihopati i kriminalci, njih ce stici karma posle nekoliko sledecih zivota. Mozda 10, mozda 20 zivota.

Mi ako patimo losu karmu, znaci da je dosla karma na nas za ono sto smo bili psiho ili i kriminalci hiljade godina u proslosti.

Posebno na ovoj planeti, koja je puna izgnanika, i problematicnih dusa izbacenih iz civilizovanih planeta u svemiru.

Psihopati i kriminalci, njih ce stici karma posle nekoliko sledecih zivota. Mozda 10, mozda 20 zivota.

Mi ako patimo losu karmu, znaci da je dosla karma na nas za ono sto smo bili psiho ili i kriminalci hiljade godina u proslosti.

Posebno na ovoj planeti, koja je puna izgnanika, i problematicnih dusa izbacenih iz civilizovanih planeta u svemiru.

Gde si bre ti tolike godine? Kakva karma? Nema karme. Znaš li gde pada karma? Kad onoga ko veruje u karmu pitaš kada je prvi put morao da se čisti od karme. Nema odgovora.

Ti psiho i kriminalci su i izmislili te priče o karmi, da bi samo oni mogli da rade šta hoće.

Na svakoj planeti je isto, jer dokle god imaš telo dotle nećeš moći da pobediš četiri parametra koja prate materijalnu egzistenciju: rođenje, bolest, starost i smrt. Namaste.

Back