"Budi Moje Svjetlo" Majka Tereza

adem_ks:
pa ako se pogledaju neke slike koje su forumasi postavili dok je tema o nobelovki za mir onda... :confused: :confused:
ajdemi, na sta mislis? Da nije na ovu, ili...

draza1.jpg

adem_ks:
ako ga ne preteras vise ti necu odgovarati na postove... dok me ne iznenadis. previse si providan i predvidljiv. a ja ipak volim volim izazove. kao i svaki lovac, koji izbegava sitan plen jer mu je ispod renomea. morao sam da upotrebim zivotinju da bi ti shvatio metaforu
A ti kao znas sta je to metafora :lol:
Doduse u tvom slucaju bolje je : metnemtiforu :D

I nemo' da se traumiras ajdemi, jos ces poceti i da places ovde, a ne bi bilo lepo videti odraslog simpanzu kako cmizdri ;)

Marin55:
Nisam Hrvat i necu biti Hrvatski advokat ali Hrvatska je raskrstila sa fasizmom i ustastvom.
A ja sam svjedok da vi na ovom forumu velicate fasisticke saradnike cetnike i Drazu Mihajlovica.
Hrvatska je raščisitla sa Mesićem i Tuđmanovom politikom?

Draža fašistički saradnik????

Još jednom, blago tebi...

Mora biti i da je Šarl de Gol bio fašistički saradnik...

KoscheiBesmertnii:
Makedonski akademik Tome Serafimovski nedavno je objasnio kako je došlo do zamisli da se poznatoj rimokatoličkoj monahinji, Majci Terezi, rođenoj 1910. godine u Skoplju, podigne spomenik u rodnom gradu. Akademik kaže da je ideja njegova i da je nastala pre pet godina. To bi bio jedan od simbola prestonice. Podržao ga je gradonačelnik Riste Penov a i skopski biskup, Rusin iz Bačke, Joakim Herbut. Privrednik Trifun Kostovski pobrinuo se za izdatke.
“Niko nikada u Makedoniji nije tvrdio da je Majka Tereza bila Makedonka, ali u Skoplju se zna da joj je otac Nikola Bojadži bio ne Albanac, već Cincar,” kaže Serafimovski.
Бојаџи=Бојаџија, презиме карактеристично за Јевреје и Цинцаре, али и као надимак код Срба, настало по занату Бојаџисања, то јест некада су људи носили сукно и вину на бојење.

KoscheiBesmertnii:
Не клевећем, само износим своје мишљење, на шта имам право, а твоје је право да се сложиш са њим или не!
имаш тамо један линк и један текст који говори о њеном раду, па ти види!
Е сад што се тиче завера, Ватикан је у плановима завереника планиран за одстрел, тако да ће и они нестати ускоро!
To se bato, zove Kleveta.....Iznošenje tvrdnje bez dokaza.....Nego, super ti je ta pretnja:D......Neće, veseli, Vatikan nestati.Što se za spc ne može reći.Došlo je do pada broja katolika ali i dalje ima dosta i za razliku od vaših Mi Verujemo i poštujemo svoju tradiciju.Koja je uzgred budi rečeno na mloogo višem nivou neg' vaša imitacija........A zaverenici će dobiti svoje kao što su uvek dobijali :D :D :D :D .....Milom ili silom biće neutralisani.....A posle će se poštovati, kao i nekada opet Glas Rima......Mož' da veruješ ili ne, neke stvari teku svojim tokom bez obzira šta ti mislio 8-)
@ antilochius.....Kad bi Vatikan sve svoje pare trošio na ''prezentaciju'' taštine i razmetanja bogatstvom ne bi ni bilo Majke Tereze i sličnih dobročinitelja.....Gde su vaši dobročinitelji.......Pohvala za požrtvovane sveštenike SPC, među kojim nisu Pahomije i Filaret :roll: , koji su otvorili vrata crkve za pomoć narkomanima.....Nadam se da će pravoslavna crkva shvatiti da će vera biti vraćena samo ako se ''uđe u narod'' preko ovakvih akcija...Kod katolika to već vekovima obavljaju Monaški Redovi 8-) ......Vera ne sme da bude mrtva ,na papiru....Ona se svakodnevno mora hvatati u koštac sa iskušenjima 8-) ......

KoscheiBesmertnii:
Majka Tereza bila je ozbiljno poremećena osoba koja je uživala u patnji drugih. (mislila je da se jedino patnjom može približiti bogu)
Takođe je izgubljen trag mnogim donacijama koje je primila za vrijeme boravka u Indiji...

Slucajnost ili ne, u zavosnosti da li ste ateista. ali pre neki dan prelistavajuci net naletim na neki islamski forum sa istom, od reci do reci, ovakvom porukom.

http://www.sarajevo-x.com/forum/vie...ghlight=&sid=3e5bc30207e214491e158be13ed01bf7

Sad bi bilo lepo da se Koschei izjasni da li je obican plagijator koji misli kako drugi napisu, i koji cak nije u stanju da ni na za slovce odstupi od tudjih tvdrnji, ili je muslimanski ustasa koji je ovde dosao da seje mrznju?

Za svoja dobra djela, svijet ju je nagradio Nobelovom nagradom.

No prema pismima koja su objedinjena i objavljena, čini se da Majka Tereza nije bila toliko sigurna u svoju vjeru. Zapravo

samo ona osoba koja zaista veruje u boga moze i da sumnja u tu svoju veru. onaj ko ne veruje,da li on sumnja??? ne! posten covek se ponekad uplasi da ne poklekne pred izazovom, lopov ne razmislja o tome da moze pokleknuti. posto smo svi ljudi, i obicno svako ponekad manje ili vise gresi ja ne vidim razloga da i ona ne pomisli ponekad to sto pise, jedino je razlika u shvatanju sta zeli reci kada ona kaze da nije toliko sigurna u svoju veru

Marin55:
Necu valjda za mog dedu da kazem da je bio los? Dobar je kakav bio.
Izvini, dobi Tvoj deda Most uzdisaja koji je bio namenjen za jednu drugu Temu. Ali, slazem se sa tobom i kazem, on je bio Najbolji deda jer je bio
MojDeda2.jpg

Mene ne interesuje sta je radio i cime se bavio, njegovo jedino Zanimanje je bilo TO. Takav mi je ostao u secanju, a svaka njegova rec bila je jasna...verovala sam mu neizmerno. :-D

Back