Brze pruge Srbije!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tačno tako 50 km je maksimalna dozvoljena brzina prema tome voz ne sme da divlja kroz naseljeno mesto. To nema nigde u svetu sem u srbiji da vot proleti kroz naselje i pobije sve živo. Ljudi koji misle da je to normalno treba da posete psihijatra.

Mašinovođa koji ubije nekoga treba da ide na robiju ili u ludnicu.
Pa zato treba da gledaju kad voze auto

Tačno tako 50 km je maksimalna dozvoljena brzina prema tome voz ne sme da divlja kroz naseljeno mesto. To nema nigde u svetu sem u srbiji da vot proleti kroz naselje i pobije sve živo. Ljudi koji misle da je to normalno treba da posete psihijatra.

Mašinovođa koji ubije nekoga treba da ide na robiju ili u ludnicu.

Nigde u svetu nemaš brzu prugu koja nije ograđena žicom a drumski saobraćaj se odvija putem nadzemnih i podzemnih prelaza.
Članak 5.

(1) Pojedini pojmovi u ovom Pravilniku imaju sljedeće značenje:
1. Dopuštena infrastrukturna brzina je najveća brzina kojom vlakovi smiju voziti na željezničkoj pruzi odnosno dijelu željezničke pruge ovisno o projektiranoj građevinskoj brzini i stvarnoj tehničkoj uporabnoj sposobnosti željezničkih infrastrukturnih podsustava.
...
7. Najveća dopuštena brzina vlaka je najveća brzina kojom vlak smije voziti na pruzi ili njezinu dijelu, a propisana je voznim redom, pisanim nalogom ili je signalizirana signalima.
8. Ograničena brzina je brzina niža od dopuštene kojom se smije voziti preko dijela pruge, uvjetovana njezinim tehničkim stanjem ili brzina kojom se smije voziti preko skretnica, uvjetovana njihovom konstrukcijom i načinom osiguranja. Ta brzina propisana je voznim redom i ona je najveća dopuštena brzina za taj dio pruge za koji je propisana.
...
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2016_11_107_2273.html

Evo kroz Zagreb će voziti 120km/h

– Nakon što smo obnovili dionicu od Savskog Marofa do Kustošije, sad je uspješno obnovljena i dionica do ulaza u Zagreb Glavni kolodvor. Provedeni su tehnički pregledi i ishođene su sve potrebne dozvole. Zadovoljan sam suradnjom svih sudionika u gradnji na ovom projektu, a mislim da će zadovoljni biti i putnici i teretni prijevoznici kada vlakovi ovom dionicom ponovno počnu prometovati projektiranom brzinom, i do 120 km/h. Dionicu od Kustošije do Zagreb Glavnog kolodvora tada neće biti moguće prijeći nijednom vrstom prometa brže i udobnije nego željeznicom. – rekao je voditelj projekta Ivan Zovkić.
https://www.hzinfra.hr/obnovljena-pruga-izmedu-zapadnog-i-glavnog-kolodvora/

U zemlji gde se ruše stanične zgrade i padaju deci na glavu nije sve tako crno što se železnice tiče. Imamo najbrže pruge i vozove u Evropi ako izuzmemo sve države osim Srbije, Makedonije i Albanije. Leti srpski Soko brzim prugama našim !

Pogledajte prilog 1671794
Zrenjanin Beograd ( Dunav stanica) 3h , i nazad još 3, ukupno 6h. 160 km za 6h.

U zemlji gde se ruše stanične zgrade i padaju deci na glavu nije sve tako crno što se železnice tiče. Imamo najbrže pruge i vozove u Evropi ako izuzmemo sve države osim Srbije, Makedonije i Albanije. Leti srpski Soko brzim prugama našim !

Pogledajte prilog 1671794
...

Sve je izmslerisao Mr Bin Đurić ⬇️

⬇️ Godina 2017:

Krenuo prvi voz Beograd-Kosovska Mitrovica, Marko Đurić se vozio samo do Rakovice​

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-z...rovica-marko-djuric-se-vozio-samo-do-rakovice

...

Imali bi i mi ali vi nećete da ne plaćate prevoz
Ni GSP niste hteli da platite
Nego ste kao narkomani ponavljali:"ma svi se drogiraju"
Ne mozemo mi nikad da imamo to, jer ovde je prevelika korupcija i da se ovakav tip pruga izgradi ko zna koliko bi ljudi izginulo, da bi vrhunski elektricni voz dostigao brzine od 300 km/h ta pruga mora da bude besprekorna, a ovi nesposobnjakovici nisu sposobni ni jednu nadstresnicu da urade kako treba a da ne pokradu nekoliko miliona evra.

Ne mozemo mi nikad da imamo to, jer ovde je prevelika korupcija i da se ovakav tip pruga izgradi ko zna koliko bi ljudi izginulo, da bi vrhunski elektricni voz dostigao brzine od 300 km/h ta pruga mora da bude besprekorna, a ovi nesposobnjakovici nisu sposobni ni jednu nadstresnicu da urade kako treba a da ne pokradu nekoliko miliona evra.
Prvo treba edukovati populaciju.da se u avionima i brzim vozovima prozori ne otvaraju.
Zna se koja bi populacija ulazila da razgleda i lomi ručke i držače

Nisam se vozio TGV-om ali sam cuo kako zvuci, kad prodje kao metak ....vijuuuuu...

mhm, vozila sam se i u Francuskoj i u Španiji. Baš na ovoj karti vidim da imaju najbrže vozove.

Koliko sam zapamtila od Madrida do Ciudad Real za oko 50 min (nekih 190 km). A unutra ne osetiš brzinu, izvadiš laptop na sto, staviš da se puni punjači pored svakog sedišta, i ne primetiš da si već došao.

Back