Brnabić: Moguća špijunska afera – ruski špijuni vrbuju srpske agente

Dе Sisti

Stara legenda
Poruka
79.402
Politika
Brnabić: Moguća špijunska afera – ruski špijuni vrbuju srpske agente

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Vojno-bezbednosna agencija bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.
0Piše: FoNet20. novembra 2019. 10.13

Brnabić: Moguća špijunska afera - ruski špijuni vrbuju srpske agente 1

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević


„Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas“, rekla je Ana Brnabić za „Blic“.
Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.
„Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage“, navela je premijerka.
Kako je naveo „Blic“, time je potvrđeno pisanje tog lista da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.
Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost potvrđena je za „Blic“.
https://www.danas.rs/politika/brnabic-moguca-spijunska-afera-ruski-spijuni-vrbuju-srpske-agente/



Posete gospode Grenela i Palmera, uz koordinaciju gospodina Rikera, počinju da daju rezultate? :think:
 
Ма какви... наши се сами нуде. Лакше је да се нуде Русима него Немцима, то је сва разлика.

Нису Руси криви што ми хоћемо да растуримо сами себе.

Остали, углавном запад, плаћају да би добили шта желе.
 
Душан „Душко“ Попов (Тител, 10. јул 1912Опио, 10. август 1981) био је српски обавештајац, односно југословенски двоструки агент који је радио за MI6 током Другог светског рата. Имао је тајно (кодирано) име Трицикл (енгл. Tricycle), а тако се истовремено називала и шпијунска мрежа у коју је он био укључен.
 
Kao što neko prethodno reče, verovatno će biti problem onaj ko je to otkrio a ne onaj ko je odavao tajne Rusima. Inače za mene ovo nije nikakvo veliko iznenađenje. Kada bi neko ovaj slučaj ozbiljno istražio verovatno bi došli do još šokantnijih saznanja. Pretpostavljam da i u samoj vladi neki ljudi rade za Ruse a neki za Amerikance ili Nemce. Treba ljudima para pa se snalaze.
 

Back
Top