Brisel : izjednacavanje fasizma i komunizma

Interesuje me da li si svestan koliku stetu nanosis ovakvim pisanjem ili ti je samo bitno da tvoja bude zadnja i da ti dokazes nesto sto postoji samo u tvojim floskulama?
Наравно, Фабиан ће се у сукобу САД-а и Кубе, увек ставити на страну колонијализма тј. тржишног либерализма, а против планског привређивања.

Ако је његово писање у почетку тежило дискусији, оно се сад окренуло у непрекидни спам.

Беда филозофије...

Наравно, Фабиан ће се у сукобу САД-а и Кубе, увек ставити на страну колонијализма тј. тржишног либерализма, а против планског привређивања.
Em lazes ljude o tome sta je socijalizam, em lazes ljude o tome sta neko misli. Samo pokazujes trulez lazi koje cine boljsevizam.

Em lazes ljude o tome sta je socijalizam, em lazes ljude o tome sta neko misli. Samo pokazujes trulez lazi koje cine boljsevizam.
Ја лажем? Никад, осим ако не служи универзалном човечанском циљу, тј. онда када је лаж само средство за чување људских живота (пример Јевреја и Гестапоа, ако се сећаш).
Ја сам дао конкретан пример, а који је изведен из твоје реченице да би у случају сукоба државних капиталиста (планска привреда) и тржишних капиталиста (либерални капитализам) подржао тржишне капиталисте. Ако си на конкретном примеру другачијег става онда је то у реду и драго ми је. За сукоб САД-а и СССР-а не желим да питам јер су то опет апстракције.

Дакле, ако си у сукобу САД vs Куба на страни Кубе онда имаш моју пуну подршку.

Ако си на конкретном примеру другачијег става онда је то у реду и драго ми је.
Vec sam rekao da ne bi podrzao ni jedne ni druge. To sto bih PRE podrzao jedne nego druge ne znaci da bi podrzao ijedne. Isto kao sto ako bi neko PRE pojeo go*no sa secerom nego go*no bez secera, ne znaci da bi uopste pojeo ijedno. Kao ekonomski sistem- trzisni kapitalizam je bolji od drzavnog kapitalizma, a kada bih bio primoran (sto nisam) da biram da li cu da podrzim KONKRETNI trzisno-kapitalisticki ili KONTRETNI drzavno-kapitalisticki rezim, nije jedini faktor ekonomija, tj. eksploatacija, vec su tu i pitanja politike, tj. destrukcija i opresija, koji su prisutni u tim rezimima.

Vec sam rekao da ne bi podrzao ni jedne ni druge. To sto bih PRE podrzao jedne nego druge ne znaci da bi podrzao ijedne. Isto kao sto ako bi neko PRE pojeo go*no sa secerom nego go*no bez secera, ne znaci da bi uopste pojeo ijedno. Kao ekonomski sistem- trzisni kapitalizam je bolji od drzavnog kapitalizma, a kada bih bio primoran (sto nisam) da biram da li cu da podrzim KONKRETNI trzisno-kapitalisticki ili KONTRETNI drzavno-kapitalisticki rezim, nije jedini faktor ekonomija, tj. eksploatacija, vec su tu i pitanja politike, tj. destrukcija i opresija, koji su prisutni u tim rezimima.
Па добро, Куба vs САД? :ceka:

Не причам ја ово о комунистима без разлога да су исто што и усташе када се ради овоим просторима. 10. априла 1941 створена је НДХ помогнута силама осовина након што је пропао споразум са краљевином Југославије. После рата када је злочинац Тито отео власт побијено преко 200.000 Срба под изговором да су народни непријатељи и сарадници окупатора. Бројне усташе су помиловане и рехабилитоване.

Не причам ја ово о комунистима без разлога да су исто што и усташе када се ради овоим просторима. 10. априла 1941 створена је НДХ помогнута силама осовина након што је пропао споразум са краљевином Југославије. После рата када је злочинац Тито отео власт побијено преко 200.000 Срба под изговором да су народни непријатељи и сарадници окупатора. Бројне усташе су помиловане и рехабилитоване.

Ти немаш појма о животу. После рата партизани су далеко највише усташа поубијали. Прво у Блајбургу је стрељано 30 000 усташа, затим у Кочевском рогу 13 000. У Оражју такође. О чему причаш ти? Да додам на то да су партизани стрљали скоро комплетан војни и политички врх НДХ. Да су у емиграцији убили око 69 усташких емиграната, међу којима је и Макс Лубурић. А те лажи о 200 000 убијених Срба пласирај неком другом. Убијани су српски изроди-љотићевци и недићевци који су окрвавили руке, убијајући рођени народ. Они који су водили српске ђаке на стрељање у Крагијвцу и нису заслужили ништа друго до метак у чело. И ти ако те љотићевске керове и одроде сматраш Србима онда не знам шта да ти кажем.

Ти немаш појма о животу. После рата партизани су далеко највише усташа поубијали. Прво у Блајбургу је стрељано 30 000 усташа, затим у Кочевском рогу 13 000. У Оражју такође. О чему причаш ти? Да додам на то да су партизани стрљали скоро комплетан војни и политички врх НДХ. Да су у емиграцији убили око 69 усташких емиграната, међу којима је и Макс Лубурић. А те лажи о 200 000 убијених Срба пласирај неком другом. Убијани су српски изроди-љотићевци и недићевци који су окрвавили руке, убијајући рођени народ. Они који су водили српске ђаке на стрељање у Крагијвцу и нису заслужили ништа друго до метак у чело. И ти ако те љотићевске керове и одроде сматраш Србима онда не знам шта да ти кажем.

Опет сте потаманили више Срба него усташа.

sporazum hrvata sa knezom pavlom je bio stepenica ka ndh i jasenovcu. oni su samo pod nemcima nastavili da rade ono sto im je teritorijalno omogucio knez pavle, koji je mislio da izigrava spskog/jugoslovenskog vladara

Хрвати би чинила оно што су и учинили. Не би им било први пут.

Прави одговор, зашто се десила трагедија коју је доживео српски народ, лежи у недостатку његовог унутрашњег јединства. Повођење дела народа за туђом идеологијом и напуштањем борбе која би имала српско усмерење и одредиште, условило је разједињеност – самим тим је и Хрватима било лакше да изврше геноцид.

Поука, тада научена, примењена је деведесетих кад су се Срби западно од Дрине јасно одредили као такви, без икаквог идеолошког предзнака. Управо је то и донело какав-такав успех у ратовима ’91-95, тј. опстанак Републике Српске.

200px-Emblem_Republika_Srpska_Army.svg.png

Back