BRAVO ZA NOVAKA DJOKOVICA!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ништа ново, осим што је наш Ноле постао првак света

Pobeda.jpg

Само пола сата после историјског освајања трећег турнира за гренд слем титулу на Вимблдону, на Теразијама се већ формирала колона аутомобила и мотоцикала окићена српским тробојкама. Уз обавезни звук сирене чула се и покоја вувузела, а центар града је одзвањао од имена Новака Ђоковића

Славље у кафићима Фото Т. Јањић

Минути тишине изгледали су као вечност док је трајао последњи гем у коме је Новак сервирао за титулу победника Вимблдона, а онда се проломило „То, Ноле мајсторе, легендо, царе.... то”. Полетеле су лименке, чаше, пиксле, склизнули столњаци, пали су једни другима у загрљај другари из краја. У општем одушевљењу наш обичај љубљења и грљења прихватили су и Енглези који су се неким чудом обрели у кафићу на Обилићевом венцу и који су здушно, цели меч навијали за нашег тенисера. У општој еуфорији одмах су пали и први договори.

– Еј, бре кево, вади ону заставу, долазимо. Ајде момци, брже, ћале је обећао кола – викао је час у мобилни, час у етар један од страствених навијача. Тако су у једном од београдских кафића обележени први минути после историјске победе нашег најбољег тенисера Новака Ђоковића, на отвореном првенству Енглеске, где је у финалу Вимблдона победио Шпанца Рафаела Надала.

Само пола сата после историјског освајања трећег турнира за гренд слем титулу, на Теразијама се већ формирала колона аутомобила и мотоцикала окићена српским тробојкама. Уз обавезни звук сирене чула се и покоја вувузела, а центар града је одзвањао од имена Новака Ђоковића.

– Ма, он је геније! Како је само играо... Мислила сам да ћу умрети пред крај меча. Чим се све завршило истрчала сам из куће, села у другарова кола и кренула у град. Ово се мора прославити – успела је да из кабриолета промуклим гласом изговори узбуђена Оливера.

Колоне возила кружиле су Улицом краља Милана, до Теразија и спуштале се низ Трг Републике, па онда истом путањом назад. И тако укруг пуна три сата.

Весело није било само у центру града. Нолетова победа прослављала се у свим деловима престонице. Праштале су петарде, севали ватромети, чула се музика у Сремчици, Миријеву, Вождовцу, Новом Београду...

– Није ми падало на памет да ову победу прославим седећи кући. Зато смо се другари и ја договорили , упали у „ладу” и – правац град. Ово се мора прославити, овде у центру Београда – викао је Милош Радовић са Чукарице.

Они који нису имали своје аутомобиле снашли су се на други начин. У сусрет су им изашли и таксисти.

– Вечерас им не наплаћујем – објашњавао је уз шеретски осмех таксиста возећи пуна кола девојака.

Како у многим аутомобилима није било места, ни на отвореним прозорима, појединци су се снашли па су свој простор у слављеничкој колони пронашли у отвореном гепеку.

– Еј, види онога где се сместио, чекај да га сликам – чули су се повици из „шпалира” који су дуж Улице краља Милана направили пролазници.

Опрема за навијање изгледа није недостајала никоме, па су појединци у недостатку застава и „звучне сигнализације” своју радост изражавали машући рекетом из аутомобила.

– Станујемо на Зеленом венцу и чим је меч завршен сели смо у кола и кренули на славље. Опремили смо се реквизитима, заставу смо набавили раније, трубу донели из Гуче, а пиво је из Београда. Ипак, право славље нас очекује за Нолетов дочек. Припремићемо нову „опрему” за навијање. Пиво је неизбежно, а плаћа – ко други него број један – Ђоковић – каже уз осмех Кристина Петровић и њен дечко Драгиша Костић, док се извлаче из окићеног возила. Њима је друштву у почасном кругу градом правила и докторка, која због лименке пива у рукама није баш желела да каже име и презиме.

– Боље да колеге не знају за пиво, али прославу без њега нисам могла замислити – објашњава рецепт за добру фешту докторка.

Око 22 сата утихнула је бука у граду, али коментари који славе Новака Ђоковића нису. На сваком ћошку могле су се чути речи: Новак, Ноле, Ђоковић, најбољи, први, сјајан...

– Еј да, и шта има ново осим овога да је Новак број један? – питала је млађана тинејџерка неког путем телефона.

http://www.politika.rs/rubrike/spor...im-sto-je-nas-Nole-postao-prvak-sveta.sr.html

Zato sto su i njegova bila skoro gladna dok je Noletu obezbedjivao ono sto mu je potrebeno, koliko sam cula od njega, zaduzivali su se, prodavali zlatan nakit koji su imali, zato moze da bude primer. I samo jos da objasnis zasto su deca drugih oceva "skoro pa gladna"?
Kome za to treba da zahvale, koga da optuze?
Svakako ne Noletovog oca kao ni njega samog!

A sto malo ne poogledas kako je to bilo sa karijerom Noleta.
Postavljeno je nekoliko postova u vezi njegove karijere.

Vidi, ja sam zavrsila fakultet,moji roditelji nisu imali sta da prodaju( jer mi nismo sa Kosova pa i nemamo zlatan nakit na prodaju,a ni nekretnine
nam nisu dali ni Tito ni Milosevic),nisam Crnogorka pa mi nista ni u Beogradu na faksu nije poklanjano. Istovremeno smo studirali i moj brat i ja,
a nasi su se roditelji snalazali kako su znali i umeli, a to bi znacilo da su radili dan i noc. Znaci,nazalost nismo imali 100 kila zlata,
kao sto je to zadnjih 10-15 godina bio slucaj sa SRbima sa Kosova, da prodajemo, nego se radilo da bi se deca skolovala, a to je i inace
uobicajeno tako i ne samo u Srbiji.

I sta kazes Novakova braca i sestre jeli suv lebac i pili vodu sa izvora da bi on ucio tenis?

Nego, koliko to Novak ima sestara i braca?

Deca drugih oceva i majki su skoro pa gladna jer 99% ljudi u Srbiji jako lose zivi.Ili ti je to nepoznato?

Ocekujem odgovor za ove sestre i bracu ( al ne od tetke ili strica) koja su morala da gladuju zbog Novakove karijere.

Vidi, ja sam zavrsila fakultet,moji roditelji nisu imali sta da prodaju( jer mi nismo sa Kosova pa i nemamo zlatan nakit na prodaju,a ni nekretnine
nam nisu dali ni Tito ni Milosevic),nisam Crnogorka pa mi nista ni u Beogradu na faksu nije poklanjano. Istovremeno smo studirali i moj brat i ja,
a nasi su se roditelji snalazali kako su znali i umeli, a to bi znacilo da su radili dan i noc. Znaci,nazalost nismo imali 100 kila zlata,
kao sto je to zadnjih 10-15 godina bio slucaj sa SRbima sa Kosova, da prodajemo, nego se radilo da bi se deca skolovala, a to je i inace

I sta kazes Novakova braca i sestre jeli suv lebac i pili vodu sa izvora da bi on ucio tenis?

Deca drugih oceva i majki su skoro pa gladna jer 99% ljudi u Srbiji jako lose zivi.Ili ti je to nepoznato?

Ocekujem odgovor za ove sestre i bracu ( al ne od tetke ili strica) koja su morala da gladuju zbog Novakove karijere.

Nista ja tebe ne razumem,ko ti brani da uznwes reket u ruyke i igras tenis.Pricamo o Novaku,sta imas ti sa tim i tvoj brat?!

To si kakikirala, to nisam rekla.
Izvini, i ja sam neke skole zavrsila (i moja sestra) pa se otac i majka debelo namucili da nam to priuste, da li su ta prodali ili samo nisu mogli kupiti, ja ne bih ovde, nije ovo ispovedaonica pa da se ispovedam, moguce da bi na kraju trazila od mene i da se pricestim u bespostno vreme!
Ocekujem i ja odgovor, cija su to deca morala da gladuju zbog Novakove karijere, osim njegove brace?
I, da, meni nije nepoznato, samo pitam zbog koga i cega toliki procetnat dece u Srbiji gladuje?
Djokovica ili onog Tufnastog sto juce trosi novac na provod zarad jeftinih pol.poena, upravo od dece Srbije?!

Poslednja izmena:
Ako ti tako kažeš,
moramo se pomiriti.
I otpatiti.
Ipak si ti relevantan faktor.....!

S cim da se pomiris? Zasto da se pomiris?
Momak je lep, samo je previse mrsav i zato tako izgleda. ali je to rezim ishrane koji mu je pomogao da stigne dokle je stigao.
"Previse ruzan"?
Nisam znala da bunika cveta u svako doba godine, naravno da ne povezujem tebe s bunikom:lol:

To si kakikirala, to nisam rekla.
Izvini, i ja sam neke skole zavrsila (i moja sestra) pa se otac i majka debelo namucili da nam to priuste, da li su ta prodali ili samo nisu mogli kupiti, ja ne bih ovde, nije ovo ispovedaonica pa da se ispovedam, moguce da bi na kraju trazila od mene i da se pricestim u bespostno vreme!
Ocekujem i ja odgovor, cija su to deca morala da gladuju zbog Novakove karijere, osim njegove brace?
I, da, meni nije nepoznato, samo pitam zbog koga i cega toliki procetnat dece u Srbiji gladuje?
Djokovica ili onog Tufnastog sto juce trosi novac na provod zarad jeftinih pol.poena, upravo od dece Srbije?!

Gladna ,ili skoro gladna deca u Srbiji, nemaju ama dibiduz nikakve veze sa ovim topikom, a ponajmanje sa Noletovim uspehom

Ti si udarila mantru da je taj gramziv tata morao da prodaje zlato ( ej zlato, valjda je covek sa Kosova u familiji sa
Rotshildom) da bi dete moglo da igra tenis. Shvatas koliko je to lupetanje? Zasto bi njegovo ucenje tenisa ( a i tako su ziveli
u Beogradu) bilo skuplje od mog (ili tvog) skolovanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back