- Poruka
- 637
Nikako. To i govorim. Možemo reći da su i ljudi u braku kukavice jer se boje da budu sami.Kako neko da se osloni na tebe kad ni sam to ne mozes?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nikako. To i govorim. Možemo reći da su i ljudi u braku kukavice jer se boje da budu sami.Kako neko da se osloni na tebe kad ni sam to ne mozes?
Pa mozemo,i to ne podrzavam.Nikako. To i govorim. Možemo reći da su i ljudi u braku kukavice jer se boje da budu sami.
Ljubav dođe vremenom.
Brak nije preduslov za porodicu. Osim iz nekog religijskog ubeđenja.Ако ћемо скроз искрено, најчешће не дође уопште. Но, то на крају крајева није ни битно. Суштина брака није лична срећа појединца; суштина брака је организација породице — основне јединице друштва — зарад победе у великој утакмици живота. Да су наши преци као услов за брак постављали романтичну и „већу-од-живота” љубав, брзо би изумрли или пак били асимиловани у народе који нису патили од сентименталности.
Zato treba negovati ljubav u braku.Ако ћемо скроз искрено, најчешће не дође уопште. Но, то на крају крајева није ни битно. Суштина брака није лична срећа појединца; суштина брака је организација породице — основне јединице друштва — зарад победе у великој утакмици живота. Да су наши преци као услов за брак постављали романтичну и „већу-од-живота” љубав, брзо би изумрли или пак били асимиловани у народе који нису патили од сентименталности.
Brak nije preduslov za porodicu.
Naravno da nije. Osim možda tebi lično.Али јесте предуслов за добру организацију породице зарад остварења виших циљева.
Zato nam i traju brakovi.Ако ћемо скроз искрено, најчешће не дође уопште. Но, то на крају крајева није ни битно.
Zato nam i traju brakovi.
Ако ћемо скроз искрено, најчешће не дође уопште. Но, то на крају крајева није ни битно. Суштина брака није лична срећа појединца; суштина брака је организација породице — основне јединице друштва — зарад победе у великој утакмици живота. Да су наши преци као услов за брак постављали романтичну и „већу-од-живота” љубав, брзо би изумрли или пак били асимиловани у народе који нису патили од сентименталности.
Бракови не трају јер нису склопљени са конкретним вишим циљем на уму.
Da ali je tada bilo tesko razvesti se. Ides pred narodni sovjet pa aj pa tamo kazi : ah, nesto nisam vise zadovoljan zenom, pa bi ja malo ako moze.
Zato to vise ne pije vodu. Brak je izgubio na znacaju, samim time i moral iza njega.
Pa ne znam sta je cilj, osim nauke i spoznaje. I oplemenjivanja na oba nivoa, drustvo/individua.Недостаје нови циљ на нивоу читаве културе. Чим он постоји, одмах креће организација читавог друштва у складу са њим.
Jeste. Valjda prvo upisejuš prvi razred osnovne škole, a ne odmah peti! Postoji neki red. Religija ne mora biti uslov za sklapanje braka.Brak nije preduslov za porodicu. Osim iz nekog religijskog ubeđenja.
Đurđa, ti si na drugoj temi, LGBT.Kakve veze imaju mladost i brak? Ja sam bio mlad, neoženjen u vezama i imao puno seksa. A sada odrtaveo imam više seksa od prijatelja u braku. Njihovo priznanje.
to ti je u pesmi a u pesmi truca ko sta oce.netvrdim to ja nego jedan veliki mudrac,ja samo citiram, štovani raekwone..
O bože...Jeste. Valjda prvo upisejuš prvi razred osnovne škole, a ne odmah peti! Postoji neki red. Religija ne mora biti uslov za sklapanje braka.
Ma napisao sam 100x da sam klon manem78 naloga jer su me banovali zbog napusavanja ćacija.Đurđa, ti si na drugoj temi, LGBT.
Hajd dobro, ako si napušavao ćacije praštam!Ma napisao sam 100x da sam klon manem78 naloga jer su me banovali zbog napusavanja ćacija.
A Lapsi može biti i mužjak i ženka.
Ne zazivaj. Nije još vrijeme.O bože...![]()
Nema višeg cilja od sreće i ljubavi.
Ako brak nije iz ljubavi i sa puno ljubavi, ako tu nema sreće - nema sreće ni u društvu.
Srećan pojedinac => srećno društvo.
Nesrećan pojedinac => mizerija i totalan raspad društva.
Imamo zajednički cilj. Posle ćemo se međusobno napusavatiHajd dobro, ako si napušavao ćacije praštam!![]()
Da, poznato je da ljudi u braku brze i srećnije stižu do cilja...Поприлично поједностављена слика стварности.
Ја бих је радије представио једном аналогијом:
Људи седају у кола како би брже стигли до жељеног места. Како не би настао хаос, потребно је да саобраћајни инжењери направе систем правила. Е сад, рецимо да неко од тих правила једног човека чини несрећним зато што му је досадно или ограничавајуће. Да ли то значи да би полиција требало да му изда специјалну дозволу која му омогућава да занемари то правило? Наравно да не, из очигледних разлога. Али шта ако он није једини несрећан услед тог правила, шта ако је то случај код већине или чак свих возача? Да ли је то довољно да им полиција изда специјалне дозволе које им омогућавају да занемаре то правило? Опет: наравно да не, из очигледних разлога.
Шта је најбоље није ствар личних жеља учесника у саобраћају, већ пажљивог промишљања стручњака. Исто то важи за друштво. Као што су возачи несрећни што морају нпр. да стају на црвено светло, а опет срећни што помоћу тог (и осталих) правила успевају да стигну брзо и безбедно тамо где су замислили, тако су исто чланови једног народа несрећни што нпр. морају да улазе у бракове где неће царовати њихова самовоља, а опет срећни зато што ће помоћу такве друштвене организације имати јаче друштво које ће господарити над другим друштвима.