lukabeograd
Ističe se
- Poruka
- 2.350
Nehoces da kazes da ljudi ne mogu da se razmnozavaju a da nisu u braku?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nehoces da kazes da ljudi ne mogu da se razmnozavaju a da nisu u braku?
Поприлично поједностављена слика стварности.
Losa pretpostavka.Ја бих је радије представио једном аналогијом:
Људи седају у кола како би брже стигли до жељеног места.
Ne mora da znači. Brak pre može da bude izvor egoizma, simbiotičkog egoizma. Čak i kad je iz ljubavi. From je pisao o ovome i nazvao to...zaboravila sam kako. Na foru - mi protiv celog sveta. Samo na neki nezdrav način.Zato jer samoća nameće egoizam.
Ali ispravna.
Resenje ako nije jednostavno - nije dobro.
I dalje ne razumem kakve to veze ima sa brakom?Мапа стварности која је једноставна тј. која не узима у обзир сложеност живота — није добра.
Nemaš vremena biti egoista u braku. Svaki dan te nešto gura, ne miruješ. Traži se od tebe. Tjera te.Lajkovala sam ti prvu poruku, a sad uopšte ne mogu da povežem tvoje izjave u jedinstven stav
Ne mora da znači. Brak pre može da bude izvor egoizma, simbiotičkog egoizma. Čak i kad je iz ljubavi. From je pisao o ovome i nazvao to...zaboravila sam kako. Na foru - mi protiv celog sveta. Samo na neki nezdrav način.
How zen of you...Мапа стварности која је једноставна тј. која не узима у обзир сложеност живота — није добра.
Šta je za tebe uopšte egoizam?Nemaš vremena biti egoista u braku. Svaki dan te nešto gura, ne miruješ. Traži se od tebe. Tjera te.
Kada si sam svoj si vlasnik.
I dalje ne razumem kakve to veze ima sa brakom?![]()
Мапа стварности која је једноставна тј. која не узима у обзир сложеност живота — није добра.
Druže, dzaba se upires da odbraniš neodbranjivo. Jednostavno, neko želi brak, neko ne. Neko želi porodicu i brak, neko samo porodicu. A neko želi da bude sam. I sve opcije su podjednako legitimno, a srećom, ovde i legalne.Радо бих се потрудио ти објасним када не би имао тај ниподаштавајући став.
Nemaš vremena biti egoista u braku. Svaki dan te nešto gura, ne miruješ. Traži se od tebe. Tjera te.
Ne može egoizam da bude posledica neulaska u brak. Niti je potiranje egoizma posledica ulaska u brak.Kada si sam svoj si vlasnik.
Upravo sam se preslišala (analizirala solo prijatelje i poznanike) i opet ću da tvrdim kako parovi koji nisu u ozbiljnoj vezi ili braku uveliko naginju ka egoizmu.Ne može egoizam da bude posledica neulaska u brak. Niti je potiranje egoizma posledica ulaska u brak.
Ako nešto tera, gura napred- ne potire egoizam u čoveku. Može i da ga pospeši. Kao što rekoh- taj egoizam može da bude simbiotički. Ovde msilim na sam brak, koji ne uključuje decu.
Ali i u slučaju dece, ne potire se egoizam. Ljudi ne postaju manje egoisti dobijanjem dece.
Dobro, moraju da ulože nešto, ali opet je to za svoju krv, svoje meso, svoje potomstvo, svoju genetiku...mnogi i računaju na decu u budućnosti.
Čak oni koji su egoisti samo će postati još veći.
Neki drugi recimo svoj egoizam iskazuju tako što prebace teret odgoja dece na partnera...svega ima.
Ne verujem da si uzela dobar uzorak, s obzirom kojom brzinom si izvršila analizu.Upravo sam se preslišala (analizirala solo prijatelje i poznanike) i opet ću da tvrdim kako parovi koji nisu u ozbiljnoj vezi ili braku uveliko naginju ka egoizmu.
Jesam, ove meni bliže. Pomalo škrti, usiljeni, oprezni, nepovjerljivi, ljubomorni...Ne verujem da si uzela dobar uzorak, s obzirom kojom brzinom si izvršila analizu.
Oni i nisu za zajednicuJesam, ove meni bliže. Pomalo škrti, usiljeni, oprezni, nepovjerljivi, ljubomorni...
Upravo sam se preslišala (analizirala solo prijatelje i poznanike) i opet ću da tvrdim kako parovi koji nisu u ozbiljnoj vezi ili braku uveliko naginju ka egoizmu.
To nije dovoljno dobar uzorak. Pre svega zbog male količine. A i zbog toga što postoji šansa da privlačiš egoiste. Treće je što su ljudi apsolutni neegoisti, veoma retki. Sad analizaj one koji su u brku i videćeš koliko tu ima egoista.Jesam, ove meni bliže. Pomalo škrti, usiljeni, oprezni, nepovjerljivi, ljubomorni...
Nije. Ja sam jedinica (jedino dijete svojih roditelja), a jedinci su poznati po egoizmu. Nisam škrta, ali cijenim svoje. Nisam ni bezosjećajna, ali sam sebi na prvom mjestu.Ne grabim, ali volim da imam.Da li je egoizam nužno nešto loše?
Pod egoizmom se podrazumeva postavljanje sebe na prvo mesto i udovoljavanje sebi. Ali da li je to loše?
Po meni, loše je ako neko drugi trpi zbog tog egoizma.
Ako niko ne trpi, onda ne vidim u cemu je problem.
Jes ti bila u braku?Redovan sex je jedan od dobrih razloga za ulazak u brak, da se ne pretvaramo. U kasnijoj dobi su već drugi prioriteti.
Nisam ja tema.Jes ti bila u braku?
Doduše ima i brakova sa sexom ali ima i...
Igzekli!Da li je egoizam nužno nešto loše?
Pod egoizmom se podrazumeva postavljanje sebe na prvo mesto i udovoljavanje sebi. Ali da li je to loše?
Po meni, loše je ako neko drugi trpi zbog tog egoizma.
Ako niko ne trpi, onda ne vidim u cemu je problem.
Buda i još poneki prosvetljen čovek. A njih svakako brak ne interesuje.Treće je što su ljudi apsolutni neegoisti