Brak ili vanbračna zajednica?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam nogu dobio preko SMS poruke, možda najbolji raskid ikada.
Kada bolje razmislim, jeste bio najbolji raskid ikada, počela me nakon par tjedana daviti glupostima i na kraju me nogirala putem SMS poruke, još mi na taj način dala priliku da se požalim društvu i iskoristim priliku da se od šoka dobro napijem i nadrogiram.
Osobu koja sa mnom raskine preko mesindžera ili vacapa bih momentalno zaprosio, to su po pravilu najpraktičniji i najbolji ljudi, ne žele da maltretiraju ni tebe ni sebe prekomerno

Osobu koja sa mnom raskine preko mesindžera ili vacapa bih momentalno zaprosio, to su po pravilu najpraktičniji i najbolji ljudi, ne žele da maltretiraju ni tebe ni sebe prekomerno
Slažem se s tobom, ali ovo nije bio takav slučaj.
Jednostavno se ne želim dovesti u situaciju da se mrtav-pijan i nadrogiran strmopizdim u krevet, a kraj sebe imam gramofon na repeat, koji do jutra neće prestati siktati.
Ne treba mi to, ne želim to.
Bolje drkati.

Nisam pametan. A i podlozan sam uticaju okoline, drustva, iskustava i misljenja drugih kad je rec o tome.
Nekad razmisljam o braku, i gledam na to kao na nesto prirodno i podrazumevano. Al promene se ljudi u braku, nikad ne znas sta nosi sutra, papir samo komplikuje stvari. Danas su razvodi cesti, nisu to brakovi od pre 60 godina. I kad gledam iz tog ugla, cemu brak, moze se ziveti i bez papira. Pa dok traje traje. Svadbu bih voleo da imam, nekako je zo dan za pamcenje, sta znam.

Nebitno u početku
Bračnai vanbračna zajednica su izjednačene
Ali u vanbračnoj, npr, za svako dete treba priznavanje

PS: Na zadnje 3 svadbe na kojima sam bio svuda snaše trudne
Nisu izjednačene....čak ni zakonom....

Ono što postižeš jednostavnim potpisom na venčanom listu, kod vanbračne zajednice za sve moraš da dokazuješ, kao prvo trajanje, kao drugo verodostojnost zajednice...itd.

Brak nikako. Samo vanbračna zajednica. Brak ovakav kakav je i ovako ne služi ničemu osim da se u slučaju razvoda ljudi vortaju po sudovima i plaćaju takse. Biti nečiji bračni drug nosi pravnu težinu kao i biti komšija ili prolaznik. Danas se i ovako ljudi umore od zajednickog života posle par godina i raskantavaju se u toku života po nekoliko puta. Ne vidim razloga da se država i institucije uopšte bave više tim glupostima.

Šta mislite o ovom i šta biste vi izabrali, tj.. koju verziju zajednice smatrate da je najbolja

Biram brak jer bih se u suprotnom uvek pitala zasto zeli bas sa mnom vanbracnu vezu.

Slutila bih da mu godi odstupnica koja mu omogucava beg bez ikakvog objasnjenja.

I onda bih mucila sebe da li zeli odstupnicu od svih ili samo odstupnicu od mene...tako da, kada sebe obaveze i deluje sigurno u izgovoreno, skace mi u ocima...kada muskarac dobije postovanje mahom dobije i jacu lojalnost...i tako sloj po sloj nastane kvalitetan odnos.

Biram brak jer bih se u suprotnom uvek pitala zasto zeli bas sa mnom vanbracnu vezu.

Slutila bih da mu godi odstupnica koja mu omogucava beg bez ikakvog objasnjenja.

I onda bih mucila sebe da li zeli odstupnicu od svih ili samo odstupnicu od mene...tako da, kada sebe obaveze i deluje sigurno u izgovoreno, skace mi u ocima...kada muskarac dobije postovanje mahom dobije i jacu lojalnost...i tako sloj po sloj nastane kvalitetan odnos.
tvoj komentar je super, samo mi je simpatično kako analiziras ovo za odstupnicu, npr muskarac nikad ne bi tako razmisljao

Back