Bošnjaci - šta je to?

Kako Srbija nije postojala. :dontunderstand: E moj ti Srbija postoji od davne 788 tada priznata od Vizantije.:rtfm: A sto se tice 1995,97,99,2001 sa EP pa 1996 drugi na OI pa 1998 2002 na SP u kosarci to je osvojila Srbija i pod imenom Jugoslavija sa Crnom Gorom a Crnogorci su Srbi. Beograd tada bio glavni grad kao i sad, Srbi igrali za tu drzavu, svaki od njih dali iz Crne Gore ili Srbije slavi krsnu slavu dakle srbin je svaki od njih i to je to.
Volite da nam dajete krivicu za sve lose iz 90ih a ono dobro kao eto sportski uspesi e to ne, kao nije Srbija postojala. Ma daj a sta su bili svi oni koji su harali svetskom kosarkom? Arapi....?:think:
A sto se arapskih imena tice, pa imam 3 drugara od koji su dvojica arapi ali aramejci (kao Isus Hristos) a jedan egipcanin i svi su pravoslavci. Shukri, Mustafa i Jusef toliko o tome da su svi arapi muslimani. :bye:

Kako Srbija nije postojala. :dontunderstand: E moj ti Srbija postoji od davne 788 tada priznata od Vizantije.:rtfm: A sto se tice 1995,97,99,2001 sa EP pa 1996 drugi na OI pa 1998 2002 na SP u kosarci to je osvojila Srbija i pod imenom Jugoslavija sa Crnom Gorom a Crnogorci su Srbi. Beograd tada bio glavni grad kao i sad, Srbi igrali za tu drzavu, svaki od njih dali iz Crne Gore ili Srbije slavi krsnu slavu dakle srbin je svaki od njih i to je to.
Glupane,pogledaj rezultate popisa satanovnistva pa onda pricaj gluposti.

Srbija je nastala 2006 godine.

Volite da nam dajete krivicu za sve lose iz 90ih a ono dobro kao eto sportski uspesi e to ne, kao nije Srbija postojala. Ma daj a sta su bili svi oni koji su harali svetskom kosarkom? Arapi....?:think:
Svjetska kosarka je NBA.
A sto se arapskih imena tice, pa imam 3 drugara od koji su dvojica arapi ali aramejci (kao Isus Hristos) a jedan egipcanin i svi su pravoslavci. Shukri, Mustafa i Jusef toliko o tome da su svi arapi muslimani. :bye:
Glupane,Aramejci i Kopti su bijelci,a Shaquille O'Neal je crn.
Da li si ikad vidio crnog Aramejca?

Kao prvo Srbija nije nastala kao sto ce nastati kvasac pa iz toga hleb. Kao drugo se ne radi o popisu stanovnistava, nego o onima koji su osvojili medalje za Srbiju i srpski narod. A to su sve srbi, okreni se kako hoces bulja ti je uvek pozadi tupsone. Ja ti opet pricam da je davanje imena jedno a boja koze drugo.
Sta sada ima Shaq sa tvojom tvrdnjom da je crnac...? Nisi upucen...arapsko ime moze imati i kinez ako se to njegovim roditeljima svidja...:klap: a prica je ta da imas arapa i crnaca i belaca i naravno onih koji su arapskog izgleda. Takodje ima arapa svakakve vere, a aramejci spadaju pod arapski narod, semitski im je jezik i srodan sa jevrejskim i arapskim...

Nego gde smo ono stali, a da, Srbija ne igra sa ostalima od 1995. dakle dali se ona zvala SRJugoslavija ili Srbja i Crna Gora ili sada Srbija, sve od tada pa do danas je pripalo Srbiji i srpskom narodu. Pa se ti lepo pusi some. :super:

Ali je tema bila ustvari sta je bosanac. Zitelj bosne i nista drugo. Dali postoji bosanski jezi...naravno kao i americki,australijiski,argentinski,kolumbijiski,venezuelanski,puertorikanski,brazilijanski,kapverdijanski (ustvari oni imaju svoj kreolski koji nema dodirnih tacaka sa portugalskim) svajcarski (mada je zaista veca razlika izmedju svajcarskog govora i svapskog nego izmedju srpskog i hrvatskog) austrijski itd....kada svi ovi jezici dobiju pravo na to da su svoji e onda mogu bosanci i crnogorci da traze svoje, a do tada je to sve varijanta srpskohrvatskog jezika. Dakle dijalekt.

Ali da te pitam ako je bosanski jezik kako vi tvrdite sta onda govore hercegovci ???? Jel to hercegovacki? Ili je pak bosanski? Ili?

Ali je tema bila ustvari sta je bosanac. Zitelj bosne i nista drugo. Dali postoji bosanski jezi...naravno kao i americki,australijiski,argentinski,kolumbijiski,venezuelanski,puertorikanski,brazilijanski,kapverdijanski (ustvari oni imaju svoj kreolski koji nema dodirnih tacaka sa portugalskim) svajcarski (mada je zaista veca razlika izmedju svajcarskog govora i svapskog nego izmedju srpskog i hrvatskog) austrijski itd....kada svi ovi jezici dobiju pravo na to da su svoji e onda mogu bosanci i crnogorci da traze svoje, a do tada je to sve varijanta srpskohrvatskog jezika. Dakle dijalekt.

Ali da te pitam ako je bosanski jezik kako vi tvrdite sta onda govore hercegovci ???? Jel to hercegovacki? Ili je pak bosanski? Ili?

Kakav danak neiskustvu!!! Ovdje si strpao i kruške i jabuke i ananas. Zašto jezik vezuješ za nacionalnu ili geografsku pripadnost. Pa nema ne Šumadijskog, ni vojvođanskog ni dalmatinskog ni međimurskog. Ukratko, jezik se zove onako kako ga imenuju oni koji ga govore. Pa ni ti ne govoriš hrvatski. A, ja te pitam zašto? Ti ćeš odgovoriti pa nije to moj jezik. A ja ću te pitati: kako? zar ne ga razumiješ? A ti ćeš reći: razumijem, *******, ali ja sam Srbin. Pa tako i Bošnjaci... Hoće da im se jezik zove Bosanski i gotovo. Iako ja smatram da je to u osnovi jedan isti jezik. Pa kad se dogovriom kako se zove ... za jedno hiljadu/tisuću godina :zcepanje:

Ne nego se radi jednostavno o tome kako je sta nstalo. Dakle po istorijiskim cinjenicama bejase ovako Sorabi=Srbi, Balgari=Bugari,Horvati=Hrvati nikakvih Bosanaca,Slovenaca,Makedonaca (osim grckih) i Crnogoraca dakle jezici ova tri plemena, ostali su dijalekti ova navedena tri.

Naravno uz uticaj germanistickih,turskih, i drugih jezika. Dakle gde je bio Bosanski pre 1996? Do tada je to bio Srpsko/Hrvatski...makedonski je varijacija bugarskog. Znaci o tome se ovde govorilo. A sada to sto svako selo na balkanu trazi svoj jezik to je nesto drugo.

Kada svi oni koje sam vec navodio, Ameri,Austijanci,Kolumbijanci itd dobiju svoje onda mozemo pricati o nekom Bosanskom a do tada je to Srpskohrvatski sa turcizmima i to sa mnogo vise turcizama nego pre 20 godina od strane muslimanskog stanovnistva. Sta je to kaHva majke ti? Ili je kafa ili kava ali kaHva hahahaa....ili maHrama, guraju H gde stignu samo da bi zvucalo malo vise kao arapski. Smesno/Smijesno a mogli bi i da bude smijeHsno...:lol:

Da, da, prvo su Hrvati došli iz Persije, pa su onda nastale amebe, pa onda...

Molim te argumentuj mi ove tvrdnje: Sorabi=Srbi, Balgari=Bugari... Zaista, ne mogu ostati ozbiljan čitajući ovo. Plemena - da, ali ne i narodi. Valjda su to argumentovane i istorijski zasnovane činjenice čuvenog jezikoslovca, lingviste i slaviste Milića od Mačve:hahaha:

Opet se gađaš činjenicama. Čuj, Bugarski=Makedonski. Pa sličnost im je ista kao između slovenačkog i srpskog (pardon, Sorabskog). Uzmi bilo koje bugarske novine i daj ih Makedoncu da ih pročita, pa neka ti prepriča o čemu pišu. Nigdje veze, vjeruj mi. Makedonac razumije bugarski isto koliko i ti. Pa koji je onda dijalekt slovenački? Ah, da, ne postoji "germanistički" jezik. Hajde da ti ovo oprostim i da smatram da si napravio štamparsku grešku, ali bojim se da nije tako.

A, što se tiče turcizama u bosanskom: vjeruj mi, više turcizama se koristi u Srbiji nego u Bosni. U Bosni se nikada neće reći: zejtin, hartija, šargarepa... (i da ne nabrajam više). Uostalom duže je Srbija bila pod Turskom (1389 - 1913), nego Bosna (1453 - 1878), pa je i naprijed navedeno sasvim logično. To što spominješ kahvu i mahramu, to su arhaizmi (nadam se da si to učio u školi) i nikada nisu standardizovani u sadašnjem bosanskom jeziku. Otvori bilo koje bosanske novine i nađi da piše mahrama i kahva i imaš piće od mene (pardon, piche, da ne zaboravim ubaciti h)

Kakav danak neiskustvu!!! Ovdje si strpao i kruške i jabuke i ananas. Zašto jezik vezuješ za nacionalnu ili geografsku pripadnost. Pa nema ne Šumadijskog, ni vojvođanskog ni dalmatinskog ni međimurskog. Ukratko, jezik se zove onako kako ga imenuju oni koji ga govore. Pa ni ti ne govoriš hrvatski. A, ja te pitam zašto? Ti ćeš odgovoriti pa nije to moj jezik. A ja ću te pitati: kako? zar ne ga razumiješ? A ti ćeš reći: razumijem, *******, ali ja sam Srbin. Pa tako i Bošnjaci... Hoće da im se jezik zove Bosanski i gotovo. Iako ja smatram da je to u osnovi jedan isti jezik. Pa kad se dogovriom kako se zove ... za jedno hiljadu/tisuću godina :zcepanje:

Prvo: instant nacija su takozvani bosnjaci, a jezik je plagijat sa konkurencijom da udje u Svjetsku enciklopediju gluposti. Preko radija Sarajeva im je javljeno da jezik kojim pricaju se tako sada zove i da se rijec ''glas'' mijenja rjecju ''avaz'', pri kraju iste emisije im je javljeno da su od tada nacija i da se tako zovu. Politicki motivisana budalastina i nista vise.
Da apsurd bude veci, svojataju socijalisticku istoriju sa kojom imaju manje veze nego sa Vojskom Republike Srpske a u sklopu Titove Jugoslavije vecina muslimana se na prvom posleratnom popisu 1951. godine izjasnila kao pravoslavni muslimani, ostatak se izjasnio kao katolicki muslimani. Rijeci koje koriste, svidjalko se to njima ili ne spadaju u porodicu slovenskih jezika, a oni nec da cuju za Slovene. Kriza identiteta im je presmjesna cak i zalosna. Dalji komentar nepotreban.

Kao prvo Srbija nije nastala kao sto ce nastati kvasac pa iz toga hleb. Kao drugo se ne radi o popisu stanovnistava, nego o onima koji su osvojili medalje za Srbiju i srpski narod. A to su sve srbi, okreni se kako hoces bulja ti je uvek pozadi tupsone. Ja ti opet pricam da je davanje imena jedno a boja koze drugo.
Srbija je nastalo 2006 godine,sledece godine ce da krene u prvi razred osnovne skole :mazi:

Sta sada ima Shaq sa tvojom tvrdnjom da je crnac...? Nisi upucen...arapsko ime moze imati i kinez ako se to njegovim roditeljima svidja...:klap: a prica je ta da imas arapa i crnaca i belaca i naravno onih koji su arapskog izgleda. Takodje ima arapa svakakve vere, a aramejci spadaju pod arapski narod, semitski im je jezik i srodan sa jevrejskim i arapskim...
Ima li Arapa crnaca koji su krscani?
Shaq nema veze sa Arapima.
Nego gde smo ono stali, a da, Srbija ne igra sa ostalima od 1995. dakle dali se ona zvala SRJugoslavija ili Srbja i Crna Gora ili sada Srbija, sve od tada pa do danas je pripalo Srbiji i srpskom narodu. Pa se ti lepo pusi some. :super:
To je pripalo i Crnogorcima,pa se ti pusi.

Prvo: instant nacija su takozvani bosnjaci, a jezik je plagijat sa konkurencijom da udje u Svjetsku enciklopediju gluposti. Preko radija Sarajeva im je javljeno da jezik kojim pricaju se tako sada zove i da se rijec ''glas'' mijenja rjecju ''avaz'', pri kraju iste emisije im je javljeno da su od tada nacija i da se tako zovu. Politicki motivisana budalastina i nista vise.
Ovdje je narod oduvijek govorio bosanski jezik i uvijek su znali da je srpskohrvatski budalastinja.
Vjerujem da cete se sloziti sa nama,bar oko ovog drugog.

Da apsurd bude veci, svojataju socijalisticku istoriju sa kojom imaju manje veze nego sa Vojskom Republike Srpske
Haha...koje gluposti.

a u sklopu Titove Jugoslavije vecina muslimana se na prvom posleratnom popisu 1951. godine izjasnila kao pravoslavni muslimani, ostatak se izjasnio kao katolicki muslimani.
Ti popisi su bili gluposti,i uvijek smo bili da se to mijenja.

Ovdje je narod oduvijek govorio bosanski jezik i uvijek su znali da je srpskohrvatski budalastinja.
Vjerujem da cete se sloziti sa nama,bar oko ovog drugog.

Koeme ili kako se vec samo nazivas, zovi sebe kako hoces i pricaj sam sebi sta zelis, ali plagijat je plagijat. O jeziku koji je nakaradan sam po sebi i sam sebi protivrjecan ne treba trositi rijeci. Ako nisi znao, a mozd ai znas ali cutis i davis se u svom poltronstvu i plagijatstvu, Osmanlije su priznavale dva jezika na ovim prostorima: njihov koji su donijeli i koji se zvao turski (gle cuda, i dan danas se tako zove tamo gdje su oni) i srpski kog su govorili Srbi (raja u njihovom rjecniku) i muslimani (naravno da nisu znali drugi osim onog sa kojim su rodjeni). Sam pojam musliman znaci prelazak na islam od strane lokalnog stanovnistva. Sve ostalo je maska i propaganda sa politickim zacinima, ukratko receno budalastina bez ikakve naucne osnove. Misli ti da si mudriji od Mese Selimovica, samozvani Koeme iz samozvane nacije sa samozvanim jezikom. Mislite da ste pametniji i od Kandjana, Amerikanaca, Brazilaca, Meksikanaca, Australijanaca, Argentinaca, Kubanaca.. mislite sta zelite i davite se u svom intelektualnom beznadju. Isto kao sto se dicis zastavom koja je vjestacka koliko i ta instant nacija i taj jezik. Masta radi svasta, a imacete prilike za istu u svom nacionalnom oboru u granicama koje vam Hrvati ocrtaju. Nadajte se da je vas poltronski lobi jaci od provatikanskog... ali Bijeli Brijeg vam je proslost isto kao sto ce i Vrapcici uskoro da budu..

Haha...koje gluposti.

Gluposti su osnova tvog razmisljanja, samozvani Koeme iz samozvane instant nacije sa samozvanim jezikom i ostalim pratecim rekvizitima. Kada kazem da imate manje veze sa antifasistickom borbom u Drugom svjetskom ratu nego sa Vojskom Republike Srpske onda se vezem za neke cinjenice a ne pisam u vjetar sa praznim rijecima kao neki. Vidi ovo: vise je muslimana bilo u VRS u Otadzbinskom ratu nego u NOV do 1945. E onda ste masovono poceli da prelazite pod Titov bajrak posle ulaska Crvene armije u Beograd tako da vas je po VASIM izvorima bilo CAK oko 30.000 u maju 1945. hahahha Neznacajno u odnosu na 800.000 boraca pod petokrakom od kojih je 700.000 pripadalo jednom narodu kom su tvoji djedovi nekad pripadali. u Vojsci Republike Srpske su postojale brigade koje su uglavnom bile vezane za opstine gdje su formirane i cijim ziteljima su popunjene. E tako je postojala Derventska brigada VRS u cijem sastavu je bila ceta Mesa Selimovic sastavljena oskljucivo od muslimana ciji su pripadnici zivjeli i dan danas zive u derventskom naselju Omeragica sokak. Da ne pricam o vojnim jedinicama pri AP Zapadna Bosna. Cinjenice su cinjenice, ***.

Ti popisi su bili gluposti,i uvijek smo bili da se to mijenja.

Aha, za tebe su ti popisi glupost, tj hoces da kazes da su ti roditelji glupi sto su se tako izjasnjavali! hahahaha... Stidis se izdajnickog gena ili ga negiras sa nekim svemirskim tezama o vasem naseljavanju ovih prostora, naravno prije ameba.... hahahahha :zcepanje: :hahaha: :zcepanje:

Koeme ili kako se vec samo nazivas, zovi sebe kako hoces i pricaj sam sebi sta zelis, ali plagijat je plagijat. O jeziku koji je nakaradan sam po sebi i sam sebi protivrjecan ne treba trositi rijeci. Ako nisi znao, a mozd ai znas ali cutis i davis se u svom poltronstvu i plagijatstvu, Osmanlije su priznavale dva jezika na ovim prostorima: njihov koji su donijeli i koji se zvao turski (gle cuda, i dan danas se tako zove tamo gdje su oni) i srpski kog su govorili Srbi (raja u njihovom rjecniku) i muslimani (naravno da nisu znali drugi osim onog sa kojim su rodjeni). Sam pojam musliman znaci prelazak na islam od strane lokalnog stanovnistva. Sve ostalo je maska i propaganda sa politickim zacinima, ukratko receno budalastina bez ikakve naucne osnove. Misli ti da si mudriji od Mese Selimovica, samozvani Koeme iz samozvane nacije sa samozvanim jezikom. Mislite da ste pametniji i od Kandjana, Amerikanaca, Brazilaca, Meksikanaca, Australijanaca, Argentinaca, Kubanaca.. mislite sta zelite i davite se u svom intelektualnom beznadju. Isto kao sto se dicis zastavom koja je vjestacka koliko i ta instant nacija i taj jezik. Masta radi svasta, a imacete prilike za istu u svom nacionalnom oboru u granicama koje vam Hrvati ocrtaju. Nadajte se da je vas poltronski lobi jaci od provatikanskog... ali Bijeli Brijeg vam je proslost isto kao sto ce i Vrapcici uskoro da budu..
Za vrijeme Osmanskog carstva je bio jedan covjek koji se zvao Muhamed Hevaji Uskufi(rodjen u Dobrnji kod Tuzle) koji je napisao rijecnik bosanskog jezika.

On u svom rijecniku kaze ovako.

"Mnogo je lijepih rječnika napisano,
Sve kao dragi kamen probranih i omiljenih,
Ali nema napisana na bosanskom jeziku,
Ni sastavljena u prozi ni skićena u pjesmu,
Moje je započeti, a Božije da mi dade da uspijem". (Potur-Šahidija, 1631. godine)

Gluposti su osnova tvog razmisljanja, samozvani Koeme iz samozvane instant nacije sa samozvanim jezikom i ostalim pratecim rekvizitima. Kada kazem da imate manje veze sa antifasistickom borbom u Drugom svjetskom ratu nego sa Vojskom Republike Srpske onda se vezem za neke cinjenice a ne pisam u vjetar sa praznim rijecima kao neki. Vidi ovo: vise je muslimana bilo u VRS u Otadzbinskom ratu nego u NOV do 1945. E onda ste masovono poceli da prelazite pod Titov bajrak posle ulaska Crvene armije u Beograd tako da vas je po VASIM izvorima bilo CAK oko 30.000 u maju 1945. hahahha Neznacajno u odnosu na 800.000 boraca pod petokrakom od kojih je 700.000 pripadalo jednom narodu kom su tvoji djedovi nekad pripadali. u Vojsci Republike Srpske su postojale brigade koje su uglavnom bile vezane za opstine gdje su formirane i cijim ziteljima su popunjene. E tako je postojala Derventska brigada VRS u cijem sastavu je bila ceta Mesa Selimovic sastavljena oskljucivo od muslimana ciji su pripadnici zivjeli i dan danas zive u derventskom naselju Omeragica sokak. Da ne pricam o vojnim jedinicama pri AP Zapadna Bosna. Cinjenice su cinjenice, ***.
Partizani su u pocetku bili zapravo bivsi četnici koji su samo promijenili ratne odore,pa je bila naravno i velika doza sumnje u to vrijeme prema NOB-u.
Ali se na kraju sve na dobro zavrsilo.

AP Zapadna Bosna nema veze sa VRS.

Aha, za tebe su ti popisi glupost, tj hoces da kazes da su ti roditelji glupi sto su se tako izjasnjavali! hahahaha... Stidis se izdajnickog gena ili ga negiras sa nekim svemirskim tezama o vasem naseljavanju ovih prostora, naravno prije ameba.... hahahahha :zcepanje: :hahaha: :zcepanje:
To ti je isto kao da ti neko ponudi da se izjasnis kao ***** ili kao homoseksualac.
Ti nebi nijedno,ali moras.

Partizani su u pocetku bili zapravo bivsi četnici koji su samo promijenili ratne odore,pa je bila naravno i velika doza sumnje u to vrijeme prema NOB-u.
Ali se na kraju sve na dobro zavrsilo.

AP Zapadna Bosna nema veze sa VRS.

E vidi pameti nevidjene! I sta Tito je bio cetnika pa posle postao partizan. meni je tebe zao. ako te neko nekad upita ucesce u NOB je priznato zajedno i za partizane i za cetnike u citavoj SFRJ do 1942. godine, dok se nisu ideoloski razisli,, jer su jedni bili za socijalisticku revoluciju, a drugi za oslobodjenje porobljene Jugoslavije. A vasa sumnja prema NOB je izrazena u vidu ustaskih sluga i eliutnih SS trupa, najgoreg ljudskog sljama kog je danasnja civilizacija ikada vidjela.
Ja mogu da razumijem gospodine da ti navijas i da si navijac, i voli svoju naciju, jezik, simbole i slicne gluposti koji su mladji od Milka cokolade. Smatraj ti sta mislis, ali uskoro samo u svom izboru. Mi i dalje mislimo da je umrli clan Srpske akademije nauka i umjetnosti knjizevnik Mesa Selimovic bio covjek, a da su oni plagijatori sa instant imenima koji ga spore fukare. Ti se pozivaj na neke ''knjizevnike'', velicaj Al Kaidu i klanjaj se kamili onog trgovca i svercera sto od meteorita napravi religiju. Tvoja stvar i tvoj obor. Neka te je sram tvojih predaka samozvani Koeme iz samozvane nacije sa instant jezikom.

p.s. Vojska AP Zapadne Bosne se borila zajedno sa VRS i protiv istih ubica i istog sljama. Ako ti to zoves da nemaju nista zajednicko, ipak bi ti bilo mudrije da sacuvas to za sebe samozvani Koeme iz samozvanog naroda.

E vidi pameti nevidjene! I sta Tito je bio cetnika pa posle postao partizan. meni je tebe zao. ako te neko nekad upita ucesce u NOB je priznato zajedno i za partizane i za cetnike u citavoj SFRJ do 1942. godine, dok se nisu ideoloski razisli,, jer su jedni bili za socijalisticku revoluciju, a drugi za oslobodjenje porobljene Jugoslavije. A vasa sumnja prema NOB je izrazena u vidu ustaskih sluga i eliutnih SS trupa, najgoreg ljudskog sljama kog je danasnja civilizacija ikada vidjela.

Zato Francuzi podigose spomenik Handzar diviziji,jer su sljam.

200px-Spomenik_u_Villefranche_de_Rouergueu.jpg

Zato Francuzi podigose spomenik Handzar diviziji,jer su sljam.

200px-Spomenik_u_Villefranche_de_Rouergueu.jpg

Ma nisu sljam, nego ssamo greskom pripadaju ljudskom rodu! I oni i oni koji ih brane. Mislis na ovaj spomenik sa petokrakom? Nesto si pobrkao nesretnice! To sto si bi tebi bilo draze da su oni pobjednici u Drugom svjetskom ratu, to je tvoja privatma stvar i jadni su oni koji dijele tvoje misljenje. Ali na tvoju zalost i slicnih patoloskih slucajeva, prohitlerove sluge su zajendo sa njim debvelo ispusile. Prije toga su ispisili drgai vasi habsurgovci. Negirate Mladu Bosnu jer je srpska i oslobodarska a velicate okupatora. Dupeuvlakastvo bez presedana. E sada izdajnicki gen dolazi do izrazaja i kada izdajete drzavu u koju ste se kleli. I opet ispusiste. Ovo je zadnji put da sa vama gradimo drzavu, gradicete je u svom toru a ne sa vama
Vezano za Drugi svjetski rat, kad ga vec pominjes samozvani Koeme iz samozvane nacije sa samozvanim jezikom, Srbi su bili antifasisti i borili su se protiv tudjina kao sto uvijek rade, a podjela interesnih sfera izmedju Saveznika je odlucila koja ce vojska biti pobjednicka. Nekako se SS trupe i ustase nisu uklapale u njihove vizije, pogodi zasto. Tako da su priznanja dobili i Drazo i Tito, ali neiskrcavanje Saveznika u Jadranu i ulazala Crvene armije na Balkan je postavilo granicu kod Trsta izmedju Zapadnih Saveznika i SSSR-a.
I cime se dicite: SS trupama, a slavite ZAVNOBIH... hahahha jadno i cemerno.. sta drugo reci. Pominjete Bosnu u koju se kao kunete a negirate Mladu Bosnu i precujkujete bosancicu kao varijaciju cirilice.. pominjete istoriju a precutkujete crkveno ime Stefan koje je dobio Tvrtko Kotromanic svojim krunisanjem u manastiru Milesevi, kao svi srpski kraljevi iz loze Nemanjica. bolesno, morbidno i samoapsurdno...

Za vrijeme Osmanskog carstva je bio jedan covjek koji se zvao Muhamed Hevaji Uskufi(rodjen u Dobrnji kod Tuzle) koji je napisao rijecnik bosanskog jezika.

On u svom rijecniku kaze ovako.

"Mnogo je lijepih rječnika napisano,
Sve kao dragi kamen probranih i omiljenih,
Ali nema napisana na bosanskom jeziku,
Ni sastavljena u prozi ni skićena u pjesmu,
Moje je započeti, a Božije da mi dade da uspijem". (Potur-Šahidija, 1631. godine)

Ma šta reče!

Ova gospoda su ga sada u 2012. nazvala "bosanskim", ali se on izvorno, 1631. nije tako zvao!
Zvao se "Makbul-i 'arif", a bio je poznatiji pod nazivom "Potur-Šahidi"!

Poslednja izmena:
@Koem
Sto se tice arapa crnaca ima ih i to vise nego sto mislis neobrazovani konju, Jemen, Sudan, Maroko, Alzir su puni crnaca koji se izjasnjavaju arapima jer im je arapski maternji jezik.

A u Eritreji i Etijopiji su sve malte ne crnci i neki su muslimani ali je vecina pravoslavna.

Tako da imas Crnaca muslimana,katolika i pravoslavaca tj hriscana.

Ali shvatam ja ako nije prosetao niko od njih tvojiom selendrom onda i ne postoji. Ajd sakupi neku marku ba pa plati sebi putovanje nebi li naucio i upoznao nesto van BiH i uvideti da nije sve tako kako te lazu tamo u tvojoj pederaciji....:eek:

Znas ti dobro kada je Srbija nastala i da su ti cukundedovi ili pradedovi bili Srbi,:whistling: tako je to sve vas mali inat koji sada vodite po pederaciji.

Videcemo gde cete biti za 30 godina. 80% vas ne sledi islam kako bi trebalo, pijete,jedete svinjetinu zivite sa srbima i hrvatima tako decete se asimilirati sami.

Pederacija je smesna tvorevina jer hrvati hoce svoje pa kada dobiju vi lepo na vasih 22% kao vatikan veliki i pricajte dalje kako su svi nastali od vas i islam verovatno potekao iz tvog rodnog sela.:klap:

Tesko je kada stalno izmisljas istoriju na novo kao vi, moram da odam danak vasoj masti...:worth: strava kako negirate sve.

A zanima kako ces objasniti to da je prva srpska drzava nastala na tlu danasnje bosne pa sve do dalmacije. Davne 788 godine....?

Nigde ni spominjanje neke bosne a kamoli bosnjaka itd.

Znas ono Sorabi,Horvati,Balgari :bye:

Bosanci naziv za nekoga iz bosne, bosnjak izmisljeni naziv. Pih kad bi se svako oglasavo da ima svoje pravo i svoj jezik, sumadinski, crnotravski, sremacki, pomoravski itd....bosanki je srpskohrvatski. Nikakva teska matematika. Samo jdni i bedni kao eto bosanci i crnogorci traze neka svoja obelezija. Ne shvatjuci i ne priznajuci da je to sve uz vetar. Zna se da su dali veru za veceru.
Pozdrav

Bosanci naziv za nekoga iz bosne, bosnjak izmisljeni naziv.
I naziv Srbin je neko izmislio.

Pih kad bi se svako oglasavo da ima svoje pravo i svoj jezik, sumadinski, crnotravski, sremacki, pomoravski itd....bosanki je srpskohrvatski. Nikakva teska matematika. Samo jdni i bedni kao eto bosanci i crnogorci traze neka svoja obelezija. Ne shvatjuci i ne priznajuci da je to sve uz vetar. Zna se da su dali veru za veceru.
Pozdrav
gluposti.

@Koem
Sto se tice arapa crnaca ima ih i to vise nego sto mislis neobrazovani konju, Jemen, Sudan, Maroko, Alzir su puni crnaca koji se izjasnjavaju arapima jer im je arapski maternji jezik.
Vole jedan,znas li ti procitati pitanje.
Ima li Arapa crnaca koji su krscani?

A u Eritreji i Etijopiji su sve malte ne crnci i neki su muslimani ali je vecina pravoslavna.
To nisu Arapi.
Tako da imas Crnaca muslimana,katolika i pravoslavaca tj hriscana.
Jesam li rekao da nema?
Ali shvatam ja ako nije prosetao niko od njih tvojiom selendrom onda i ne postoji. Ajd sakupi neku marku ba pa plati sebi putovanje nebi li naucio i upoznao nesto van BiH i uvideti da nije sve tako kako te lazu tamo u tvojoj pederaciji....:eek:
Obisao sam ja svijeta,samo ne vjerujem da si ti,inace se nebi ovako provaljivao.
Znas ti dobro kada je Srbija nastala i da su ti cukundedovi ili pradedovi bili Srbi,:whistling: tako je to sve vas mali inat koji sada vodite po pederaciji.
Srbiaj je stekla nezavisnost 2006 godine.
Tacka.

Videcemo gde cete biti za 30 godina. 80% vas ne sledi islam kako bi trebalo, pijete,jedete svinjetinu zivite sa srbima i hrvatima tako decete se asimilirati sami.
Hahaha...
Bosnjaci samo mogu postati Bosnajci ateisti,Srbi i Hrvati tesko.
Rijetki slucajevi.

Back