Bošnjaci - šta je to?

pa naravno da pojedinci pisu da su ateisti tkzv samozvani bosnjaci. Amebe su ateisti vjerovatno, a oni su prva ziva pojava posle njih. Sve ostalo je ostalo.... hahahahahha
Znaju ljudi i kad je Srbija dobila nezavisnost.... hahahha
Kriza identiteta u fazi metastaza. Ko sta radi oni sebe sami ubjedjuju ko su i sta su... Pametnije bi bilo da bar usaglase pricu pa kad lazu neka lazu u horu. Ja se istorije podsjetim iz pozutjelih istorijskih citanki a oni moraju da prate forume, oni su moderni... hahahahahha

A da BiH ne postoji, imas dva dela, od kojeg ce se jedan odcepiti kad tad a drugi ce se rascepati opet na dva. Pacemo videti gde je onda Bosna. Srbija je uvek bila tu na balkanu, davno pre turaka pa i posle njih je na istom mestu. Tako da buzdovanu jedan jadni, nemoj pisati gluparije. 788 godina nastala i priznata od Vizantije. Pa se ti sad pojedi od muke

A sto ti bolan ne odes na neki bosanski sajt pa tamo siris tvoje lazi? Sta si dosao ovde nama da solis pamet ? Mi znam ko smo i sta smo, a vi neznate. Zato ti i treba potvrda pa barem od jednog Srbina da su tvoje nepodkrepljive tvrdnje istinite. Ali tesko daces nekoga naci ovde.

pa naravno da pojedinci pisu da su ateisti tkzv samozvani bosnjaci.
Postoji jako puno Bosnjaka ateista,a jos je vise onih Bosnjaka koji nisu religiozni koji se tesko mogu ubrojiti u vjernike.

Amebe su ateisti vjerovatno, a oni su prva ziva pojava posle njih. Sve ostalo je ostalo.... hahahahahha
za amebe ne znam.
To prepustam vasim historicarima,na celu sa Dereticem.

Znaju ljudi i kad je Srbija dobila nezavisnost.... hahahha
Normalno da znamo :mazi:

Kriza identiteta u fazi metastaza. Ko sta radi oni sebe sami ubjedjuju ko su i sta su... Pametnije bi bilo da bar usaglase pricu pa kad lazu neka lazu u horu. Ja se istorije podsjetim iz pozutjelih istorijskih citanki a oni moraju da prate forume, oni su moderni... hahahahahha
Mi ne ubjedjujemo sebe sta smo,to mi znamo.

A da BiH ne postoji, imas dva dela, od kojeg ce se jedan odcepiti kad tad a drugi ce se rascepati opet na dva.
To se govori zadnjih dvadesetak godina.

Pacemo videti gde je onda Bosna. Srbija je uvek bila tu na balkanu, davno pre turaka pa i posle njih je na istom mestu. Tako da buzdovanu jedan jadni, nemoj pisati gluparije. 788 godina nastala i priznata od Vizantije. Pa se ti sad pojedi od muke
Bila je i Bosna prije Turaka.

Razmišljam ja malo više.
Stavio si navod, a ne uvod. Ali poenta je da si rečnik nazvao bosanskim, tj rekao si da je Uskufi napisao " riječnik bosanskog jezika", što nije tačno.
Hajde nije ni bitno,eto neka nije rijecnik...prihvatit cu sve vase izgovore.

Ali u toj knjizi se spominje samo bosanski jezik,ne srpski ili hrvatski.
To je poenta.

Poslednja izmena:
Hajde nije ni bitno,eto neka nije rijecnik...prihvatit cu sve vase izgovore.

Ali u toj knjizi se spominje samo bosanski jezik,ne srpski ili hrvatski.
To je poenta.

Nisu to "naši izgovori", ja govorim u svoje ime. I nije to izgovor, već primedba. Spominje se "bosanski jezik", kao govor, a ne kao književni jezik i to ne može biti nikakav dokaz. Njegove se ilahije zovu "Ilahije na srpskom jeziku":

Hevaji
Image39.gif

Ilahije na srpskom jeziku
Image40.gif

Nisu to "naši izgovori", ja govorim u svoje ime. I nije to izgovor, već primedba. Spominje se "bosanski jezik", kao govor, a ne kao književni jezik i to ne može biti nikakav dokaz. Njegove se ilahije zovu "Ilahije na srpskom jeziku":

Hevaji
Image39.gif

Ilahije na srpskom jeziku
Image40.gif

Nigdje se nije spomenuo bosanski govor,nego bosanski jezik.

Inace.
Ilahije na srpskom jeziku je moguce pisati,jer mi ne negiramo srpski jezik.

Ti si rekao da je Uskufi pisao kao Srbin.
Ja sam rekao da je to bilo sasvim normalno.
Imas primjere Ćatica ili Basagica,i jos jako puno pisaca i pjesnika.

Nisam rekao da je pisao kao Srbin, već da su njegove ilahije na srpskom jeziku, i kao takve objavio ih je Orijentalni institut u Sarajevu, dakle nisu preimenovane u bosanske, kao što su ova gospoda Uskufijev rečnik preimenovale u "bosanski", pa si ga i ti naveo kao "riječnik bosanskog jezika", što nije tačno.
O tome se radi.

Poslednja izmena:

Back