Koem
Veoma poznat
- Poruka
- 14.600
Naravno...nesto imas protiv Bosanaca iz Trebinja...Što bi naš dobri narod rekao - što je babi milo to joj se i snilo.
A pogotovo su ti tzv. bosanci oni iz Trebinja i Širokog ili Nevesinja, Mostara

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno...nesto imas protiv Bosanaca iz Trebinja...Što bi naš dobri narod rekao - što je babi milo to joj se i snilo.
A pogotovo su ti tzv. bosanci oni iz Trebinja i Širokog ili Nevesinja, Mostara

Bosnjaci ili Bosanci su narod...Bosnjak ili Bosanac...isto mu ga dođe...ni jedno ni drugo ne predstavlja naciju nego geografsko mesto na kojem žive ljudi.
Poznati socijolozi su daaaaaaaaavno definisali šta čini narod a šta naciju.
Prema tome dolazimo do matematičke jednakosti između Srba-muslimana i Srba-pravoslavaca. Ovi prvi su prodali veru za večeru.
Pozdrav za moje Bosnjake.
bosnjaci su samo zato jer turci nisu znali izgovoriti boshnjani pa ni austrougari,te ih proglasili bosniaken..bosnjacima...dolaze od plemena bessi koji su se naselili na podrucije bosne,od tud imamo prezimena koja pocinju sa bes ili besh..besic,beshic,beshlic,beshlagic,beshanovic,beshlija i mnoga druga u toj shemi...to da su poturceni srbi je izmisljotina od samih srba dok su jos krojcerima preko raznih popova dolazili u bosnui mamili bosansku djecu da se izrazavaju srbima jer eto,djele zajednicki jezik pa da se drzava ojaca,nacionalni identitet itd...sto je bilo pogresnoi jer vidjeli smo gdje i dokle je dovelo...mislim ako laze koza ne laze rog...te price vise ni mala djeca ne uzimaju za ozbiljno jer dovoljan je pogled na ljude,na ponasanje i na fizionomiju i uvidi se razlika posebnosti bosnjana.Ne kazem da srbi nisu mjenjali vjeru i uzimali islam,bilo ih je dabome...al isto tako je bilo bosnjana koji su uzimali hriscanstvo i odbacivali svoj izvorni paganizam,proglasavali se kao srbi ...ali to je manjina,u bosni je vecina bila oduvjek ko? pa narod bosne,bosnjani...oni koji su uzeli islam radi mnogo stvari ukljucujuci i balkanski inat radi prijasnjih stvari koje su se izdesavale,tj prije turaka...i ne moze me nijedna knjiga niti ijedno stivo ubjediti da je drugacije kad ja znam i vidim po prezimenima i licima sta je sta...znam isto da su bili u davninama umjetnici ti bessi,od njih je i postala bosna.Jer zemlja dobija ime po narodu a ne po rijekama i kojekakvim izmisljotinama

Isto ti je to.
Jedino što muslimani više vole da budu Bošnjaci.....
Instant nacija,instant imenica....!
Ne mislim nikoga da uvredim,Sumadinac sam,ali bih voleo da mi neko obijasni pojam Bosnjaci:
1.Sta je to
2.otkud to
Alejkumu Selam brate svaka cast na postu, to se trazi![]()
Od naših vladara masoni su bili knez Mihailo i Aleksandar Karađorđević. Najverovatnije da je mason bio i kralj Petar, ali ne preko srpskih nego preko francuskih loža. I Aleksandar nije bio srpski, nego engleski mason - preko engleskog dvora s kojim je bio okumljen. Mason je bio i stari Ilija Garašanin. Zašto među balkanskim vladaocima ima malo "braće"? Balkan je vetrometina, na kojoj je teško ostati politički dosledan. Balkanski vladari su za ukus masonerije, suviše nepostojani.
Izvor: http://www.srpsko-nasledje.co.rs/sr-l/1998/11/article-9.html
ja ovo nadjoh o bosnjacima,verovatno postadose nova nacija iz ovoga
Prelistavao sam jednu staru knigu iz 1972 ("Sve o Krompirima" od Snjuke Selikovica) i pronadjem podatak da je postojala vrsta krompira koji su se zvali Bosnjaci. Navodno ta je vrsta mogla da uspeva samo na nekim brdima u Bosni iznad Jajca. Do sad sam sumnjao da je Alija izmislio ime Bosnjaci, ali koliko vidim oni su postojali, doduse kao krompiri, ali su ipak postojali.
To nisu ni Bosnjaci,a kamoli muslimani...to je Četnički neljudski otpad...Podpredsednik četničkog nacionalnog komiteta Draže Mihajlovića je bio bošnjak (Srbin islamista) Mustafa Mulalić.
Fehim Musakadić je bio komandant svih Muslimanskih četničkih jedinica.
Samo u Nevesinjskoj i Mostarskoj četničkoj brigadi, bilo je postrojeno 5.000 (pet hiljada) četnika muslimana – Srba islamista.
E moji Srbi islamisti, orodiste se od svoje srpske nacije.
Četnik je postao simbol mrznje prema muslimanima...namjerno pisem muslimanima jer su Četnici smatrali BiH muslimane Srbima.Ne shvataju oni da Cetnici nisu bili protiv Muslimana niti protiv te vere nego protiv Jugoslavije. Da su hteli da Srbija bude samostalna bez Hrvata i Slovenaca. Negiraju poreklo svoje jer je lakse verovati u neke bogumile itd...a to sto nose ista prezimena kao naprimer Ponjevic, Kosovac,Djuric,Velisavljevic itd....koje sam ja licno upoznao to nikom nista. Da su svi prodali veru za veceru, da ne slede islam iz uverenja (nego su pijani i jedu svinjetinu) jer neznaju nijednu suru da nabroje kao ljudi a kamoli sta je zaista Islam itd. Da bre nemaju pojma dali su sejiti ili suniti. A ako znaju da mi kazu razliku. Ma da je ja odavno znam ali eto da cujem nekog ko ce bez Googla da mi to kaze/napise?
Četnik je postao simbol mrznje prema muslimanima...namjerno pisem muslimanima jer su Četnici smatrali BiH muslimane Srbima.
Četnik je postao simbol mrznje prema muslimanima...namjerno pisem muslimanima jer su Četnici smatrali BiH muslimane Srbima.

Kad vec nazivas NDH zvijerima,slobodno nazovi i Četnike...bili su skoro isti...ubice i jedni i drugi,a Handzar ne uzimaj u usta jer nemas pojma o njima...Sam si sebe simbolizovao u jednu kantu koja je namijenjena za...nije tesko pogoditi... Pitam se samo otkud ti tolika isnipracija i ideje za teze i stavove koje zastupas. Sumnjam da si u stanju samog sebe da pratis, ali ubjedjuj koga ti volja...
Niti zastupam cetnistvo, ali ima jedna istina: to su formacije regularne vojske porobljene drzave Kraljevine Jugoslavije i podjela interesnih sfera izmedju
Saveznika je odlucila koja ce vojska i ideologija biti pobjednicka od dvije opcije: partizanski ili cetnicki pokret. Svidjalo se to tebi i tvojim istomisljenicima ili ne: vasi dragi Handzarci skupa sa NDH zvijerima je bila osudjena na propast...
Ne znam,gdje si to cuo...ali u nasoj novijoj historiji jedino se ARBIH i Partizani nazivaju oslobodiocima...Pojam Bosna vam je mozda pametnije da izmjenite jer se ne uklapa u vasu sliku o vasoj i svjetskoj istoriji: organizacija Mlada Bosna je bila sastavljena od Srba i simbol je otpora okupatoru, dok je po vasoj dupelizackoj najnovijoj istoriji Franc Ferdinand legitiman prestolonaslednika i oslobodilac.
Od kad smo protjerali Turke koji su govorili turski jezik (o gle cuda velikoga...) u svakom narednom ratu ste bili na gubitnickoj strani: ne pobijedise ni vama dragi Autrougari, ni vrhovni komandant Handzar divizije, a bogami i Alija Nejaki potpisa verifikaciju Republike Srpske. Da se hranite mrznjom je evidentno, ali to ipak ima svoju cijenu. Mrznja ce vam ostati u vasem strogo muslimanskom oboru u kom mozete iz dana u dan da smisljate teze i ideje o nastanku , istoriji (koja vam je svake godine novija i mastovitija), simbolima i slicnim plagijatima... O jeziku da ne pominjem nista: Dzord Vasington se prevrce u grobu jer nije dosao na ideju plagijastva kao neki....
Abdicu je plafon 10 000 glasova,koliko njegova stranka osvaja na svakim izborima.Usput, vidjecemo koliko se slaze sa vasim radikalnim stavovima muslimanski biracki korpus koje ce Abdic da okupi oko sebe.
Hercegovina je Juzna Bosna.Bosna je samo teritorijalna odrednica, isto kao i Hercegovina, a musliman u Bosni, u Cazinskoj Krajini, u Hercegovini i u Sjenici se razlikuje od muslimana iz Bugarske po tome sto ima srpsko porijeklo i govori jezikom kojim su mu preci govorili, a to sto je po vama on Bosnjak, objasnjavajte njemu, tim lakse sto je manje obrazovan. Ocekujemo teze za pojmove: Semberac, Licanin, Hercegovac, Slavonac... Ne mogu da predvidim mastovitost... mozda cak vecu i od falsifikata koji je najednom uklonjen sa muslimanskih novisnkih strana poznatog pod nazivom ''visocka piramida od Egipta starija''.... hahahahahhaha
I Mesa i Nemanja su ateiste i srpski zetovi...ocigledno je da su zbog interesa se izjasnili Srbima...Mozda cete se samoprozvati i Gremlinima, vasa stvar. Istina je jedna i malo su joj blizi velikani kao sto su Mesa Selimovic, Nemanja Kusturica, Skender Kulenovic od Koema, buduce legende, i preostalim vjernim ucenicima vama dragog "gospodina" Cerica....
Nazalost,Deretic je to uradio prije nas.i jos nesto: trebali bi napisati protesnu notu i upustu svim neciklopedijama svijeta, na svim jezicima, da promjene znacenje rijeci musliman. Recite im da to nije etnicka grupacija koja je od domicilnog stanovnistva prihvatila islam uglavnom nakom osvajackih pohoda muhamedanaca, nego da su to svi Bosnjaci...
Ne znam,gdje si to cuo...ali u nasoj novijoj historiji jedino se ARBIH i Partizani nazivaju oslobodiocima...
,dvadesetak godina 
Podpredsednik četničkog nacionalnog komiteta Draže Mihajlovića je bio bošnjak (Srbin islamista) Mustafa Mulalić.
Fehim Musakadić je bio komandant svih Muslimanskih četničkih jedinica.
Samo u Nevesinjskoj i Mostarskoj četničkoj brigadi, bilo je postrojeno 5.000 (pet hiljada) četnika muslimana – Srba islamista.
E moji Srbi islamisti, orodiste se od svoje srpske nacije.
Humacka ploca je dakle 250 godina mladja od Cirilice. Zao mi je, a Bosancica je inace variacije Cirilice.![]()
Kad vec nazivas NDH zvijerima,slobodno nazovi i Četnike...bili su skoro isti...ubice i jedni i drugi,a Handzar ne uzimaj u usta jer nemas pojma o njima...
Ne znam,gdje si to cuo...ali u nasoj novijoj historiji jedino se ARBIH i Partizani nazivaju oslobodiocima...
Abdicu je plafon 10 000 glasova,koliko njegova stranka osvaja na svakim izborima.
Ne znam sta vi Srbi mislite sa njim???
Hercegovina je Juzna Bosna.
I Mesa i Nemanja su ateiste i srpski zetovi...ocigledno je da su zbog interesa se izjasnili Srbima...
Nazalost,Deretic je to uradio prije nas.
Abdicu je plafon 10 000 glasova,koliko njegova stranka osvaja na svakim izborima.
Ne znam sta vi Srbi mislite sa njim???
Rekao sam da ne uzimas u usta jr nemas pojma o Handzaru...Handzar i ne treba uzimati u usta, jer oni koji se njom diče ništa se ne razlikuju od onih nacista koji se diče ''uspjesima'' ostalih dijelova SS trupa! Da ti možda prepametni i mržnjom zadojeni nemaš neke svijetlije informacije???
Nemoj generalizirati...svako ima svoje misljenje.Gdje sam ja to čuo za lizanje dupeta Habsburgovcima i prozivanja njih oslobodiocima? Pa nisam izmislio ja već tvoji idloli da je Gavrilo Princip terorista jer je ubio zakonitog državnik!!! hahahahah I još se most zove po okupatoru Ferdinandu. Da ne napominjem koncerte i svečanosti u slavu Franca Ferdinanda po Sarajevu. Ulizuju se muslimani više nego što ga pominju Austrijanci... Rubrika BEZ KOMENTARA!
Ne znam kakve veze vi imate sa partizanima osim što plagijatorski kopirate tuđe. Ni u jednom muslimanskom naselju nije postojao partizanski pokret otopra! Ni u jednom. A manje vas je bilo u partizanskim jedinicama do 1945. godine nego što je muslimana bilo u redovima Vosjek Republike Srpske u Otadžbinskom ratu! Toliko o činjenicama!!!

Sta dodje ispod Srednje BosneBaš je Hercegovina južna Bosna! hahaha Po kom geografskom kriteriju? Jadno i bijedno da bi se moglo dalje komentarisati!

Htio sam reci,bio ateista.ATeista i srpski zet, po tvom mjerilu. je i kršten i sagradio crkvu na Mokroj Gori, između ostalog... Zapitaš li se ikada da li možeš sam sebi da vjeruješ u ono što pišeš. Za tvoju okolinu sumnjam da te iko iole razuman može saslušati.
Ne,samo ste vi pametni...Kažem da pišete, jer s svi civilazacijski kriteriji uopšte ne podudaraju sa vašim pogledima. Ili je čitav svijet lud i neuk a vi pametni ili je obratno.... Pitam se, pitam...