Pozdrav svima u ovom delu foruma.Imam 25 godina iako oduvek imam zelju za treniranjem neke borilacke vestine(pre svega boksa)zbog nepostojanja kluba nisam bio u mogucnosti da treniram isti.Sada mi se ukazuje prilika da treniram Kik-Boks i sto vise gledam i citam sve vise me privlaci.Mogli bi se mozda i reci da iam fizicke predispozicije,visok sam 180 tezak 84(moglo bi to malo dole)i oduvek imam jake noge i nikad mi nije bio problem podici nogu u visini necije glavu(ako je to uopste i bitno kad se svakako krece on 0) Ja bih se KBK bavio rekreativno,ali bih gledao da to radim sto temeljnije i ispravnije zbog sebe.Mene sad zanima,kakvi su poceci treniranja i koliko covek treba da je fizicki spreman,posto nazalost nisam u nekoj idealnoj formi,posle koliko vremena se krece ucenjem tehnike.
Pozdrav..
NAjbolje da probas pa da vidis....
Glupo je ako neko kaze UUUUU mnogo tesko, da zbog njega i ne odes jer te mozda uplasio ili tako nesto...
Koliko znam alkoholicara, narkomana i propaliteta koji su takvi jer su krenuli takvim putem JER IM JE NEKO REKAO - JAO NEMOJ U TERETANU - OSTACES MALI, SMANJICE TI SE KITA, ISKRIVICES KICMU URADICES OVO URADICES ONO....
I eto oni podlegli sugestiji i nisu se zainteresovali za to a nisu ni za ostalo i zavrsili su gde su zavrsili.....
Nikada mi nije bilo jasno zasto neko preko foruma pita nesto sto ON treba dau radi ili DONESE ODLUKU....
A i ovi sto pitaju da li je kasno za to i to - ZA NJIH JE KASNO 100% CIM SU DOSLI NA FORUM DA PITAJU A NISU VEC U SALI....ZNACI VEC SU UVELIKO ZAKASNILI I I DALJE KASNE , PA JOS CEKAJU ODGOVOR, ZNACI JOS KASNJENJA I TAKO DO KRAJA ZIVOTA I ONDA SU STVARNO ZAKASNILI....
Nije kasno kada odete u salu i trenirate...Cim pocnete da razmisljate i cim dodjete na forum - KASNO JE !
Postoji neki serijal epizoda na nacionalnog geografiji ili slicnom programu, ima izdato na dvd-jima, ja skinuo sa torenta, u principu radi se o tome da prikazuju na sta je sve sposobno ljudsko telo i koliko MOZE DA RUSI NEKE URBANE MITOVE, PREDRASUDE I SLICNO....
Prema tome svako da ti kaze kasno je - AKO ZA TEBE NIJE, AKO TAKO OSECAS ONDA STVARNO NIJE, AKO DODJES DA PITAS SAM DA LI JE KASNO ONDA NAJVEROVATNIJE JESTE....
ETO OBJASNIO SAM PSIHOLOSKE ASPEKTE PITALICE "DA LI JE KASNO ZA TRENIRATI TO I TO", PREMA TOME MOZETE ZAKLJUCATI TEMU....
DOBILI STE JEDINI ISPRAVNI ODGOVOR KOJI POSTOJI!
A VI SAD BIRAJTE STA CETE DA PITATE...