Borilacke vestine i godine, da li je kasno?

Pozdrav svima u ovom delu foruma.Imam 25 godina iako oduvek imam zelju za treniranjem neke borilacke vestine(pre svega boksa)zbog nepostojanja kluba nisam bio u mogucnosti da treniram isti.Sada mi se ukazuje prilika da treniram Kik-Boks i sto vise gledam i citam sve vise me privlaci.Mogli bi se mozda i reci da iam fizicke predispozicije,visok sam 180 tezak 84(moglo bi to malo dole)i oduvek imam jake noge i nikad mi nije bio problem podici nogu u visini necije glavu(ako je to uopste i bitno kad se svakako krece on 0) Ja bih se KBK bavio rekreativno,ali bih gledao da to radim sto temeljnije i ispravnije zbog sebe.Mene sad zanima,kakvi su poceci treniranja i koliko covek treba da je fizicki spreman,posto nazalost nisam u nekoj idealnoj formi,posle koliko vremena se krece ucenjem tehnike.
Pozdrav..

Pozdrav svima u ovom delu foruma.Imam 25 godina iako oduvek imam zelju za treniranjem neke borilacke vestine(pre svega boksa)zbog nepostojanja kluba nisam bio u mogucnosti da treniram isti.Sada mi se ukazuje prilika da treniram Kik-Boks i sto vise gledam i citam sve vise me privlaci.Mogli bi se mozda i reci da iam fizicke predispozicije,visok sam 180 tezak 84(moglo bi to malo dole)i oduvek imam jake noge i nikad mi nije bio problem podici nogu u visini necije glavu(ako je to uopste i bitno kad se svakako krece on 0) Ja bih se KBK bavio rekreativno,ali bih gledao da to radim sto temeljnije i ispravnije zbog sebe.Mene sad zanima,kakvi su poceci treniranja i koliko covek treba da je fizicki spreman,posto nazalost nisam u nekoj idealnoj formi,posle koliko vremena se krece ucenjem tehnike.
Pozdrav..

NAjbolje da probas pa da vidis....
Glupo je ako neko kaze UUUUU mnogo tesko, da zbog njega i ne odes jer te mozda uplasio ili tako nesto...

Koliko znam alkoholicara, narkomana i propaliteta koji su takvi jer su krenuli takvim putem JER IM JE NEKO REKAO - JAO NEMOJ U TERETANU - OSTACES MALI, SMANJICE TI SE KITA, ISKRIVICES KICMU URADICES OVO URADICES ONO....:roll:

I eto oni podlegli sugestiji i nisu se zainteresovali za to a nisu ni za ostalo i zavrsili su gde su zavrsili.....

Nikada mi nije bilo jasno zasto neko preko foruma pita nesto sto ON treba dau radi ili DONESE ODLUKU....

A i ovi sto pitaju da li je kasno za to i to - ZA NJIH JE KASNO 100% CIM SU DOSLI NA FORUM DA PITAJU A NISU VEC U SALI....ZNACI VEC SU UVELIKO ZAKASNILI I I DALJE KASNE , PA JOS CEKAJU ODGOVOR, ZNACI JOS KASNJENJA I TAKO DO KRAJA ZIVOTA I ONDA SU STVARNO ZAKASNILI....

Nije kasno kada odete u salu i trenirate...Cim pocnete da razmisljate i cim dodjete na forum - KASNO JE !

Postoji neki serijal epizoda na nacionalnog geografiji ili slicnom programu, ima izdato na dvd-jima, ja skinuo sa torenta, u principu radi se o tome da prikazuju na sta je sve sposobno ljudsko telo i koliko MOZE DA RUSI NEKE URBANE MITOVE, PREDRASUDE I SLICNO....

Prema tome svako da ti kaze kasno je - AKO ZA TEBE NIJE, AKO TAKO OSECAS ONDA STVARNO NIJE, AKO DODJES DA PITAS SAM DA LI JE KASNO ONDA NAJVEROVATNIJE JESTE....

ETO OBJASNIO SAM PSIHOLOSKE ASPEKTE PITALICE "DA LI JE KASNO ZA TRENIRATI TO I TO", PREMA TOME MOZETE ZAKLJUCATI TEMU....

DOBILI STE JEDINI ISPRAVNI ODGOVOR KOJI POSTOJI!

A VI SAD BIRAJTE STA CETE DA PITATE...

Pozdrav..

Pozdrav!

Što se tiče godina nikad nije kasno (pogotovo ne sa 25), a što se tiče fizičke predispozicije (snage, kondicije) pa to ćeš popravljati u toku, a i samim treningom. Ako te to privlači odeš i treniraš nema druge.

Nego lepo rekoh ja - NEOSTVARENA LICNOST, MALO PRIGLUP, NIZEG IQ-A I lose socijalizovan, iskljucivan iz vrsnjacke grupe u pubertetu (ahahha) i sve je to dovelo DA SADA SPROVODI VEEEEELIKU DISKRIMINACIJU U SVETU NAUKA, KAO I PREDRASUDU DA SVE IZVAN TEHNIKE NIJE NAUKA.....
Ah, zaboravio sam da mu napisem da su NAJPAMETNIJI I NAJINTELIGENTNIJI LJUDI NA PLANETI ZEMLJI U ISTORIJI COVECANSTVA BILI UPRAVO FILOZOFI - PRETECE PSIHOLOGA......

Slazem se sa ovim adminom sto te je opomenuo, i treba, cak iako studiras tezak fax ne smijes da se podsmijavas ljudima koji studiraju lakse faxeve i vise skole, s druge strane NISI pametniji od SVIH njih. Drugo, provociras kada kazes za nekoga da je bio izopsten iz vrsnjacke grupe (izraz cest u udzbenicima psihologije). To je jako bolno, kada je neko izopsten i kasnije maltletiran od strane onih koji su dobri u boxu i nasilnickim vjestinama, koji imaju pune dzepove para, najbolje p...e i tatu koji vozi dzipa. Trece, filozofi nisu bili najinteligentniji ljudi, ili mozda jesu ali u tom slucaju to nije bilo savrseno, jer nisu zapamceni u istoriji nikako osim kao filozofi, tj. savjetnici velikih ljudi. Cak i da su najpametniji, samim tim sto studiras fakultet koji uci tim njihovim predanjima, ne znaci da si pametan ni oces li biti pametan. Sve drugo sto si mu rekao je ok, ali nisi samo vrijedjao njega nego sve nas sto ucimo "nize" fakultete.

E OVO CU DA ZALEPIM NA PDF PSIHOLOGIJA I ISPRED FILOZOFSKOG FAKULTETA U NISU BGU I NOVOM SADU...
U NOVOM SADU CE TO DA IZLEPI MOJ DOBAR DRUGAR KIK BOXER. PA NEK TE JURE STUDENTI PSIHOLOGIJE DA TI YEBU SVE ZIVO AHHAHAHAHAHAHHA. EEEE MORA DA SE PLATI POREZ NA GLUPOS' SPONZORUSO! ne brini se, nece mLogo da boli jer ti imas mozak i ukljucujes ga kada se boris pa ces se valjda spasiti!

Ninja ima odgovor i na ovo.

Hvala puno na odgovoru. Ovi ostali su se "malo" zaneli ;)... Ne plasim se udaraca, niti bola ( necu reci da mi bol prija, da to neko ne protumaci pogresno :D ), ali mi je jedino problem to sa zdravljem... Uskoro cu ponovo na preglede kod kardiologa i lekara sportske medicine, pa cemo videti. Nego, po treci put, dobar boks klub u Beogradu? Pozeljno negde u sirem centru, ali nije problem i dalje... Iskustva, ljudi koji vode treninge, cene treninga?

Boks je definitivno za tebe, sigurno je da ima klubova, kucaj boks klubovi Beograd na Google pa odaberi.
PS. Svaka cast za trening.

Mator sam ja za bilo kakve rezultate u bilo kom sportu, pa i borilackim vestinama. Skoro sam 30 :), ali sam od uvek imao zelju da treniram neki borilacki sport, pa se rarzmisljam da upisem neki iz rekreativnih razloga i iz dosade.
Koji bi bor. sport najbolje odgovarao mojim godinama, po vama?
Jako sam energican, pa razmisljam o BOX-u!
Sta vi mislite?
Cakaj da dodjes u starost da te pita gde ti je bila mladost

tj treniraj sta hoces 30te nisu 70te ako znas sta hocu da kazem...

Evo i ja da pitam ,imam 28 godina 183cm visine i prilicno sam slab i mrsav imam 73 kg. Nikada nisam trenirao ni jednu borilacku vestinu a privukla me je Sistema,zelim da naucim tehnike samoodbrane. Sta kazete?

Ја кажем да је увек боље вежбати него не вежбати.
Не заборави да је поента у снази воље.

Код нас у клубу има један професор математике, сад му је близу 60 љета, а тренира неких 5 година. Кренуо је, како каже, из потребе за физичком активношћу, и пуким случајем је одабрао кинеско борење а не пливање. У међувремену се толико загријао за све то, набавио лутку, цијепа сваки дан што сам, што са екипом по пар сати, и прилично је добар. Наравно, не може он сад шпагу да направи, нити је набацио сто кила мишића, али је очврснуо, а за свој ниво вјештином одлично влада. Тако да, испада да и за борилачке вјештине важи као и за многе друге ствари, битна је младост духа.

Ne postoji granica. Nemoj da robujes ni ti ni ostali balkanskim predrasudama ( ma ja mator ma ja ne mogu ) . Ja sam sa 20 godina poceo karate , ljudi su me gledali kao da sam lud , polagao sam sa djecicom po 6 7 godina za zuri , oranz , plavi itd pojas. Sad vec imam 2 crna pojasa u karateu i taekwondu , a uporedo treniram i box. 30 godina imas , do 33 35 ces biti sasvim zadovoljan rezultatima. Kreni bez razmisljanja.

Na zapadu ljudi sa 50 godina pocinju i to je sasvim normalno. Jedino mi izigravamo neko ludilo kao kasno je .. ma daj.

Back