A sad jedna pomoc od svih koji se razumeju, a vidim da vas ovde ima. Od malena volim boks, u gradu iz koga poticem boks klub je ugasen spletom nesretnih okolnosti i ostao je samo kick box, koji nisam hteo da treniram. Sada zivim u Beogradu ( studiram ), dakle imam uslove da se bavim ovom vestinom. Pre 4 godine sam bio u top formi, 187cm/97kg misica, spremao se za Policijsku akademiju. Tada na ravnom bench press-u izbacivao 120 kg, na lat masini vukao 100-110, na mrtvom dizanju 150, 46 trbusnjaka za 30 sec., 12 ispravnih sklekova za 10 sec, itd.. Prijemni nisam prosao, uprkos tome sto sam sve odradio kako treba, no to nije bitno. Tada sam prestao da treniram, nisam pazio na ishranu, i dogurao do 112 kg. Pre par meseci sam se ponovo aktivirao, "skinuo se" na 104 kg (da napomenem, i dalje je relativno dobro rasporedjeno), vratio se na 30 sklekova po seriji, poceo da preskacem vijacu (do 500 preskakanja po treningu), dakle lagano se vracam u formu. Znaci, 187cm/104kg, 23 godine i ovo prethodno navedeno - to je reizme. Da li nije kasno da krenem da treniram boks, na osnovu ovih cinjenica? Da napomenem, nisam nikakav sanjar, ne mastam o velikim mecevima i sl., za pocetak bih krenuo rekreativno, a ako budem dobar, kasnije i takmicarski, zasto da ne? Jedina mana koju imam je poviseni krvni pritisak (do 160/90, a uglavnom je tu oko 140/80), i zbog toga su mi propisani lekovi koje po potrebi uzimam. Da li bi to mogla biti neotkloniva smetnja, ili bi mi samo boks pomogao u razresenju tog problema? I za kraj, preporucite mi neki dobar boks klub u Beogradu. Zivim u Sarajevskoj kod Palate pravde, ali nije mi problem da putujem gde god, samo da saradjujem sa kvalitetnim, normalnim i razumnim ljudima. Jedino sto mi je bitno je da su treninzi sto kasnije moguce, negde oko 19-20h, zbog fakulteta. Znam da sam malo udavio sa ovolikim postom, ali mi misljenje ljudi kojima je ova tematika bliska stvarno znaci. Unapred hvala na odgovorima.
Pozdrav, Nemanja.