Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Asada treba streljati za ratne zlocine bez ikakve diskusije. ali neko mora da zavrsi prljav posao i da istrebi drekavce. zato je Asad idealan izbor i jedini sa dovoljno kapaciteta da poravna sve do Faludze. ipak nedostaje mu malo logistike. ali, cenim da ce da je dobije. ako nista drugo, ima vazdusnu nadmoc koju mu pruza strana vojska i ma sta mislili, amerikanci jesu ozbiljno ugrozili snabdevanje ISIS fanova. naravno potrebno je izvesno vreme da se to i oseti na terenu.

mada, ako Egipat i KSA uspeju da se dogovore sa ovima manjim zemljama zaliva, a sve ide u tom smeru, mislim da ce uskoro da gledamo kopnenu intervenciju velikih razmera. u takvom scenariju i Asad moze da bude pociscen jer se ovde ipak radi o zemljama sa velikim zalihama naprednog naoruzanja i avijacije, i uz to spremnim da ga upotrebe. u takvom scenariju ISIS ce da bude isprzen

mada, ako Egipat i KSA uspeju da se dogovore sa ovima manjim zemljama zaliva, a sve ide u tom smeru, mislim da ce uskoro da gledamo kopnenu intervenciju velikih razmera. u takvom scenariju i Asad moze da bude pociscen jer se ovde ipak radi o zemljama sa velikim zalihama naprednog naoruzanja i avijacije, i uz to spremnim da ga upotrebe. u takvom scenariju ISIS ce da bude isprzen

То без Јордана неће да може, а Јордан је препун исил шпијуна а и многи исиловци су из Јордана, може да се понови ситуација из Украјине, укри напали новорусе а у ствари им само дотерали технику и побегли, слупали их новоруси као беба звечку...

Mene iskreno vise zabrinjava reakcija mudzahedina na isporuke oruzja koje stize iz Moskve.
Moze lako da se Rusima to naplati, sa ili bez kamate.

:lol:

:rotf:

jednom ste vec probali
iTPlwBM.png

Ne baš svi. Većina prebjega su bili nižerangirani brigadni generali ili pukovnici, koji su sa sobom povlačili i nešto običnih vojnika. Naime, poznato je da je Katar takvim isplaćivao milion dolara i stan u Dohi.

Pukovnik nije nizi cin, ne razumes se u vojne rangove :)
Istina je da je Asadova vojska pretrpela teske gubitke I masu dezertera. Fakticki Asadovom vojskom upravlja Iran :)
Oligarh se oslonio na spoljasnje saveznike I cak desetine shijskih grupacija iz celog sveta se bori na njegovoj strani. Glavno oruzje su mu stranci koji koliko god da su sektasi kao I on moraju da dobiju komad svoje pogace inace nista od pomoci.
Pitanje je koliko ce mu I savremeno naoruzanje pomoci kad izgubi sve vece baze I resurse kojima moze da plati oruzje.

- - - - - - - - - -

:lol:

jednom ste vec probali
iTPlwBM.png

Ko je ovaj terorista?

Pukovnik nije nizi cin, ne razumes se u vojne rangove :)

Pa niži je od brigadnog generala.... Izgleda da si se zbunio.

Istina je da je Asadova vojska pretrpela teske gubitke I masu dezertera. Fakticki Asadovom vojskom upravlja Iran :)
Oligarh se oslonio na spoljasnje saveznike I cak desetine shijskih grupacija iz celog sveta se bori na njegovoj strani. Glavno oruzje su mu stranci koji koliko god da su sektasi kao I on moraju da dobiju komad svoje pogace inace nista od pomoci.
Pitanje je koliko ce mu I savremeno naoruzanje pomoci kad izgubi sve vece baze I resurse kojima moze da plati oruzje.

Ta masa dezertera je dolazila iz redova nižerangiranih sunitskih oficira, kojima su katarski dolari bili kompezacija za izdaju Sirije. Kako je karakter te novosnovane FSA i ostalih islamističkih brigada bio isključivo sunitski, sasvim je jasno zašto je njihova borba postala sektaške prirode. Na drugoj strani je sirijska armija u koju su uključene sve denominacije.

Ta masa dezertera je dolazila iz redova nižerangiranih sunitskih oficira, kojima su katarski dolari bili kompezacija za izdaju Sirije. Kako je karakter te novosnovane FSA i ostalih islamističkih brigada bio isključivo sunitski, sasvim je jasno zašto je njihova borba postala sektaške prirode. Na drugoj strani je sirijska armija u koju su uključene sve denominacije.

Ne, režimski kadar je 100% šiitski. Oko toga je i izbila čitava revolucija,

jer kafir Asad želi da rukovodi nacijom koju mrzi.

ISIS se treba okrenuti borbi protiv Al Assada i da se on svrgne sa vlasti. Ja ne znam kakav strateski znacaja ima Kobani i zasto se odvijajju najvece borbe oko tog grada. Bolje je da se usredotoce na borbu protiv sirijskog rezima i da se ISIS udruzi sa FSA i da se krene u jedan jak napad.

Ekstremisti objavli snimak na kojem pričaju kako trguju ženama

Islamisti kupuju Jazidi djevojke za 300 eura

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/144266/islamisti-kupuju-jazidi-djevojke-za-300-eura#sthash.LQt3REua.dpuf

54588da0-59ac-4a6a-8c2b-229cb0765237-yazidi-718x446.jpg

Ekstremisti Islamske države objavili su novi video snimak, na kojem pričaju o tome kako su kupovali žene i djevojke iz manjinske zajednice Jazidi i prodavali ih kao seksualno roblje, pošto su ih ranije oteli u Iraku. Video postavljen na YouTube, prikazuje pripadnike Islamske države kako opušteno ćaskaju o tome kako trguju ženama. - Danas je pijačni dan za roblje. Danas je, s božjom pomoći, dan za distribuciju - kaže mladi džihdista na početku snimka. Listovi "Indipendent" i "Telegraph", ocjenjuju da, iako video izgleda kao gruba šala, u njemu očigledno ima i istine. Jedan od boraca na snimku izjavljuje da bi za Jazidi djevojku platio "tri novčanice" ili dao svoj pištolj, dok drugi nudi "pet novčanica", pri čemu se pod novčanicom misli na 100 eura. Pripadnici IS-a, koji, prema snimku s engleskim titlovima, nemaju više od 20-ak godina, ćaskaju i o tome da možda zadrže poneku devojku za sebe. - Svako može da radi šta hoće sa svojim ulovom - kaže jedan od njih. - Ko hoće da proda, ja mogu da kupim, braćo moja. A ako hoćete da mi je poklonite, također ću je uzeti - dodaje on. Desetine hiljada Jazida, manjine koja uglavnom živi u sjevernom Iraku, raseljene su u regionu od početka džihadističke ofanzive koja je počela prije četiri mjeseca. Tokom ofanzive, Islamske država je na hiljade njih ubila, žive spalila ili prodala u roblje, smatrajući ih "poklonicima đavola". Lideri Jazida i brojne organizacije za ljudska prava u augustu su upozorili da je ta mala zajednica suočena s genocidom i Washington je tu prijetnju naveo kao jedan od glavnih razloga za izvođenje zračnih udara na položaje Islamske države. Hiljade Jazida su u augustu danima bile opkoljene na jednoj planini u planinskom vijencu Sindžar, dok su mnogi pobijeni, a sudbina stotina nestalih žena i djece i dalje je nepoznata, prenosi Tanjug. Jazidska vjera je jedinstveni spoj vjerovanja koja potiču iz nekoliko religija i obuhvata obožavanje demonskog lika. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/144266/islamisti-kupuju-jazidi-djevojke-za-300-eura#sthash.LQt3REua.dpuf

Iz razumljivih razloga. Poznato je da je sunitski kadar lako potkupljiv, i kao takav nije dorastao ozbiljnim problemima.
Da, zato će Aleviti sada morati da nestanu.

Njihov moto je "Asad, ili ćemo spaliti državu."

Sa takvim ličnostima ne može biti pregovora, pošto ne razumeju jezik nenasilja.

- - - - - - - - - -

Jezidi su jedina zajednnica koja vjeruje u djavola i postiva ga. To su jedini satanisti u tom regionu.

Apsolutno, jezidizam je doslovno obožavanje Satane.

Da, zato će Aleviti sada morati da nestanu.

Njihov moto je "Asad, ili ćemo spaliti državu."

Sa takvim ličnostima ne može biti pregovora, pošto ne razumeju jezik nenasilja.

sto vise sunita i siita povuku za sobom, to bolje

najbolje da svi nestanu u grotulu, ili bar 30-50 godina da potraje rat da se svedu na brojke iz kamenog doba...

inace ja sam sve blizi zakljucku da je postojanje ISIS zapravo blagodet za prociscenje civilizovanog drustva, jer masa majmuna sektasa odlazi odavde i nikada se nece vratiti..

u tom smislu, hvala im.

ISIS treba jasno kazati Americi da zeli da se bori protiv Assada i da ne zeli vise praviti problema nikome sem Al Assadu. Amerika je sada u rasponu jer oni su zeljeli da Al Assad nestane ali on je jos tu a zemlja je podijeljena.

- - - - - - - - - -

Čemu tolika netolerancija ka drevnim tradicijama ? !

Jezidizam niije kultura nego jedna opasnost koja vrijeba. Ja stvarno ne vidim kako neko moze biti Jezid i biti dobar covjek. Dobar covjek se ne klanja djavolu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back