Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pratio sam ova dogadjanja sa interesovanjem.

Doslo je do upada ISIL-a u jedno naftno polje u pustini istocno od Homsa. Tada su izmasakrirali preko 200 civilnih radnika i nesto malo Siitskih bojovnika.

Ipak, Armija je uspela da povrati naftno polje.

Ova vest je iz te lepeze vesti, medjutim, cak se i ova tragedija na kraju zavrsila pobedom Siitske osovine.

Uskoro ce ISIL biti deo ruzne proslosti regiona, jer prosto, ne mogu da prezive zajednicke napade Sirije, Iraka i Kurda.

ISIL treba nestati, Asada smeniti, I postaviti vladu oko koje ce da se takmice susedne zemlje. A ona, ta vlada, nepokolebljivo da odoleva I bude svoja. Nesto slicno Asadu, samo bez njega.

Jer je Amerika tako rekla,a "Amerika je uvijek u pravu".Je li tako komšo?Pretpostavljam da ti je Amerika u pravu i kada podržava istrebljenje Palestinaca...Ups.Komplikovano.

Pratio sam ova dogadjanja sa interesovanjem.

Doslo je do upada ISIL-a u jedno naftno polje u pustini istocno od Homsa. Tada su izmasakrirali preko 200 civilnih radnika i nesto malo Siitskih bojovnika.

Ipak, Armija je uspela da povrati naftno polje.

Ova vest je iz te lepeze vesti, medjutim, cak se i ova tragedija na kraju zavrsila pobedom Siitske osovine.

Uskoro ce ISIL biti deo ruzne proslosti regiona, jer prosto, ne mogu da prezive zajednicke napade Sirije, Iraka i Kurda.

Pre skoro godinu dana si na ovoj temi napisao tvoja predvidjanja...

Uskoro ce da ociste Homs, pa Alepo, Darra, Deir Zor ..a od svega toga se josh nista nije ostvarilo.

Tako da bi ja bio oprezan s tim "uskoro" i "samo sto nije "

Pre skoro godinu dana si na ovoj temi napisao tvoja predvidjanja...

Uskoro ce da ociste Homs, pa Alepo, Darra, Deir Zor ..a od svega toga se josh nista nije ostvarilo.

Tako da bi ja bio oprezan s tim "uskoro" i "samo sto nije "

Pa kako nije?

Homs je ociscen, Alepo je pod opsadom, u Deir Zoru vise nema FSA, a narod tamo i u Raki ceka Asada da dodje da ih oslobodi od ISIL ludaka.

Zato se kaze da ce ISIL uskoro postati deo ruzne istorije.

SItuacija je sada mnogo jasnija, jer gotovo potpunim izumiranjem FSA (osim u nekim selendrama oko Idliba i Dare), Asad sada ima podrsku sve vise sekularnih muslimana koji ne bi da im ISIL sece klitorise.

Tj, ne on kao takav, ali prosto, sekularna sirijska opcija, uz sve svoje mane.

Bolje korumpirani diktator koji dozvoljava mini suknje, nego gomila ludaka koja raznosi grob Proroka Jone i preti da ce isto uraditi Meki.

Dakle, logican sled je da ce ISIL nestati.

Nego kazi mi, jesi ti postao fan ISIL-a? Nesto te nema u poslednje vreme sa vestima, na primer, vestima da je oko 1000 Al-Nusra bojovnika iz Alepa preslo na stranu ISIL-a.

Poslednja izmena:
ISIL treba nestati, Asada smeniti, I postaviti vladu oko koje ce da se takmice susedne zemlje. A ona, ta vlada, nepokolebljivo da odoleva I bude svoja. Nesto slicno Asadu, samo bez njega.

Зашто сменити Асада? Па он је демократски председник, изабран вољом свог народа. Свако ко жели да га смени, тај руши демократски поредак у Сирији.

Зашто сменити Асада? Па он је демократски председник, изабран вољом свог народа. Свако ко жели да га смени, тај руши демократски поредак у Сирији.
Јбга, Асад је особа с интегритетом, његова фамилија је пореклом од исламизованих Срба и они не замећу трагове о томе ко тамо неки тзв добри тзв боњакистанци.

Asad je diktator, oligarh. Njegova sektaska grupa Alevije cine 11% populacije i drze celu Siriju u rukama, a to ne ide. Jedino mu svaka cast sto se ne da cionistima, i zato zasluzuje da samo bude smenjen, zivot mu treba postedeti.

Asad je diktator, oligarh. Njegova sektaska grupa Alevije cine 11% populacije i drze celu Siriju u rukama, a to ne ide. Jedino mu svaka cast sto se ne da cionistima, i zato zasluzuje da samo bude smenjen, zivot mu treba postedeti.

Ne, pazi, alternativa Asadu su ljudi koji siluju kamile, seku klitorise, zele da raznesu Ka'bah i uzivaju u kanibalizmu.

Zato je on, uprkos svim svojim problemima, super lik.

Pa kako nije?

Homs je ociscen, Alepo je pod opsadom, u Deir Zoru vise nema FSA, a narod tamo i u Raki ceka Asada da dodje da ih oslobodi od ISIL ludaka.

Zato se kaze da ce ISIL uskoro postati deo ruzne istorije.

SItuacija je sada mnogo jasnija, jer gotovo potpunim izumiranjem FSA (osim u nekim selendrama oko Idliba i Dare), Asad sada ima podrsku sve vise sekularnih muslimana koji ne bi da im ISIL sece klitorise.

Tj, ne on kao takav, ali prosto, sekularna sirijska opcija, uz sve svoje mane.

Bolje korumpirani diktator koji dozvoljava mini suknje, nego gomila ludaka koja raznosi grob Proroka Jone i preti da ce isto uraditi Meki.

Nego kazi mi, jesi ti postao fan ISIL-a? Nesto te nema u poslednje vreme sa vestima, na primer, vestima da je oko 1000 Al-Nusra bojovnika iz Alepa preslo na stranu ISIL-a.

Pa nije, U Homsu je ociscen sam grad dok bliza okolina nije, niti moze biti bez velike koncetracije armije i pokretanje ofanzive za cega trenutno nema mogucnosti. A evo sad i ISIL pravi ofanzivu upravo na taj isti ocisceni Homs.

U Alepu su za pola godine zuzeli podrucje od aerodroma do zatvora koje je uglavnom cistina i industijska zona, prava bitka za sam grad tek treba da pocne, i ona moze trajati godinama.

Darra, FSA polako napreduje.

Deir zor, ISIL polako napreduje.

Znaci od tvoje prognoze da ce uskoro sve biti gotovo nema nista.

U vreme kada je Asad koristio hemisko oruzje, ovde su ljudi pricali istu pricu "Asad je u ofanzivi i sve je gotovo, kraj rate ja za dve nedelje stoga nema nikakve logike da je on koristio hemiju" a realnost je da josh ni Damask nije ociscen, niti se nazire kraj rata.

Treba biti malo realaniji...

Pa nije, U Homsu je ociscen sam grad dok bliza okolina nije, niti moze biti bez velike koncetracije armije i pokretanje ofanzive za cega trenutno nema mogucnosti. A evo sad i ISIL pravi ofanzivu upravo na taj isti ocisceni Homs.

U Alepu su za pola godine zuzeli podrucje od aerodroma do zatvora koje je uglavnom cistina i industijska zona, prava bitka za sam grad tek treba da pocne, i ona moze trajati godinama.

Darra, FSA polako napreduje.

Deir zor, ISIL polako napreduje.

Znaci od tvoje prognoze da ce uskoro sve biti gotovo nema nista.

U vreme kada je Asad koristio hemisko oruzje, ovde su ljudi pricali istu pricu "Asad je u ofanzivi i sve je gotovo, kraj rate ja za dve nedelje stoga nema nikakve logike da je on koristio hemiju" a realnost je da josh ni Damask nije ociscen, niti se nazire kraj rata.

Treba biti malo realaniji...

U Homsu je ociscen grad, kao sto smo i ocekivali, sto je super s obzirom da je 80% grada 2012. bilo u rukama FSA. Ostale su neke selendre oko grada koje su pod opsadom, i nisu pale jer se vlasti nadaju da ce da se predaju bez krvoprolica jednog dana- kao juzna predgradja Damaska.

U Alepu su ucvrstili svoje polozaje, i stavili grad pod opsadu. U osnovi ponavljaju uspesnu taktiku iz Damaska. Situacija je pod kontrolom- pre pola godine, grad je bio pod opsadom, kao Lenjingrad, dok su danas bojovnici Al-Kaide pod opsadom. Sporo napredovanje je plansko, jer kljuc je da se ne izgubi nijedna zgrada, a pobuna naglo gubi popularnost sada kada se opet otvara industrijska zona i narod baca puske u nad da ce dobiti posao.

U Dari je zaustavljeno svako ozbiljnije napedovanje Al-Kaide. To sto oni objave da su de fakto osvojili neko brdo na tviteru nije nikakva pobeda.

Kalamun planine su ociscene, uz izuzetak par dzepova- ovo je velika teritorija.

Latakija je odbranjena uprkos silovitom napadu.

SAA je takodje prosirila svoje teritorije u Hasaka i Qamishli provincijama, i ucvrstila je svoju alijansku sa Kurdima.

Dakle, SAA definitivno ima Upper Hand u ovom konfliktu.

Sada se polako ide na njegovo zatvaranje, sistemom opsada, ne blickriga, da bi se minmalizovale zrtve, steta, i pobunjenici naterali da poloze oruzje gde je moguce.

Kada FSA bude ugasena, ici ce se na obracunavanje sa ISIL-om.

Daleko od toga da je konflikt pri kraju, ali znamo kojim ce putem ici razresenje situacije, osim ako se NATO debelo ne umesa bombardovanjem, sto sada ne deluje mnogo verovatno jer je u zizi svetske javnosti Ukrajina.

Nego kazi mi, zasto podrzavas Al-Nusra front, koji je bransa Al Kaide?

Pa nije dozvoljeno praviti bogomolje na grobovima.

Čak i lažni šiitski bog Alija, je rekao da treba porušiti sve takve mauzoleje.

Zato je činjenica da će Putinov saradnik Bašar završiti kao Gadafi, samo mnogo gore.

Jedina neizvesnost je, hoće li Putin zbog toga plakati u Moskvi ili u Hagu. To zavisi od dinamike rata.

Rat u Siriji se sveo na dva igraca: ISIL i Asada.

Tzv. "Slobodna Sirijska Armija lepih, mladih twitter jeans ratnika" je dozivela potpuni krah i na aparatima je.

Sve se svelo na udruzenu ofanzivu Sirije i Iraka protivu ekstremista.

da ali Sirijska vojska je mocna, efikasna i nadasve motivisana i podrzana iz inostranstva narocito od Irana i Rusije, sto ukljucuje i strateske i zivotno vazne isporuke oruzja...sa druge strane Iracanima ce trebati mnogo vremena da se dovedu u red. u principu dok god se ISIL ne usudi da napadne (americka) naftna polja, do tog dana ce nesmetano da se zahebavaju. kad napadnu naftna polja, sledi istrebljivanje.

- - - - - - - - - -

objasnjavam ih sa "Asad pobio 50,000 terorista"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back