Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Русија брани независну унутрашњу политику у Сирији
4o_724583.jpg

25.01.2013, 16:56
башар асад обращение сирия

© Фото: «Вести.Ru»

Кремљ сматра да мировни план сиријског председника Башара Асада, који је Запад оштро критиковао, може да буде добра основа за решавање сиријске кризе, изјавио је Дмитриј Песков, прес секретар руског председника Владимира Путина у интервјуу објављеном у петак у америчким медијима.

Русија сматра да будућност Сирије зависи од одлука свих страна у конфликту – владе председника Асада и сиријског народа, укључујући опозицију. Одлука о будућности Сирије, донета ван граница Сирије, не може да буде одржива, нагласио је прес секретар шефа државе.

Koga oni brane,taj sigurno - propada.

Ahmadinedžad: Rat nije rešenje za krizu u Siriji
Tanjug | 05. februar 2013. 18:17 | Komentara: 1
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da kriza u Siriji ne može biti rešena vojnim sredstvima i pozvao na postizanje nacionalnog dogovora koji bi vodio ka izborima

iran0_310x186.jpg

BEJRUT - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da kriza u Siriji ne može biti rešena vojnim sredstvima i pozvao na postizanje nacionalnog dogovora koji bi vodio ka izborima.

"Rat nije rešenje. Vlast koja vlada pomoću rata...njen posao biće veoma težak. Ne bi trebalo da dođe do verskog rata u Siriji', rekao je Ahmadinedžad u intervjuu televiziji "Al Majaden" sa sedištem u Bejrutu.

On je naveo da zvanični Teheran smatra da je odluka o tome "šta treba da se dogodi" na sirijskom narodu, prenosi Rojters.

"Kako mi možemo u to da se mešamo? Mi moramo da se borimo da se postignu nacionalno razumevanje i slobodni izbori", rekao je iranski predsednik, čija zemlja podržava režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:418377-Ahmadinedzad-Rat-nije-resenje-za-krizu-u-Siriji

Mislim da se Sirija treba osloboditi i da Al Assada mora dati ostavku. Ono sto mi sse svidjelo kod Predsjednika Irana je to sto se on zalaze za slobodne izbore i nadam se da je i on shvtaio da Al Assad ne moze vise ostati na polozaju. Zato, smatram da bi se trebalo pokrenuti mirovni pregovori gdje bi se doslo do rjesenja mirne primopredaje vlasti Al Assada. U tom mirvonom sporazumu bi se garantirala njegova bezbbjednost i omogucilo da ode u neku drugu zemlju. Mislim da bi to bilo dobro i da bi se tako rijesilo pitanje Sirije. Inace ne vidim buducnost Sirije sa Al Assadom na celu niti sa bilo kojim pripadnikom porodice Al Assad.

Mislim da se Sirija treba osloboditi i da Al Assada mora dati ostavku. Ono sto mi sse svidjelo kod Predsjednika Irana je to sto se on zalaze za slobodne izbore i nadam se da je i on shvtaio da Al Assad ne moze vise ostati na polozaju. Zato, smatram da bi se trebalo pokrenuti mirovni pregovori gdje bi se doslo do rjesenja mirne primopredaje vlasti Al Assada. U tom mirvonom sporazumu bi se garantirala njegova bezbbjednost i omogucilo da ode u neku drugu zemlju. Mislim da bi to bilo dobro i da bi se tako rijesilo pitanje Sirije. Inace ne vidim buducnost Sirije sa Al Assadom na celu niti sa bilo kojim pripadnikom porodice Al Assad.
Ево сад ће Западни Крсташи да је ослободе само зато што се теби тако свиђа!z:D

Zapadni krstasi lazu i oni ne zele da oslobode Siriju. Oni nijemo posmatraju kako se ljudi ubijaju u Siriji. To je jedna zalost i mislim da se sa tim mora prestati. Mora Rusija izaci sa nekim prijedlogom koji ce biti zadovoljavajuci za obje strane. Mislim da Rusija nije izasla sa nekim prijedlogom a duzna je da sacini neki plan kako bi se kriza u Siriji rijesila. Naravno glupo je misliti da ce nakon svega ovoga Al Assad ostati na vlasti. To je prosto nemoguce i smatram da bi pritisak Rusije znatno utjecao da se Al Assad mirno povuce u mirovinu. Rusija treba to iskoristiti kako bi Sirija i nakon Al Assada ostala strateski partner Rusije. Mislim da je opca glupost ako se Rusija uzda samo u Al Assada. Rusija ce tako sigurno izgubiti Siriju kao strateskog partnera. Rusija mora igrati na neutralnoj osnovi i da pridobije obje strane za sebe jer mislim da ce do toga doci lako jer nijednoj strani se ne dopada pripajanje americkom bloku.

Zapadni krstasi lazu i oni ne zele da oslobode Siriju. Oni nijemo posmatraju kako se ljudi ubijaju u Siriji. To je jedna zalost i mislim da se sa tim mora prestati. Mora Rusija izaci sa nekim prijedlogom koji ce biti zadovoljavajuci za obje strane. Mislim da Rusija nije izasla sa nekim prijedlogom a duzna je da sacini neki plan kako bi se kriza u Siriji rijesila. Naravno glupo je misliti da ce nakon svega ovoga Al Assad ostati na vlasti. To je prosto nemoguce i smatram da bi pritisak Rusije znatno utjecao da se Al Assad mirno povuce u mirovinu. Rusija treba to iskoristiti kako bi Sirija i nakon Al Assada ostala strateski partner Rusije. Mislim da je opca glupost ako se Rusija uzda samo u Al Assada. Rusija ce tako sigurno izgubiti Siriju kao strateskog partnera. Rusija mora igrati na neutralnoj osnovi i da pridobije obje strane za sebe jer mislim da ce do toga doci lako jer nijednoj strani se ne dopada pripajanje americkom bloku.

Монго, зар САД нису пријатељ муслимана?

Inace defnirao sam politicki stav da je dobro da Sirija ostane ruskim partnerom ali da Rusija izadje sa prijedlogom mirne predaje vlasti Al Assada drugom covjeku. Nesto slicno kao u Jemenu. Inace, mora se jednom rijesiti pitanje Sirije i ne moze se ici protiv vecine sunnija tako da Rusija mora izaci sa mirovnim planom i da jednom za svagda kaze Americi da se nemoze siriti i da ne moze napadati druge zemlje. Mislim da ako ostane Sirija netaknuta to jest bez vojne intervencije onda ce sigurno biti spasen i Iran i mozda ce Iran napraviti nuklearno oruzje i tako mu Rusija dati legitimitet za taj postupak. Svi znamo da su zidovi iz Izraela rekli da je Iranu piotrijebno sest mjeseci da napravi nuklearno oruzje i ako je tako sigurno je da SAD i Izrael nece vise smjeti da ucine nista protiv Irana.
Stvari se mijenjaju i mora vec neko reci SADu da treba prekinuti sa praksom napada na druge drzave a smatram da je i Turska promijenila misljenje tako da se nadam da ce situacija da se krece u pozitivnom smjeru za muslimane i za Rusiju.

Izasli su mi iz volje kad tako nijemo posmatraju dogadjaje u Siriji. Istio tako zamjeram Rusiji sto sjedi po strani jer politicki gledano to je lose za samu Rusiju jer to iskoristavaju Zapadnjaci da Siriju uniste i da je pokore. Rusija se mnogo ponasa kako da kazem flegmaticno.

Ima samit islamskih zemalja u Kairu. Prvi put u zadnjih 20 ,30 godina dosao neko iz Irana u Kairo.Ahmadinedzad prica da ce biti u Siriji raspisani izbori ,mozda kraj krvavog rata. Problem je mislim ko ce zastupati opoziciju ,jos nemaju pravog lidera.Asad nece biti na izborima vec neki njegov ministar ,prihvatljiv za sve.

Izasli su mi iz volje kad tako nijemo posmatraju dogadjaje u Siriji. Istio tako zamjeram Rusiji sto sjedi po strani jer politicki gledano to je lose za samu Rusiju jer to iskoristavaju Zapadnjaci da Siriju uniste i da je pokore. Rusija se mnogo ponasa kako da kazem flegmaticno.

Е **би га; ко би и теби угодио! Јучер савезници и пријатељи, а данас "изашли из воље". Можда Алах тако жели? Стрпи се мало!

Ima samit islamskih zemalja u Kairu. Prvi put u zadnjih 20 ,30 godina dosao neko iz Irana u Kairo.Ahmadinedzad prica da ce biti u Siriji raspisani izbori ,mozda kraj krvavog rata. Problem je mislim ko ce zastupati opoziciju ,jos nemaju pravog lidera.Asad nece biti na izborima vec neki njegov ministar ,prihvatljiv za sve.

To mi daje nadu. Inace mogu reci da je SAD slomio zube na Siriji i da je izgledno da se Rusija nece micati iz Sirije.

Sirijski avioni u niskom letu preleteli Tel Aviv i Haifu i izbacili letke sa porukom : ,, Мi mozemo odgovoriti u bilo kojem momentu , ali mi cemo birati vreme i mesto ! "

Neki dobri piloti su vozili te ,,Suhoje ,, koji su bacali letke ......:think:

Госдеп США возмущен подстрекательскими речами турецких политиков 05.02.2013 22:31

«Соединенные Штаты озабочены подстрекательскими высказываниями турок», - заявила сегодня пресс-секретарь госдепартамента Виктория Ноланд.
Она также сказала, что США выразили Турции возмущение относительно турецких комментариев по поводу «израильской атаки» в Сирии.
Америка узнемирена подстрекачким говорима турских политичара

В воскресенье турецкий премьер Эрдоган сказал, что «история не простит Израиль» за нападение на Сирию, а глава турецкого МИДа Ахмет Давутоглу призвал сирийское руководство ответить на израильские удары.
У недељу је турски премијер Ердоган рекао да "историја неће опростити Израелу" напад на Сирију, а представник турског Министарства спољних послова Ахмет Давутоглу позвао сиријско руководство да одговори на израелске ударе.
http://www.zman.com/news/2013/02/05/144568.html

Нешто ми се јавља да је Путинов разговор са Турцима утицао итекако на овакву промену турског става у односу према Сирији

Америка узнемирена подстрекачким говорима турских политичара

У недељу је турски премијер Ердоган рекао да "историја неће опростити Израелу" напад на Сирију, а представник турског Министарства спољних послова Ахмет Давутоглу позвао сиријско руководство да одговори на израелске ударе.
http://www.zman.com/news/2013/02/05/144568.html

Нешто ми се јавља да је Путинов разговор са Турцима утицао итекако на овакву промену турског става у односу према Сирији

Nije vec glupi potez Izraela,ujedinio je muslimanski svet.Sta su mogli Turci da izjave da podrzavaju napad Izraela na Siriju?

http://www.dampress.net/?page=show_det&category_id=7&id=25276&lang=ar

10 Канал Израиля сообщил, что сирийские самолеты пролетели над Тель-Авивом и Хайфой на малой высоте и сбросили листовки : " Мы можем ответить в любое время, но мы будем выбирать время и место, с приветом сирийских Eagle "

http://www.dampress.net/?page=show_det&category_id=7&id=25276&lang=ar

10 Канал Израиля сообщил, что сирийские самолеты пролетели над Тель-Авивом и Хайфой на малой высоте и сбросили листовки : " Мы можем ответить в любое время, но мы будем выбирать время и место, с приветом сирийских Eagle "

олош антисемитски,
надам се да ће им демокрацијксе УН још појачати санкције, оли чак уз помоћ НАТО полиције( појачане просербским профи-добровољцима) објаснити које вриједности слободарски и неовисни свијет признаје ко једине и по сваку цену, дапаче...

Al Assad svakako mora odstupiti sa vlasti i u tome se slaze i Iran. Inace, ja sam za slobodnu Siriju koja nece biti americki sluga i koja ce moci8 da nastavi sa suradnjom sa svim zemljama pa cak i i Rusijom i Iranom. Inace, Sirija se mora urediti na nacin koji ce biti praktikovan a to je da ako je premijer sunnija onda bi predsjednik morao biti siija ili obrnuto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back